X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tez mam linie ciągle, i duzy brzydki brazowy pepek:(

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2015, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melula wrote:
    Małż zgłosił Małą do ubezpieczenia, a dziś jak byłam na pobranie krwi to Pani powiedziała, że dziecko nieubezpieczone. Ciekawe, bo na PUE widnieje :( Taaaa, bo to Polska właśnie.

Odnośnie ubezpieczenia - ta Pani nie powinna się czepiać że dziecko nieubezpieczone, ponieważ w Polsce do 3 miesięcy życia dziecko jest ubezpieczone w ramach rodziców i nie musi być przez ten czas zgłaszane.
    Oczywiście warto to zrobić wcześniej, ale nie trzeba.

• Chanela Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2015, 13:52

201501275365.png
    p19uk0s3zyd2g4e9.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chanela ale dziecko musi być zgłoszone.
    To fakt, do 3. miesiąca dziecko może korzystać z ubezpieczenia rodzica, ale skoro dziecko było zgłoszone, to powinno widnieć w systemie. Może opóźnienie się wdarło..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2015, 15:30

201501145565.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ALe w szpitalu sie jakies formularze wypelnialo i to oni zglaszali chyba.

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blador wrote:
    Marta to jak idziesz dzisiaj do zusu to zaloz sobie konto na pue zus, bedziesz wiedziala juz o datach wyplaty przez caly rok, w domku 5 minut, a pozniej pokazujesz dowod i juz :)
    Mam to konto już jakiś czas,ale nic tam na razie o moim macierzynskim nie jes napisane,pomimo,ze zaraz miesiac od urodzenia:( wkurwiam sie strasznie na moja ksigowa,ze nigdy nic nie jest dopilnowane! pesel dzis wysłałam.

ug37df9hvpghw3yg.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlaczego muszę zgłosić dziecko do ubezpieczenia? Przecież wszystkie dzieci mają prawo do świadczeń.

Zgłoszenie dziecka do ubezpieczenia jest obowiązkiem ustawowym. Jeżeli dziecko jest członkiem rodziny ubezpieczonego i zostało zgłoszone do ubezpieczenia zdrowotnego, ma prawo do świadczeń finansowanych przez NFZ.
    W przypadku, kiedy dziecko do 18 r.ż. nie jest członkiem rodziny osoby ubezpieczonej, za jego leczenie zapłaci budżet państwa. Tylko wtedy jednak, gdy dziecko jest obywatelem polskim.

I co najlepsze dziecko powinno się zgłosić w ciągu 7 dni, ale z kolei bez PESELu nie zarejestrujemy dziecka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2015, 15:44

201501145565.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zgłosiłam ksiegowej jak Klara dostała pesel,czyli tydzien temu.na pesel czeka się 2 tygodnie.a jak byłam z nią u lekarza to widniaja normalnie w ewusiu na zielono.

ug37df9hvpghw3yg.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania gdzie bez peselu nie zarejestrujesz dziecka? ja bez peselu bylam na 3 wizytach lekarskich;) jak pesel dostalam to uzupelnilam.

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jestem dzis cyborgiem, ogarniam tyle rzeczy na raz,ze sama sie sobie dziwnie:) Mój mąz pisze mi z pracy,ze mnie nie poznaję,staję się kurą domową:)

zielarka lubi tę wiadomość

ug37df9hvpghw3yg.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    Ania gdzie bez peselu nie zarejestrujesz dziecka? ja bez peselu bylam na 3 wizytach lekarskich;) jak pesel dostalam to uzupelnilam.
    ja to samo.jak dostała pesel to dopiero podalam w przychodni.a byłam juz po wizycie.

ug37df9hvpghw3yg.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co,zrobiło mi się przykro.Pisze do mnie kolezanka ze szkoły,gdzie pracuję, niekoniecznie najmadrzejsza z niej istota,ze robia sobie dzis sledzika,ale mnie nie zapraszaja,bo jestem i tak matka karmiąca.Nie wiem po co mi to napisała. I tak bym nie pojechała,bo się w ogóle zastanawiam czy po macierzynskim wrócić do tej szkoły,ale nie o to chodzi.zostałam wykluczona z zycia towarzyskiego...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2015, 15:52

ug37df9hvpghw3yg.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    Chodzi o rejestrację do ubezpieczenia zdrowotnego. Twoje dziecko pewnie korzystało z Twojego ubezpieczenia do tej pory

201501145565.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania_29 wrote:
    Moja linia też nie znika a brzuszek nad blizną pewnie też sam nie zniknie...
    Spacery ogromnie wpływają na spanie Natki - od powrotu spała w wózku jeszcze 1,5h, łącznie ok. 3,5 :) Pierś zdążyła stwardnieć na kamień ;)
    Wikimoże to tylko wrażenie. O ilości pokarmu nie świadczy nabrzmiałość piersi :)
    tez mam ciemny pepek, tez mam brzuszek nad blizna, a tam w dupie...na basen mam strój jednoczesciowy.
    Klara tez cale spacery przesypia, wystarczy,że dojade od drzwi do furtki,juz spi:)

zielarka lubi tę wiadomość

ug37df9hvpghw3yg.png
  • OliOla Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2015, 22:39

l22nzbmh1lqdktpj.png

• ania_29 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Godz. 16 a tu jeszcze tak jasno... Dziwnie :D Lecę smażyć racuchy bo ciasto mi już z miski uciekło :D
    Dzisiaj dziecka nie mam. Przewinęłam, nakarmiłam, zaczęła zasypiać, więc wylądowała w łóżeczku. Coś czasem postęka, żeby dać znać, że jest :D

201501145565.png
  • OliOla Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2015, 22:39

ania_29, Becia81 lubią tę wiadomość

l22nzbmh1lqdktpj.png

• MartaKD Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OliOla wrote:
    Marta u nas od momentu jak znajomi dowiedzieli sie o ciąży to tez duzo sie zieniło.Zycie weryfikuje przyjaciół niestety...
    na mnie obraziła sie dyrektorka jak poszłam na L4, chociaz wiedziala o moich dwóch poronieniach,o tym,ze się leczymy,że zaraz moge być w ciąży.i zdziwiona i obrazona,że poszlam na zwolnienie.Jak odwiedziłam szkołę 2 razy w ciązy to nie wszystkim sie to podobało.A szkoda gadac... Na szczęscie mam inną prace,do której chetnie wrócę.

ug37df9hvpghw3yg.png
  • Melula Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja po macierzyńskim zacznę nową pracę :)

dqprio4pygfv875f.png zrz6anlieenmishw.png
  • M4DZI4 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaKD mam dokładnie to samo.Też zostałam wykluczona z towarzystwa jak tylko okazało się że jestem w ciąży.Jakby to jakaś choroba zakazna była.Przecież człowiek dalej jest tą samą osobą i może wyjść na imprezę i się bawić nie pijąc alkoholu itp...Tak jest do tej pory...pseudo znajomi dzwonią tylko jak coś chcą, nikogo w odwietkach jeszcze nie było, tylko dwa razy telefon i to nie z gratulacjami tylko ze "sprawą"...przykre to no ale przynajmniej teraz wiadomo kogo warto mieć obok siebie a kogo olać !
    Ja też mam brązowy pępol i tą linię i brzuszek-wałeczek nad bliznami po obu CC.Nie wiem czy to się da jakoś tego pozbyć ale narazie się nie przejmuję :p Już i tak zrzuciłam te 11 kilo z ciąży i ważę dokładnie tyle co przed ale docelowo chcę się jeszcze 10 kg pozbyć...nie wiem jak to zrobię, nie lubię ćwiczyć a i pojeść lubię he he więc ciężko z tym może być :)

relgh371ssmqv4f3.png
‹‹ 2105 2106 2107 2108 2109 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ