X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
1 2 3 4 5
  • Gwiazdeczka27 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja odpukać od początku nie miałam żadnych bóli, ale podobno mogą w ciąży zdarzać się i bóle pleców jak i nawet taka jak by rwa kulszowa, spowodowana ułożeniem dziecka, które uciska na nerw, często pojawia się już od 12 tygodnia u niektórych znika całkowicie po czasie u niektórych pojawia się później a jeszcze u innych kobietek może trwać do końca niestety.. Może niech mąż/partner pomasuje? :)

Też bardzo mocno zaciskam kciuki za udane wizyty

mhsvp07w3ex0n696.png
  • A.loth Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też już brzuch trochę widoczny, bo ja zawsze miałam płaski :) Na dole jest zdecydowanie twardy i jak leżę, to mogę dokładnie wyczuć, dokąd już sięga macica, a cała "reszta flaczków", która normalnie była równomiernie rozłożona podjechała do góry ;)

Ja podejrzewam, że właściwe badanie usg genetyczne wykonuje lekarz, który ma do tego odpowiedni sprzęt oraz kwalifikacje. Pewnie część lekarzy odsyła na takie badanie gdzie indziej, żeby mogło być wykonane dokładnie przez osobę z certfikatem FMF. Oczywiście, że część lekarzy wykonuje podczas rutynowego badania te podstawowe pomiary, ale część odsyła na kompleksowe badanie, jeśli sam go nie wykonuje. Mój lekarz na przykład posiada wspomniany certyfikat. Możliwe, że nie jest on obowiązkowy. Z ciekawości zapytam go o to w poniedziałek, bo wtedy będę mieć usg genetyczne.

Tu macie link do strony z listą lekarzy mających uprawnienia:
    http://www.pregmed.pl/pl/oferta/aktualnosci/certyfikaty-fmf/

Ewelina88, mnie ciągle coś pobolewa, szczególnie w ciągu ostatnich 3 tygodni, ale są to bóle wyraźnie rozciągająco-kłujące - po bokach i od strony szyjki macicy. Czasem mam odczucie, jakbym miała zakwasy macicy. Ale to wszystko normalne i nie jest uciążliwe.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2014, 12:08

szpilka lubi tę wiadomość

o14815nmahj2bgg1.png
  • kejti91 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pinia108 wrote:
    Mam do was pytanko. Bierzecie może Femibion Natal clasic? Bo mnie się właśnie kończy i nie wiem czy kupować już Femibion Natal 2 (on jest dwa razy droższy) czy mogę całą ciąże lecieć na Clasicu?

Pinia ja bralam od poczatku femibion clasic i dzis lekarz powiedzial ze jak biore clasic to zebym juz go brala do konca ciazy :-)

Ja juz po wizycie :-) dziekuje za wszystkie kciuki <3
    Z dzidziusiem wszystko jak najlepiej :-). Ufff kamien z serca :D
    Akcja serca 175 ud/min. CRL 22,1 mm co odpowiada 8 tydz+6 dz. Czyli jestem jeden dzien do tylu ale to prawie nic :-)

Kawa, Malenq, Pinia108, Gwiazdeczka27, jonka91, Paula44, MonikaDM, Chanela, agnb6, nix lubią tę wiadomość

f2w33e3ks3h3a3i8.png
    img-2013040601801830.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2014, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kejti ja miałam na początku 1dzień do tyłu a obecnie mam tydzień do przodu! :)

kejti91 lubi tę wiadomość

• agattee Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez ciagle tydzien do tylu i ciagle mam nadzieje ze nadgoni, urosnie wiecej :P Zobaczymy za 11 dni :)

W sumie jedna z Was pisala tutaj ze w ciagu 10 dni maluszek urosl z tego co pamietam 2cm. To sporo w tak krotkim czasie i nie obraze sie jak Moj w koncu zacznie porzadnie rosnac.

Ja wyslalam zdjecie brzucha mojej Mamie a ona ze mi sie ciaza chyba do kregoslupa przykleila bo nic nie widac i ze stawia ze przytyje co najwyzej 10kg. Ile bym dala zeby to byla prawda... :P
    W koncu tego nigdy nie wiadomo, przede mna jeszcze tyle miesiecy.

A dzis pieke ciacho bo Moj R. ma 30 urodziny i caly dzien planujemy spedzic razem :)

Milego dnia wam zycze !

MonikaDM lubi tę wiadomość

wff22n0ab6iac00e.png
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W mojej pierwszej ciąży córcia na połówkowym usg miała nogi długie ponad normę, gin dziwnie to zaakcentował, a ja już myślałam: boże, niedorozwój całej reszty!
    Urodziłam zdrowego bobasa który teraz ma nogi długie po szyję.
    Nie przejmujcie się tak wymiarami, dzieć zdrowo rośnie, napewno.

isabelle lubi tę wiadomość

FITop1.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.loth dzięki za listę, znalazłam może ze 3 nazwiska lekarzy z okolicznych powiatów, więc pewnie inne fundacje też robią takie kursy dla lekarzy, ale to fakt nie każdy czuje się kompetentny, żeby robić wszystkie pomiary i nie każdy ma najnowocześniej sprzęt, choć zdarzają się lekarze, którzy po wielu kursach z obsługi usg są w stanie zrobić większość pomiarów w trakcie normalnej wizyty i nie odsyłają dalej co pozwala zaoszczędzić mnóstwo kasy, bo nawet jak wezmą trochę więcej niż podczas zwykłego usg to nie aż tyle co pisały dziewczyny

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://allegro.pl/mamamil-krem-zapobiegajacy-rozstepom-rozstepy-i4365672886.html

o tym kremie mowicie? czy olejek?

moj maluch urósl w przeciągu tygodnia z 54 do 67mm takze idą te dzieciaczki jak burza:)

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2014, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Isabelle cudownie!

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2014, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak ten krem używam, w tej seri mają też olejek jak kto woli.

Ag... lubi tę wiadomość

• Ag... Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to kupie;)

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • jonka91 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 17:44

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• zielarka Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ludu, jak mnie muli! Przed jedzeniem i po jedzeniu, bez względu na to co zjem. Nie muli tylko gdy jem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2014, 16:24

nix lubi tę wiadomość

FITop1.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zielarka wrote:
    Ludu, jak mnie muli! Przed jedzeniem i po jedzeniu, bez względu na to co zjem. Nie muli tylko gdy jem.

Zielarka, jaki z tego wniosek? Nie należy przerywać jedzenia :)

Agataa, Paula44, MonikaDM lubią tę wiadomość

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • Izabelka88 Ekspertka

Wysłany: 28 czerwca 2014, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny. Mnie też strasznie muli. Cały dzień! Rano jeszcze do wytrzymania, ale popołudniu się zaczyna na dobre. Wieczorami codziennie migrena i mdłości nie do zniesienia. nix podonie jak u Ciebie - jak jem to nie muli. To jest straszne, wolałabym na odwrót! Boje się o wagę. Nie należę do szczypiorków, nadwagi w sumie tez nie mam, ale nie wyobazam sobie przytyc nawet z 15 kg! No nie! To odbierze mi radość z macierzyństwa, taka juz jestem. Cały czas liczę na to, że w 2 trymestrze bedzie lepiej i bede mogla sie zdrowo i racjonalnie odżywiać. Wczoraj to miałam brzuch jak w 6 miesiącu!!! Co to bedzie później. 3majcie się!

• zielarka Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie, jeść można non stop ale co z wagą?
    Z resztą już próbowałam pogryzać coś przez cały dzień ale w końcu, wieczorem trzeba przestać a wtedy to myślałam, że umrę.
    Też mam ostatnio bóle migrenowe.

FITop1.png
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi na szczęście przechodzą mdłości i bóle głowy, za to witaj zgago!!! Chociaż wolę to niż wcześniejsze objawy. Co do jedzenia to ja też mogłabym jeść ciągle i ciągle, mi wszystko na razie w brzuch i cycki idzie. Ogólnie mam dobrą przemianę materii, ale martwi mnie wzdęcia. Macie też tak? Od paru dni mnie męczą. Dziewczyny na innym forum pisały, że można dzidzie tak udusić, ale nie wiem ile w tym prawdy.

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina88 wrote:
    Mi na szczęście przechodzą mdłości i bóle głowy, za to witaj zgago!!! Chociaż wolę to niż wcześniejsze objawy. Co do jedzenia to ja też mogłabym jeść ciągle i ciągle, mi wszystko na razie w brzuch i cycki idzie. Ogólnie mam dobrą przemianę materii, ale martwi mnie wzdęcia. Macie też tak? Od paru dni mnie męczą. Dziewczyny na innym forum pisały, że można dzidzie tak udusić, ale nie wiem ile w tym prawdy.

Ja mam jakas nadkwasnosci w gadle:/ i wlasnie skonczylam hefcika w kibelku:/

Ewelina nie czytaj tyle!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2014, 19:18

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ta nadkwaśność to może właśnie zgaga?
    Z nudów w pracy przeczytałam sporo tematów tutaj i czasem to aż dreszcze mam od tych głupot.;p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2014, 19:25

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2014, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina to jakieś bzdury z tym uduszeniem dziecka przez wzdęcia... My dziś mieliśmy małe zakupowe szaleństwo :) Wyobraźcie sobie ze pojechaaliśmy po dywaniki pod łóżko w sypialni i nowe ręczniki, a kupiliśmy też dywanik do pokoju malucha :) No taka promocja była, ze zal było nie wziąć :) Jest śliczny - gruby, mięciutki i uniwersalny naszym zdaniem :) Jak się uda wrzucić fotkę to sie Wam pochwalę :)

Ag..., Paula44, kejti91 lubią tę wiadomość

‹‹ 214 215 216 217 218 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ