X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ładne brzuszki, jest sie czym pochwalić :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 08:23

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2014, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć.
    Pierwsza noc od dłuższego czasu przespana. Silanko o 4:00, , ale bez Pawia tym razem.
    Oczywiście jak budziłam się w miarę bez objawów, czyli bez nudności zwrotów głowy i mniej bolscych piersi to od razu panika. ; (
    Czy ja kiedyś nad tym zapanuje. . .

• isabelle Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula44, mam dokładnie to samo. Zestaw objawów - źle. Brak objawów - jeszcze gorzej :)

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • gonek Przyjaciółka

Wysłany: 28 czerwca 2014, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa moze na nastepnej wizycie bedziesz miec robione pomiary...to moja trzecia ciaza i za kazdym razem mialam robione badanie przeziernosci karkowej,kosc nosowa itd...testy z krwi to albo robisz albo nie,a te badania to ma kazda kobieta trzy razy w ciazy...moze masz zlego lekarza...

Gwiazdeczka27 lubi tę wiadomość

f2w3rjjguyawgot1.png
  • aniafk Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marrtka wrote:
    Aniafk jaki masz detektor? warto kupić? :)

Mam Sonoline B i jak dla mnie warto, mogłabym dzidzię codziennie podsłuchiwać ale nie chcę jej bardzo przeszkadzać więc słucham nagrania - co 5 minut :)

Zresztą jak sobie posłucham raz w tygodniu to będę spokojniejsza od wizyty do wizyty. Już nie wspomnę o panice jak dzidzia za długo śpi i ruchów nie czuć, wiem co przeżywałam w poprzedniej ciąży jak młody spał.

marrtka lubi tę wiadomość

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • aniafk Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ser feta jadłam i śledzie też :)

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2014, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    dawaj przepis na te krówkowe:)

Prosze bardzo, nawet z filmikiem, tylko tutaj sa cukierki toffi a ja zawsze dawałam krówki ciągutki, czasem kroiłam je na pół (ogólnie już kilka przepisaów z tej stronki robiłam i wszystko wychodzi):

http://www.mojeciasto.pl/przepisy/laciate-muffinki-z-tofii-8111/

A w ogóle to dzień dobry dziewczęta :)
    My zaraz wybieramy sie na podból sklepu...czyli co tygodniowe zakupy...ale podbój sklepu brzmi ciekawiej ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2014, 09:32

Chanela, jonka91, Ag... lubią tę wiadomość

• kejti91 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny bardzo prosze o kciuki! <3
    Za chwile mam wizyte a moj stres siega zenitu!! :(

Gwiazdeczka27 lubi tę wiadomość

f2w33e3ks3h3a3i8.png
    img-2013040601801830.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2014, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też trzymam.
    Dzięki dziewczyny, bo już myślałam, że ze mną zupełnie coś nie tak.

Mój mąż powiedział mi, że ten mój ciągły strach odbiera mu radość z maleństwa. To zabolało. Ale wiem, że ma rację. . .

• Chanela Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 14:36

201501275365.png
    p19uk0s3zyd2g4e9.png
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kejti91 wrote:
    Dziewczyny bardzo prosze o kciuki! <3
    Za chwile mam wizyte a moj stres siega zenitu!! :(

Trzymam mocno kciuki. :)

Tak w ogóle to dzień dobry. Ja dziś wyjątkowo dobrze się czuję. Tylko znowu zaczęły mnie boleć plecy. Mam niestety taką pracę, że prawie 8 h siedzę. ;/
    Ale na szczęście dziś tylko 4 godzinki i może namówię męża aby jechać do SMYKA i pooglądać coś dla dzidzi. :) I może w końcu kupię pierwszą rzecz, chociaż ciągle się boję, że za wcześnie. Paula44 doskonalę Cię rozumiem, ja też ciągle się boje, bo mi niestety ciągle doskwierają bóle brzucha i pleców, ale podobnież już taka moja uroda, dlatego co dziennie (chyba za bardzo) wsłuchuję się w swój organizm, sprawdzam czy nadal są oznaki ciąży i mój mąż też się już na mnie wkurza.

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2014, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    3mam kciuki za Wasze wizyty :)

W moim przypadku ubranka zdały test, zaczyna to do męża docierać i nawet stwierdził że na usg prenat postara się być :)

Kupiłam ten krem na rozstępy Mamamil dziewczyny! REWELACJA, doskonale nawilża, wczoraj się nim smarowałam a dziś nadal jest jędrna i nawodniona skóra, nie tak jak oliwki co tylko natłuszczają powierzchownie (w moim przypadku) Kosztuje tylko 28zł więc nie jest drogi, a warty w zainwestowanie! :)

Gwiazdeczka27, MonikaDM lubią tę wiadomość

• Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oooo... właśnie się zastanawiałam jaki krem kupić, to na pewno wypróbuję. Cena naprawdę kusząca, bo na innym forum dziewczyny kupowały takie powyżej 100 zł. A od którego miesiąca można ten krem stosować?

zplX18SyZp.gif
  • Patrycha Ekspertka

Wysłany: 28 czerwca 2014, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa ciesze sie ze i Tobie spasowal :-) ja dzis jestem jyz po porannym pawiku i zdazylam juz popluskac sie w basenie ;-) teraz sie zbieramy i jedziemy na krupowki, moze wychacze jakies przeslodkie goralskie bodziaki.

Trzymam kciuki za wizyty !

Kawa, jonka91, M4DZI4 lubią tę wiadomość

Aniołki 24.07.2013

relgio4pvwnm6mxt.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2014, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina można od początku go używać ;) tylko jest dostępny w aptekach ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2014, 11:25

• Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycha ale Ci dobrze. :) To czekamy na zdjęcie jak znajdziesz coś fajnego. Już sobie wyobraziłam takiego małego górala. :):)
    Kawa to ja po pracy lecę od razu kupić ten krem bo niestety mam skłonności do rozstępów. :/ A brzuch dosyć szybko rośnie.

zplX18SyZp.gif
  • Pinia108 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina88 wrote:
    Mam niestety taką pracę, że prawie 8 h siedzę. ;/
    Ale na szczęście dziś tylko 4 godzinki i może namówię męża aby jechać do SMYKA i pooglądać coś dla dzidzi. :)
    Jeśli w Kielcach do Smyka to do Korony, bo w Echu jest malutki i tylko 2-3 wózki.

Ja ostatnio miałam usg w 9t5d i miałam zmierzoną CRL 2,78 cm oraz NT 1,2 mm oraz na chwilę ginka przełączyła obraz na taki kolorowy, chyba przepływy sprawdzała ale nic nie powiedziała. I na 4 lipca (to będzie 12t1d) mam mieć to usg tzw. genetyczne. Ale nie dopytałam czy mogę płytę przynieść i nagrać (profilaktycznie wezmę płytkę tylko nie wiem czy CD czy DVD)

Mam do was pytanko. Bierzecie może Femibion Natal clasic? Bo mnie się właśnie kończy i nie wiem czy kupować już Femibion Natal 2 (on jest dwa razy droższy) czy mogę całą ciąże lecieć na Clasicu?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2014, 11:36

Marianna [*] 08.11.2013 8tc
    Kamilka 7.01.2015
    Jan [*] 19.04.2016 12 tc (8/9 tc)
    Weronika 11.08.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2014, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W razie czego z tej seri jest też olejek, kosztuje podobnie, więc jeśli masz takie skłonności to możesz zamiennie używać ;) Ja nie lubie olejków ale na noc, mogą sobie być bo tłuszczą tylko piżamę, na dzień obowiązkowo krem :)

• Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pinia108 raczej o Koronie myślałam bo akurat po drodze z pracy do domu. ;)
    Zapytam w aptece o krem i olejek. Muszę coś na piersi kupić bo już miesiąc temu większym staniku zaczęłam chodzić więc o nie też się boję. Chyba, że te można też stosować.
    Dziewczyny już chciałabym aby był 6-7 miesiąc. Byłabym spokojniejsza, a tak to najmniejszy ból wprawia mnie w panikę. Martwię się czy ja nie wyląduje wcześniej w psychiatryku niż na porodówce. Jeszcze ten ból pleców. Ma któraś tak?

zplX18SyZp.gif
  • Patrycha Ekspertka

Wysłany: 28 czerwca 2014, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eewelina ten krem jest na piersi, brzuch,uda i pośladki. Ja nim smaruje sie cala :-)
    Mnie tez bardzo boli kregoslup, nie moge spac w nocy i juz raz potrzebowalam pomocy przy chodzeniu.
    Pocieszam sie tym ze za chwile bedzie gorzej i teraz jeszcze jest do wytrzymania ;-)

Ewelina88 lubi tę wiadomość

Aniołki 24.07.2013

relgio4pvwnm6mxt.png

‹‹ 213 214 215 216 217 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ