*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć dziewczyny.
My idziemy prywatnie na USG bioderek no i dziś chciałam Małą zapisać. Z ciekawości zapytałam ile się czeka na NFZ terminy pod koniec kwietnia. No to skoro w 6 tyg zalecili mi to jeszcze będąc w ciąży musiałbym ją zapisać. MASAKRA! No ale z większych absurdów to chciałam prywatnie a pani mówi że nie ma rejestracji (chociaż jest numer tel podany) tylko się przychodzi i czeka pod drzwiami. No i pani nie wie ile kosztuje. No w szoku jestem! Zapytałam panią grzecznie jak może tam pracować i podstawowych rzeczy nie wiedzieć. A ona na to że wie ile u takiego innego doktora co gdzie indziej przyjmuje i da mi numer telefonu.Ag... lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJoasia:) wrote:Witam
Gratuluje wszystkim ślicznych i słodkich maluszków.
Mój termin to czerwiec
Mam jednak małą prośbę odnośnie elektrycznych laktatorów, czy któraś z Was go używała i jaką ma opinie.
Macie już doświadczenie w karmieniu swojego maluszka, liczę na Waszą pomoc czy warto zakupić taki sprzęt przed porodem czy po ? Myślałam o Lovi acz kolwiek cena dość spora dlatego się zastanawiam.
Z góry dzięki
Nawet jeżeli nie ma się problemów z kp to jak chcesz gdzieś wyjść na dłużej niż 2,5 h to się przydaje. Ja nie wyobrażam sobie dojenia ręcznym, ale ja wygodna jestem
U mnie w każdym razie pomógł w nawale pokarmu który trwał prawie 3 tygodnie, ostatnie kilka dni w zastoju pokarmu (chociaż kapusta też swoje zrobiła), i właściwie używam codziennie bo moje dziecko śpi od godz. 20 do 4 rano, więc ja ok. 22-23 ściągam dodatkową porcję
Nie wyobrażam sobie funkcjonowania bez niego więc ja polecam. -
nick nieaktualnyAg... wrote:od 20 do 4 mowisz? niezle;) kostek 23 do 5/6 ostatnio z naciskiem na 5;)
Cały czas się zastanawiam czy właśnie nie wprowadzić karmienia na śpiocha koło 23 żeby budził się bardziej rano niż nad ranem, ale myślę że i tak może się koło 4 obudzić bo tak ma już zaprogramowane -
nick nieaktualnyania_29 wrote:Nawet nie mogę sobie wyobrazić jak dziecko może tyle w nocy przespać bez pobudki na jedzenie
Abstrakcja jak dla mnie
Dla mnie też, szczególnie że w ciągu dnia karmię co 2-3 godziny. Tomek przybiera ponad normę więc mamy pozwolenie na takie spanie -
Wow ale spioszki z Waszych dzieciaczkow!
Moj dzis wyjatkowo tylko je i spi. Nawet na przewijaku mi zasypial.. Ale budzi sie rowno co 3h. Przebieram, karmie a on zasypia. Chyba pogoda tak na niego dziala, bo u nas pochmurno, wietrznie i deszczowo. Teraz nie pada ale wilgoc czuc w powietrzu.. -
U nas pogoda piekna juz po spacerrze
syneczek troche ulewa, pewnie z przejedzenia, choć zaczynam się doszukiwac czy przypadkiem refluksu nie ma
był dzis aktywny ale w taki fajny sposób czyli troche sie ponosilismy na raczkach, ale tez ogladalismyobrazki czarno-biale i wierszyki mu troche poczytałam i nawet dał sie odlozyc do kosza na chwilę, żebym do centralnego miala szanse dołożyć bez akompaniamentu z płaczu
i usmiechnął się dziś do mamusiChanela, renia83 lubią tę wiadomość
-
Matko to mi sie trafil wyjatkowy egzemplarz bo do tej pory spal godzine od 7, no ale spodziewalam sie bo wczoraj z nadmiaru wrazen po wizyc.ie na bioderkach i dlugim spacerze spal od 15 do 3 z przerwami na jedzenie, ale to od miesiaca pierwszy taki dzien byl
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2015, 15:04
-
Jeżeli chodzi o wózki to mam polskiej firmy maked, która produkuje je jakies 20 km ode mnie jestem zadowolona, ma duze kola akurat na wertepy jeszcze nie blokowalam skretnych przednich na błocie bo dawaly rade
laktator mam reczny tommee tippee i jestem zadowolona, kupiony w ciazy i zabrany do szpitala przydal sie jak mnie nawal dopadl akurat jak malego do inkubatora na naswietlanie zabrali, do sciagania okazyjnie jak musze cos załatwić jest ok -
blador wrote:Matko to mi sie trafil wyjatkowy egzemplarz bo do tej pory spal godzine od 7, no ale spodziewalam sie bo wczoraj z nadmiaru wrazen po wizyc.ie na bioderkach i dlugim spacerze spal od 15 do 3 z przerwami na jedzenie, ale to od miesiaca pierwszy taki dzien byl
-
dzisiejszy usmiech i spacer dwa dni temu, jakosć z telefonu powala na kolana
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/2d775a42f05d.jpg http://naforum.zapodaj.net/thumbs/e8f4ba8a8db9.jpgMartaKD, ania_29, Chanela, Ewelina88, bluegirl89, Agus89, Maud11, rastafanka, OliOla lubią tę wiadomość