WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ładne brzuszki, jest sie czym pochwalić :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 08:23

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2014, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć.
    Pierwsza noc od dłuższego czasu przespana. Silanko o 4:00, , ale bez Pawia tym razem.
    Oczywiście jak budziłam się w miarę bez objawów, czyli bez nudności zwrotów głowy i mniej bolscych piersi to od razu panika. ; (
    Czy ja kiedyś nad tym zapanuje. . .

• isabelle Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula44, mam dokładnie to samo. Zestaw objawów - źle. Brak objawów - jeszcze gorzej :)

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • gonek Przyjaciółka

Wysłany: 28 czerwca 2014, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa moze na nastepnej wizycie bedziesz miec robione pomiary...to moja trzecia ciaza i za kazdym razem mialam robione badanie przeziernosci karkowej,kosc nosowa itd...testy z krwi to albo robisz albo nie,a te badania to ma kazda kobieta trzy razy w ciazy...moze masz zlego lekarza...

Gwiazdeczka27 lubi tę wiadomość

f2w3rjjguyawgot1.png
  • aniafk Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marrtka wrote:
    Aniafk jaki masz detektor? warto kupić? :)

Mam Sonoline B i jak dla mnie warto, mogłabym dzidzię codziennie podsłuchiwać ale nie chcę jej bardzo przeszkadzać więc słucham nagrania - co 5 minut :)

Zresztą jak sobie posłucham raz w tygodniu to będę spokojniejsza od wizyty do wizyty. Już nie wspomnę o panice jak dzidzia za długo śpi i ruchów nie czuć, wiem co przeżywałam w poprzedniej ciąży jak młody spał.

marrtka lubi tę wiadomość

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • aniafk Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ser feta jadłam i śledzie też :)

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2014, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    dawaj przepis na te krówkowe:)

Prosze bardzo, nawet z filmikiem, tylko tutaj sa cukierki toffi a ja zawsze dawałam krówki ciągutki, czasem kroiłam je na pół (ogólnie już kilka przepisaów z tej stronki robiłam i wszystko wychodzi):

http://www.mojeciasto.pl/przepisy/laciate-muffinki-z-tofii-8111/

A w ogóle to dzień dobry dziewczęta :)
    My zaraz wybieramy sie na podból sklepu...czyli co tygodniowe zakupy...ale podbój sklepu brzmi ciekawiej ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2014, 09:32

Chanela, jonka91, Ag... lubią tę wiadomość

• kejti91 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny bardzo prosze o kciuki! <3
    Za chwile mam wizyte a moj stres siega zenitu!! :(

Gwiazdeczka27 lubi tę wiadomość

f2w33e3ks3h3a3i8.png
    img-2013040601801830.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2014, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też trzymam.
    Dzięki dziewczyny, bo już myślałam, że ze mną zupełnie coś nie tak.

Mój mąż powiedział mi, że ten mój ciągły strach odbiera mu radość z maleństwa. To zabolało. Ale wiem, że ma rację. . .

• Chanela Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 14:36

201501275365.png
    p19uk0s3zyd2g4e9.png
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kejti91 wrote:
    Dziewczyny bardzo prosze o kciuki! <3
    Za chwile mam wizyte a moj stres siega zenitu!! :(

Trzymam mocno kciuki. :)

Tak w ogóle to dzień dobry. Ja dziś wyjątkowo dobrze się czuję. Tylko znowu zaczęły mnie boleć plecy. Mam niestety taką pracę, że prawie 8 h siedzę. ;/
    Ale na szczęście dziś tylko 4 godzinki i może namówię męża aby jechać do SMYKA i pooglądać coś dla dzidzi. :) I może w końcu kupię pierwszą rzecz, chociaż ciągle się boję, że za wcześnie. Paula44 doskonalę Cię rozumiem, ja też ciągle się boje, bo mi niestety ciągle doskwierają bóle brzucha i pleców, ale podobnież już taka moja uroda, dlatego co dziennie (chyba za bardzo) wsłuchuję się w swój organizm, sprawdzam czy nadal są oznaki ciąży i mój mąż też się już na mnie wkurza.

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2014, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    3mam kciuki za Wasze wizyty :)

W moim przypadku ubranka zdały test, zaczyna to do męża docierać i nawet stwierdził że na usg prenat postara się być :)

Kupiłam ten krem na rozstępy Mamamil dziewczyny! REWELACJA, doskonale nawilża, wczoraj się nim smarowałam a dziś nadal jest jędrna i nawodniona skóra, nie tak jak oliwki co tylko natłuszczają powierzchownie (w moim przypadku) Kosztuje tylko 28zł więc nie jest drogi, a warty w zainwestowanie! :)

Gwiazdeczka27, MonikaDM lubią tę wiadomość

• Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oooo... właśnie się zastanawiałam jaki krem kupić, to na pewno wypróbuję. Cena naprawdę kusząca, bo na innym forum dziewczyny kupowały takie powyżej 100 zł. A od którego miesiąca można ten krem stosować?

zplX18SyZp.gif
  • Patrycha Ekspertka

Wysłany: 28 czerwca 2014, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa ciesze sie ze i Tobie spasowal :-) ja dzis jestem jyz po porannym pawiku i zdazylam juz popluskac sie w basenie ;-) teraz sie zbieramy i jedziemy na krupowki, moze wychacze jakies przeslodkie goralskie bodziaki.

Trzymam kciuki za wizyty !

Kawa, jonka91, M4DZI4 lubią tę wiadomość

Aniołki 24.07.2013

relgio4pvwnm6mxt.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2014, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina można od początku go używać ;) tylko jest dostępny w aptekach ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2014, 11:25

• Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycha ale Ci dobrze. :) To czekamy na zdjęcie jak znajdziesz coś fajnego. Już sobie wyobraziłam takiego małego górala. :):)
    Kawa to ja po pracy lecę od razu kupić ten krem bo niestety mam skłonności do rozstępów. :/ A brzuch dosyć szybko rośnie.

zplX18SyZp.gif
  • Pinia108 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina88 wrote:
    Mam niestety taką pracę, że prawie 8 h siedzę. ;/
    Ale na szczęście dziś tylko 4 godzinki i może namówię męża aby jechać do SMYKA i pooglądać coś dla dzidzi. :)
    Jeśli w Kielcach do Smyka to do Korony, bo w Echu jest malutki i tylko 2-3 wózki.

Ja ostatnio miałam usg w 9t5d i miałam zmierzoną CRL 2,78 cm oraz NT 1,2 mm oraz na chwilę ginka przełączyła obraz na taki kolorowy, chyba przepływy sprawdzała ale nic nie powiedziała. I na 4 lipca (to będzie 12t1d) mam mieć to usg tzw. genetyczne. Ale nie dopytałam czy mogę płytę przynieść i nagrać (profilaktycznie wezmę płytkę tylko nie wiem czy CD czy DVD)

Mam do was pytanko. Bierzecie może Femibion Natal clasic? Bo mnie się właśnie kończy i nie wiem czy kupować już Femibion Natal 2 (on jest dwa razy droższy) czy mogę całą ciąże lecieć na Clasicu?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2014, 11:36

Marianna [*] 08.11.2013 8tc
    Kamilka 7.01.2015
    Jan [*] 19.04.2016 12 tc (8/9 tc)
    Weronika 11.08.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2014, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W razie czego z tej seri jest też olejek, kosztuje podobnie, więc jeśli masz takie skłonności to możesz zamiennie używać ;) Ja nie lubie olejków ale na noc, mogą sobie być bo tłuszczą tylko piżamę, na dzień obowiązkowo krem :)

• Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pinia108 raczej o Koronie myślałam bo akurat po drodze z pracy do domu. ;)
    Zapytam w aptece o krem i olejek. Muszę coś na piersi kupić bo już miesiąc temu większym staniku zaczęłam chodzić więc o nie też się boję. Chyba, że te można też stosować.
    Dziewczyny już chciałabym aby był 6-7 miesiąc. Byłabym spokojniejsza, a tak to najmniejszy ból wprawia mnie w panikę. Martwię się czy ja nie wyląduje wcześniej w psychiatryku niż na porodówce. Jeszcze ten ból pleców. Ma któraś tak?

zplX18SyZp.gif
  • Patrycha Ekspertka

Wysłany: 28 czerwca 2014, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eewelina ten krem jest na piersi, brzuch,uda i pośladki. Ja nim smaruje sie cala :-)
    Mnie tez bardzo boli kregoslup, nie moge spac w nocy i juz raz potrzebowalam pomocy przy chodzeniu.
    Pocieszam sie tym ze za chwile bedzie gorzej i teraz jeszcze jest do wytrzymania ;-)

Ewelina88 lubi tę wiadomość

Aniołki 24.07.2013

relgio4pvwnm6mxt.png

‹‹ 213 214 215 216 217 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ