X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tez mam linie ciągle, i duzy brzydki brazowy pepek:(

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2015, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melula wrote:
    Małż zgłosił Małą do ubezpieczenia, a dziś jak byłam na pobranie krwi to Pani powiedziała, że dziecko nieubezpieczone. Ciekawe, bo na PUE widnieje :( Taaaa, bo to Polska właśnie.

Odnośnie ubezpieczenia - ta Pani nie powinna się czepiać że dziecko nieubezpieczone, ponieważ w Polsce do 3 miesięcy życia dziecko jest ubezpieczone w ramach rodziców i nie musi być przez ten czas zgłaszane.
    Oczywiście warto to zrobić wcześniej, ale nie trzeba.

• Chanela Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2015, 13:52

201501275365.png
    p19uk0s3zyd2g4e9.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chanela ale dziecko musi być zgłoszone.
    To fakt, do 3. miesiąca dziecko może korzystać z ubezpieczenia rodzica, ale skoro dziecko było zgłoszone, to powinno widnieć w systemie. Może opóźnienie się wdarło..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2015, 15:30

201501145565.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ALe w szpitalu sie jakies formularze wypelnialo i to oni zglaszali chyba.

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blador wrote:
    Marta to jak idziesz dzisiaj do zusu to zaloz sobie konto na pue zus, bedziesz wiedziala juz o datach wyplaty przez caly rok, w domku 5 minut, a pozniej pokazujesz dowod i juz :)
    Mam to konto już jakiś czas,ale nic tam na razie o moim macierzynskim nie jes napisane,pomimo,ze zaraz miesiac od urodzenia:( wkurwiam sie strasznie na moja ksigowa,ze nigdy nic nie jest dopilnowane! pesel dzis wysłałam.

ug37df9hvpghw3yg.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlaczego muszę zgłosić dziecko do ubezpieczenia? Przecież wszystkie dzieci mają prawo do świadczeń.

Zgłoszenie dziecka do ubezpieczenia jest obowiązkiem ustawowym. Jeżeli dziecko jest członkiem rodziny ubezpieczonego i zostało zgłoszone do ubezpieczenia zdrowotnego, ma prawo do świadczeń finansowanych przez NFZ.
    W przypadku, kiedy dziecko do 18 r.ż. nie jest członkiem rodziny osoby ubezpieczonej, za jego leczenie zapłaci budżet państwa. Tylko wtedy jednak, gdy dziecko jest obywatelem polskim.

I co najlepsze dziecko powinno się zgłosić w ciągu 7 dni, ale z kolei bez PESELu nie zarejestrujemy dziecka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2015, 15:44

201501145565.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zgłosiłam ksiegowej jak Klara dostała pesel,czyli tydzien temu.na pesel czeka się 2 tygodnie.a jak byłam z nią u lekarza to widniaja normalnie w ewusiu na zielono.

ug37df9hvpghw3yg.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania gdzie bez peselu nie zarejestrujesz dziecka? ja bez peselu bylam na 3 wizytach lekarskich;) jak pesel dostalam to uzupelnilam.

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jestem dzis cyborgiem, ogarniam tyle rzeczy na raz,ze sama sie sobie dziwnie:) Mój mąz pisze mi z pracy,ze mnie nie poznaję,staję się kurą domową:)

zielarka lubi tę wiadomość

ug37df9hvpghw3yg.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    Ania gdzie bez peselu nie zarejestrujesz dziecka? ja bez peselu bylam na 3 wizytach lekarskich;) jak pesel dostalam to uzupelnilam.
    ja to samo.jak dostała pesel to dopiero podalam w przychodni.a byłam juz po wizycie.

ug37df9hvpghw3yg.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co,zrobiło mi się przykro.Pisze do mnie kolezanka ze szkoły,gdzie pracuję, niekoniecznie najmadrzejsza z niej istota,ze robia sobie dzis sledzika,ale mnie nie zapraszaja,bo jestem i tak matka karmiąca.Nie wiem po co mi to napisała. I tak bym nie pojechała,bo się w ogóle zastanawiam czy po macierzynskim wrócić do tej szkoły,ale nie o to chodzi.zostałam wykluczona z zycia towarzyskiego...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2015, 15:52

ug37df9hvpghw3yg.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    Chodzi o rejestrację do ubezpieczenia zdrowotnego. Twoje dziecko pewnie korzystało z Twojego ubezpieczenia do tej pory

201501145565.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania_29 wrote:
    Moja linia też nie znika a brzuszek nad blizną pewnie też sam nie zniknie...
    Spacery ogromnie wpływają na spanie Natki - od powrotu spała w wózku jeszcze 1,5h, łącznie ok. 3,5 :) Pierś zdążyła stwardnieć na kamień ;)
    Wikimoże to tylko wrażenie. O ilości pokarmu nie świadczy nabrzmiałość piersi :)
    tez mam ciemny pepek, tez mam brzuszek nad blizna, a tam w dupie...na basen mam strój jednoczesciowy.
    Klara tez cale spacery przesypia, wystarczy,że dojade od drzwi do furtki,juz spi:)

zielarka lubi tę wiadomość

ug37df9hvpghw3yg.png
  • OliOla Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2015, 22:39

l22nzbmh1lqdktpj.png

• ania_29 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Godz. 16 a tu jeszcze tak jasno... Dziwnie :D Lecę smażyć racuchy bo ciasto mi już z miski uciekło :D
    Dzisiaj dziecka nie mam. Przewinęłam, nakarmiłam, zaczęła zasypiać, więc wylądowała w łóżeczku. Coś czasem postęka, żeby dać znać, że jest :D

201501145565.png
  • OliOla Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2015, 22:39

ania_29, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

l22nzbmh1lqdktpj.png

• MartaKD Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OliOla wrote:
    Marta u nas od momentu jak znajomi dowiedzieli sie o ciąży to tez duzo sie zieniło.Zycie weryfikuje przyjaciół niestety...
    na mnie obraziła sie dyrektorka jak poszłam na L4, chociaz wiedziala o moich dwóch poronieniach,o tym,ze się leczymy,że zaraz moge być w ciąży.i zdziwiona i obrazona,że poszlam na zwolnienie.Jak odwiedziłam szkołę 2 razy w ciązy to nie wszystkim sie to podobało.A szkoda gadac... Na szczęscie mam inną prace,do której chetnie wrócę.

ug37df9hvpghw3yg.png
  • Melula Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja po macierzyńskim zacznę nową pracę :)

dqprio4pygfv875f.png zrz6anlieenmishw.png
  • M4DZI4 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaKD mam dokładnie to samo.Też zostałam wykluczona z towarzystwa jak tylko okazało się że jestem w ciąży.Jakby to jakaś choroba zakazna była.Przecież człowiek dalej jest tą samą osobą i może wyjść na imprezę i się bawić nie pijąc alkoholu itp...Tak jest do tej pory...pseudo znajomi dzwonią tylko jak coś chcą, nikogo w odwietkach jeszcze nie było, tylko dwa razy telefon i to nie z gratulacjami tylko ze "sprawą"...przykre to no ale przynajmniej teraz wiadomo kogo warto mieć obok siebie a kogo olać !
    Ja też mam brązowy pępol i tą linię i brzuszek-wałeczek nad bliznami po obu CC.Nie wiem czy to się da jakoś tego pozbyć ale narazie się nie przejmuję :p Już i tak zrzuciłam te 11 kilo z ciąży i ważę dokładnie tyle co przed ale docelowo chcę się jeszcze 10 kg pozbyć...nie wiem jak to zrobię, nie lubię ćwiczyć a i pojeść lubię he he więc ciężko z tym może być :)

relgh371ssmqv4f3.png
‹‹ 2105 2106 2107 2108 2109 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ