X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam od gina kilka poradników w wersji książkowej i na płycie i też polecają myjki flanelowe. Na innym forum dziewczyny pisały, że chusteczki robiły straszne odparzenie maluchom. Pinia ja też się strasznie boję, że sobie nie poradzę, ale damy radę! N pewno większość ma takie obawy. Co do leków i lekarz kazał brać bo gorsze są skurcze niż tabletka. Więc nospe biorę. Bardziej się obawiam apapu, który kazał mi brać na bóle kręgosłupa, próbuje nie brać ale czasem przez siedzącą pracę tak boli, że ledwo daje radę wytrzymać.
    Zauważyłam, że większość z nas cieszyła się, że mdłości mijają a tu wracają po paru dniach. Maluszki dają popalić. :):)
    A tak w ogóle cieszę się, że trafiłam na to forum :) Bo mąż ma trochę spokoju z moim jęczeniem, ale sam często tu zagląda i czyta.:)

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • Melula Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej wam, Mamuśki!
    Ja jak zwykle leniuchuję. Obiadek zrobiłam - dziś serwuję pomidorową. Od jutra małż na urlopie. Wreszcie zabierzemy się za dziecięcy pokoik. Trzeba go przygotować na przyjście malucha. Mieszkamy tutaj prawie 2 lata, a pokoik nadal nie wykończony - czekaliśmy na odpowiedni moment :)

Malenq, Ag..., Patrycha, Paula44, jonka91, M4DZI4 lubią tę wiadomość

dqprio4pygfv875f.png zrz6anlieenmishw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2014, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry ciężaróweczki:)

wpadłam życzyć miłego dnia:)
    i dobrego samopoczucia tym które go potrzebują:)
    u mnie mdłości gdzieś zniknęły, ból głowy też...weekend minął na imprezach imieninowych:) i powiadamianiu rodziny o ciąży:)

Melula zazdroszczę wykańczania pokoiku:)powodzenia:)

• agattee Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do mdlosci a raczej wymiotow to wyczytalam ze wiekszosc kobiet ktore wymiotuja to spodziewaja sie dziewczynki ;) Oczywiscie nie jest to regula, ale tak pisalo z wlasnego doswiadczenia wiele dziewczyn. No, te co urodzily synka niektorym tez sie zdarzalo ale wlasnie najbardziej intesywnie mdlosci z wymiotami maja te co beda miec dziewczynke.
    U mnie wymiotow nie bylo ani razu no i w sumie (nie tylko na tej podstawie) przeczuwamy chlopca :P Moze za 9 dni potwierdzimy nasze przypuszczenia i bedziemy wiedziec jakiej plci jest lokator w brzuchu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2014, 14:20

Kawa, Malenq lubią tę wiadomość

wff22n0ab6iac00e.png
  • Melula Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nie miałam jakichś strasznych mdłości... tylko czasami, jak byłam głodna albo zjadłam truskawki, a podobno będzie dziewczynka. Także to żadna reguła. Nie wiem od czego to zależy, ale myślę, że nie jest to kwestia płci...

Gwiazdeczka27, M4DZI4 lubią tę wiadomość

• Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam okropne mdłości i wymioty, ale wszyscy w rodzinie i ja mamy przeczucie, że chłopiec będzie. Ostatnio kupiłam słodkie skarpeciochy i moim zdaniem uniwersalne a domu czytam i napisane, że chłopięce. :) Może to jakiś znak:)

Ag... lubi tę wiadomość

zplX18SyZp.gif
  • Agus89 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio w lumpie kupiłam całą torbę dziecięcych ubranek. :D Chyba się rozkręcam. :P Muszę się opanować.

Ag... lubi tę wiadomość

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agus89 wrote:
    Ja ostatnio w lumpie kupiłam całą torbę dziecięcych ubranek. :D Chyba się rozkręcam. :P Muszę się opanować.
    A tam od razu musisz:P...
    witaj w II trym:)

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2014, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już zostałam ostrzeżona że mam nic nie kupować bo dostane mase ubranek od obu szwagierek w zależności od płci malucha:) a moja mama chrzestna zwariowała ze szczęścia jak się dowiedziała, sama nie ma dzieci więc podejrzewam że będzie malucha rozpieszczać jak mnie :)

• Melula Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    he he he ja też mam chęci na dziecięce zakupy, ale właśnie się hamuję. Ja raczej nie liczę na "dary" od nikogo, bo dzieci w mojej rodzinie są już spore - najmłodsze ma 3 lata i raczej nic od nich nie dostaniemy, bo też chcą mieć jeszcze jedno dziecko w najbliższym czasie... Poza tym mamy samych chłopaków w rodzinie, a u nas być może panienka :)

Paula44 lubi tę wiadomość

• waszka88 Ekspertka

Wysłany: 30 czerwca 2014, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, tak Was czytam i robicie mi straszną ochotę na zakupy dla malucha, ale ja jestem dopiero w 11 tygodniu i wiem, że to za wcześnie, chciałam poczekać do II trymestru albo chociaż do badania genetycznego które mam za tydzień w poniedziałek ale powiem szczerze, że jest bardzo ciężko się opanować... i te wyprzedaże :(
    Jeśli chodzi o mdłości to u mnie są dość częste, rano wymiotuje a cały dzień mnie szarpie i tak już ponad miesiąc :(
    Za to brzuszek mam już widoczny:

2r5uwsi.jpg

kejti91, Monifah, Gwiazdeczka27, agattee, Cynamonek30, M4DZI4, MonikaDM, Maud11, agnb6 lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]m3sxrjjgpfogd2ez.png[/link]
  • ana7227 Ekspertka

Wysłany: 30 czerwca 2014, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, dawno mnie tu nie było, ale starałam się przeczytać większość postów.
    Ja w piątek byłam na badaniach prenatalnych w Katowicach w klinice Angelius i okazało się, że dzidzia jeszcze za mała, bo mierzyła 4,38 cm a musi mieć minimum 4,50cm. Kolejna wizyta w najbliższy piątek, chętnie wrzuciłabym zdjęcie mojego maleństwa bo jest dobrej jakości, ale nie wiem jak. Może ktoś pomoże?
    Co do bóli podbrzusza, to również zaczęłam je mocno odczuwać wczoraj i dzisiaj, ale tylko lewa strona.
    Według ostatniej miesiączki dzisiaj mija 12 tydzień i 2 dni, ale według USG tydzień do tyłu.
    Pozdrawiam was serdecznie

relgh371buf3k1xz.png
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też już zapowiedzieli, że mam nic nie kupować. Moi rodzice chcą kupić mi cała wyprawkę. Mam nadzieje, że chociaż w kwestii wózka będę mogła jechać z nim na zakupy. :) Ewentualnie siostrze podeśle nazwy tych co mi się podobają. Dobrze mam z tymi moim rodzicami :)

kejti91 lubi tę wiadomość

zplX18SyZp.gif
  • kejti91 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamuski :-)
    Ehh zakupy :D ja sie jeszcze powstrzymuje, czekam na plec :) Dziewczyny chwalcie sie zdobyczami :-). Uwielbiam ogladac takie malenkie ciuszki :-)
    Melula ja tez kiedys zwymiotowalam po truskawkach. Ale tylko ten raz na szczescie :-)
    A powiedzcie mi co myslicie o tym ze <3 kilka dni przed owulka dziewczynka, a jak najblizej owulki chlopiec? Sprawdzilo sie to u kogos? :-)

f2w33e3ks3h3a3i8.png
    img-2013040601801830.png
  • ana7227 Ekspertka

Wysłany: 30 czerwca 2014, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Waszka88 fajny masz już brzuszek, u mnie jeszcze nic nie widać, troszkę tylko nabrałam masy na biodrach. Na zakupy wybiorę się pod koniec lipca, jak wrócę z wakacji i wyprzedaże się pogłębią. A jaki rozmiar ciuszków kupujecie ?

relgh371buf3k1xz.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie by było zwyczajnie szkoda rezygnować z samodzielnego kupowania dziecięcych ciuszków. Upolowanie czegoś ładnego mnie najbardziej cieszy :)

201501145565.png
  • ana7227 Ekspertka

Wysłany: 30 czerwca 2014, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wielu moim znajomym sprawdził się chiński kalendarz płci. Moja mam sprawdziła i 2 ciąże jej się zgodziły, moja ciocia ma 5 dzieci i tyko jedno jej się nie zgodziło

agattee lubi tę wiadomość

relgh371buf3k1xz.png
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    waszka 88 Śliczny brzuchol :) ja mam troszkę większy, ale u mnie się zaczął 13 tydzień wg ostatniej @, wg usg dopiero jutro. Też mam w poniedziałek genetyczne. Właśnie tak liczę i mój gin czekał do ostatniej chwili.

Co do rozmiaru to właśnie też się nad tym zastanawiałam ale chyba będę kupować 56.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2014, 15:35

waszka88 lubi tę wiadomość

zplX18SyZp.gif
  • kejti91 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Waszka brzuszek juz ladny :-) <3
    Ana ja tez zerkalam na ten chinski :D wychodzi chlopiec :D
    Rozmiar tez myslalam zeby brac 58 ale wiadomze ze nie jakos przesadnie duzo bo dziecko nie zdazy w tym wszystkim pochodzic :-) jak cos ekstra w wiekszym rozmiarze wpadnie mi w rece to tez sie pewnie skusze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2014, 15:36

waszka88 lubi tę wiadomość

f2w33e3ks3h3a3i8.png
    img-2013040601801830.png
  • ana7227 Ekspertka

Wysłany: 30 czerwca 2014, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny powiedzcie mi jak się zdjęcia wrzuca

relgh371buf3k1xz.png
‹‹ 220 221 222 223 224 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ