*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
Kurde ja już się nie mogę doczekać żeby sobie coś na chrzciny kupic:) poczekam do końca marca,może jeszcze ze 2kg mi spadnie:)niby mam kiecki ale wiadomo,coś nowego by się chciało.
Z tego sklepu fasardi zamawiałam juz.polecam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2015, 14:25
-
Dziewczyny w którym dniu życia Wasze dzieci miały szczepienia? chodzi mi o ta dawkę powtorzeniowa na żółtaczkę oraz ew 5 w 1 itp?
Na wypisie mam ze za 6 tyg , a w przychodni zapisali mnie na poniedziałek, jak na mój gust to o tydzień za wcześnie będzie. Ale może oni tak to licza-to będzie rozpoczęty 6.tydzien -
kawa Ty laska jesteś do pozazdroszczenia !! też chciałabym miec brzuszek sprzed ciąży... wybrałabym tą ciemną sukienke jest taka inna, fikuśna.
Drogie mamuśki pytam z czystej ciekawości ile czasu zamierzacie karmić piersią ? Myślałyście w ogóle o tym?? Czy wychodzicie z założenia że dziecko samo zdecyduje ?? Ja w 6 miesiacu, max 7 chciałabym zakonczyć kp. Uważam ze dziecku nie jest tak bardzo potrzebny akurat ten rodzaj bliskości, można tę więź podtrzymywać na inne sposoby, a i wachlarz możliwości pokarmowych znacznie sie rozszerza. Nie ukrywam tez ze kp jest dość absorbujące i zabiera sporo czasu.
Chanela lubi tę wiadomość
-
Ja też niewiele mleka ściagam.mleka, ale dziewczyny pamiętajcie, że laktator nie ściąga mleka tak dokładnie jak dzidziuś czyt. dzidziuś wypije więcej niżą uda się ściągnąć. Nie ściągam też codziennie, zdarza się to 2-3 razy na tydzień - może gdyby częściej ściągałabym więcej.
I wierzę w to co mówiła zielarka, jak dziecko ma większą potrzebę to trzeba dziecko trzymać przy cycu i mleko będzie się produkować - choć miewam chwile zwątpienia... martwię się...
-
Ja planowałam karmić 6 miesięcy, do lata bo przez duże piersi w nic się nie mieszczę a nie mam zamiaru wymieniac całej garderoby i chciałam latem wyglądać jak człowiek a nie mały troll z wielkim biustem.Ale nie wiem czy do tego czasu pociągnę bo pokarmu coraz mniej i i tak muszę małego dokarmiać.Żeby nie mieć problemu z odstawieniem i nie musieć tego robić stopniowo to mam bromergon który będę brała ok 2 tyg żeby pokarm szybciej zanikł.magdalenka wrote:kawa Ty laska jesteś do pozazdroszczenia !! też chciałabym miec brzuszek sprzed ciąży... wybrałabym tą ciemną sukienke jest taka inna, fikuśna.
Drogie mamuśki pytam z czystej ciekawości ile czasu zamierzacie karmić piersią ? Myślałyście w ogóle o tym?? Czy wychodzicie z założenia że dziecko samo zdecyduje ?? Ja w 6 miesiacu, max 7 chciałabym zakonczyć kp. Uważam ze dziecku nie jest tak bardzo potrzebny akurat ten rodzaj bliskości, można tę więź podtrzymywać na inne sposoby, a i wachlarz możliwości pokarmowych znacznie sie rozszerza. Nie ukrywam tez ze kp jest dość absorbujące i zabiera sporo czasu. -
nick nieaktualnyJa planuję po 4 miesiącu zakończyć kp, chyba że życie zweryfikuje i mleko się skończy wcześniej....
Selene ja myślę, że ODREAGOWUJE powrót do domku, sters i dużo przeżyć....i myślę że nie kolki.......u mnie kolki regularne są i wrzask jest około 2h, a czasem płacz/wrzask jest od rana bo to WZDĘCIA (co innego niż kolki) i mała przed puszczeniem bączka pręży się i krzyczy po czym się śmieje...
Selene lubi tę wiadomość

[/ur