X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina88 wrote:
    Ta nadkwaśność to może właśnie zgaga?
    Z nudów w pracy przeczytałam sporo tematów tutaj i czasem to aż dreszcze mam od tych głupot.;p

nie wiem moze, cokolwiek zjem mam uczucie kwasu w gardle:/
    a teraz malo nie zemdlalam, musialam zjesc pol czekolady tak mi sie slabo zrobilo:/
    cala mokra i mroczki przed oczami.

a ja tez z nudow czytalam w pracy rozne wiadomosci i przestalam bo to jakas masakra co mozna wyczytac:/

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2014, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udusić dziecko przez wzdecia! ? O Boże! :)
    Prędzej męża ! Bo musi te smrody znosić!

zielarka, MonikaDM, Ewelina88, Ag..., agnb6, kasia86 lubią tę wiadomość

• zielarka Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula44 wrote:
    Udusić dziecko przez wzdecia! ? O Boże! :)
    Prędzej męża ! Bo musi te smrody znosić!
    Ale mi humor poprawiłaś! :D :D :D
    Nie warto czytać rewelacji z netu, mój gin wiesza psy na babskich forach, mówi, że to wylęgarnia przesądów i strachów.
    Warto zainwestować w dobrą książkę o ciąży.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2014, 19:40

FITop1.png
  • liliana Ekspertka

Wysłany: 28 czerwca 2014, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,

Byłam na kolejnym USG w środę. Z maleństwem wszystko w porządku. Wg terminu miesiączki w 7 tyg. 2 dniu dzidziulek mierzył 12 cm,a po 14 dniach (9 tydz. 2 dzień) urósł tylko 10 cm (22 cm), co wg lekarza daje 9 tydzień...no,ale pisałyście,że tak może się zdarzać + mój gin nie robi aż tak bardzo,bardzo dokładnych pomiarów, bo wprowadza sondę tylko na chwilę...
    więc na pewno wszystko oki :) serduszko pięknie bije (160/170), macica się powiększa, więc trzeba się cieszyć i być dobrej myśli!!!

W karcie ciąży zapis "ciąża prawidłowa" (zamiast poronienie zagrażające),co mnie bardzo uspokoiło :) przyznam szczerze,że czuję się kilka kg lżejsza (stres zszedł) :)

Nast. wizyta za 3 tygodnie (16.07) + USG genetyczne u innego specjalisty za 4 tyg. (23.07). :)

Udanego weekendu!

MonikaDM, Kawa, jonka91, M4DZI4 lubią tę wiadomość

relgcwa11d8kpmkr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2014, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2vuepdz.jpg

Ag..., Paula44, Chanela, agnb6, Maud11, Malenq, Agataa, Kawa, jonka91, kejti91, agattee, kasia86, M4DZI4, Monifah lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2014, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udało mi się...jestem genialna!!! hihi :)

Paula44 lubi tę wiadomość

• Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale się pochwaliłam tymi mdłościami, że mi przychodzą. Maż ledwo z miską zdążył, a wszystko przez reklamę ryby. Na początku ciąży najadłam się sałatki rybnej i teraz jak mi rybę pokażą od razu wymiotuję. Masakra.....

MonikaDM śliczny jest.:) Widać, że mięciutki:) Ja dziś kupiłam pierwszą rzecz dla maluszka. Niestety tylko skarpetki bo się z M nie mogłam dogadać, ale się napatrzeć na nie nie mogę. :):)

liliana gratuluję :) ale nie pomyliłaś cm z mm? bo strasznie duża dzidzia się szykuje :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2014, 19:49

liliana, Paula44 lubią tę wiadomość

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • liliana Ekspertka

Wysłany: 28 czerwca 2014, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oczywiście,że pomyliłam - sorki ;) nie jestem specjalnie "zaprzyjaźniona" z matematyką :D naturalnie, wymiary w mm :)

MonikaDM lubi tę wiadomość

relgcwa11d8kpmkr.png
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie maluch w 9 tyg był 2 dni do tyłu to się nie ma co przejmować. Ale już się doczekać nie mogę jakiego giganta 7 lipca zobaczę. :)

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2014, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zielarka wrote:
    Ale mi humor poprawiłaś! :D :D :D
    Nie warto czytać rewelacji z netu, mój gin wiesza psy na babskich forach, mówi, że to wylęgarnia przesądów i strachów.
    Warto zainwestować w dobrą książkę o ciąży.

No to się ciesze! Śmiech to zdrowie! :)
    Czasem jak słyszę te rewelacje to aż mi dech zapiera.

• aniafk Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agattee wrote:
    U mnie tez ciagle tydzien do tylu i ciagle mam nadzieje ze nadgoni, urosnie wiecej :P Zobaczymy za 11 dni :)

W sumie jedna z Was pisala tutaj ze w ciagu 10 dni maluszek urosl z tego co pamietam 2cm. To sporo w tak krotkim czasie i nie obraze sie jak Moj w koncu zacznie porzadnie rosnac.

Ja wyslalam zdjecie brzucha mojej Mamie a ona ze mi sie ciaza chyba do kregoslupa przykleila bo nic nie widac i ze stawia ze przytyje co najwyzej 10kg. Ile bym dala zeby to byla prawda... :P
    W koncu tego nigdy nie wiadomo, przede mna jeszcze tyle miesiecy.

A dzis pieke ciacho bo Moj R. ma 30 urodziny i caly dzien planujemy spedzic razem :)

Milego dnia wam zycze !

Zerknęłam na Twój wykres na ovu z ciekawości bo moja dzidzia też jest o tydzień młodsza. Z tym, że mnie to nie martwi ponieważ owulację miałam tydzień później niż "ustawa przewiduje" i dzidzia wg ostatniej miesiączki już do samego końca będzie młodsza. Ty też miałaś późno owulację i myślę, że nie powinnaś się martwić ani czekać że nadgoni ponieważ wymiary ma idealne :)

agattee lubi tę wiadomość

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • liliana Ekspertka

Wysłany: 28 czerwca 2014, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak z innej beczki:

nigdy nie przepadałam za owocami,a teraz mam ciągłą fazę na brzoskwinie.
    Stwierdziłam, że poczytam o jej wartościach odżywczych.

Okazuje się,że owe owoce są wręcz obowiązkowe w jadłospisie ciężarnej, gdyż: - przeciwdziałają anemii (mam z tym niewielki problem),pobudzając produkcję czerwonych krwinek,
    - działają moczopędnie (mam problemy z pęcherzem),
    - obniżają cholesterol (u mnie zwykle wysoki poziom).

(wskazane są też przy problemach z zaparciami, nadciśnieniem, chronią przed osteoporozą,łagodzą niepokój (czynnik antystresowy)-to tak profilaktycznie).

Heh, nasze organizmy są naprawdę mądre :) i dobrze jest ich czasem posłuchać :)

PS wpadłam dziś na pomysł, że wyjmę z piwnicy sokowirówkę i zacznę robić sobie zdrowe soczki i smoothies :) sezon w pełni - trzeba korzystać!

Chanela, Malenq, jonka91 lubią tę wiadomość

relgcwa11d8kpmkr.png
  • Chanela Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 14:36

201501275365.png
    p19uk0s3zyd2g4e9.png
  • liliana Ekspertka

Wysłany: 28 czerwca 2014, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no tak, rozumiem :)

z drugiej strony, zawsze przez neta można zamówić. Inwestycja na długie lata :)

relgcwa11d8kpmkr.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liliana, gratuluje zmiany statusu ciąży na prawidłowa. To ogromna ulga jak słyszymy, ze wszystko jest w porządku :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 08:26

liliana, nix lubią tę wiadomość

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    liliana wrote:
    no tak, rozumiem :)

z drugiej strony, zawsze przez neta można zamówić. Inwestycja na długie lata :)

A jaka sokowirówke możesz polecić? Rozglądałam sie i zauważyłam, ze do cytrusów są bardzo tanie, ale ja bym chciała sobie kupić taka rownież do robienia soków warzywnych, a to już cena leci do góry.

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • rastafanka Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobietki, a ja mam inne pytanie. Czy któraś z Was ma problem z wzięciem dużego oddechu? Od kilku dni męczą mnie takie właśnie duszności- nie mogę zaczerpnąć powietrza tak do końca, ciągle ziewam i mnie mdli... Niby duszności w ciąży pojawiają się dopiero w trzecim trymestrze...

l22ndf9hcnybk1rg.png
  • liliana Ekspertka

Wysłany: 28 czerwca 2014, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Isabelle! Wstydziłam się odezwać od środy, bo stwierdziłam,że macie pewnie dość takiej marudy jak ja :D dałam Wam odpocząć :)u mnie plamienie mniejsze i jaśniejsze :)

Szczerze mówiąc to o krwiakach już tyle słyszałam/czytałam, że byłam przekonana,że i mnie dopadło...
    na szczęście krwiaki się wchłaniają. Przykładem jest moja bratowa, która jest w 12 tyg....i też wszystko pięknie zniknęło na dniach :)
    Jestem więc przekonana, że i u Ciebie będzie wszystko w jak najlepszych porządku :) najważniejsze,że nasze dzidziole rosną :)

A u mnie przyczyną plamienia jest niby kosmówka nisko osadzona. Gin powiedział,że może ocierać się o naczynia krwionośne...nie jest to pewna diagnoza, ale prawdopodobna. Podobno im większa ciąża, tym kosmówka (łożysko) będzie przesuwać się wyżej, w co wierzę :) i dodaje mi to skrzydeł :)

więc musimy się modlić i iść z wysoko uniesioną głową :)

isabelle, Paula44 lubią tę wiadomość

relgcwa11d8kpmkr.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liliana, Dobrze, ze sie odezwalas w końcu, bo sie martwiłam co u ciebie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2014, 23:20

liliana lubi tę wiadomość

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • rastafanka Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję isabelle za odpowiedź :) Przynajmniej widzę,że nie jestem sama...

l22ndf9hcnybk1rg.png
‹‹ 215 216 217 218 219 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ