Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Agus89 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiakra wrote:
    Gratuluję! Jak Ty to robisz, że mała tak ładnie przybiera. Kuba jest z 7 stycznia i na ta chwilę przybrał ok. 900g. Martwię się, że trochę mało...

Moja Ala też jest z 7 stycznia. Urodziła się z wagą 3330g, przy wypisie 3115g a teraz waży ok 4 kg. Położna mówi, że przyrost masy ma dobry. :)

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • M4DZI4 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry w ten mrozny i wietrzny po poranek :)
    My właśnie wróciliśmy z usg bioderek-wszystko ok i kontrola za 2 m-ce :)
    No i ku mojej uciesze wczorajszy wieczór obył się bez kolki !!! W ciągu dnia podałam małemu troszkę herbatki Hipp na trawienie i potem wieczorkiem i ładne bączki były, brzusio nie bolał. Co prawda i tak nie chciał spać do północy, troszkę marudził ale to nic w porównaniu do wrzasku kolkowego.Zasnął w naszym łóżku,potem przełożyłam go do łóżecczka i spał ładnie prawie do 6 rano.
    Miłego dzionka !

Malenq, Chanela lubią tę wiadomość

relgh371ssmqv4f3.png
  • Melula Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heloł, byłam z Alą na pobraniu krwi. Nie skomentuję, jak to się odbyło... Ale ważne, że już po wszystkim :)

Ja dostałam kasę z ZUSu w piątek. Urodziłam 12.01.2015, złożyłam wniosek do pracodawcy 19.01, a on wysłał do ZUS, bo mi się już umowa o pracę skończyła, więc przejął mnie w całości. Musiałam podać PESEL małża przy oświadczeniu, że nie weźmie rodzicielskiego. Ja wzięłam zasiłek w 100% na pół roku na razie.

dqprio4pygfv875f.png zrz6anlieenmishw.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a moj znow ma dzien placzu nie wiadomo o co i bardziej ulewa niz zwykle, pomaga tylko cyc, ale nie do jedzenia a do ciumkania, jaka ja sie czuje do bani, ze nie dosc ze nie wiem o co chodzi mojemu dziecku to nie umiem go zabawic ani zainteresowac, oczywiscie mezowi zwykle to wychodzi nie dosc ze dziecko przestaje plakac to jeszcze chce sie bawic i sie usmiecha

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Melula Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małż zgłosił Małą do ubezpieczenia, a dziś jak byłam na pobranie krwi to Pani powiedziała, że dziecko nieubezpieczone. Ciekawe, bo na PUE widnieje :( Taaaa, bo to Polska właśnie.

dqprio4pygfv875f.png zrz6anlieenmishw.png
  • A.loth Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się i my :)
    W jakim wieku Wasze dzieci zaczęły się świadomie uśmiechać? Adaś w szóstym tygodniu życia, ale nie rozdaje uśmiechów na prawo i lewo, raczej trzeba sobie mocno zasłużyć ;)

Wracam już powoli do wcześniejszych aktywności, bo lekarz po kontroli już pozwolił. Mam tylko nie robić ćwiczeń na mięśnie brzucha. Tak więc w niedzielę pierwszy raz od maja wsiadłam na konia i zaczęłam chodzić na treningi tańca. Adaś sobie wtedy leży na materacu i kocyku i obserwuje wszystko dookoła. Nie przeszkadza mu głośna muzyka i stepowanie w twardych butach, chyba go to nawet uspokaja :) Oczywiście zakwasy po tym miałam konkretne, bo jestem straszliwie zastała po tak długim nicnierobieniu. Ale już mi bardzo tego brakowało...

1853914_20150205_112912.jpg

Viv78, Ewelina88, Kawa, Agus89, jonka91, ania_29, Becia81, Ag..., Wiki81, szpilka, Maud11, MartaKD, M4DZI4, renia83, Chanela lubią tę wiadomość

o14815nmahj2bgg1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szpilka wrote:
    a moj znow ma dzien placzu nie wiadomo o co i bardziej ulewa niz zwykle, pomaga tylko cyc, ale nie do jedzenia a do ciumkania, jaka ja sie czuje do bani, ze nie dosc ze nie wiem o co chodzi mojemu dziecku to nie umiem go zabawic ani zainteresowac, oczywiscie mezowi zwykle to wychodzi nie dosc ze dziecko przestaje plakac to jeszcze chce sie bawic i sie usmiecha

Szpilka a Ty przypadkiem dzisiaj nie opiekujesz się moją Konstancją??? Bo mamy tak samo....
    Za wcześnie pochwaliłam, ze refluks się zmniejszył...dzisiaj mi znowu wodą (a nie mlekiem)ulewa......i oczywiście placz,...

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki81 wrote:
    Kawa pisałaś kiedys że już ćwiczysz. Nie masz problemów z pokarmem?
    Wiki karmie tylko piersia, nie mam z tym problemow, ale przy skalpelu robie przerwy bo ciezko z kondycja dalej. Chcialam kupic w biedronce kolyske do brzusxkow(bo sie rozleniwilam a ona nie wymaga takiego wysilku) ale u mnie nie bylo jej na sklepie.

Wiki81 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.loth moja w 5tygodniu a dokladnie w 38dniu wystarczy "pobabolic" i sie cieszy i gluzy :))

• ana7227 Ekspertka

Wysłany: 17 lutego 2015, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny czy któraś z was chciałaby odsprzedać książkę język niemowląt?

relgh371buf3k1xz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana ta ksiazka jest w pdf na naszym mailu

• Agus89 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Carrefour od 18 lutego promocje na zabawki, ubranka itp. :)
    https://carrefour.okazjum.pl

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • A.loth Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to u nas trzeba dłużej "babolić", żeby poważny pan przestał być poważny ;)

A jeśli chodzi o umiarkowany wysiłek fizyczny, to chyba nie ma to istotnego wpływu na laktację. Robiono nawet jakieś badania na ten temat. Warto się poruszać, żeby kondycję odzyskać :)

o14815nmahj2bgg1.png
  • Chanela Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2015, 13:52

201501275365.png
    p19uk0s3zyd2g4e9.png
  • jonka91 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.
    Ja tak wpadam na szybkiego, może w końcu uda mi się coś napisać, a nie tylko czytać..

U nas od piątku młody jest dość niespokojny, pobudzony, duzo mniej śpi, ciągle chce być na rękach, ostatnio często ulewa mu się ale to chyba dlatego, że domagał się ciągle jedzenia, a może raczej bliskości.. Tak więc wnioskuję, że weszliśmy w okres skoku rozwojowego.
    W piątek to mu się dzień z nocą poprzestawiał i nie chciał mi w nocy spać.. Do dziś nie odespałam tej nocy..
    Teraz znowu w nocy budzi się ok. 1 i 4. Więc jest ok!
    A w dzień co chwilkę trzeba go zabawiać. Aleeee zaczyna się pięknie śmiać do mnie!

Wczoraj badaliśmy bioderka i wszystko jest w porządku!!

Znowu nam wyszło odparzenie na tyłku i znowu próbujemy je zwalczyć, mam nadzieje, że tak szybko jak pierwsze zniknęło zniknie i to..!!

Właśnie się Księciunio budzi, więc chyba koniec mojej wypowiedzi.. :P

Pozdrawiam Was! ;) Może później uda mi się coś jeszcze skrobnąć..?

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• Wiki81 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiakra mój brzuch niestety jest. Minimalnie sie zmniejszył. Moje spodnie 36 nie zapinają sie w pasie i biodrach. Do tego mam brzydki brązowy pępek. Zaczęłam troche ćwiczyć, ale nam wrażenie, ze piersi nie są juz takie pełne i zastanawiałam sie czy to id tego. Mleko mam ale sa jakby miękkie.mam caly czas 9 kg na +.
    Kupiłam sobie dwie sukienki luźne rozm 38, bo spodni to porażka teraz.

Dzieki Kawa za odp

gonek, zielarka lubią tę wiadomość

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. My właśnie wróciliśmy ze spaceru. Trochę mnie wywiało. Ale Milusia teraz ładnie śpi a ja zabieram się za porządki. Uwielbiam jak tak słońce świeci bo od razu więcej energii.

Wiki ja też mam bardzo brzydki ciemny pępek. Ogólnie brzuch ciemniejszy i linia wcale nie znika.

Dziewczyn czy to możliwe żeby teraz znowu pojawił się nawał pokarmu? Podczas spaceru zaczęły mnie boleć piersi. Po przyjściu patrzę a tu dwa wielkie kamienie. Mała trochę zjadła a ja z jednej piersi odciągnąłam aż 120 ml i jeszcze coś tam trochę zostało. To ja nie wiem ile byłoby gdyby nie jadła! Z drugiej z której leci mniej było niewiele mniej bo aż 100 ml. A bolały mnie strasznie piersi.

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq jak ostatnio zmieniałam pieluchę to wciąż miałam Pawełka a nie Kosię sądząc po klejnotach
    spacer pomógł
    Chanela dało mi to o herbacie do myslenia, ale jednak nasz szaleje glównie prze poludniem i przed kapielą a tak to nie ma tragedii przy czym ja oczywiście jak on płcze marudzi nie wiadomo czemu łapie doła że nie umiem mu pomoc/zabawic go wierszyki dzis podziłały tylko na długość czytania "lokomotywy", ale na razie spi wiec moze cos zrobie przed jutrzejsza wizyta poloznej

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi linia tez nie znikła a nawet jest brdziej widoczna niz w ciazy bo wtedy skora była rozciagnieta i ta linia tez
    co do okresu to falszywy alarm jednak jakies resztki odchodów najwyrazniej

no i u nas wiosna ze hoho, dzis w moim ogrodku pierwsze krokusy sie pokazały a przebisniegow tez juz duzo

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja linia też nie znika a brzuszek nad blizną pewnie też sam nie zniknie...
    Spacery ogromnie wpływają na spanie Natki - od powrotu spała w wózku jeszcze 1,5h, łącznie ok. 3,5 :) Pierś zdążyła stwardnieć na kamień ;)
    Wikimoże to tylko wrażenie. O ilości pokarmu nie świadczy nabrzmiałość piersi :)

201501145565.png
‹‹ 2104 2105 2106 2107 2108 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

MUUVO Quick SE 2 – dlaczego jest idealny na pierwszy wózek dla dziecka?

Zastanawiasz się, który wózek sprawdzi się najlepiej już od pierwszych spacerów z maluchem? MUUVO Quick SE 2 to wyjątkowa propozycja, która łączy w sobie elegancki design z praktycznymi funkcjami docenianymi i przez dzieci, i rodziców. Warto zwrócić uwagę na innowacyjne rozwiązania, takie jak regulowana budka, wentylowane oparcie i wygoda składania. Sprawdź, co sprawia, że Quick SE 2 może stać się idealnym wyborem na start.

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ