*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
Gwiazdeczka27 wrote:Dziewczyny podziwiam was,ze macie czas wchodzic na forum, jak wy to robicie!?
Teskno mi za wami ale jak tylko moj skrzat zasnie to i ja ide spac..a tak to absorbuje caly moj czas
Dzisiaj w ciagu dnia spal lacznie max 1h wiec padam ale weszlam teraz na chwileczke;-)
Do szczepienia najpier kwalifikuje pediatra.
Moja cora po kapieli sie strasznie drze, w wodzie jest ok, a jak ja tylko wyjmuje to wielki płacz. Nie wiem czy to z zalu ze wyjmuje ja z wody czy cos i innego. Recznik klade na kaloryferze zebybyl cieply.Gwiazdeczka27 lubi tę wiadomość
Marianna [*] 08.11.2013 8tc
Kamilka 7.01.2015
Jan [*] 19.04.2016 12 tc (8/9 tc)
Weronika 11.08.2017 -
Dziewczyny co byscie zrobily na moim miejscu??
Dzis szczepienia- bilirubina ciagle 4,5. Nie wiem czy to przeciwwskazanie ale boje sie i chcialabym zaczekac az spadnie. Macie jakies dosw w ty temacie?
Tak czy inaczej trzymajcie kciuki o 16 ale obawiam sie ze nici ze szczepienia dzis.
Do kiedy mozna zaczekac z tymi szczepieniami wogole?? -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyWitam
Gratuluje wszystkim ślicznych i słodkich maluszków.
Mój termin to czerwiec
Mam jednak małą prośbę odnośnie elektrycznych laktatorów, czy któraś z Was go używała i jaką ma opinie.
Macie już doświadczenie w karmieniu swojego maluszka, liczę na Waszą pomoc czy warto zakupić taki sprzęt przed porodem czy po ? Myślałam o Lovi acz kolwiek cena dość spora dlatego się zastanawiam.
Z góry dzięki
-
Kawa u nas to samo, Zoja charczy strasznie, odciągamy aspiratorem do odkurzacza, wcześniej nawilżam mgliełką, są takie białawe gluty.
Pediatra potwierdziła, że to sapka min od ulewania, cofania się pokarmu do nosa.
Łatwo to rozpoznać, bo przy kichaniu nic nie wylatuje, nie widac nic na zewnątrz nosa a przy katarze to lał by się glut.
W nocy to jest po prostu masakra. Strasznie mi jej szkoda. To z czasem mija, zwieracz przełyku dojrzewa a i dziecko nie jest już tylko leżącym kabaczkiem, obraca sie na brzuszek, może lżeć podparte wyżej.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2015, 09:52
Kawa lubi tę wiadomość
-
Joasia laktator warto miec to napewno. Jaki to pytanie rozstrzygnie sie najpewniej po porodzie. Jesli wszystko bedzie OK, dziecko bedzie jadlo z piersi, ty bedziesz miala pokarm i tylko czasem bedziesz potrzebowala to wg mnie wystarczy ręczny.
Ale w przypadku jakbys miala odciagac pokarm co 3h to na recznym sie zajedziesz.
Ja mam reczny avent i jako taki polecam bardzo ale ja korzystam z niego od swieta. -
Wiesz na pewno jak poczekasz jakis czas to nic mu nie bedzie. Na pewno bezpieczniej zaszczepic dziecko jak jest wszystko w calkowitym porzadku.
Co do laktatora to zgadzam sie ze to po porodzie wiadomo. mi po pierwszym porodzie elwktryczny rozkrecil laktacje i mnie uratowal. Teraz nawet go nie wyjelam z opakowania
-
Kawa polecam inhalacje. Przykładasz dziecku maskę do twarzy, ono nie powinno nawet protestować bo to buczy.
OliOla cieszę się że kropelki pomogły.
Chciałam podzielić sie z Wami moimi doświadczeniami z ostatnich dni. Hania byla bardzo grzeczniutka codziennie, aż jednego dnia wstała wkurzona. Marudziła spać nie chciała, calkiem inne dziecko!! Od rana nie spała do 12. To tez zreszta nie byl sen tylko przymknięcie oczu wkurzonego dziecka i gan do nocy, drugi dzień taki sam. Nie wiedziałam co zrobiłam inaczej. Jedyne co zmieniłam to picie herbaty czarnej. Wypijałam 3 filiżanki herbaty. Wczoraj odstawiłam i znowu mam moje dziecko. Lekko rozkołysane, bo nosiłam ją przez te dwa dni, ale dzis znowu spokojna!!!Kawa lubi tę wiadomość
www.styczniowki2015.phorum.pl -
nick nieaktualnyile jednorazowo sab simplexu? ile kropel?
uhmm Wiki a ja nic nic nie zmieniłam w diecie, a moja mała znowu kupki nie może zrobić.. już 30h nic nie było...a mała wije się i pręży i płacze....boszzzzzzzzzz
nie chcę znowu czopka podawać, bo boję się przyzwyczajenia organizmu...
woda do picia była, herbatka była, rowerek nóżkami...kurczę nie wiem od czego ...
i jeszcze jedno: JEST ktoś kto odracza szczepienia na później???? bo ja się nad tym zastanawiam............ -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Widzę ze nie tylko mój mały miał wczoraj dzień marudzenia i nie spania.Jak pisałam wczoraj posta o 11stej że śpi to się obudził po 5 minutach i tyle tego było :p Nie spał od 9tej to 13stej więc wybrałam się na spacer...pomogło na godzinę i potem już nie było spania do godz 18tej, domagał się uwagi jak nigdy, tylko gadaj do niego i cyca co chwila do pociumkania bo jedzeniem to tego nazwać nie można
Drzemka od 18tej do 20tej a potem dopiero ok 23ciej...
Ale co najważniejsze obyło się bez kolki i żadnego bólu brzuszka nie było także koniec końców wolę żeby nie spał w dzień a bez problemów zasypaił na nockęPrzez te jego niedojadanie wczorajsze to dziś nad ranem miałam cyce jak kamienie że go na śpiocha karmiłam żeby se ulżyć a potem jeszcze z deka laktatorem ściągnełam bo bolało aż leżeć się nie dało. Teraz mały kuncwot śpi więc jest chwila wolnego
Bluegirl jeżeli chodzi o drugą ciążę po CC to mi lekarz powiedział że dwa lata najlepiej czyli starać się mniej więcej po roku jeżeli wszystko ładnie się wygoi i bez komplikacji.Ja już nie mam tego "problemu", na trzecie dziecko się nie zdecyduję, te dwa czorty wystarczająco dają popalić a i już potem to za stara będę :pWiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2015, 10:28