X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Agus89 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiakra wrote:
    Gratuluję! Jak Ty to robisz, że mała tak ładnie przybiera. Kuba jest z 7 stycznia i na ta chwilę przybrał ok. 900g. Martwię się, że trochę mało...

Moja Ala też jest z 7 stycznia. Urodziła się z wagą 3330g, przy wypisie 3115g a teraz waży ok 4 kg. Położna mówi, że przyrost masy ma dobry. :)

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • M4DZI4 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry w ten mrozny i wietrzny po poranek :)
    My właśnie wróciliśmy z usg bioderek-wszystko ok i kontrola za 2 m-ce :)
    No i ku mojej uciesze wczorajszy wieczór obył się bez kolki !!! W ciągu dnia podałam małemu troszkę herbatki Hipp na trawienie i potem wieczorkiem i ładne bączki były, brzusio nie bolał. Co prawda i tak nie chciał spać do północy, troszkę marudził ale to nic w porównaniu do wrzasku kolkowego.Zasnął w naszym łóżku,potem przełożyłam go do łóżecczka i spał ładnie prawie do 6 rano.
    Miłego dzionka !

Malenq, Chanela lubią tę wiadomość

relgh371ssmqv4f3.png
  • Melula Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heloł, byłam z Alą na pobraniu krwi. Nie skomentuję, jak to się odbyło... Ale ważne, że już po wszystkim :)

Ja dostałam kasę z ZUSu w piątek. Urodziłam 12.01.2015, złożyłam wniosek do pracodawcy 19.01, a on wysłał do ZUS, bo mi się już umowa o pracę skończyła, więc przejął mnie w całości. Musiałam podać PESEL małża przy oświadczeniu, że nie weźmie rodzicielskiego. Ja wzięłam zasiłek w 100% na pół roku na razie.

dqprio4pygfv875f.png zrz6anlieenmishw.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a moj znow ma dzien placzu nie wiadomo o co i bardziej ulewa niz zwykle, pomaga tylko cyc, ale nie do jedzenia a do ciumkania, jaka ja sie czuje do bani, ze nie dosc ze nie wiem o co chodzi mojemu dziecku to nie umiem go zabawic ani zainteresowac, oczywiscie mezowi zwykle to wychodzi nie dosc ze dziecko przestaje plakac to jeszcze chce sie bawic i sie usmiecha

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Melula Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małż zgłosił Małą do ubezpieczenia, a dziś jak byłam na pobranie krwi to Pani powiedziała, że dziecko nieubezpieczone. Ciekawe, bo na PUE widnieje :( Taaaa, bo to Polska właśnie.

dqprio4pygfv875f.png zrz6anlieenmishw.png
  • A.loth Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się i my :)
    W jakim wieku Wasze dzieci zaczęły się świadomie uśmiechać? Adaś w szóstym tygodniu życia, ale nie rozdaje uśmiechów na prawo i lewo, raczej trzeba sobie mocno zasłużyć ;)

Wracam już powoli do wcześniejszych aktywności, bo lekarz po kontroli już pozwolił. Mam tylko nie robić ćwiczeń na mięśnie brzucha. Tak więc w niedzielę pierwszy raz od maja wsiadłam na konia i zaczęłam chodzić na treningi tańca. Adaś sobie wtedy leży na materacu i kocyku i obserwuje wszystko dookoła. Nie przeszkadza mu głośna muzyka i stepowanie w twardych butach, chyba go to nawet uspokaja :) Oczywiście zakwasy po tym miałam konkretne, bo jestem straszliwie zastała po tak długim nicnierobieniu. Ale już mi bardzo tego brakowało...

1853914_20150205_112912.jpg

Viv78, Ewelina88, Kawa, Agus89, jonka91, ania_29, Becia81, Ag..., Wiki81, szpilka, Maud11, MartaKD, M4DZI4, renia83, Chanela lubią tę wiadomość

o14815nmahj2bgg1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szpilka wrote:
    a moj znow ma dzien placzu nie wiadomo o co i bardziej ulewa niz zwykle, pomaga tylko cyc, ale nie do jedzenia a do ciumkania, jaka ja sie czuje do bani, ze nie dosc ze nie wiem o co chodzi mojemu dziecku to nie umiem go zabawic ani zainteresowac, oczywiscie mezowi zwykle to wychodzi nie dosc ze dziecko przestaje plakac to jeszcze chce sie bawic i sie usmiecha

Szpilka a Ty przypadkiem dzisiaj nie opiekujesz się moją Konstancją??? Bo mamy tak samo....
    Za wcześnie pochwaliłam, ze refluks się zmniejszył...dzisiaj mi znowu wodą (a nie mlekiem)ulewa......i oczywiście placz,...

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki81 wrote:
    Kawa pisałaś kiedys że już ćwiczysz. Nie masz problemów z pokarmem?
    Wiki karmie tylko piersia, nie mam z tym problemow, ale przy skalpelu robie przerwy bo ciezko z kondycja dalej. Chcialam kupic w biedronce kolyske do brzusxkow(bo sie rozleniwilam a ona nie wymaga takiego wysilku) ale u mnie nie bylo jej na sklepie.

Wiki81 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.loth moja w 5tygodniu a dokladnie w 38dniu wystarczy "pobabolic" i sie cieszy i gluzy :))

• ana7227 Ekspertka

Wysłany: 17 lutego 2015, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny czy któraś z was chciałaby odsprzedać książkę język niemowląt?

relgh371buf3k1xz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana ta ksiazka jest w pdf na naszym mailu

• Agus89 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Carrefour od 18 lutego promocje na zabawki, ubranka itp. :)
    https://carrefour.okazjum.pl

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • A.loth Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to u nas trzeba dłużej "babolić", żeby poważny pan przestał być poważny ;)

A jeśli chodzi o umiarkowany wysiłek fizyczny, to chyba nie ma to istotnego wpływu na laktację. Robiono nawet jakieś badania na ten temat. Warto się poruszać, żeby kondycję odzyskać :)

o14815nmahj2bgg1.png
  • Chanela Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2015, 13:52

201501275365.png
    p19uk0s3zyd2g4e9.png
  • jonka91 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.
    Ja tak wpadam na szybkiego, może w końcu uda mi się coś napisać, a nie tylko czytać..

U nas od piątku młody jest dość niespokojny, pobudzony, duzo mniej śpi, ciągle chce być na rękach, ostatnio często ulewa mu się ale to chyba dlatego, że domagał się ciągle jedzenia, a może raczej bliskości.. Tak więc wnioskuję, że weszliśmy w okres skoku rozwojowego.
    W piątek to mu się dzień z nocą poprzestawiał i nie chciał mi w nocy spać.. Do dziś nie odespałam tej nocy..
    Teraz znowu w nocy budzi się ok. 1 i 4. Więc jest ok!
    A w dzień co chwilkę trzeba go zabawiać. Aleeee zaczyna się pięknie śmiać do mnie!

Wczoraj badaliśmy bioderka i wszystko jest w porządku!!

Znowu nam wyszło odparzenie na tyłku i znowu próbujemy je zwalczyć, mam nadzieje, że tak szybko jak pierwsze zniknęło zniknie i to..!!

Właśnie się Księciunio budzi, więc chyba koniec mojej wypowiedzi.. :P

Pozdrawiam Was! ;) Może później uda mi się coś jeszcze skrobnąć..?

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• Wiki81 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiakra mój brzuch niestety jest. Minimalnie sie zmniejszył. Moje spodnie 36 nie zapinają sie w pasie i biodrach. Do tego mam brzydki brązowy pępek. Zaczęłam troche ćwiczyć, ale nam wrażenie, ze piersi nie są juz takie pełne i zastanawiałam sie czy to id tego. Mleko mam ale sa jakby miękkie.mam caly czas 9 kg na +.
    Kupiłam sobie dwie sukienki luźne rozm 38, bo spodni to porażka teraz.

Dzieki Kawa za odp

gonek, zielarka lubią tę wiadomość

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. My właśnie wróciliśmy ze spaceru. Trochę mnie wywiało. Ale Milusia teraz ładnie śpi a ja zabieram się za porządki. Uwielbiam jak tak słońce świeci bo od razu więcej energii.

Wiki ja też mam bardzo brzydki ciemny pępek. Ogólnie brzuch ciemniejszy i linia wcale nie znika.

Dziewczyn czy to możliwe żeby teraz znowu pojawił się nawał pokarmu? Podczas spaceru zaczęły mnie boleć piersi. Po przyjściu patrzę a tu dwa wielkie kamienie. Mała trochę zjadła a ja z jednej piersi odciągnąłam aż 120 ml i jeszcze coś tam trochę zostało. To ja nie wiem ile byłoby gdyby nie jadła! Z drugiej z której leci mniej było niewiele mniej bo aż 100 ml. A bolały mnie strasznie piersi.

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq jak ostatnio zmieniałam pieluchę to wciąż miałam Pawełka a nie Kosię sądząc po klejnotach
    spacer pomógł
    Chanela dało mi to o herbacie do myslenia, ale jednak nasz szaleje glównie prze poludniem i przed kapielą a tak to nie ma tragedii przy czym ja oczywiście jak on płcze marudzi nie wiadomo czemu łapie doła że nie umiem mu pomoc/zabawic go wierszyki dzis podziłały tylko na długość czytania "lokomotywy", ale na razie spi wiec moze cos zrobie przed jutrzejsza wizyta poloznej

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi linia tez nie znikła a nawet jest brdziej widoczna niz w ciazy bo wtedy skora była rozciagnieta i ta linia tez
    co do okresu to falszywy alarm jednak jakies resztki odchodów najwyrazniej

no i u nas wiosna ze hoho, dzis w moim ogrodku pierwsze krokusy sie pokazały a przebisniegow tez juz duzo

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja linia też nie znika a brzuszek nad blizną pewnie też sam nie zniknie...
    Spacery ogromnie wpływają na spanie Natki - od powrotu spała w wózku jeszcze 1,5h, łącznie ok. 3,5 :) Pierś zdążyła stwardnieć na kamień ;)
    Wikimoże to tylko wrażenie. O ilości pokarmu nie świadczy nabrzmiałość piersi :)

201501145565.png
‹‹ 2104 2105 2106 2107 2108 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ