X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
1 2 3 4 5
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2014, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Ja miałam badanie w zeszłym tygodniu i wszystko był w porządku. Lekarka mówiła o teście PAPA ale jakoś specjalnie nie przekonywała do zrobienia. Mówiła że wszystko jest dobrze i decyzja należy do nas.

Macie już wyniki z testów jak robiłyście? Coś wychodzi tam?

Co do jedzenia to nie jem nic specjalnego, a wiem, że powinnam się lepiej odżywiać.

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2014, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki81 wrote:
    Hej. Ja miałam badanie w zeszłym tygodniu i wszystko był w porządku. Lekarka mówiła o teście PAPA ale jakoś specjalnie nie przekonywała do zrobienia. Mówiła że wszystko jest dobrze i decyzja należy do nas.

Macie już wyniki z testów jak robiłyście? Coś wychodzi tam?

Co do jedzenia to nie jem nic specjalnego, a wiem, że powinnam się lepiej odżywiać.
    WIki czekalam na wiadomosc od Ciebie bo wiem ze mialysmy rowno badanie. Ciesze sie ze jest ok:) mi gin tez mowil ze nie ma wskazan do zrobienia badan z krwi ale decyzja nalezy do mnie- wiec nie robie.
    ja tez powinnam sie lepiej odyziwac, malo warzyw i owocow jem ( ale zawsze tak bylo, nie przepadam za salatkami:) )
    ale staram sie...

Wiki81 lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Chanela Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2014, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 14:36

Paula44 lubi tę wiadomość

201501275365.png
    p19uk0s3zyd2g4e9.png
  • agnb6 Ekspertka

Wysłany: 29 czerwca 2014, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie, jak to z tymi pasztetami, bo gdzieś czytałam, ze nie można ale tych robionych w domu, a te kupne można bo są pasteryzowane? Tez bym zjadła sobie chleba z pasztetem i pomidorem! :)
    Lody jem normalnie - i kupne i takie z gałek.
    Wczoraj pojechaliśmy do sklepu polskiego (mieszkam we Włoszech), bo strasznie mi się chciało ogórków kiszonych, a tutaj nie znają czegoś takiego. Weszłam tylko po ogórki a wyszłam z całą siatą - 2 opakowania śledzi też wzięłam!:) (a właśnie, śledzie chyba można, bo to przecież marynowane itp a nie surowe jak sushi?)

Kilka dni kłuło mnie po lewej stronie, dziś po prawej... Odczucie, jak jajniki no ale wiem już od Zielarki, ze to wiązadła :) jednak trochę to przeszkadza i stresuje..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2014, 20:01

Aniołek [*] 5tc - 15/08/2012
    Aniołek [*] 9tc - 22/10/2013 (pusty pęcherzyk)
    Aniołek Karolek [*] 21tc - 11/09/2014
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2014, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a druciana to przedluzenie krotkiej? bo jesli tak to wlasnie tam kupilam moje ostatnie staniki zreszta z reguly tam kupuje, bo maja szeroka rozmiarowke a jak sie trafi na wyprzedazy na rozmiar to i za 50 mozna cos znalezc, niestety tym razem za 2 zaplacilam ok 160 mniej wiecej

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Chanela Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 00:37

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 14:36

szpilka lubi tę wiadomość

201501275365.png
    p19uk0s3zyd2g4e9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2014, 06:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chanela wrote:
    przy hashimoto mogą Ci przeciwciała skoczyć również od stresu. Jod jest potrzebny Twojemu dziecku. Też mam hashi i mam łykać witaminy z jodem. Lekarz tylko dawkę zwiększył ale to przez to, że mi strasznie tsh skoczyło.
    Przeciwciał nie wyleczysz, ani nie obniżysz, one niestety nie są zależne od Ciebie bo nawet jak się przeziębisz i Twój organizm zacznie produkować p/ciała przeciw przeziębieniu to p/ciała tarczycowe też od razu lecą do góry. Mój lekarz powiedział że przy hashi można tylko walczyć z niedoczynnością bo hashi nie jest uleczalne.

szpilka jest jeden sklep na drucianej gdzie babki tak świetnie dobierają staniki że nikt tak dobrze nie dobiera. Do tego ceny są bardzo przystępne. Ja tam najdrożej za stanik zapłaciłam 75 zł i jestem z każdego tam zakupionego ogromnie zadowolona. A jeszcze jak kupujesz kilka rzeczy to dostaniesz rabat.

No widzisz. Ja wiem, że jod dla maleństwa niezbędny, tylko wszystkie dziewczyny, które mój lekarz prowadzi, jodu w ciąży nie biorą. Moje TSH obecnie poniżej 1....
    A to, że stres może wywołać rzut wiem...w sumie czynników jest multum.
    Maz pojechał do pracy. Cudem przestałam całą noc po tym pawiku - potem był jeszcze drugi. Czuje głód a na myśl o posiłku mnie trzepie. U mnie leje okropnie!
    Może chociaż u Was słońce...

• Izabelka88 Ekspertka

Wysłany: 30 czerwca 2014, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam hashimoto i przy okazji niedoczynność tarczycy. Biorę euthyrox50, przeciwciała miałam ponad 1300. Dziewczyny, jest sposób na hashimoto i niedoczynność, mi tez lekarze mówili, ze musze z tym zyc, ze musze sie pogodzic z moimi suchymi włosami, brakiem energii i problemami ze snem. Zastosowałam juz dwa razy kuracje oczyszczającą dr Dąbrowskiej, po któej tsh spadło mi z 7 na 2, a przeciwciała z 1300 na 400, nie mówiąc o samopoczuciu i zajsciu w ciążę w pierwszym cyklu staran. Ja nie słucham lekarzy, którzy mowia, ze cos jest nieuleczalne, nasz organizm jest mądrzejszy od wszystkiego, wystarcy tylko uwolnic pewne siły w nim działające. Oczywiscie podczas ciazy kuracja jest zakazana, bo dostarcza zbyt mało energii i składników odżywczych.

• Izabelka88 Ekspertka

Wysłany: 30 czerwca 2014, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam nasilniejszy rzut choroby po długotrwałym stresie w pracy i jestem pewna, ze stres ma ogromny wpływ na tarczyce.

marrtka lubi tę wiadomość

• Welina Przyjaciółka

Wysłany: 30 czerwca 2014, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kobietki, i ja wracam po długiej przerwie. Widziałam siebie na liście, ale po drodze chyba się zgubiłam. To tak dla przypomnienia termin mam na 8 stycznia i mieszkam w Warszawie.
    Ja w tą środę idę na USG z oceną przezierności karkowej. Już się nie mogę doczekać jak zobaczę maluszka. Ciekawe kiedy płeć poznamy.
    Macie już jakieś plany kiedy na USG "płciowe" się wybrać? Bo jak czytam to są różne opinie, że nawet już w 16 tygodniu można zobaczyć.

dqpri09k9d4fedco.png
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idę dziś do gina na 14.50 strasznie się boję...mąż idzie ze mną.
    Przeziębiłam się, boli gardło i glut spływa gardłem...boję się czy ta choroba nie zaszkodzi dzidkowi...

FITop1.png
  • Agus89 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    L
    Welina wrote:
    Hej Kobietki, i ja wracam po długiej przerwie. Widziałam siebie na liście, ale po drodze chyba się zgubiłam. To tak dla przypomnienia termin mam na 8 stycznia i mieszkam w Warszawie.
    Ja w tą środę idę na USG z oceną przezierności karkowej. Już się nie mogę doczekać jak zobaczę maluszka. Ciekawe kiedy płeć poznamy.
    Macie już jakieś plany kiedy na USG "płciowe" się wybrać? Bo jak czytam to są różne opinie, że nawet już w 16 tygodniu można zobaczyć.

U mnie na następnej wizycie bedziemy dopatrywać się płci. Wizytę mam 17 lipca czyli w 15tyg+4dni. :)

Zaczynamy dziś II trymestr. :D Hurrra! :)

Welina, jonka91, Ewelina88, agnb6 lubią tę wiadomość

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • Agus89 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zielarka wrote:
    Przeziębiłam się, boli gardło i glut spływa gardłem...boję się czy ta choroba nie zaszkodzi dzidkowi...

Trzymam kciuki za dzidka. :)
    Wracaj szybko do zdrowia. :)

nix lubi tę wiadomość

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • Martaaa Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff doczytałam Was dziś wreszcie do końca :)
    U mnie wczoraj była 1 rocznica ślubu i byliśmy zaproszeni na kolację do hotelu w którym odbywało się wesele. kurde ale się najadłam... jak szalona...

Nie było mnie parę dni bo u mnie co i rusz burze - a ja pomimo że 15 km od Warszawy to tylko pierwszy grzmot i prądu nie ma :P

Co do bólu podbrzusza po bokach to niestety im dalej tym gorzej.. W sobotę w nocy obudziłam się do toalety i jakoś bokiem wstawałam to tak mnie zabolało że się położyłam z powrotem i bałam wstać. I teraz wstaję pomalutku jak nie wiem.

Trzymam kciuki za wizyty :) Ja jeszcze muszę czekać do 15 lipca.

relgh371rphwpz6l.png
  • Welina Przyjaciółka

Wysłany: 30 czerwca 2014, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agus89 wrote:
    L

U mnie na następnej wizycie bedziemy dopatrywać się płci. Wizytę mam 17 lipca czyli w 15tyg+4dni. :)

Zaczynamy dziś II trymestr. :D Hurrra! :)

Aguś89 to daj znać czy Maluch się odsłonił.
    Ja chyba na USG 4D pójdę prywatnie tylko muszę dobrą datę wybrać. Słyszałam że można film sobie z takiego USG zrobić.

Ag... lubi tę wiadomość

dqpri09k9d4fedco.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zielarka wrote:
    zielarka mnie juz 2 tydzień trzyma takie świństwo. Mam leki homeopatyczne i są całkowicie bezpieczne, póki nie masz temp i nie ma konieczności antybiotyku to wszystko będzie ok. Właśnie jestem w poczekalni internisty po kontynuacje l4 bo mnie dalej kaszel meczy. Powodzenia na ust, daj znacc jak maluszek:)

zielarka lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag dziękuję. Miło czytać, że czekałaś na wiadomość ode mnie

Agus89, Ag... lubią tę wiadomość

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Welina wrote:
    Aguś89 to daj znać czy Maluch się odsłonił.
    Ja chyba na USG 4D pójdę prywatnie tylko muszę dobrą datę wybrać. Słyszałam że można film sobie z takiego USG zrobić.
    ja mam filmiki 4d z usg przezierności karkowej. Cudowne są, mogę je oglądać w kolko. Polecam :) a tymczasem ja mam zwolnienie przedluzone do końca tygodnia i jakieś nowe granulki homeopatyczne bo uparcie odmawiam antybiotyku:)
    Wiki idziemy równo od pierwszego badania bety, jakoś mi tu szczególnie bliska jestes:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2014, 10:26

Patrycha lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Izabelka88 Ekspertka

Wysłany: 30 czerwca 2014, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... już jesteś w 13 tygodniu! Też bym chciała, czułabym się bezpieczniej. Ja mam 11 i czekam na koniec pierwszego trymestru.

Ag..., Paula44 lubią tę wiadomość

• Patrycha Ekspertka

Wysłany: 30 czerwca 2014, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, nareszcie w domu :-)
    Niestety nie znalazlam zadnych bodziakow ktore wpadly by mi w oko, ale za to kupilam poduszeczke ;-) nie moglam sie oprzec i musialam cos kupic.

Wiki chyba pytala o test pappa. Ja zrobilam to badanie, na tym tescie wyszlo mi 1,37 nie pamietam dokladnie ale cos takiego a beta jednorodna cos ok 80. Z tych wynikow sama nic nie wyczytalam, a gin po usg wpisal wyniki w komputer i tam mu wyszlo ryzyko wystspienia wad gen

Wiki81 lubi tę wiadomość

Aniołki 24.07.2013

relgio4pvwnm6mxt.png

‹‹ 218 219 220 221 222 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ