*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
Isabelle ciekawe pytanie! Akurat jutro wieczorem wyjeżdżam i sama mam z tym problem i idę jutro właśnie coś kupić na te rzeczy bo torbą wydaje mi się nieodpowiednia.
A my zaraz kończymy jeść. Milusia mleko a ja ciastka maslane.
-
isabelle wrote:Mamusie, które już wyjeżdżały ze swoimi dziećmi na dłużej niż jeden dzień poradźcie w co najlepiej spakować ten cały dzieciowy ekwipunek żeby było wygodnie korzystać w podróży i na miejscu? Zastanawiam się nad kupnem kuferka, który pomieści kosmetyki, butelki, mleko, termos i wszystkie inne drobiazgi. A może macie jakieś lepsze rozwiązania? Co się sprawdziło u was?
Isabelle ja kupilam kuferek...taki co sie montuje na dach samochodu;)
A tak powaznie wszystko zalezy na ile jedziesz, gdzie i jakie są warunki na miejscu.
Ja jechalam na ponad tydzien do domu w gorach, nie bylo tam pralki wiec wzielam wszystkie ubranka ( łącznie z plynem zeby je przeprac) butelki w sterylizatorze ( okazalo sie ze jest rowniez fajnym pojemnikiem)
rzeczy mlodego pakowalam do walizki i na miejscu rozpakowalam tak samo jak mam w domu. to co sie nie zmiescilo lokowalam do ekotorby i o dziwo idealnym iejscem na rzeczy okazala się wanienka ktorą rowniez bralam;)
nie wiem czy jest sens kupowac specjalny kuferek bo wystarczy ze nie zmieszczą sie 3 rzeczy i juz traci swoją funkcjonalnosc bo musisz brac cos dodatkowo. Jak podroz jest dluga to wiadomo musisz miec ekwipunek na przebranie ale to pewnie zmiesci sie do torby tej od wozka.
do włoch na 2 tyg chyba autobus wypozycze:/Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2015, 09:26
-
hej mamuśki, my niedługo wybywamy na szczepienie a ja nadal nie wiem czy szzepić na pneumo...może lekarz coś doradzi.
jestesmy umówieni na 12:30 Jaś nie śpi a ja w proszku, mam nadzieję że może złapie chociaż 30minut drzemki żebym zdążyła się ogarnąćWiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2015, 09:35
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Selene my jedziemy do wloch na eurocamp.pl ( 3 rodziny z dziecmi w tym samym wieku)
domki wlasnie mają lozeczka ( aczkolwiek bierzemy swoje), wanienki, krzeselka do karmienia, przewijaki bo poprosilismy.
Godzine dluzej autem niz nad polskie morze. i my na pocz wrzesnia wiec moze juz maly bedzie zasuwał dupą po trawie czy piasku;)Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2015, 09:49
Kawa, Selene lubią tę wiadomość

Co się dzieje z tą młodzieżą - aż strach myśleć