*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
ania_29 wrote:A mnie by było zwyczajnie szkoda rezygnować z samodzielnego kupowania dziecięcych ciuszków. Upolowanie czegoś ładnego mnie najbardziej cieszy
Według mnie to również będzie niesamowita przyjemność dlatego właśnie tak bardzo nie mogę się doczekać. Zawsze jak kupowałam jakiś prezencik dla dziecka z rodziny lub znajomych sprawiało mi to ogromną frajdę, więc aż się boję, że wpadnę w wir zakupów[link=https://www.suwaczki.com/][/link] -
Melula wrote:mi z tego kalendarza wyszła dziewczynka
https://dzidziusiowo.pl/planujemy-ciaze/starania-o-dziecko/1880-chinski-kalendarz-plci-jak-zaplanowac-plec-dziecka -
ana7227
WSTAWIANIE ZDJĘĆ :
skopiuj link: http://naforum.zapodaj.net/
wybierz zakładkę po lewej stronie "NA FORUM"
wybierz rozmiar zdjęcia najlepiej 200x200 lub 500x500
wybierz "PRZEGLĄDAJ" po czym wybierasz zdjęcie z komputera
wybierz "ZAPODAJ"
skopiuj kod BBCode i wklej w treści wiadomości na ovufriend ( tak jak zawsze pisze się jakiegoś posta
GOTOWE MAM NADZIEJĘ, ŻE POMOGŁAM
-
mi tez wychodzi dziewczynka, no zobaczymy czy się potwierdzi
ale i tak dla mnie najważniejsze żeby dziecko było zdrowe, a czy chłopiec czy dziewczynka to już jak to się mawia sprawa drugorzędnaWiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2014, 16:38
Ewelina88 lubi tę wiadomość
-
Ooo melula rzeczywiscie prawie same dziewczynki . U mnie akurat trafil sie chlopiec a po bokach dziewczynka . Kilka miesiecy temu zadzwonilam do wrózki. Wiem, glupie ale to byl juz moj akt desperacji kiedy nam sie w koncu uda... powiedziala ze jak sie uda to bedzie dziewczynka tyle ze mowila ze uda nam se w przeciagu dwoch lat :o jednak udalo sie troche szybciej
-
Jestem po wizycie, kamień z serca, ryczałam jak bóbr. Dzidek ma 5 cm, piękny nos, przezierność karkową w normie, dwie rączki i nóżki, paluszki, Fikało i machało rączkami, wierciło się...i powiem coś z czym czekałam do dzisiejszego badania: od paru dni czuję ruchy maluszka nie chciałam pisać dopóki nie byłam pewna, że wszystko ok.
Wstępna diagnoza: syn
Jestem mega szczęśliwa!Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2014, 17:16
Malenq, Ag..., Gwiazdeczka27, kejti91, agattee, Paula44, M4DZI4, jonka91, nix, MonikaDM, Maud11, Ewelina88, agnb6 lubią tę wiadomość
-
Zielarka super! ja tez wstepnie synek:)
a jak odczuwasz ruchy? bo ja cos czuje a nie wiem czy to moga byc ruchy czy nie:)
jak tak patrze na wasze fotki to ja chyba wogole brzucha nie mam, w sumie rano juz cos widac ale to ja widze bo obserwuje go ale tak dla otoczenia to nic.
jak zjem to moze w obcislych rzeczach dobre oko cos ujrzy ale slabiutko.
kupilam mamamil, dzis zaczynam stosowac:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2014, 17:22
-
zielarka ale czy przypadkiem to nie za wcześnie na ruchy dzidzi? Jeszcze jego kostki nie są zwapnione i raczej nie da się wyczuć takich ruchów, może to w jelitach ( kobieta w ciąży bardzo wnikliwie wsłuchuje się w swoje ciało) tak samo jak stara się o dziecko, też często szuka objawów ciąży.
Ale zielarka nie gniewaj się na mnie, jeżeli uważasz , że je czujesz to oczywiście tylko się cieszyć. Dla mnie jednak ciężko jest uznać żeby w tak wczesnej ciąży czuć ruchy dziecka. ( dziecko zresztą jest też szczelnie zabezpieczone workiem owodniowym, musiało by być większe, silniejsze i co najważniejsze musiało już by mieć dobrze wykształcone kostki)Ewelina88 lubi tę wiadomość
-
Mnie też się wydaje, że to wcześnie, jak na ruchy. Ginka mówiła, że najpewniejsze to od 17-18 tygodnia czuć, jak dziecko będzie większe. Ja tez czuję ruchy, ale raczej jelit Choć każda dopatruje się w swoje ciało, aby tylko poczuć. Chyba, że faktycznie Zielarko to jest to!
Gwiazdeczka27 lubi tę wiadomość
-
Córcię też czułam wcześnie, właściwie w tym samym czasie. Ok 16 tygodnia mąż poczuł już jak się młoda rusza.
To nie są kopniaki tylko takie drgania, bąbelki, jak skrzydła motyla lub mała rybka. to na pewno nie są jelita, ruchy czuje zawsze w tym samym miejscu, nisko nad kością łonową.
Jestem pewna, tak samo jak z córcią, potem te ruchy tylko robiły się mocniejsze.
dodam jeszcze, że nie czuję ich na zewnątrz tylko w środkuWiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2014, 17:40
M4DZI4 lubi tę wiadomość
-
ania_29 wrote:A mnie by było zwyczajnie szkoda rezygnować z samodzielnego kupowania dziecięcych ciuszków. Upolowanie czegoś ładnego mnie najbardziej cieszy
dokladnie tak Ania! Ja to sie ciesze ze nie mam od kogo dostac wyprawki i wszystko kupie sobie sama takie jak bede chciala. A juz przyszlym babciom mowilam ze jesli mysla o jakis zakupach to absolutnie nie rozowe i niebieskie. Nie lubie tych kolorystycznych podzialow noworodkowych.