X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2015, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabrysia84 wrote:
    Nuskaw, to my jestesmy sasiadki. Ja mieszkam kolo Switu na teatralnym :)
    Tak myślałam ze mieszkasz w okolicy jak pisałaś ze rodziłaś w Żeromskim i Rydygierze. :-) Fajnie umówimy się na spacer :-)

• szpilka Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    te bardziej strome sa na strych, ale nie są az tak pionowo jak wyszły na zdjęciu
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/78de8c505cf9.jpg http://naforum.zapodaj.net/thumbs/31047d80edd0.jpg

ania_29, bluegirl89, MartaKD, Maud11, jonka91, OliOla, Chanela lubią tę wiadomość

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Chanela Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2015, 13:53

201501275365.png
    p19uk0s3zyd2g4e9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2015, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    ile jednorazowo sab simplexu? ile kropel?

uhmm Wiki a ja nic nic nie zmieniłam w diecie, a moja mała znowu kupki nie może zrobić.. już 30h nic nie było...a mała wije się i pręży i płacze....boszzzzzzzzzz
    nie chcę znowu czopka podawać, bo boję się przyzwyczajenia organizmu...

woda do picia była, herbatka była, rowerek nóżkami...kurczę nie wiem od czego ...

i jeszcze jedno: JEST ktoś kto odracza szczepienia na później???? bo ja się nad tym zastanawiam............
    Karmisz piersią prawda? Próbowałaś zażywać probiotyk? Ja biorę sanprobi bo miałam podawany w szpitalu silny antybiotyk i zauważyłam że jak brałam go codziennie mały walił kupsztale na okrągło. Teraz biorę co dwa dni i w ten dzień w który biorę robi więcej kupek. z tego co pamiętam to masz restrykcyjne dietę przez wysypke u dziecka a to może powodować zubozenie flory bakteryjnej w twoich jelitach jestem pewna że nie jesz kefiru czy maslanki albo kiszonej ogórków. Bo w nich najwięcej jest probiotykow. Ja bym spróbowała zanim sięgniesz po leki dla dziecka. :-)

Malenq lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2015, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaKD wrote:
    Dziewczyny jak poznać czy to refluks czy zwykłe ulewanie? I czy robi sie cos z tzw.trądzikiem niemowląt?
    Marta my mamy trądzik niemowlęcy i pediatra mówiła ze tylko przegotowaną woda. Ale ja smaruje pudrem z rossmanna i on ładnie wysusza te krostki. Jedynie te ropne ciężko schodzą. No ale to walka z wiatrakami jak jedne schodzą kolejne się pojawiają. Mam nadzieje ze niebawem zejdzie.

• Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojemu dziecku coś się pozmieniało i je tylko trochę z prawej piersi, lewej w ogóle nie chce a potem krzyk i muszę ściągać i dawać w butelce bo tak płacze że aż ja zaczynam. Nie wiem co zrobić.

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • Viv78 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak często Wasze dzieci ulewaja?u nas to było sporadycznie a nagle od 3 dni nie ma posiłku bez ulania (prędzej czy później). Martwie się tym.byłam wczoraj u lekarza bo mała była dodatkowo apatycxzna wg mnie, ale niby wszystko ok, tylko nie znam tego lekarza i nie wiem czy można mu ufać (ehh ginow to miałam zaufanych) .zlecono badanie moczu, lapalam dzisiaj w kubelek...czekam na wyniki.
    Co to może być Waszym zdaniem?cos można zrobić żeby nie ulewala?oczywiście odbijam po jedzeniu,nie jem niczego innego niż dotychczas wiec nie sadze żeby to była przyczyna.jest podejrzenie ze to moze taka niby jelitowka

• Ag... Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Młody mierzy 58cm, wg pani wazy 5,30 kg ale wazyla go w ubraniu weic ja sama sobie go zwaze przy kąpaniu lepiej, i ma odroczone szczepienia na 2 tyg kolejne.

szpilka, Malenq, OliOla lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina88 wrote:
    Mojemu dziecku coś się pozmieniało i je tylko trochę z prawej piersi, lewej w ogóle nie chce a potem krzyk i muszę ściągać i dawać w butelce bo tak płacze że aż ja zaczynam. Nie wiem co zrobić.
    Klara na poczatku nie chciala prawej piersi, tez musialam z niej ściagac.Daję ja jej gdy jest spokojniejsza,np.w nocy gdy jest zaspana.

ug37df9hvpghw3yg.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nuskaw wrote:
    Marta my mamy trądzik niemowlęcy i pediatra mówiła ze tylko przegotowaną woda. Ale ja smaruje pudrem z rossmanna i on ładnie wysusza te krostki. Jedynie te ropne ciężko schodzą. No ale to walka z wiatrakami jak jedne schodzą kolejne się pojawiają. Mam nadzieje ze niebawem zejdzie.
    o,tez mam puder z rossmanna, spróboję.szczególnie z tyłu glowki sie pojawiły.

ug37df9hvpghw3yg.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, a nie pasują Wam spacerówki z tych wózeczków 2 w 1 co teraz macie? bo widze,że sporo z Was rozgląda się za spacerówkami.Ja planowalam dopiero później kupić,jak ta z obecnego wózka już będzie za mała.chyba,że coś fajnego używanego znajdę.czasami wiosna czy latem jeździmy z mężem na pchli targ i ostatnio w wakacje były takie zajebiste spacerówki mamas&papas,ale ja jeszcze byłam głupia w temacie:)

ug37df9hvpghw3yg.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w wolnej chwili trochę nowych fotek.wózek super sie sprawdza też w lesie.
    10cad302d2ab81c7med.jpg
    9a649c59a514bc63med.jpg
    51bd0164eb9e41aemed.jpg
    260f1dcdd984834dmed.jpg

Ewelina88, ania_29, Agus89, jonka91, szpilka, Ag..., Wiki81, magdalenka, Malenq, rastafanka, OliOla, Chanela, Maud11, Tymi, Bogusiar80 lubią tę wiadomość

ug37df9hvpghw3yg.png
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaKD wrote:
    Klara na poczatku nie chciala prawej piersi, tez musialam z niej ściagac.Daję ja jej gdy jest spokojniejsza,np.w nocy gdy jest zaspana.
    Spróbuje w nocy. Zobaczę co z tego będzie. Mam nadzieję że się uda bo nie uśmiecha mi się ciągle ściągać i podawać w butelce.

zplX18SyZp.gif
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta chyba do Ciebie podobna. Sliczna! :)

MartaKD lubi tę wiadomość

zplX18SyZp.gif
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina88 wrote:
    Marta chyba do Ciebie podobna. Sliczna! :)
    Po tacie ma oczy.reszta moja:)

Ewelina88 lubi tę wiadomość

ug37df9hvpghw3yg.png
  • Agus89 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaKD - ja zamierzam korzystać ze spacerówki od Camarelo Sevilli. :) Uważam że jest fajna. :)

"Parasolki" mi się nie podobają. :)

MartaKD lubi tę wiadomość

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaKD wrote:
    Po tacie ma oczy.reszta moja:)
    Zazdroszczę! Moja ma tylko mój nos. :(

zplX18SyZp.gif
  • jonka91 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina nie martw się.. Filip nie jest do mnie ani ciut ciut podobny..

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• ania_29 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina88 wrote:
    Zazdroszczę! Moja ma tylko mój nos. :(
    A co to za smutna mina? Moja córa to kopia tatusia, każdy to mówi :)

201501145565.png
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania_29 wrote:
    A co to za smutna mina? Moja córa to kopia tatusia, każdy to mówi :)
    Mogłaby jeszcze coś mieć mojego. :)
    Dobrze jednak że włosy ma męża. :)

zplX18SyZp.gif
‹‹ 2119 2120 2121 2122 2123 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ