WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina88 wrote:
    Ta nadkwaśność to może właśnie zgaga?
    Z nudów w pracy przeczytałam sporo tematów tutaj i czasem to aż dreszcze mam od tych głupot.;p

nie wiem moze, cokolwiek zjem mam uczucie kwasu w gardle:/
    a teraz malo nie zemdlalam, musialam zjesc pol czekolady tak mi sie slabo zrobilo:/
    cala mokra i mroczki przed oczami.

a ja tez z nudow czytalam w pracy rozne wiadomosci i przestalam bo to jakas masakra co mozna wyczytac:/

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2014, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udusić dziecko przez wzdecia! ? O Boże! :)
    Prędzej męża ! Bo musi te smrody znosić!

zielarka, MonikaDM, Ewelina88, Ag..., agnb6, kasia86 lubią tę wiadomość

• zielarka Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula44 wrote:
    Udusić dziecko przez wzdecia! ? O Boże! :)
    Prędzej męża ! Bo musi te smrody znosić!
    Ale mi humor poprawiłaś! :D :D :D
    Nie warto czytać rewelacji z netu, mój gin wiesza psy na babskich forach, mówi, że to wylęgarnia przesądów i strachów.
    Warto zainwestować w dobrą książkę o ciąży.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2014, 19:40

FITop1.png
  • liliana Ekspertka

Wysłany: 28 czerwca 2014, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,

Byłam na kolejnym USG w środę. Z maleństwem wszystko w porządku. Wg terminu miesiączki w 7 tyg. 2 dniu dzidziulek mierzył 12 cm,a po 14 dniach (9 tydz. 2 dzień) urósł tylko 10 cm (22 cm), co wg lekarza daje 9 tydzień...no,ale pisałyście,że tak może się zdarzać + mój gin nie robi aż tak bardzo,bardzo dokładnych pomiarów, bo wprowadza sondę tylko na chwilę...
    więc na pewno wszystko oki :) serduszko pięknie bije (160/170), macica się powiększa, więc trzeba się cieszyć i być dobrej myśli!!!

W karcie ciąży zapis "ciąża prawidłowa" (zamiast poronienie zagrażające),co mnie bardzo uspokoiło :) przyznam szczerze,że czuję się kilka kg lżejsza (stres zszedł) :)

Nast. wizyta za 3 tygodnie (16.07) + USG genetyczne u innego specjalisty za 4 tyg. (23.07). :)

Udanego weekendu!

MonikaDM, Kawa, jonka91, M4DZI4 lubią tę wiadomość

relgcwa11d8kpmkr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2014, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2vuepdz.jpg

Ag..., Paula44, Chanela, agnb6, Maud11, Malenq, Agataa, Kawa, jonka91, kejti91, agattee, kasia86, M4DZI4, Monifah lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2014, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udało mi się...jestem genialna!!! hihi :)

Paula44 lubi tę wiadomość

• Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale się pochwaliłam tymi mdłościami, że mi przychodzą. Maż ledwo z miską zdążył, a wszystko przez reklamę ryby. Na początku ciąży najadłam się sałatki rybnej i teraz jak mi rybę pokażą od razu wymiotuję. Masakra.....

MonikaDM śliczny jest.:) Widać, że mięciutki:) Ja dziś kupiłam pierwszą rzecz dla maluszka. Niestety tylko skarpetki bo się z M nie mogłam dogadać, ale się napatrzeć na nie nie mogę. :):)

liliana gratuluję :) ale nie pomyliłaś cm z mm? bo strasznie duża dzidzia się szykuje :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2014, 19:49

liliana, Paula44 lubią tę wiadomość

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • liliana Ekspertka

Wysłany: 28 czerwca 2014, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oczywiście,że pomyliłam - sorki ;) nie jestem specjalnie "zaprzyjaźniona" z matematyką :D naturalnie, wymiary w mm :)

MonikaDM lubi tę wiadomość

relgcwa11d8kpmkr.png
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie maluch w 9 tyg był 2 dni do tyłu to się nie ma co przejmować. Ale już się doczekać nie mogę jakiego giganta 7 lipca zobaczę. :)

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2014, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zielarka wrote:
    Ale mi humor poprawiłaś! :D :D :D
    Nie warto czytać rewelacji z netu, mój gin wiesza psy na babskich forach, mówi, że to wylęgarnia przesądów i strachów.
    Warto zainwestować w dobrą książkę o ciąży.

No to się ciesze! Śmiech to zdrowie! :)
    Czasem jak słyszę te rewelacje to aż mi dech zapiera.

• aniafk Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agattee wrote:
    U mnie tez ciagle tydzien do tylu i ciagle mam nadzieje ze nadgoni, urosnie wiecej :P Zobaczymy za 11 dni :)

W sumie jedna z Was pisala tutaj ze w ciagu 10 dni maluszek urosl z tego co pamietam 2cm. To sporo w tak krotkim czasie i nie obraze sie jak Moj w koncu zacznie porzadnie rosnac.

Ja wyslalam zdjecie brzucha mojej Mamie a ona ze mi sie ciaza chyba do kregoslupa przykleila bo nic nie widac i ze stawia ze przytyje co najwyzej 10kg. Ile bym dala zeby to byla prawda... :P
    W koncu tego nigdy nie wiadomo, przede mna jeszcze tyle miesiecy.

A dzis pieke ciacho bo Moj R. ma 30 urodziny i caly dzien planujemy spedzic razem :)

Milego dnia wam zycze !

Zerknęłam na Twój wykres na ovu z ciekawości bo moja dzidzia też jest o tydzień młodsza. Z tym, że mnie to nie martwi ponieważ owulację miałam tydzień później niż "ustawa przewiduje" i dzidzia wg ostatniej miesiączki już do samego końca będzie młodsza. Ty też miałaś późno owulację i myślę, że nie powinnaś się martwić ani czekać że nadgoni ponieważ wymiary ma idealne :)

agattee lubi tę wiadomość

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • liliana Ekspertka

Wysłany: 28 czerwca 2014, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak z innej beczki:

nigdy nie przepadałam za owocami,a teraz mam ciągłą fazę na brzoskwinie.
    Stwierdziłam, że poczytam o jej wartościach odżywczych.

Okazuje się,że owe owoce są wręcz obowiązkowe w jadłospisie ciężarnej, gdyż: - przeciwdziałają anemii (mam z tym niewielki problem),pobudzając produkcję czerwonych krwinek,
    - działają moczopędnie (mam problemy z pęcherzem),
    - obniżają cholesterol (u mnie zwykle wysoki poziom).

(wskazane są też przy problemach z zaparciami, nadciśnieniem, chronią przed osteoporozą,łagodzą niepokój (czynnik antystresowy)-to tak profilaktycznie).

Heh, nasze organizmy są naprawdę mądre :) i dobrze jest ich czasem posłuchać :)

PS wpadłam dziś na pomysł, że wyjmę z piwnicy sokowirówkę i zacznę robić sobie zdrowe soczki i smoothies :) sezon w pełni - trzeba korzystać!

Chanela, Malenq, jonka91 lubią tę wiadomość

relgcwa11d8kpmkr.png
  • Chanela Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 14:36

201501275365.png
    p19uk0s3zyd2g4e9.png
  • liliana Ekspertka

Wysłany: 28 czerwca 2014, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no tak, rozumiem :)

z drugiej strony, zawsze przez neta można zamówić. Inwestycja na długie lata :)

relgcwa11d8kpmkr.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liliana, gratuluje zmiany statusu ciąży na prawidłowa. To ogromna ulga jak słyszymy, ze wszystko jest w porządku :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 08:26

liliana, nix lubią tę wiadomość

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    liliana wrote:
    no tak, rozumiem :)

z drugiej strony, zawsze przez neta można zamówić. Inwestycja na długie lata :)

A jaka sokowirówke możesz polecić? Rozglądałam sie i zauważyłam, ze do cytrusów są bardzo tanie, ale ja bym chciała sobie kupić taka rownież do robienia soków warzywnych, a to już cena leci do góry.

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • rastafanka Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobietki, a ja mam inne pytanie. Czy któraś z Was ma problem z wzięciem dużego oddechu? Od kilku dni męczą mnie takie właśnie duszności- nie mogę zaczerpnąć powietrza tak do końca, ciągle ziewam i mnie mdli... Niby duszności w ciąży pojawiają się dopiero w trzecim trymestrze...

l22ndf9hcnybk1rg.png
  • liliana Ekspertka

Wysłany: 28 czerwca 2014, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Isabelle! Wstydziłam się odezwać od środy, bo stwierdziłam,że macie pewnie dość takiej marudy jak ja :D dałam Wam odpocząć :)u mnie plamienie mniejsze i jaśniejsze :)

Szczerze mówiąc to o krwiakach już tyle słyszałam/czytałam, że byłam przekonana,że i mnie dopadło...
    na szczęście krwiaki się wchłaniają. Przykładem jest moja bratowa, która jest w 12 tyg....i też wszystko pięknie zniknęło na dniach :)
    Jestem więc przekonana, że i u Ciebie będzie wszystko w jak najlepszych porządku :) najważniejsze,że nasze dzidziole rosną :)

A u mnie przyczyną plamienia jest niby kosmówka nisko osadzona. Gin powiedział,że może ocierać się o naczynia krwionośne...nie jest to pewna diagnoza, ale prawdopodobna. Podobno im większa ciąża, tym kosmówka (łożysko) będzie przesuwać się wyżej, w co wierzę :) i dodaje mi to skrzydeł :)

więc musimy się modlić i iść z wysoko uniesioną głową :)

isabelle, Paula44 lubią tę wiadomość

relgcwa11d8kpmkr.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liliana, Dobrze, ze sie odezwalas w końcu, bo sie martwiłam co u ciebie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2014, 23:20

liliana lubi tę wiadomość

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • rastafanka Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję isabelle za odpowiedź :) Przynajmniej widzę,że nie jestem sama...

l22ndf9hcnybk1rg.png
‹‹ 215 216 217 218 219 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ