*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
U nas też z 5 kupek dziennie.
Czasami jednak się zdarza mniej.
Swoją drogą to nie wiedziałam że kupka dziecka może tak cieszyć.Aż miło się słucha purtnięć po kilku godzinach prężenia i jęków.
Ewelina88, Anutka, jonka91, zielarka lubią tę wiadomość
-
Agus89 wrote:U nas też z 5 kupek dziennie.
Czasami jednak się zdarza mniej.
Swoją drogą to nie wiedziałam że kupka dziecka może tak cieszyć.Aż miło się słucha purtnięć po kilku godzinach prężenia i jęków.
-
Przelozylam dziadyge do lozeczka zaraz po wczesniejszym wpisie i prawie godzine wojowalam zeby mamrota poszla spac. Ale jemu na strojenie usmieszkow przyszla chec i sie zesmy usmiechali do siebie!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2015, 23:01
OliOla lubi tę wiadomość
-
Pytanie mam do dziewczyn karmiacych mm. Moj jutro bedzie mial 7 tygodni. Dzis ma 6+6 Ile wasze dzieci pija z flachy? Ja daje 3 moje i 3 mm. I moje to sama woda wiec nic dziwnego, ze po dwoch godzinach lub poltora jest glodny. Ale po mm jest to samo. Daje jemu 120. A Wy?
-
nick nieaktualnyBogusia u mnie mała zjada 80-90ml z butli, czasem mniej....
U mnie kiedyś było z 5 kupek, teraz jest jedna na 2-3dni....mimo ze większość pokarmu to moje mleko...mała przybiera na wadze, ale zastanawiam się nad terściwością mojego mleka...uhmmmm.
Moja sobie kurczę rytuał zrobiła i od kilku dni budzi się o 2.30 na karmienie i za cholerę nie chce zasnąć potem, teraz leży, wierci się, uśmiecha i ani w głowie jej spanie....a ja zła jestem, bo to kolejna noc bez spania....bo pewnie zaśnie około 5-6 tylko na godzinie i cały dzień znowu będzie nie spać....Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2015, 04:20
-
U mnie tez kupa raz na trzy dni, ale wtedy to gigant po pachy nie mieszczacy sie w pieluch
Malenq moj w nocy jak wypije to czasami usypia sam od razu w lozeczku czasami po godzinie. Najlepsze, ze jak jestem padnieta to zasypiam zanim on zasnie
Bez kitu, ale wczorajszej doby wypil 8 czy 9 flach po 120 ml. Glodzillllaaaa -
Alek chyba nie ma stopa jezeli chodzi o jedzenie, pije tyle ile jest w butli wiekszosc to 90, ale jak daje mu 120 to tez do dna wypije i tak nasawde to nie wiem ile mu dawac bo po 90 na spacerze i po nim wczoraj spal 5 godzin, a czasami juz po 2 cale piesci laduja w buzi
A no i moje dziecie spi tylko na spacerze i po nim jak wkladam go w kombinezonie do lozeczka, delikatnie zdejmuje czape, rozsuwam, bez spaceru zasnie podczas lulania a jak odkladam go to oczy jak 5 zl, oby deszcz w tym roku nie padalWiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2015, 05:45
-
Blador ja daje nan i tam jest, ze miesieczne dziecko je 90 tutaj bylo 7, dwumiesieczne czyli takie jak moje i twoje 120tu 6 posilkow. W trzecim miesiacu 150 i tu juz 6 posilkow na dobe.No i tak mi wychodzilo. Ale wczorajszej doby przez to wieczne jedzenie. Wyszlo 8 czy 9 flach. Troche duzo. I wlasnie sie zastanawiam czy nie wejsc w trzeci miesiac juz z flacha. W ogole to stwierdzilam, ze moje mleko to sama woda, wiec moze byc glodny po dwoch godzinach, ale ze po mm jeszcze taki glodny?
-
Piękną noc miałyśmy. Tatuś ululał po 21, o 22 sama poszłam spać z myślą że za 2h pobudka, a Kropka obudziła się dopiero po 3
Za to ja zamiast piersi miałam 2 głazy o tej porze i zastanawiałam się co robić. W końcu nakarmiłam ją z obydwu, choć przez to pewnie mało treściwego pokarmu zjadła. Nakarmiłam, przewinęłam i położyłam do kołyski. Zasnęła - szok
Kolejna pobudka po 7, pewnie bardziej coś kręciło w brzuszku, niekoniecznie głód. Trochę pojadła i susłuje obok taty
Chyba wykorzystam ten czas i w końcu zafarbuję włosy.
Piękna niedziela się szykuje. Miłego dnia mamusieMartaKD, Wiki81 lubią tę wiadomość
-
Bogusiar80 wrote:Blador ja daje nan i tam jest, ze miesieczne dziecko je 90 tutaj bylo 7, dwumiesieczne czyli takie jak moje i twoje 120tu 6 posilkow. W trzecim miesiacu 150 i tu juz 6 posilkow na dobe.No i tak mi wychodzilo. Ale wczorajszej doby przez to wieczne jedzenie. Wyszlo 8 czy 9 flach. Troche duzo. I wlasnie sie zastanawiam czy nie wejsc w trzeci miesiac juz z flacha. W ogole to stwierdzilam, ze moje mleko to sama woda, wiec moze byc glodny po dwoch godzinach, ale ze po mm jeszcze taki glodny?
Kurcze juz wiem o co chodzi z kupa po pachycieszylismy sie z niej obydwoje
-
Ag... wrote:Kostek spal od 21 do 9. Na spiocha dałam mu o 23,4 i 7, wstał i zanosi się ze śmiechu:D
już 4 noc tak leci
Wiki81, Ag..., jonka91 lubią tę wiadomość
-
Hania też ładnie znowu śpi. Oby tak dalej.
Wiecie jaki trudno mi zamówić sukieneczkę do chrztu dla Hani!!! Zawsze podobały mi sie tiulowe, ale im więcej oglądam, to wolę prostą, skromna. I nie wiem jaki płaszczyk, bo to zależy od pogody. A może rożek (becik) żeby było wygodnie jej spac w Kościele. Pomocy !!!!!www.styczniowki2015.phorum.pl -
Wiki pewnie ze prosta. Mi by sie marzyla taka w litere A z plaszczykiem w takim samym kroju;) prosta bez niczego ewentualnie z kokardką
aleee to przy coreczce:p
W zaleznosci jak bedzie mozesz pod spod dac jedna warstwe wiecej albo mniej.Wiki81 lubi tę wiadomość