X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2014, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabelka ciągnięcia, kłucia po bokach brzucha i w podbrzuszu przy załatwianiu się to nie jajniki tylko więzadła, które naciągają się gdy opróżnia się pęcherz czy jelita, macica się wtedy przemieszcza i więzadła pracują. To normalne, i najprawdopodobniej nie zniknie a będzie się pogłębiać wraz ze wzrostem macicy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2014, 16:42

Gwiazdeczka27, Izabelka88, kejti91 lubią tę wiadomość

FITop1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2014, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie tez pobolewa i to czasem nawet mocno. Bol odczuwam po obu stronach lub jednej. W okolicy kości biodrowych i w pachwinach. Przy kichaniu ból okropny. Mam spać na brzuchu żeby macica przeszła do przodu ale caly czas mam wrażenie, że gniote dzidziola. Poza tym okropnie to niewygodne, bo piersi wrażliwe i czasem nawet przykrycie kołdra jest denerwujące a co dopiero leżenie na nich.
    Znowu się martwię, bo mdłości przeszły. Wiem. .mam świra. Zaczęły się zachcianki. Wysłałam męża po lody cytrynowe i malinowe. Zjadłam UWAGA 6 gałek.
    Teraz mi się beka niemiłosiernie.
    No i do tego te gazy wzdecia.
    Pogoda okropna - leje.
    Chce spać a nie mogę. Duszno mi i w ogóle jestem taka ppdmionowana.
    No i zaczęła lekko boleć głowa.
    Czy Wy już lykacie witaminy - bo widzę, że ktoś tu już wspominał. Tylko i mnie 10 tydzień i w sumie nie wiem, czy mogę. Łykam tylko folik.
    A przy hashimoto w gre wchodzi jedynie elevit, bo tam nie ma jodu.
    Ale jest żelazo a jego chyba w 1 trymestrze nie można.
    ?????????

Ag... lubi tę wiadomość

• Ag... Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2014, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula ja tez jem wszystko co cytrynowe:)

Paula44 lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2014, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula44, zapytaj lekarza na następnej wizycie o te witaminy, nie bierz nic na własną rękę. Są rożne polityki, mój gin wyznaje minimalizm, mam brać kwas foliowy i jeść warzywa i owoce. Co tez czynie, owoce smakują mi wyjątkowo dobrze :) mam nadzieje, ze tym samym zapewniam sobie i dzidziuchowi wystarczający pakiet witamin. Mamy w końcu sezon w pełni, po co łykać tabletki?

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2014, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od początku biorę Femibion N mój gin go polecał jeszcze gdy starałam się o pierwszą ciążę.

FITop1.png
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2014, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam udokumentowanej miedoczynności tatczycy ale mając naście lat leczyłam się na wole. Teraz wyniki w normie ale gdy biorę wit z jodem czuję się po prostu lepiej.

FITop1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2014, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabelka, ja też mam częstouczucie dyskomfortu i takie ciągnięcie w miejscach jak pisze Paula44...ale znowu przyzaje rację Zielarce, to podobno normalne. Mi lekarz też powiedział, zebym jadła ciut więcej błonnika i muesli na śniadanie, bo ja od zawsze mam problemy żołądkowe i z wypróżnianiem właśnie, a ginek mówił, ze w ciaży moze sie to nasilić, więc zeby "sobie pomóc" ten błonnik będzie bardzo dobry, tylko mam unikac sztucznego błonnika, jakiś tabletek i srodków przeczyszczających. Najlepiej te muesli i owoce ze skórką, warzywa.

Co do staników, jak wreszcie nauczyłąm się je dobrze dobierać (i wreszcie mierzyć a niekupowac na oko), to zaczęłam inwestować w ciukę lepsze i droższe, choć z rozsądkiem i nie przekroczyłąm nigdy chyba 150 zł za stanik. I na pewno nie bede się ich pozbywać mimo że mam kilka prawie nowych noszonych moze z 2 razy.Zostawię je na "po ciąży" a jak wtedy będzie to się zobaczy. Póki co nosze wszystkie swoje staniki, ale kupiłam 2 takie ciążowe, póxniej jak bede dokupować, to raczej będęwybierać takie tańsze, bo właśnie wydawanie kasy na 2-3 miesiące moim zdaniem mija się z celem, ale nikogo nie neguję jeśli chce kupowac drogie co chwilkę :) Ja nawet zastanawiam się czy później nie kupić sobie takich sportowych, bo już teraz jest mi w takim najwygodniej, ale lastem nie do każdej bluzki on mi pasuje :) Zobaczymy jak będą cycuchy rosły :)

Dziewczyny dziś pobeczałam się przy robieniu zadania domowego :/ Pisałam Wam chyba ze mieszkam w DE i chodze tu na kurs językowy, i w piątek dostaliśmy tyle zadania domowego, ze masakra jakaś. W piątki zawsze sprzątam (zeby miec wolny weekend), wczoraj prawie cały dzień spędziliśmy na zakupach, no i nie było czasu na zadanie. Zabrałam się za to zadanie dziś wczesnym popołudniem i w trakcie robienia poryczałam się jak głupia, ze tak dużo zawsze tego, ze już mi do głowy nic nie wchodzi, a na słowa męża, ze umiem przeciez bardzo dużo i inni nie umieją tyle, odpowiedziałam oczywiście ze są też tacy co umieją więcej i znowu ryk...masakra jakaś. Pierwszy raz tak miałam, wyłam ponad pół godziny. Hihi...chyba hormony mi sie odezwały.

Zaraz sie zbieram pod prysznic i poczytam książkę. Wzięłam sie za "Inferno" Dana Browna - powiem Wam, że zaskoczyło mnie to, ze od początku już się coś dzieje i nie mogę się doczekać dalszego czytania :) Po wcześniejszej jego książce "Klucz Salomona" to miła odmiana.

Ag... lubi tę wiadomość

• Ag... Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2014, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaDM- Inferno bardzo fajne :)
    ja jutro jade kupic koszule nocną, spie w pizamach zwykle ( spodnie + t shirt) ale wkurza mnie gumka w spodniach wiec mimo ze nie nawidze koszul jade skorzystac z wyprzedazy:)
    wogole to jade po jeszcze jakies 2/3 dni L4 do internisty bo czuje ze ta infekcja nie minela do konca, ciagle kaszle i nie chce znow wkroczyc w swiat komunikacji miejskiej i klimatyzacji zeby znow mnie cos nie zlapalo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2014, 20:41

MonikaDM lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • rastafanka Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2014, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula44 wrote:
    Czy Wy już lykacie witaminy - bo widzę, że ktoś tu już wspominał. Tylko i mnie 10 tydzień i w sumie nie wiem, czy mogę. Łykam tylko folik.
    A przy hashimoto w gre wchodzi jedynie elevit, bo tam nie ma jodu.
    Ale jest żelazo a jego chyba w 1 trymestrze nie można.
    ?????????
    Ja też mam hashimoto i moja endokrynolog od początku starań o dziecko kazała mi łykać jod... I ginekolog też to potwierdził. Nawet mówił, że jeśli będę chciała łykać witaminy ciążowe to muszę szukać takich z jodem...

l22ndf9hcnybk1rg.png
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2014, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedz lody firmowe, ze sklepu a nie z budki, w której nie wiadomo czy mleko jest świeże. Sorbety są bez mleka. Wyluzuj.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2014, 21:08

Ag..., Gwiazdeczka27, nix, MonikaDM lubią tę wiadomość

FITop1.png
  • Gwiazdeczka27 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2014, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula44 , jak przy kichaniu boli lub przy kasłaniu to dobrym sposobem jest skulenie nóg w stronę brzucha. Może spróbuj , może pomoże?

nix co do lodów to oczywiście najlepiej jest kupować tam gdzie wiadomo, że jest utrzymywana na wysokim poziomie higiena, podobno też jak się kupuje lody np. w pudełku , to ważne aby sprawdzać czy nie są pokryte tak jak by szronem, bo to oznacza, że były rozmrożone a potem ponownie zamrożone. (mowa tutaj o lodach , które mają przezroczyste wieczka)
    ps. zresztą wydaje mi się, że teraz takich prawdziwych lodów nie ma , bardziej są one z jakiś proszków itp ??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2014, 21:10

mhsvp07w3ex0n696.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2014, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nix wrote:
    słuchajcie, a czy Wy jecie w ciąży lody? Którejś gin coś mówił? Bo czytałam że nie wolno bo listerioza i salmonella a z drugiej strony ciągle słyszę, że jakieś ciężarówki zajadają się lodami, nie wiem co robić - nawet kilka stron temu było coś o lodach… co robić? poratujcie :)

Nix tak jak mowila zielarka jedz lody ze sklepu albo sorbety:) i luuuz:)

nix lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2014, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nix wrote:
    ok, dzięki, czasem tak się wkręcę, że już sama nie wiem czy to jeszcze rozsądek czy już paranoja ;)
    Nie ty jedna, to akurat powinno byc wpisane w najczestsze dolegliwosci ciązowe wszystkich kobiet :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2014, 21:22

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • marrtka Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2014, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rastafanka wrote:
    Ja też mam hashimoto i moja endokrynolog od początku starań o dziecko kazała mi łykać jod... I ginekolog też to potwierdził. Nawet mówił, że jeśli będę chciała łykać witaminy ciążowe to muszę szukać takich z jodem...

Również przy hashi łykam jod, a dokładniej Folio (kwas foliowy+jod), do tego wit, d3 no i oczywiście euthyrox. Gin o tym wie i na razie nie kazał brać nic więcej.

A co go grzeszków żywieniowych to wczoraj zjadłam pasztet drobiowy z puszki :( nie mogłam sobie odmówić kanapki z pasztetem i pomidorem...

dxomkrhms4puy6o2.png
  • Agus89 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2014, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jem lody jak mam ochotę. Ja już nie czytam żadnych bzdur pisanych w internecie. Zwariować można.

Od kiedy można poczuć pierwsze ruchy dziecka? Jak można rozpoznać te ruchy? Jak się je czuje? :)

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2014, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co, pasztet truje? :D zjadłam całe opakowanie ostatnio, ale potem mnie odrzuciło i tetaz nie mogę patrzeć na pasztet :)
    Ja tęsknię za tatarem i suschi...

FITop1.png
  • marrtka Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2014, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pasztet nie truje, ale pożytecznego w nim niewiele... dużo tłuszczu i niepotrzebnych dodatków, nie mówiąc o tym, co tam zmielili.

Gwiazdeczka27, Paula44 lubią tę wiadomość

dxomkrhms4puy6o2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2014, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rastafanka wrote:

No i kurde bądź tu mądry. Co lekarz to inna opinia. Moj mówi, , ze jod wywoła rzut choroby - przeciwciała poszubuja.

Co do lodów - nie wiem, co mnie tak naszło.

Co do nudności - właśnie puściłam pawia.
    A cycki mi nie rosną, wiec stanik na razie ten sam.

• Ag... Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2014, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez wcinam od wczoraj pasztet, jakos mialam ochote ale taki pieczony nie z puszki. z puszek to ostatnio zjadlam jedną paprykarzu:)nie umialam sie powstrzymac. a sushi jadlam na dzien przed zrobieniem testu no ale skad moglam wiedziec:)

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Izabelka88 Ekspertka

Wysłany: 29 czerwca 2014, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... Ty zjadłaś jedno opakowanie paprykarzu, a ja dwa!! Dziewczyny, tak mi się chciało - musiałam! Ja jestem bezglutenowa, więc zajadam z waflami ryżowymi. Na paprykrz dodałam sobie jeszcze przecier pomidorowy i majonez, yyyyy.... wcześniej tak nie miałam;) zachcianki to ja juz od dawna mam, ale też od wielu pokarmów mnie odrzuciło, albo jem bez entuzjazmu.

‹‹ 217 218 219 220 221 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ