X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2015, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia ja na noc czasem podaje mm mam Nan pro ha nic sie z brzuszkiem nie dzieje. Swoja droga podziwiam ze wytrzymalas 11h bez sciagania! Mimo ze mam male i miekkie piersi i wydaje mi sie ze mala sie nie najada to po 4h czuje jakby mialy wybuchnac!

• Ag... Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez daje nan pro- toleruje znacznie lepiej niz bebilon.

A moje dziecko spalo dzis 7h, ja sie obudzilam szybciej niz on;)
    tymczasem kima z tatusiem a ja wybywam do fryzjera;) pora zafarbowac te kudły;)

milego dnia mamuśki:)

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć.
    Ja odbiciagam tyle (130-160) po ok 4 godzinach a teraz nawet może więcej byłoby bo mleko ciągle mi leci ale np jak ścigam to widzę że na początku dużo jest tego wodnistego niestety.

Ja też mam pytanie. Do tej pory nie kupiłam ochraniacza bo wydawał mi się nie potrzebny ale dziś w nocy Milena spala z buzia na szczebelkach.
    Jaki macie ochraniacze? Na całe lozeczko czy na połowę? Polecacie jakieś?

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    ja tez daje nan pro- toleruje znacznie lepiej niz bebilon.

A moje dziecko spalo dzis 7h, ja sie obudzilam szybciej niz on;)
    tymczasem kima z tatusiem a ja wybywam do fryzjera;) pora zafarbowac te kudły;)

milego dnia mamuśki:)
    Ja na środę mam fryza od rana,a wieczorem kino z mężem.dzis w południe spacerek rodzinny,a po poludniu Klara zobaczy co to tesco:)

ug37df9hvpghw3yg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2015, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poczekaj no kudłaty stworze aż zacznę chodzić! :D
    edit

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2015, 12:44

M4DZI4, Becia81, Ewelina88, Ag..., MartaKD, jonka91, Bogusiar80, Maud11, Agus89, rastafanka, Chanela lubią tę wiadomość

• M4DZI4 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa, Ewelina dzięki za odpowiedz :) Inne mamcie też piszcie jak to u Was jest!

Kawa ja mam akurat mega duże piersi i dlatego nie przyszło mi do głowy że mały się może nie najadać, jak widać wielkość biustu ma się nijak do ilości pokarmu.
    Ja dopiero po tych 11 godzinach miałam nabrzmiałe piersi że jak zdjełam stanik to mleczko kapało a po np 4 jak u Ciebie to nic się nie dzieje i są normalne..I też na początku leci sama woda można powiedzieć więc zanim się szkrab naje to już koniec i pusta cyca :( No nic, trzeba będzie dokarmiać kluska, zobaczymy na wizycie w marcu czy ładnie przybiera na wadze i już dokładniej poradzę się lekarki.

relgh371ssmqv4f3.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mój młody wrócił do cyca:) nie chce mm tylko ciągnie 2 na raz:)

Marta zainspirowalas mnie, po fryzjerze jedziemy do mojej mamy, spacer tam i zadzwoniłam właśnie żeby m wziął więcej pieluch imoze też kino zaliczymy.
    Park i Tesco mam w planie na jutro. Muszę mu śliniaki kupic:)

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem inspiracja:) a w czym bierzecie dzieciaczki na zakupy?wózek,nosidelko?

Wiki81 lubi tę wiadomość

ug37df9hvpghw3yg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2015, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zawsze wpinam fotelik w stelaz. Z tym ze do sklepu musze jezdzic autem bo mieszkam na"zadupiu" czyt. Obrzezu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez dzis ogarniam fryzjera;))

Ag... lubi tę wiadomość

• MartaKD Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde ojciec mnie opierdzielił ze do Tesco chce jechać z małą w zbiorowisko bakterii.i juz sama nie wiem...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2015, 09:59

ug37df9hvpghw3yg.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M4DZI4 u mnie podobnie jak u Eweliny. Dzisiaj spałam na mokrej poduszce, bo tak mi z piersi poleciało mimo że karmię max co 4h.

201501145565.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaKD wrote:
    Kurde ojciec mnie opierdzielił ze do Tesco chce jechać z małą w zbiorowisko bakterii.i juz sama nie wiem...
    Nie przejmuj się gadaniem. My byliśmy z 1,5-tygodniowym maluchem w galerii. :)

201501145565.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie racja.tym sposobem nigdzie bym z nią nie wyszla.pare razy byłyśmy w Dino markecie osiedlowym.

Ag... lubi tę wiadomość

ug37df9hvpghw3yg.png
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam z Milą wczoraj w Biedronce a dziś do Pepco ją zabieram.

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    U nas chyba kryzys laktacyjny albo zbliza sie jakis skok rozwojowy, bo Pawel budzil sie co 2 godziny a uspic go potem to byla mordega, po 5 rano 3 razy wstawalam przystawialam na chwile do cyca i na lulanie zasypial odkladalam i po 10 minutach powtorka, ledwie zyje

Polaola podziwiam Cie, bo ja z samego rana, wieczorem i w nocy mam meza do pomocy i nie ogarniam

Chanela co do usypiania mimo szczerych intencji nie umiem przetrwac dzikiego wrzasku jak odkladam malego, zeby sam zasnal i wiem ze ukrecam sobie sznur na szyje, ale mlody najczesciej usypia przy cycu lulany lub lulany przez tate jak juz cycki nie daja rady i jest odkladany do lozeczka w nocy lub kosza w kuchni w dzien, kosz jest stary i daje sie bujac, co wlasnie czynie :) w naszym lozku rzadko spi jak co chwile trzeba do niego wstawac i go kolysac to maz go kladzie kolo siebie i buja w rozku przez sen 1 reka

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Melula Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heloł, Marta my z Alą jeździmy po sklepach, nawet komunikacją miejską, wiec nie przejmuj się gadaniem i zrób, jak ci mówi matczyna intuicja.
    Ala śpi, a ja musze chatę ogarnąć, bo teściowa postanowiła się wprosić - dosłownie na weekend i nie przewidziała, że możemy mieć inne plany (a mamy przewidzianych gości na oba dni - znajomych, a przy niej to już nie ta sama luźna rozmowa, bo lubi wtrącać swoje zdanie przy innych). Po prostu zadzwoniła do mojego małża i powiedziała, że będzie dziś koło 12. On do niej, że nie wyjedzie po nią, bo do 16 w pracy jest, więc ona powiedziała, że zastanowi się o której przyjedzie. Kumacie, ona się zastanowi, nie pytając co my na to.
    Już mam wkur..., bo nie oszukujmy się. Dla mnie to problem. Muszę zrobić "normalny" obiad, muszę siedzieć w domu, no i znajomi... Zero luzu!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2015, 10:16

dqprio4pygfv875f.png zrz6anlieenmishw.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melula wspolczuje, do mnie dzis moja mama przyjezdza z ciotka i tez od wczoraj probuje ogarnac chate, zostaly powierzchnie poziome i mam nadzieje, ze mlody teraz dobrze zasnie

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja może dzisiaj się gości doczekam. Zaraz idziemy na spacer i po ciastka, bo oczywiście wczorajsza porcję zżarliśmy :D

201501145565.png
  • jonka91 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ach zab mi nie dal spac do 4... W poniedzialek dentysta i pewnie skonczy sie kanalowym leczeniem. Bo juz w ciazy to dentystka mowila ale zdjecia nie mozna bylo robic.
    Pozniej Filip sie obudzil, przebralam, nakarmilam i usnelismy razem. Ja to odplynelam jak on jadl. Nawet nie wiem czy sie najadl. Ale pozniej spalismy do prawie 9 wiec chyba sie najadl, bo inaczej bylby ryk.
    Grzeczne moje dziecie wysluchalo prosb, zeby byc grzecznym!

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

‹‹ 2127 2128 2129 2130 2131 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ