X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • magdalenka Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania_29 wrote:
    Przeżyłam najazd. Temperatura w domu chyba o 2 stopnie sama podskoczyła :D Natalka ma w końcu karuzelę która się kręci i gra :)

Karmić piersią (swoim mlekiem) chciałabym do roczku niuni, kiedy będzie można wprowadzić mleko krowie :)
    Ja się troszkę boje tego mleka "krowiego" bo to ze sklepów czesto krowy nie widziało...

• szpilka Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po odwiedzinach, bylo ok. prawie sie wyrobilam ze wszystkim co zaplaniwalam.
    dzieki za wsparcie, czuje sie nieogarnieta jak patrze jak niektore z Was sobie super radza czasem calkiem bez pomocy tatusiow, ale poza moimi odczuciami, ze jestem dupa co sie z niczym nie wyrabia to az takiej tragedii nie ma, obiadu poki co moze ze 3 razy nie bylo jak mlody szczegolnie wisial na rekach, a naczynia i tak zmywam raz dziennie po spacerze :)
    Kawa tez bym ciemniejsza wybrala

a moj dzidziius skoro goscie byli to aniolek :) dawal sie innym nosic, nawet przebieranie pieluchy z usmiechem zniosl

ania_29 lubi tę wiadomość

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa a pochwalisz sie jaki strój ma córeczka? Ja właśnie szukam.

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaki jest szczyt niewyspania? jak tuz po zmianie pieluchy, bierze sie nastepna odpina rzepy i reaguje dopiero na pytanie:.
    po co zakladasz mu druga pieluche

Maud11, Malenq, jonka91, Ewelina88, Tymi lubią tę wiadomość

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Chanela Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2015, 13:53

201501275365.png
    p19uk0s3zyd2g4e9.png
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja planuję karmić do końca 3 a nawet 4 roku życia. Pierwsz córę karmiłam dwa lata iniestety wylądowałam na miesiąc w szpitalu, musiałam potem zakońzyć karmienie. Tym razem mam zamiar wyrobić perwotny plan :)

Mój ostatni wniosek: piję kawę tylko okazjonalnie, odstawienie kawy, choć małej i słabej, radykalnie wpłynęło na wyregulowanie snu małej.

Gabrysia84, Chanela lubią tę wiadomość

FITop1.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szpilka wrote:
    jaki jest szczyt niewyspania? jak tuz po zmianie pieluchy, bierze sie nastepna odpina rzepy i reaguje dopiero na pytanie:.
    po co zakladasz mu druga pieluche

Szpilka, nie martw się. Ja potrafię obudzić się w nocy i pytać męża czy karmiłam Alicję właśnie, czy nie :)

szpilka, Malenq, OliOla lubią tę wiadomość

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • A.loth Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja planuję karmić do roku. A potem się zobaczy :)
    Laktatorem ściągam naprawdę niewiele. Przykładowo bezpośrednio po karmieniu ściągnęłam z tej samej piersi tylko 30 ml i jeszcze co prawda leciało, ale już tak słabiutko, a po 15 min, jak Adaś jednak jeszcze się zdecydował, to ciągnął dalej wielkimi łykami wciąż z tego samego cyca i widziałam dużo mleka w paszczy. Ja wierzę w to, że moje dziecko się najada.
    Nie podejmowałabym decyzji o dokarmianiu na podstawie ilości odciągniętego mleka, jeśli nie ma problemów z przyrostem wagi. Dokarmianie to dla mnie równia pochyła w kierunku zakończenia laktacji, bo organizm nie dostaje sygnału, że potrzeba większej produkcji.
    Laktatora będę używać tylko sporadycznie pomiędzy karmieniami, odciągając właśnie tylko po troszeczkę, żeby nie zwiększać niepotrzebnie laktacji, w celu zrobienia małych zapasów do zamrożenia.

o14815nmahj2bgg1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2015, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki81 wrote:
    Kawa a pochwalisz sie jaki strój ma córeczka? Ja właśnie szukam.
    Wrzuce foto po imprezie ;)

jonka91 lubi tę wiadomość

• szpilka Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chanela z tarczyca chyba nie jest zle, bo waga spada a tsh i ft4 mam zrobic za kilka tyg, generalnie poza zrozumialym niewyspaniem i dolami jak maly placze to samopoczucie ok

a karmic planuje rok moze dluzej a jak wyjdzie to sie okaze

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2015, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak odnośnie wspomagaczy laktacji, to ja przez wzgląd na zastój który mi się zrobił dokładnie 6 dni temu - odstawiłam herbatkę laktacyjną Humana i saszetki Femaltiker.
    I co? Żadnej różnicy w ilości mleka nie widzę!
    Ile ściągałam, tyle ściągam, młody najada się tak samo, różnicy w "twardości" piersi żadnej...

Ja będę karmić ile się uda, ale raczej nie dłużej niż 6 miesięcy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2015, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czasem wolalabym juz przejsc na mm ze wzgledu na czas ale jestem zbyt leniwa by wstawac w nocy lub rano szykowac butelke mm ;P ale postaram sie karmic jak dlugo mi sie uda :)

Ag... lubi tę wiadomość

• Ag... Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa tez czase mysle ze wolalabym MM, ale pozniej jak sie mlody przyssie to takie cudowne;)

co do kiecek ja na chrzciny myslalm o tej, do tego botki i kurtka skorzana
    http://www.promod.pl/kobiety/sukienki/sukienki-eleganckie/sukienka-w-stylu-lat--60-ecru-R2200014021.html

ale pewnie za czyms sie rozejrze jeszcze.

udanej iprezy jutro! i ubierz czarną:D czerwoną na randke z mezem;)

Kawa lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2015, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... śliczna sukienka, lubię taki styl:)

Ag... lubi tę wiadomość

• jonka91 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa ale laska z Ciebie! Czarna lepsza kiecka! Na te okazje oczywiscie, bo obydwie super!

Isabelle u mnie nadal kilka kilo z ciazy zostalo. A figura widac tez ze sie zmienila. Ale na szczescie stare ciuchy sa ok. Nie sprawdzalam tylko jeansow, bo i tak ich nie lubie. Wole treginsy lub bawelniane spodnie w gumke..

A ciazowych kg zostali mi 3,8kg. Mam nadzieje, ze jeszcze z 5 dofatkowo zejdzie. W ciazy przytylam 16. Przez 2 tyg waga stala w miejscu, dopiero teraz znow sie ruszyla w dol.

Mlody zasnal przy ppiersi na lozku. Az szkoda go przekladac.. Ale ja nie dostane sie nawet pod koldre..

A jesli chodzi o karmienie to chcialabym min. pol roku. Najchetniej rok. Zobaczymy co bedzie nam dane, a na razie trzeba sie cieszyc kazdym dniem kp.
    A tak poza tym to podziwiam Was wszystkie karmiace mm. To duzo wieksza praca. Wstawac, robic mleko, wyparzac butle.. itp.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2015, 21:51

Kawa lubi tę wiadomość

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• Anutka Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa wrote:
    Ja czasem wolalabym juz przejsc na mm ze wzgledu na czas ale jestem zbyt leniwa by wstawac w nocy lub rano szykowac butelke mm ;P ale postaram sie karmic jak dlugo mi sie uda :)
    E to 5 minut roboty :-). Mamy opanowany system :-)

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • OliOla Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2015, 22:40

l22nzbmh1lqdktpj.png

• jonka91 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas kleks jest na kazdej pieluszce. Kupek jest ok. 5 dziennie. Zazwyczaj co 2 przewijanie.

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2015, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas 1 kupka dziennie, czssem raz na dwa dni, ale jak juz jest... To ARMAGEDON! :D wielka, zelowa az pod kran trzeba pupke wsadzic bo nie wiadomo by bylo jak sie za to zabrac!

Dziękuję za rady, wezme ta czarna ;)

• Anutka Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jonka91 wrote:
    U nas kleks jest na kazdej pieluszce. Kupek jest ok. 5 dziennie. Zazwyczaj co 2 przewijanie.
    U nas jedna duza co 1,5-2 dni

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
‹‹ 2130 2131 2132 2133 2134 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ