*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
Chciałabym znaleźć jakis super wózek - spacerówka - która byłaby odpowiednia dla dziecka półrocznego. Mam wózek z gondolą i spacerwóką, ale bardzo duży bebecar (jeszcze po synku). Jak będę wyjezdzała do miasta, czy do kościoła, albo nawet jak rezerwuje już wakacje nad morzem i nie chcę go zabierać, to postanowiłam rozejrzec sie za spacerówką, ale taką dla niemowlaków, Oczywiście musi być ekstra. Widziałyście coś takiego?www.styczniowki2015.phorum.pl
-
hejka. Pytanie techniczne. Wyparzania laktatora. Czy jeśli dziś ściągałam mleko, umyłam laktator i wyparzyłam, następnie będę go używać w sobotę (dwa dni przerwy) to znów go powinnam wyparzyć. Ile po wyparzeniu może leżeć i czekać laktator na ponowne użycie?Marianna [*] 08.11.2013 8tc
Kamilka 7.01.2015
Jan [*] 19.04.2016 12 tc (8/9 tc)
Weronika 11.08.2017 -
Wiki81 wrote:Ag a teraz problem wyboru stroju na chrzest. Kwiecień może być albo ciepły albo zimny
Nie wiem czy jeszcze śpiworek kupować.
http://allegro.pl/zimowe-ubranko-do-chrztu-jedrek-i5096473789.html
http://allegro.pl/ubranko-do-chrztu-garnitur-grzesiu-z-kurtka-r-68-i5045228906.html
takie mi sie podobają- to 2 chyba bardziej bo kurtke mozna wykorzystac.
Racja- moze byc roznie, damy rade;) -
Pinia108 wrote:hejka. Pytanie techniczne. Wyparzania laktatora. Czy jeśli dziś ściągałam mleko, umyłam laktator i wyparzyłam, następnie będę go używać w sobotę (dwa dni przerwy) to znów go powinnam wyparzyć. Ile po wyparzeniu może leżeć i czekać laktator na ponowne użycie?
24h po sterylizacji w zamknietym pojemniku jest sterylny. Lepiej sterylizowac przed uzyciem a nie po. -
Ag... wrote:24h po sterylizacji w zamknietym pojemniku jest sterylny. Lepiej sterylizowac przed uzyciem a nie po.Marianna [*] 08.11.2013 8tc
Kamilka 7.01.2015
Weronika 11.08.2017 -
Ag... wrote:no najlepiej bo jak wyparzysz a pozniej zostawis na 2 dni to cholera wie co oblezie te częsci. Ja jak bylam w wisle i nie mialam sterylizatora to gotowalam kilka minut a pozniej zostawialam pod przykrycien do nast sciagania.Marianna [*] 08.11.2013 8tc
Kamilka 7.01.2015
Weronika 11.08.2017 -
jonka śliczny malutki Filipek ! wiecie, teraz jak oglądam fotki naszych pociech to różnice są już bardzo zauważalne, bo na początku to większość była podobna takie bobaski malutkie, a teraz już się zmieniają i to porządnie.
blador wybacz moje odmóżdżenie ale jak robię mleko np 90ml to wsypuję do jeden butelki 2 miarki starego i 1 nowego ?? na tym polega mieszanie??
a ja mam od wczoraj nieco więcej czasu dla siebie, mam wrażenie że espumisan zdziałał cuda !! Jaś śpi o niebo lepiej, nie wisi na cycu a więc nie obciąża sobie żołądka. Dzisiaj dostał tylko raz mm
Na bliźnie po cc porobiły mi się brzydkie zgrubienia, jedno z ropą w środku ... posmarowałam tormentiolem...nie wiem czy coś da. Mam wrażenie jakby włoski się wrastały i w tych miejscach brzydko się goi robi się czerwone zgrubienie.jonka91 lubi tę wiadomość
-
Filip dziekuje za komplement!
A ten moj maly rozrabiaka postanowil chwile po 18 najesc sie za caly zastep wojska.. Wyduldal obydwie piersi, kazda memlal po ok 15 minut, jak zazwyczaj starcza mu jedna piers i aktywnie ssie jakies 5 minut czasami 7 a czasami doslownie chwile a pozniej usypia... Najwidoczniej byl bardzo glodny. Wykapalam go o 20, chcialam nakarmic, a ten mi usnal na piersi. Nawet sutka w usta nie chcial wziac.. No trudno pospi troszke i na pewno z glodu sie obudzi.
A ja chyba lece sie przekapac.. Mam nadzieje, ze ryku za 5 minut nie bedzie...Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2015, 21:00
-
jonka mój od jakiegoś tygodnia potrzebuje już dwie piersi żeby się najeść, chociaż czasem przeciągam go na pierwszej zanim dam drugą, jak widzę że jest mleko tylko młodemu ssac się nie chce, bo wiadomo z początku praktycznie samo leci a później jest ciężej.