X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabelka szybko zleci i zaraz będziesz witała II trymestr:)

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • polaola Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Proszę dopiszcie mnie na listę wreszcie mam ustalony termin z wymiarow: polaola 29-01-2014 moze uda mi sie urodzic z Wami ;-)

jonka91 lubi tę wiadomość

relgtv734oc66rli.png
    https://www.suwaczki.com/tickers/relgtv734oc66rli.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2014, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wszystkim dziewczętom :)

U mnie leje deszcz, piję kawę. Jutro mam prenatalne, narazie jakoś obawy i strach mnie odpuściły.

Miałam wczoraj spotkanie rodzinne i czegoś tu nie rozumię, były tam kobietki które w przeciągu roku urodziły dzieci i za wszelką cenę chciały przekonywać do rezygnacji z cesarki, próbowały nastraszyć że nie bede mogła wstać, ruszać się itp. Nawet mój mąż odebrał to w sposób "rodź naturalnie poczuj co to za ból, nie bądź wygodna, po co prywatna klinika, przekonaj się sama na własnej skórze jak SN wygląda" o co chodzi? co to za paranoja? Niech każdy sobie rodzi jak chce, po co krytykować kogoś za podjęcie takiego wyboru? ;/ tak się wczoraj zdenerwowałam ah!...

Patrycha pytałaś o co chodzi z ryzykiem wystąpienia wad? :> robiłaś te badanie u Dębnickiego?

• Patrycha Ekspertka

Wysłany: 30 czerwca 2014, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robil mi je i wyszlo dobrze :-)

Kawa lubi tę wiadomość

Aniołki 24.07.2013

relgio4pvwnm6mxt.png

• Welina Przyjaciółka

Wysłany: 30 czerwca 2014, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobietki a ja mam pytanie co do liczenia naszych tygodni i trymetsrów. Jak to jest że do końca 13 tygodnia jesteśmy w I trymestrze? Ja mam niby 12 tygodni i 4 dni ale już chcę żeby zaczął się magiczny II trymestr :)

dqpri09k9d4fedco.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Welina wrote:
    Kobietki a ja mam pytanie co do liczenia naszych tygodni i trymetsrów. Jak to jest że do końca 13 tygodnia jesteśmy w I trymestrze? Ja mam niby 12 tygodni i 4 dni ale już chcę żeby zaczął się magiczny II trymestr :)
    no to jeszcze 3 dni:)

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Pinia108 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kobitki! Mam wrażenie im dalszy tydzień tym mocniej czuje (boli) brzuch. Już przeleżenie nie zdaje efektu, bo praktycznie cały czas czuje. Jeszcze w sobotę zaczął mi się budować na brodzie taki syf (pryszcz) że miałam trochę twarz spuchniętą. I to gdzieś tak głęboko pod skórą, że do poduszki się nie mogłam przytulić :( Wczoraj już zaczynałam schizować, ten pryszcz zawsze przed okresem tak miałam - jak zwiastun że @ się zaraz pojawi, jeszcze ten ból brzucha, trochę taki od pleców. Muszę jakoś sama ze sobą wytrzymać do piątku, bo wtedy mam badania!!!
    Usnąć wieczorem nie mogę, mimo że ziewa mi się okropnie. Dzisiaj to dopiero rano jak M poszedł do pracy solidnie usnęłam aż do 10 spałam! Odkryłam, wygodniej mi się śpi jak zwinę kołdrę i się do nie wtulę brzuchem. Widziałam na necie takie duże poduchy w kształcie półksiężyca (rogala) i zastanawiam się czy to by mi się nie przydało.

Marianna [*] 08.11.2013 8tc
    Kamilka 7.01.2015
    Jan [*] 19.04.2016 12 tc (8/9 tc)
    Weronika 11.08.2017
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pinia108 wrote:
    Hej Kobitki! Mam wrażenie im dalszy tydzień tym mocniej czuje (boli) brzuch. Już przeleżenie nie zdaje efektu, bo praktycznie cały czas czuje. Jeszcze w sobotę zaczął mi się budować na brodzie taki syf (pryszcz) że miałam trochę twarz spuchniętą. I to gdzieś tak głęboko pod skórą, że do poduszki się nie mogłam przytulić :( Wczoraj już zaczynałam schizować, ten pryszcz zawsze przed okresem tak miałam - jak zwiastun że @ się zaraz pojawi, jeszcze ten ból brzucha, trochę taki od pleców. Muszę jakoś sama ze sobą wytrzymać do piątku, bo wtedy mam badania!!!
    Usnąć wieczorem nie mogę, mimo że ziewa mi się okropnie. Dzisiaj to dopiero rano jak M poszedł do pracy solidnie usnęłam aż do 10 spałam! Odkryłam, wygodniej mi się śpi jak zwinę kołdrę i się do nie wtulę brzuchem. Widziałam na necie takie duże poduchy w kształcie półksiężyca (rogala) i zastanawiam się czy to by mi się nie przydało.
    czytalam o tych poduchach ze super są, tez chce zamowic. widzialam na allegro firmy kojec ( 2 razy tansze niz w smyku) i one sa w roznych kształtach wogole.
    a pryszcze tez mam, wyluzuj zadnego @ nie bedzie:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2014, 11:54

Pinia108 lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • M4DZI4 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam z poniedziałku :) Nadrobiłam weekendowe zaległości :)
    W weekend nie zaglądałam bo zalatany był.W sobotę urodziny kolegi na działce a w niedzielę mężowe urodziny i imieniny.Przeżyłam dwie imprezy pod rząd bez kropli alkoholu,co kiedyś wydawało mi się nie możliwe że jak wszyscy wokół piją to i ja muszę ale powiem że bawiłam się świetnie! Nie musiałam nawet się pocieszac piwem bezalkoholowym, dobrze było przy soczku :)
    Udanego tygodnia, zielarka powodzenia na wizycie :) <3 <3 <3

Malenq lubi tę wiadomość

relgh371ssmqv4f3.png
  • Patrycha Ekspertka

Wysłany: 30 czerwca 2014, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przypomnialo mi sie teraz ze gin jak robil to badanie to mowil ze lozysko jest u gory i na dole, wiecie moze czy to dobrze?

Aniołki 24.07.2013

relgio4pvwnm6mxt.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2014, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie wrócił apetyt....jem owoce jak szalona. No i znowu się martwię. Boże. Czy ja jestem normalna?
    Poduchy sa super. Te w kształcie litery C podobno najlepsze też po porodzie. Do karmienia np.

• jonka91 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 17:44

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• Ag... Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycha wrote:
    Przypomnialo mi sie teraz ze gin jak robil to badanie to mowil ze lozysko jest u gory i na dole, wiecie moze czy to dobrze?
    mi mowil lozysko wysoko o gory czy jakos tak, czyli dobrze. tyle pamietam:)

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pinia108 wrote:

Kurde miałam dziś dokładnie to samo, ból brzucha aż nospe w nocy brałam, faktycznie im dalej to bardziej czuje, i ten pryszcz też na brodzie mi wyskoczył. ;p Też mam zamiar kupić tą poduszkę. :)
    Od wczoraj niestety wróciły okropne mdłości i wymioty, a już tak dobrze było. Do tego miałam nie miłą niespodziankę w autobusie, strasznie słabo mi się zrobiło, gdyby nie to, że w ostatniej chwili zrobiło się wolne miejsce, poleciałabym jak długa. Niestety ze względu na ciąże przerwałam kurs na prawko i jestem skazana na komunikację miejską.
    Co do jedzenia - to jak gadałam z gin to mówił, że jak mam na coś ochotę to mogę jeść, ale najlepiej w małych porcjach.

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina rozumiem cie z tymi omdleniami, tez mi sie tak zdarzalo. ciekawa jestem jak bedzie jak wrocą upaly:/

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Monifah Ekspertka

Wysłany: 30 czerwca 2014, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ale naskrobałyście, jakiś czas nie zaglądałam i musiałam sporo stron nadrobic :P
    Tak teraz myślę, że nie dawno byłyśmy na początku 6-7 tydzień, a tu już niektóre z Was w 2 trym będą, to tak cieszy serduszko :D
    Co do pasztetów to nie są wskazane podrobowe rzeczy, moja teściowa piecze pyszny pasztet, ale jakoś nie ciągnie nawet mnie do niego, też brakuje mi suhi :/ i tatarka eh no ale dla maluszka jestem skłonna jeśc nawet same sucharki gdyby trzeba było :P hehe
    Owoce mam teraz szał na czereśnie,i nektarynki i grejfruty :D, bo truskawki mi się przejadły
    Co do lodów to jem normalnie, tylko kawy nie pije wógóle, byłam na imprezie w sobotę i tam też była dziewczyna w ciązy już chyba 7 miesiąc i rozpuszczalną sobie piła, ja mimo że tam filiżanka dozwolona, jakoś nie przemogę się wypic kawy, bo w wielu rzeczach które jemy czy pijemy również jest kofeina i nie sposób sobie nie przekroczyc dawki dozwolonej. Po prostu może to na lepsze wyjdzie bo kawa wypłukuje magnez. A najlepsze jest to że jak kiedys pierwsza rzecz po wstaniu wypic kawę tak teraz pierwsza rzeczy coś zjesc szybko bo ssie w żołądku :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2014, 12:39

Ag..., M4DZI4 lubią tę wiadomość

• szpilka Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chanela wrote:
    tak to ta sama ulica :) wg mnie najlepszy sklep w mieście, bo nie naciągają Cię specjalnie na nic i świetnie pomagają dobrać. To może mi się zawsze udawało że kupowałam w fajnych cenach. Tylko ja mam standardowe wymiary, na teraz urosło do 70D, ale kupiłam 75 żeby było luźniej. Mam nadzieję że już się zatrzyma ten wzrost.
    no u mnie normalnie to między 65f do 70e w zależności od firmy a teraz sobie kupiłam 70 g gdybym dobierała wg reguł to by pewnie było 65 i nawet nie chce myslec jaka miska :) ogólnie jak na siebie patrzę to nie myslę, że mam duzy biust raczej taki średni bliżej mniejszego, ale jak idę stanik kupować i widzę te salaterki na paskach to mi się wierzyć nie chce :)a sklepowi od kilku lat jestem wierna, tylko ślubny kupiłam we wro, ale raczej przy okazji, bo wtedy tam studiowałam a potem stwierdziłam, że w naszym sklepie byłby większy wybór

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie!
    Namówiłam wczoraj swojego na sesję pamiątkowa kończącą I trymestr. Wyszło bardzo fajnie :) A dzisiaj tradycyjnie - lumpeksowy szał :D Dla szkraba też coś mam, w tym jeden bodziak typowo dziewczęcy. Tak mnie zauroczył, że nie mogłam sobie odpuścić. W razie czego oddam którejś znajomej spodziewającej się córeczki :)

Ag..., M4DZI4, jonka91, Kawa lubią tę wiadomość

201501145565.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do weekendu to niedzielę prawie całą przeleżałam, bo po sobotnim myciu podłóg tak mnie wieczorem biodro napierniczało, że chodziłam jak paralityk, a to tylko kuchnia, łazienka i korytarz były normalnie pozytku teraz ze mnie żadnego :) nadaję sie tylko na inkubator a prawie wszystkie inne funkcje zanikły, no ale dzemik z truskawek zrobiliśmy z mężem więc będę miała co jeść :)

M4DZI4 lubi tę wiadomość

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Pinia108 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina88 wrote:
    Kurde miałam dziś dokładnie to samo, ból brzucha aż nospe w nocy brałam, faktycznie im dalej to bardziej czuje, i ten pryszcz też na brodzie mi wyskoczył. ;p Też mam zamiar kupić tą poduszkę. :)
    Od wczoraj niestety wróciły okropne mdłości i wymioty, a już tak dobrze było.
    Też zastanawiam się czy nie wziąć no spe. Tylko ja tak strasznie antylekowa jestem. Ten ból to nie był taki "niedowytrzymania", a zresztą moja nospa co mam w domu rok temu skończyła termin ważności....
    Wczoraj tak sobie w głowie układałam pytania do lekarki i odpowiedzi na jej pytania "jak się czuje". Ja zawsze z automatu odpowiadam dobrze :P I tak sobie myślę, że powiem jej o tych bólach i że mdłości już nie mam, że już nie wiszę nad kibelkiem itp. Nie minęły dwie godziny jak się ściskałam z muszlą... i masz babo placek :P

Hmmm ja z nadmiaru czasu czytam sporo w necie... i trafiłam na blok ekomamy. To moja pierwsza dzidzia i już po nocach mi się śni że nie będę potrafiła się nią zająć :( ale wracając do eko - naczytałam się o pieluchach wielorazowych i myjkach zrobionych z flaneli itp. Skład chemiczny chusteczek nawilżających dla dzieci mnie faktycznie zaskoczył, no i pampersy to też "bomba chemiczna". Dla mnie te pieluchy wielorazowy to i tak bardzo duży wydatek się wydaje...
    Z drugiej strony mam kupę wolnego czasu i maszynę do szycia - tylko zero zdolności krawieckich :) może najwyższy czas się nauczyć...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2014, 13:17

Ewelina88 lubi tę wiadomość

Marianna [*] 08.11.2013 8tc
    Kamilka 7.01.2015
    Jan [*] 19.04.2016 12 tc (8/9 tc)
    Weronika 11.08.2017
‹‹ 219 220 221 222 223 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ