Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • magdalenka Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania_29 wrote:
    Przeżyłam najazd. Temperatura w domu chyba o 2 stopnie sama podskoczyła :D Natalka ma w końcu karuzelę która się kręci i gra :)

Karmić piersią (swoim mlekiem) chciałabym do roczku niuni, kiedy będzie można wprowadzić mleko krowie :)
    Ja się troszkę boje tego mleka "krowiego" bo to ze sklepów czesto krowy nie widziało...

• szpilka Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po odwiedzinach, bylo ok. prawie sie wyrobilam ze wszystkim co zaplaniwalam.
    dzieki za wsparcie, czuje sie nieogarnieta jak patrze jak niektore z Was sobie super radza czasem calkiem bez pomocy tatusiow, ale poza moimi odczuciami, ze jestem dupa co sie z niczym nie wyrabia to az takiej tragedii nie ma, obiadu poki co moze ze 3 razy nie bylo jak mlody szczegolnie wisial na rekach, a naczynia i tak zmywam raz dziennie po spacerze :)
    Kawa tez bym ciemniejsza wybrala

a moj dzidziius skoro goscie byli to aniolek :) dawal sie innym nosic, nawet przebieranie pieluchy z usmiechem zniosl

ania_29 lubi tę wiadomość

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa a pochwalisz sie jaki strój ma córeczka? Ja właśnie szukam.

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaki jest szczyt niewyspania? jak tuz po zmianie pieluchy, bierze sie nastepna odpina rzepy i reaguje dopiero na pytanie:.
    po co zakladasz mu druga pieluche

nick nieaktualny, nick nieaktualny, jonka91, Ewelina88, Tymi lubią tę wiadomość

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Chanela Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2015, 13:53

201501275365.png
    p19uk0s3zyd2g4e9.png
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja planuję karmić do końca 3 a nawet 4 roku życia. Pierwsz córę karmiłam dwa lata iniestety wylądowałam na miesiąc w szpitalu, musiałam potem zakońzyć karmienie. Tym razem mam zamiar wyrobić perwotny plan :)

Mój ostatni wniosek: piję kawę tylko okazjonalnie, odstawienie kawy, choć małej i słabej, radykalnie wpłynęło na wyregulowanie snu małej.

Gabrysia84, Chanela lubią tę wiadomość

FITop1.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szpilka wrote:
    jaki jest szczyt niewyspania? jak tuz po zmianie pieluchy, bierze sie nastepna odpina rzepy i reaguje dopiero na pytanie:.
    po co zakladasz mu druga pieluche

Szpilka, nie martw się. Ja potrafię obudzić się w nocy i pytać męża czy karmiłam Alicję właśnie, czy nie :)

szpilka, nick nieaktualny, OliOla lubią tę wiadomość

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • A.loth Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja planuję karmić do roku. A potem się zobaczy :)
    Laktatorem ściągam naprawdę niewiele. Przykładowo bezpośrednio po karmieniu ściągnęłam z tej samej piersi tylko 30 ml i jeszcze co prawda leciało, ale już tak słabiutko, a po 15 min, jak Adaś jednak jeszcze się zdecydował, to ciągnął dalej wielkimi łykami wciąż z tego samego cyca i widziałam dużo mleka w paszczy. Ja wierzę w to, że moje dziecko się najada.
    Nie podejmowałabym decyzji o dokarmianiu na podstawie ilości odciągniętego mleka, jeśli nie ma problemów z przyrostem wagi. Dokarmianie to dla mnie równia pochyła w kierunku zakończenia laktacji, bo organizm nie dostaje sygnału, że potrzeba większej produkcji.
    Laktatora będę używać tylko sporadycznie pomiędzy karmieniami, odciągając właśnie tylko po troszeczkę, żeby nie zwiększać niepotrzebnie laktacji, w celu zrobienia małych zapasów do zamrożenia.

o14815nmahj2bgg1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2015, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki81 wrote:
    Kawa a pochwalisz sie jaki strój ma córeczka? Ja właśnie szukam.
    Wrzuce foto po imprezie ;)

jonka91 lubi tę wiadomość

• szpilka Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chanela z tarczyca chyba nie jest zle, bo waga spada a tsh i ft4 mam zrobic za kilka tyg, generalnie poza zrozumialym niewyspaniem i dolami jak maly placze to samopoczucie ok

a karmic planuje rok moze dluzej a jak wyjdzie to sie okaze

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2015, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak odnośnie wspomagaczy laktacji, to ja przez wzgląd na zastój który mi się zrobił dokładnie 6 dni temu - odstawiłam herbatkę laktacyjną Humana i saszetki Femaltiker.
    I co? Żadnej różnicy w ilości mleka nie widzę!
    Ile ściągałam, tyle ściągam, młody najada się tak samo, różnicy w "twardości" piersi żadnej...

Ja będę karmić ile się uda, ale raczej nie dłużej niż 6 miesięcy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2015, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czasem wolalabym juz przejsc na mm ze wzgledu na czas ale jestem zbyt leniwa by wstawac w nocy lub rano szykowac butelke mm ;P ale postaram sie karmic jak dlugo mi sie uda :)

Ag... lubi tę wiadomość

• Ag... Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa tez czase mysle ze wolalabym MM, ale pozniej jak sie mlody przyssie to takie cudowne;)

co do kiecek ja na chrzciny myslalm o tej, do tego botki i kurtka skorzana
    http://www.promod.pl/kobiety/sukienki/sukienki-eleganckie/sukienka-w-stylu-lat--60-ecru-R2200014021.html

ale pewnie za czyms sie rozejrze jeszcze.

udanej iprezy jutro! i ubierz czarną:D czerwoną na randke z mezem;)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2015, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... śliczna sukienka, lubię taki styl:)

Ag... lubi tę wiadomość

• jonka91 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa ale laska z Ciebie! Czarna lepsza kiecka! Na te okazje oczywiscie, bo obydwie super!

Isabelle u mnie nadal kilka kilo z ciazy zostalo. A figura widac tez ze sie zmienila. Ale na szczescie stare ciuchy sa ok. Nie sprawdzalam tylko jeansow, bo i tak ich nie lubie. Wole treginsy lub bawelniane spodnie w gumke..

A ciazowych kg zostali mi 3,8kg. Mam nadzieje, ze jeszcze z 5 dofatkowo zejdzie. W ciazy przytylam 16. Przez 2 tyg waga stala w miejscu, dopiero teraz znow sie ruszyla w dol.

Mlody zasnal przy ppiersi na lozku. Az szkoda go przekladac.. Ale ja nie dostane sie nawet pod koldre..

A jesli chodzi o karmienie to chcialabym min. pol roku. Najchetniej rok. Zobaczymy co bedzie nam dane, a na razie trzeba sie cieszyc kazdym dniem kp.
    A tak poza tym to podziwiam Was wszystkie karmiace mm. To duzo wieksza praca. Wstawac, robic mleko, wyparzac butle.. itp.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2015, 21:51

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• Anutka Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa wrote:
    Ja czasem wolalabym juz przejsc na mm ze wzgledu na czas ale jestem zbyt leniwa by wstawac w nocy lub rano szykowac butelke mm ;P ale postaram sie karmic jak dlugo mi sie uda :)
    E to 5 minut roboty :-). Mamy opanowany system :-)

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • OliOla Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2015, 22:40

l22nzbmh1lqdktpj.png

• jonka91 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas kleks jest na kazdej pieluszce. Kupek jest ok. 5 dziennie. Zazwyczaj co 2 przewijanie.

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2015, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas 1 kupka dziennie, czssem raz na dwa dni, ale jak juz jest... To ARMAGEDON! :D wielka, zelowa az pod kran trzeba pupke wsadzic bo nie wiadomo by bylo jak sie za to zabrac!

Dziękuję za rady, wezme ta czarna ;)

• Anutka Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jonka91 wrote:
    U nas kleks jest na kazdej pieluszce. Kupek jest ok. 5 dziennie. Zazwyczaj co 2 przewijanie.
    U nas jedna duza co 1,5-2 dni

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
‹‹ 2130 2131 2132 2133 2134 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak obliczyć dni płodne?

Czy starając się zajść w ciążę powinnaś wiedzieć kiedy występuje owulacja i kiedy są dni płodne? Czy nie wystarczy zadbać o to, żeby kochać się regularnie przez cały cykl i prędzej czy później i tak zajdziesz w ciążę? Nie zawsze. Każdego cyklu masz zaledwie 20% szans na zajście w ciążę, a pary z obniżoną płodnością mają ich dużo mniej. Warto wiedzieć jak obliczyć dni płodne i poznać wady i zalety każdej z metod.  

CZYTAJ WIĘCEJ