X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • agnb6 Ekspertka

Wysłany: 28 czerwca 2014, 23:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina88 wrote:
    Trzymam mocno kciuki. :)

Tak w ogóle to dzień dobry. Ja dziś wyjątkowo dobrze się czuję. Tylko znowu zaczęły mnie boleć plecy. Mam niestety taką pracę, że prawie 8 h siedzę. ;/
    Ale na szczęście dziś tylko 4 godzinki i może namówię męża aby jechać do SMYKA i pooglądać coś dla dzidzi. :) I może w końcu kupię pierwszą rzecz, chociaż ciągle się boję, że za wcześnie. Paula44 doskonalę Cię rozumiem, ja też ciągle się boje, bo mi niestety ciągle doskwierają bóle brzucha i pleców, ale podobnież już taka moja uroda, dlatego co dziennie (chyba za bardzo) wsłuchuję się w swój organizm, sprawdzam czy nadal są oznaki ciąży i mój mąż też się już na mnie wkurza.

Ewelina- tez tak mam- tzn takie bóle brzucha czasami. Nieraz po prawej stronie, nieraz po lewej a często jakoś mi tak ciężko.. Oczywiście panikuję i zaraz sobie coś wymyślam, aż mąż na mnie krzyczy i mówi, ze tylko fasolkę stresuję.. A ostatnio mówiłam o tym mojemu ginowi i on powiedział, ze to normalne i że jak za bardzo mi to przeszkadza, to żeby wziąć nospę. Oczywiście nie biorę :D

Pinia - Ja też biorę (jeszcze od czasu staranek) femibion clasic i czytałam, że nie trzeba go zmieniać koniecznie na inny w trakcie ciąży, tylko można brać cały czas. I ja tak robię, bo zakupiłam sobie większy zapas w Polsce (mieszkam za granica), bo nie wiedziałam ile jeszcze te staranka potrwają a teraz nie chcę wyrzucać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2014, 23:47

Aniołek [*] 5tc - 15/08/2012
    Aniołek [*] 9tc - 22/10/2013 (pusty pęcherzyk)
    Aniołek Karolek [*] 21tc - 11/09/2014
  • Agus89 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2014, 00:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od poniedziałku zaczynam brać Femibion Natal 2 plus. Za Femibion 1 płaciłam coś ok. 35 zł za 30 tabletek, a za 2 37 zł za 60 tabletek.
    :)

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • Gwiazdeczka27 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2014, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja dziewczyny wczoraj pojechałam na IP, bo nie wiem o co chodzi z moimi plamieniami :/ Na samym początku dostałam bardzo skąpego beżowego jak by śluzu, a w nim czasami pojawiały się takie 5 mm długości i cienkie jak włos niteczki ciemniejsze ala brązowe, byłam z tym na IP ale wszystko okazało się być dobrze, dostałam dupka, i co miesiąc zauważyłam , że dostaje tych plamień ( ale to nie jest termin spodziewanej miesiączki) Wczoraj również zostałam zbadana dowcipnie, miałam USG, wszystko z fasolką w porządku , pięknie serduszko bije, brykała sobie, nic mi się nie odkleja, nie ma krwiaków , lekarz nie wie skąd się to bierze, a na badaniu palpacyjnym też wówczas mi te upławy ustąpiły i nic tam nie widział :( Niby mam się nie denerwować ale też w necie tyle okropieństw się naczytałam, że stresuje się mimo wszystko. Brzuch mnie tez wcale (odpukać nie boli) a takie dziwne upławy się pojawiają sporadycznie mimo brania dupka.
    A baba na IP położna słuchajcie taka @#$$$$$ nazbierała multum ludzi na IP i dopiero po 5 h zadzwoniła po lekarza , a kobiety biedne tam siedziały po tyle godzin, ze skurczami, bólami i innymi! Co za bezlitośni ludzie żyją na tym świecie- żeby kobieta kobiecie w takich sytuacjach takie rzeczy robiła złośliwie- nie do pomyślenia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2014, 10:17

mhsvp07w3ex0n696.png
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2014, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny. :) No i wczoraj się pochwaliłam, że mdłości przeszły a one teraz wróciły jeszcze gorsze. Masakra...
    Gwiazdeczka ja zrobiłabym taką awanturę jakbym miała tyle czekać, że chyba musieliby mnie siłą wynosić. Strasznie przewrażliwiona jestem jeżeli chodzi o takie rzeczy, bo przecież na IP nie jedzie się z jakąś głupotą tylko tu chodzi życie np naszej kruszynki. Co za wstrętne babsko!

Gwiazdeczka27, Paula44 lubią tę wiadomość

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2014, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwaizdeczka słońce nie czytaj za dużo...większość ginów mówi, ze czytamy za dużo internetu a szczególnie babskich forów a później sie niepotrzebnie stresujemy. Głowa do góry i pozytywne myślenie. Będzie dobrze.
    A co do takich flądr jak niektóre pielęgniarki, położne czy lekarki to właśnie czasem się dziwię, ze kobiety potrafią być dla kobiet takie niewyrozumiałe i nieczułe...nie mówię, bo i faceci też tacy są; ale jednak kobieta kobitę wydawało by się powinna zrozumieć, a tu taka znieczulica.

Gwiazdeczka27 lubi tę wiadomość

• Ag... Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2014, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwiazdeczka pisz skarge do NFZ co sie bedziesz przejmowac. Pewnie to nic nie da ale moze akurat ktos skontroluje prace tych pań.

Ja ciagle kaszle, cos tam mi sie odrywa i nie wiem czy isc jutro do pracy czy kontynuowac L4:/

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2014, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwiazdeczka ja dwukrotnie krwawiłam i wcześniej też plamiłam i tez nie było widać źródła krwawienia, z dzidkiem wszystko było ok, w samej macicy nie było krwiaków, nic, w szpitalu patrzyli na mnie jak na wariatkę. Mój gin w końcu powiedział, że to najprawdopodobniej z szyjki, że jakieś naczynie popuszcza, zapisał rutinoscorbin i od dnis gdy go zaczęłam brać, jak ręką odjął, do dziś nic nie plami, nie krwawi.
    Ne bierz nic na własna rękę ale pogadaj z ginem o tej opcji.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2014, 11:01

Gwiazdeczka27 lubi tę wiadomość

FITop1.png
  • Pinia108 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2014, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agus89 wrote:
    Ja od poniedziałku zaczynam brać Femibion Natal 2 plus. Za Femibion 1 płaciłam coś ok. 35 zł za 30 tabletek, a za 2 37 zł za 60 tabletek.
    :)
    Tylko Femibion 2 plus to jest 30 tabletek + 30 kapsułekk - czyli zestaw na 30 dni :)

Przymierzam się do sprzedania moich staników, które są na mnie za małe. Ostatnio kupiłam stanik o 2 rozmiary większy i z szerszym obwodem. Tak się zastanawiam czy je sprzedawać czy po porodzie mogą się jeszcze przydać. Mam trochę rozrzut w rozmiarówce, bo się odchudzałam potem przytyłam, a teraz jestem w ciąży i musiałam kupić nowy. Preferuje angielską rozmiarówkę i ceny staników do najniższych nie należą. Teraz kupiłam sobie Panacha Sport trochę dobierając rozmiar wbrew zasadą brafitingu - bardziej rozwojowo :) Kilka sztuk wystawię bez większego sentymentu - jak się uda sprzedać to super będzie na kolejny zakup. Ale ma jeden na który polowałam zawzięcie i go z Anglii ściągnęłam i jest prawie nowy, i mam dylemat czy go sprzedać czy zostawiać na "po ciąż/karmieniu".

Marianna [*] 08.11.2013 8tc
    Kamilka 7.01.2015
    Jan [*] 19.04.2016 12 tc (8/9 tc)
    Weronika 11.08.2017
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2014, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pinia ja bym zostawila, jak po porodzie ( po karmieniu) nie beda dobre to wtedy sprzedasz.
    ja tez wczoraj kupiłam 2 nowe w H&M, z B70 zmienilam na B75. C jeszcze troche za duze byly:)
    a stare zostawiam, dostalam od meza kilka z VS i szkoda mi ich sprzedac bo moze beda dobre pozniej:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2014, 11:29

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Pinia108 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2014, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja te do sprzedania mam w rozmiarze 65 FF i 65G. Teraz mam zamówiony Freya Deco 75 FF. A Panacha Sport wzięłam rozmiar 80 F, bo mam ich kilka i obwód jest nierozciągliwy.
    Dzisiaj po raz pierwszy spałam w staniku!!!! I było mi o niebo wygodniej, nie wybudzałam się przy każdej zmianie pozycji. Tyko spałam w takim sportowym topie wkładanym przez głowę.

Kamilka 7.01.2015
    Weronika 11.08.2017
  • Izabelka88 Ekspertka

Wysłany: 29 czerwca 2014, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny, mam takie trochę intymne pytanie. Czy będąc w toalecie, i nie chodzi mi o siku;), czujecie jakis dyskomfort w podbrzuszu albo w jajnikach? Mnie ciągną jajniki i aż boję się załatwiać te sprawy, bo mam wrażenie, że ciśnienie które powstaje szkodi maleństwu. Jak to u Was jest? Mój brzuch wyraźnie się powiększył, coprawda mam również warstwę tłuszczyku na brzuchu, ale widzę wyraźną różnicę, nawet rano na czczo po prostu go widać. A wieczorami to wyglądam jak w 6 miesiącu, co jest trochę przerażające, bo jak będę wyglądać w 6? Życzę wszystkim udanej niedzieli:)

• Ag... Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2014, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabelka co prawda nie mam podobnych dolegliwosci ale tak po ludzku myslac nie wiem czy wyproznianie sie w jakikolwiek sposob mogloby zle wplynac na dziecko... nie dajmy sie zwariować. podobnym tropem myslac nalezaloby unikać kichania bo mozna odczuc bol przy nim.

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • A.loth Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2014, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabelka, mnie tez czasami coś przy tym trochę ciągnie, ale w ogóle się tym nie przejmuję :) Czasem mam też tak, jak rano idę na pierwsze siku z pełnym pęcherzem.
    Nie przejmujemy się takimi drobnostkami, dobrze? ;)

o14815nmahj2bgg1.png
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2014, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja stanika nie zdejmuję, mam dzienny i nocny. To dobra inwestycja. Po pierwszej ciąży i dwuletnim karmieniu, piersi są W świetnej formie.

FITop1.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2014, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Kochane
    staniki tez juz wymienilam, na razie kupowalam takie, w ktorych mialam jeszcze troche miejsca w miseczce i taki nieco luzniejszy niz kupilabym normalnie, kupuje polskie staniki np dama kier, dalia itp, slubny mam panache, ale tak to zal mi kasy szczegolnie teraz jak stanik starczy na jakie 2-3 miesiace zanim znow urosna i tak mnie trafia zawsze, ze nie moge sobie nic kupic taniej w sieciowkach lub zwyklych sklepach, a i nie moge spac w staniku najwygodniej mi mimo wszystko bez

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Izabelka88 Ekspertka

Wysłany: 29 czerwca 2014, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżeli chodzi o to moje ciągnięcie, to nie chodzi o sianie paniki itd. po prostu jest to moja pierwsza upragniona ciąża i każdy ból i ciągnięcie w dole brzucha powoduje, że myślę, czy tam wsystko gra. Też jestem za tym, żeby się nie nakręcać i racjonalnie podchodzić do naszego stanu. Byłam ciekawa czy ktoś też tak ma. Co do staników, kupiłam sobie wczoraj D75, czyli mój rozmiar. No niestety, czas na E75, bo mi piersi wychodzą górą i strasznie to wygląda. Brodawki również mi się powiększyły i ściemniły, w dodatku widać mnóstwo żyłek. Ech, zawsze tak chciałam mieć;)

A.loth lubi tę wiadomość

• Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2014, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izzabelka ja tez czasem mam taki dyskomfort. Ogólnie od paru dni znowu mam pobolewania, kłucia i ciągnięcia. Mam nadzieję, ze II trymestrze będzie lepiej.:)

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2014, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabelka zawszze cos zaciągnie czy zaboli, ale jesli za kazdym razem bedziesz myslec czy wszystko gra to oszalejesz niebawem. Napewno dzidzia ma sie dobrze i nie ma sie czym przejmować. Takie chwilowe klucia czy ciagniecia to normalna rzecz. Bardziej zaszkodzisz non stop sie stresując. Maluszek bedzie wyczuwal:)

to tez moja pierwsza ciaza i tez sie martwie czy wszystko ok, bo tez nie wiem jak powinno byc a jak nie, ale lekarz mi powiedzial ze mam nie schizowac i nie stresowac sie przed usg a najlepiej wogole bo to niepotrzebne.

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Pinia108 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2014, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyznam, że w Kielcach nie mam wielkiego wyboru sklepów z bielizną. Teraz to tylko chyba jeden został z taką prawdziwą brafiterską obsługą i rozszerzoną rozmiarówką. Ja z kupieniem stanika zawsze miałam mega problem. Od kilku lat noszę "dobrany" rozmiar i teraz nie potrafię kupić stanika który jakoś tam leży. Czasem z siostrą, która ma 85 H zastanawiamy się czy nie przejechać się np. do Krakowa na "stanikową" wycieczkę. Kiedyś miałam Dalię a z niej schudłam :) Od kilku lat nawet w Triumphie słyszę "nic na panią nie mam". Jak kupuje sukienkę na wesele to w pierwszej kolejności myślę czy mam pod nią stanik :(

Kamilka 7.01.2015
    Weronika 11.08.2017
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2014, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też się przyzwyczaiłam do dobranych staników, ale wydać ponad 150 zł co miesiąc przekracza moje wyobrażenie, więc wybrałam takie, że pod biustem są prawie idealne a miseczka rozwojowa czyli taka ze na teraz ujdzie ale ma jeszcze trochę miejsca dzieki krojowi, zeby coś tam sie jeszcze upchnęło przez jakiś czas

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
‹‹ 216 217 218 219 220 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ