WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Pinia108 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zielarka wrote:
    Ania mi lekarka zakazała wszelkich ćwiczeń po cc przez pół roku, przez 18 tygodni mam nie dźwigać nic oprócz noszenia dziecka. Powiedziała że jeśli kobiety robią inaczej to potem zwiększa się prawdopodobieństwo np endpmetriozy. Pomyślałam, że jeśli trochę poczekam to nie umrę...
    Ja mam podobne zalecenia. Ginka po kontroli zakazala cwiczen i dzwigania do pół roku po cc. Myslalam ze to troche przesada, ale po usg okazalo sie ze szwy sie jeszcze nie rozpuscily w srodku. No i absolutny zakaz zajscia w ciaże na razie. Serduszkowanie możemy po 8 tyg. Po cc.

zielarka lubi tę wiadomość

Marianna [*] 08.11.2013 8tc
    Kamilka 7.01.2015
    Jan [*] 19.04.2016 12 tc (8/9 tc)
    Weronika 11.08.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2015, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ide "odkurzyc" lapa bo caly czas pisz z tel.

Ag a z tej str macie to sprawdzone?? Ide poczytac, to nad morzem?

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    Selene my jedziemy do wloch na eurocamp.pl ( 3 rodziny z dziecmi w tym samym wieku)
    domki wlasnie mają lozeczka ( aczkolwiek bierzemy swoje), wanienki, krzeselka do karmienia, przewijaki bo poprosilismy.
    Godzine dluzej autem niz nad polskie morze. i my na pocz wrzesnia wiec moze juz maly bedzie zasuwał dupą po trawie czy piasku;)

możesz coś więcej napisać? nie bardzo znam sie na campingach:-/

• Selene Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    f

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 11:06

Kawa lubi tę wiadomość

eNortjKzUjIytDAwMVKyBlwwFXACzg,,50.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    https://parenting.pl/portal/orgazm-podczas-porodu-to-mozliwe

przyznac sie, ktora miala;) ???
    własnie,ciekawe czego szukałaś w google:)

ug37df9hvpghw3yg.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selene wrote:
    Raczej lecimy... Nie umiem sobie tego wyobrazić jak z małą to zorganizować, żeby jej płaczem nie doprowadzić do szału reszty samolotu. Będę się martwić jak przyjdzie co do czego :)
    kurcze,pamietam jak to mnie denerwowało jak nie miałam dzieci,a nawet jeszcze nie planowałam.niestety zawsze dzieci płaczą w samolotach-ciśnienie.
    też byśmy chcieli lecieć,ale to za rok.dzieci do 2 lat chyba za darmo latają,tylko trzeba je trzymac na rekach.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2015, 10:01

ug37df9hvpghw3yg.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polecili nam to znajomi ktorzy jadą ktorys raz i to z nimi jedziemy, ja tez nigdy nie bylam na campingu. Domki są w 3 standardach, w pelni wyposazone, z tarasami. Duzo zieleni, basenow, place zabaw, blisko plazy. My jedziemy niedaleko Wenecji.
    Opinie na holidaycheck ma bardzo dobre. we wrzesniu ( czyli u nich po sezonie) placimy 1200 zl za 2 tyg!

Co do wynajmu kwater ( domkow) polecam strone Owners direct. To posiadlosci brytyjczykow na calym swiecie- oplaca sie szczegolnie jak ktos jedzie w 4/6/8 osob bo koszt domku rozklada sie wtedy fajnie. Bylam tak w Portugalii z mężem. Pełna swoboda;)

Malenq, Kawa, Selene lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selene moja siostrzenica (w wieku 5miesięcy) nie płakała w samolocie, ale robiła kupę za kupą i toooooooooooo był mega problem........
    nio ja w tamtym roku leciałam z Włoch i na pokładzie były bliźnięta ok. 6miesięczne.....masakra ale tylko przy starcie i lądowaniu.......a tak były grzeczniutkie.....przespały cały lot:)

Aga... brzmi ciekawie, już dodałam sobie do ulubionych.....

• slash Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie.
    http://www.gazetawroclawska.pl/artykul/3765583,zakazna-odra-we-wroclawiu-choroba-dotarla-do-nas-z-berlina,id,t.html

to podobno romskie dziecko, które przebywałao z rodzicami w Berlinie i przyjechało do Polski. Kilka lat temu we Wrocławiu była epidemia odry - zachorowało 40scioro romskich dzieci.

Szczepienie jest dla noworodków na odrę w karcie szczepień?

klz98u696p33kjce.png
  • Selene Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    h

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selene wrote:
    Raczej lecimy... Nie umiem sobie tego wyobrazić jak z małą to zorganizować, żeby jej płaczem nie doprowadzić do szału reszty samolotu. Będę się martwić jak przyjdzie co do czego :)

Właśnie też się tego obawiam, dlatego np Egipt odpada bo za długo się leci..

Ag Dzięki, zapiszę sobie te stronki i posprawdzam.

Mi już tak się chce gdzieś pojechać że myślę marzec/kwiecień wybrać się na weekend nad polskie morze. A lipiec/wrzesień już gdzieś pojechać dalej w ciepłe kraje (zależy czy wymienimy auto bo do obecnego musielibyśmy się spakować pod sam dach!) hahah albo samolotem tylko obawiam się tego wrzasku! :D

• Ag... Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie EGipt odpada ze względu na cala reszte, chocby wode dla takiego malucha nie wiem jaki przebieg by miala klatwa faraona- chce jednak Europe na początek, co cywilizacja to cywilizacja;)
    ja wogole bardzo chcialam nad polskie morze ale w sezonie domki ktore znalazlam to byl koszt ok 5000 zl . Chcemy koniecznie domek zeby np dziecko spalo na tarasie a my sobie posiedzimy obok- pokoj to jednak takie więzienie troche.

Niech bedą wlochy;) chlopczyk poltora roku, Kostek, jeden chlopczyk mlodszy o miesiac od Kostka i dziewczynka 2 mce starsza;) bedzie ciekawie:D
    szybka decyzja to byla;) wlasciwie podjelam ja przez telefon.

Na weekend majowy tez wyjezdzamy ale nie wiem jeszcze gdzie;)

Kawa, Malenq lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Slash jest- ale ok 13 mca zycia

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Selene Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    g

• szpilka Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie KOchane

matko Wy juz o wakacjach

a Pawelek cos wiecej niz zwykle kicha i sie zastaawiam czy jestem w stanie powstrzymac ewentualne przeziebienie, mam nadzieje, ze nic nie zlapal w przychodni, ja przyszlismy byly dwie osoby przed nami i siedzielismy daleko, ale jak wychodzilam to juz caly korytarz

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My właśnie zaliczyliśmy "kąpiel" w zlewie- była taaaaaka kupa! :D

renia83, OliOla, Chanela lubią tę wiadomość

• Viv78 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy ktoras z Was ma termometr abakus?
    No masakra jakas. Z każdej strony główki inna temperatura. W tym 38 i 36,7
    W końcu zmierzylam w dupci elektronicznym,mam nadzieje ze ten jest ok, ale wlozylam go płytko,myslicie ze pomiar był dobry? no wiem ze trudno powiedzieć.

Termometr bezdotykowy kupilam jakies 3 tyg temu i wywalilam opakowanie, przyjmą mi reklamacje bez "opakowki" jak sadzicie?

Jak poznać czy maluch ma temperaturę?bo to czy jest rozgrzana to bardzo subiektywne odczucie,raz myślę ze tak, za moment ze nie :(

• Viv78 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My się nad morze wybierzemy w kwietniu,chętnie zostanę nawet i 2 tygodnie (mamy lokum zaprzyjaźnione) z tatusiem na weekendy,ale zastanawiam się czy nie zwariuje sama z dzieckiem i komunikacja jedynie typu agugu itp

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viv mi się wydaje że powinnaś sprawdzać temp zgodnie z instrukcją, bo jeśli pisze że trzeba mierzyć w jednym miejscu albo z określonej odległości to robiąc inaczej zawsze różnie pokaże. Może przeczytaj jeszcze raz instrukcje? Jest napewno w googl

• szpilka Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wg instrukcji mojego termometru microlife u takich maluszkow pomiar nie jest zbyt dokladny, bo glowka grzeje sie gdy placza, denerwuja sie, jedza i gdy gleboko spia oraz przez jakis czas np po placzu, ja jak mam podejrzenie to mierze kilkakrotnie starajac mierzyc w tym samym miejscu, ale trafiac w moment kiedy przez dluzsza chwile jest spokojny, co niekiedy trudno osiagnac, moje elektroniczne sa jeszcze bardziej do doooopy, wiec nawet nie mecze dziecka, jeden przy temperaturze normalnej u doroslego mierzonej pod pacha pokazuje po piknieciu ok 35 stopniu a dopiero przy goraczce osiaga magiczne 36,6 trzeba czelac az sie wylaczy a to za duzo trzymania termometru w tylku niemowlecia, drugi przeklamuje troche mniej i dla doroslego to ok, bo jak jestem chora to i tak leze, ale u malego dziecka one sie nie nadaja

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
‹‹ 2162 2163 2164 2165 2166 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ