X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2015, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaKD wrote:
    U nas te krostki na glowce i buzi to prawdopodobnie skaza białkowa.coz musze na razie pożegnać sie z mlekiem i jogurtami i zobaczymy.nawiedzila mnie dzis niespodziewanie położna i tak stwierdzila.za 2 tyg mamy szczepienie.odczyn po szczepieniach szpitalnych ok więc powinno sie udać zaszczepić o czasie.
    Marta a w którym miejscu ma krostki Klara? Bo tradzik niemowlecy to głównie policzki broda i okolice ust i mogą zdarzyć się pod broda.Charakterystyczne jest to ze bledną jak dziecko śpi, albo po spacerze na świeżym powietrzu. A w przypadku alergii na krowie mleko są z boku twarzy ale też na pozostałych częściach ciałka. Tyle ze alergie pokarmowe wychodzą dopiero kolo 3 miesiąca, moja pediatra tak mówiła. Ale mam mieszane uczucia co do tej opini bo położna zaś mi dzisiaj powiedziała ze mój misio ma taką sucha skórę wokół oczu i to też jest pierwszy objaw skazy białkowej. Ja nabiału nie jem, ale dokarmiam go raz dziennie mm. Wiec chyba laktator kupie żeby pobudzić laktacje i odstawić mm.

• szpilka Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego jak nie przejdzie niedlugo niech go lekarz zobaczy i cos zdecyduje, bo ja sie czuje jak zla matka co widzi, ze cos sie dzieje i nie dziala, ale zdaje sobie sprawe ze to co jem moze nie miec z tym nic wspolnego

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • magdalenka Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nuskaw z tego co piszesz to mój Jaś ma właśnie trądzik niemowlęcy. Krostki pojawiają się pod oczami na policzkach i na brodzie. Po powrocie z dworu są jaśniejsze.

• Gabrysia84 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj tez ma tradzik i tez ulewa. Starszy tez mial tradzik, tez myslalam, ze alergia, ale przeszlo.

1usagu9rsccneye4.png[/ur
    n59yk6nl5mxiew0c.png
    f2wliei305fu0jmo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2015, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiakra wrote:
    czym Ty go karmisz? albo co Ty jesz, że on tak rośnie?
    .

Z cyca ciągnął 1,5 tyg tylko. kiedy skończył miesiąc przestałam odciągać resztki z cyca. Teraz jest na Bebilonie Pepti. wcześniej na Hippie. No rośnie w oczach!Ale tak jak piszą dziewczyny - kazde dziecko rośnie w swoim tempie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2015, 18:20

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2015, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tymi wrote:
    swietnie napisane dla Hashimotek i osób nie chorujących
    http://www.lekkowkuchni.pl/2014/03/hashimoto.html
    tak wogóle czuje ze mam rzut choroby:(

A Wy forumowe Hashi jak sie czujecie?
    Nie wiem czy robic przeciwciała
    ja tak ładnie wyciszyłam chorobe przed ciąża bo przeciwciał zaledwie miałam 100 a na poczatku choroby nie okreslili bo nie mieli takiej skali,dzis czuje sie podobnie jak wtedy po ciazy .

Kawa dyieki za linka zajebiste rzeczy a te buciki na jego aukcji to cudo

Ja zaliczyłam już dwa rzuty... za szybko chyba zeszłam z dawki. Poprzednio bolała mnie głowa i mięśnie. Teraz stawy i gardło. Jestem słaba i pocę się jak prosię.

• MartaKD Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nuskaw wrote:
    Marta a w którym miejscu ma krostki Klara? Bo tradzik niemowlecy to głównie policzki broda i okolice ust i mogą zdarzyć się pod broda.Charakterystyczne jest to ze bledną jak dziecko śpi, albo po spacerze na świeżym powietrzu. A w przypadku alergii na krowie mleko są z boku twarzy ale też na pozostałych częściach ciałka. Tyle ze alergie pokarmowe wychodzą dopiero kolo 3 miesiąca, moja pediatra tak mówiła. Ale mam mieszane uczucia co do tej opini bo położna zaś mi dzisiaj powiedziała ze mój misio ma taką sucha skórę wokół oczu i to też jest pierwszy objaw skazy białkowej. Ja nabiału nie jem, ale dokarmiam go raz dziennie mm. Wiec chyba laktator kupie żeby pobudzić laktacje i odstawić mm.
    Ma na glowce głównie z tylu i po bokach.ciutke na twarzy.tez takie pryszczyki z biala glowka jak nastolatek:)i blednątak jak piszesz. mi położna powiedziała,że okolo miesiąca wychodzi i teraz ma to 80% niemowląt.odstawię na chwilkę nabiał i zobaczymy.chociaż trudno całkowicie to zrobić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2015, 19:54

ug37df9hvpghw3yg.png
  • Gwiazdeczka27 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a! mam takie pytanko, jak długo jesteście na ovufriendzie? Jak znalazłyście tą stronę?

Wiecie co? przypomniałam sobie bardzo ciekawą sytuację. Dawno ale wspominałam, że byłam już w ciąży, która skończyła się tragicznie w jej połowie i mam córcie Juleczkę w niebie .. po tej tragedii parę miesięcy później wyobraźcie sobie, że na naszym balkonie parka gołębi postanowiła sobie uwić sobie na nim gniazdo. I wyobraźcie sobie, że bodajże tydzień później dowiedziałam się, że jestem w ciąży z moim małym Wielkim Cudem jakim jest mój synek. Jak dla mnie był to ewidentnie znak , przynajmniej chcę tak myśleć :)

jonka91, Ewelina88, M4DZI4, Bogusiar80 lubią tę wiadomość

mhsvp07w3ex0n696.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta a przy skazie bialkowej poza nabialem nie trzeba odstawic tez miesa i jajek?

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwiazdeczko na ovu jestem od czerwca 2013, szukalam jakis wykresow online i mi ovu wyskoczylo :)

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2015, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwiazdki ja jestem od grudnia 2013......
    Mnie pediatra o mięsie nic nie mówiła..... :-\

• Pinia108 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od lipca 2013. Szukalam miejsca gdzie mozna wpisywc obserwacje cyklu. Na forum zaczelam sie udzielac i czytać je po stracie pierwszej ciaży.

Marianna [*] 08.11.2013 8tc
    Kamilka 7.01.2015
    Jan [*] 19.04.2016 12 tc (8/9 tc)
    Weronika 11.08.2017
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szpilka wrote:
    Marta a przy skazie bialkowej poza nabialem nie trzeba odstawic tez miesa i jajek?
    Pierwszy raz szczerze powiem o miesie słyszę.polozna wręcz mówiła ze zamiast jogurtu rano zjeść kanapke z wedlina

ug37df9hvpghw3yg.png

Wysłany: 20 lutego 2015, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to już trochę jesteście :) ja szukałam jakiegoś kalendarza online dni płodnych i znalazłam się tutaj, i bardzo dobrze bo Was poznałam :D A sam kalendarzyk bardzo mi pomógł jednak :) Pamiętam to mierzenie temperatury, wnikliwe wsłuchiwanie się w organizm , kibicowanie innym dziewczynom ach te wspomnienia... A teraz mamy nasze wymarzone dzieci :D

Malenq lubi tę wiadomość

mhsvp07w3ex0n696.png
  • kasiakra Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak fajnie się ogląda Wasze dzieciaczki, więc postanowiłam pokazać Wam Kubę

Tu jak miał 2 dni
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/6acf6c87eef4.jpg

Tu miał 3 tygodnie
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/11bfe9712b2e.jpg
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/4b391fbf4a38.jpg

a tak wygląda teraz
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/65d4ee9084cd.jpg
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/59b94fe853c7.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2015, 20:55

Gwiazdeczka27, magdalenka, MartaKD, szpilka, jonka91, Agus89, Malenq, Ewelina88, isabelle, Maud11, Suri97, Chanela, renia83, Wiki81, M4DZI4, Becia81, Bogusiar80, rastafanka lubią tę wiadomość

relgtgf6uee8xud8.png

Wysłany: 20 lutego 2015, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie przypuszczałam, że zajście jak i utrzymanie ciąży może być takie trudne u tak wielu kobiet

jak wam idzie obcinanie paznokci u dzieci? Ja jeszcze nie obcinałam u nóżek, na razie nie widzę aby była taka potrzeba.. oj nie, obcinałam ale w dużym "paluchu"

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2015, 20:54

mhsvp07w3ex0n696.png
  • magdalenka Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze pierwszy raz dzisiaj poczułam swój słodki ciężar...ponosiłam z 15 minut i całe plecy łącznie z krzyżem łupią. Teraz leży i kwęka w łożeczku ale nie mam siły nosić...

kasiakra Kuba super chłopak !! ale teraz jakby wyszczuplał ?

Gwiazdeczka ja obcinam na raty, jak Jaś śpi to obcinam, ostatnio udało mi się obciąć u trzech plauszków, teraz poluję na resztę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2015, 20:55

• MartaKD Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja u nóżek jeszcze nie obcinałam.a jak trafiłam tutaj w sumie nie pamiętam.wydaje mi się że szukałam czegoś o stosowaniu clexane w ciąży po poronieniach.

ug37df9hvpghw3yg.png

Wysłany: 20 lutego 2015, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe ja robie podobnie, chociaż coraz pewniej się czuje z tym obcinaniem ale jednak cały czas mam ogromnego "stresa", że jak ruszy rączką to zrobię mu krzywdę..
    Ale trzeba obcinać, mojej znajomej dziecku zaczął wrastać paznokieć i lekarz musiał dziecku wyrywać ... okropne nawet sobie tego nie chce wyobrażać

mhsvp07w3ex0n696.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwiazdeczko może to były aniołki:) czytam właśnie książkę Male anioły.piękna.

Gwiazdeczka27 lubi tę wiadomość

ug37df9hvpghw3yg.png
‹‹ 2125 2126 2127 2128 2129 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ