*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
Ewelina Twoja córeczka to chyba żywa laleczka jest.
My po szczepieniu było MASAKRYCZNIE Jaś darł się w niebogłosy, a najgorsze że były aż 4 ukłucia. Co na sekundę sie uspokoił to znowu zastrzyk i już po pierwszym ukłuciu zaczęłam ryczeć razem z nim cała się rozmazałam...wiecie po 3 wkłuciu chciałam powiedzieć pielęgniarce że chyba sobie daruję to na pneumo. bo nie mogłam patrzec jak płacze (po rozmowe z lekarzem w końcu się zdecydowałam) no ale się powstrzymałam i zaszczepiony jest pierwsza dawką. Takiego płaczu jeszcze nie słyszałam. Po włożeniu do wózka od razu usnął i śpi już cały czas, miał tylko jedną przerwe na jedzenie. Mam nadzieję, że w ten sposób odreagowuje - snem. Myślałam że mi serce tam pęknie !
Najlepsze że w poczekalni były jeszcze 2 kobiety z dziećmi, jak wyszłam z gabientu to mówię "taka głupia sytuacja że sama zaczęłam płakać" a one że to samo miały na pierwszej szczepionce i rozumieją hehe z tego wszystkiego zapomniałabym książeczki zabrać.
Zanim przyszedł lekarz jeszcze przed szczepieniem troszkę musieliśmy czekać a Jaś zrobił się głodny więc dałam mu cyca, akurat kończył jeść i wszedł lekarz hehe Jaś waży 4870 doktor powiedział że jak na piersi to ładnie przybrał od urodzenia. Wszystko jest ok, zapytałam tylko co z tym napletkiem czy odciągać czy nie, powiedział że nie odciąga się już, kiedyś to się robiło, a teraz już zostawiamy siusiaka w spokoju, napletek to naturalna ochrona i nadejdzie czas że sam się "ściągnie" poza tym gdyby nawet coś było nie tak np. przyrósł to odciąganiem nic nie zdziałam i tak potrzebna wtedy pomoc chirurga.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2015, 16:41
-
OliOla wrote:Aniu dostalyscie antybiotyk? Jak tak to od 7 do 10 dni trzymaja.
Buziaki dla wasmagdalenka, Ag... lubią tę wiadomość
-
Selene wrote:Dziewczyny czy wasze dzieci też w tym tygodniu takie senne? Ja jestem bardzo pogodo-czujna i moja córa chyba też.. Cały tydzień u nas buro i szaro i ona dosłownie przesypia chyba z 80% dnia. Wstaje tylko co 3h bo jest głodna, chwila aktywności i zasypia mi dosłownie w sekundę..
do wczoraj tak bylo;)spał i spał i spałdzis w sumie rano 4h spal, pozniej dluzsza chwila aktywnosci, teraz znow spi.
-
Kocham Was normalnie
juz sie zaczelam zastanawiac czy moje dziecko nie jest bardziej chore niz tylko plesniawki i chrypa od zdartego placzem gardla i dlatego tak ciagle spi drugi dzien a tu sie okazuje ze nie tylko moj tak ma, pewnie cisnienie atmosferyczne w ciazy tez czasem na pogode przysypial przeciez -
Moja żabka bardzo mało śpi. Nawet po spacerze domaga się cyca a potem tylko przysypia na chwilę i znowu cyc. Ogólnie w dzień je czasem co godzinę. Za to w nocy idzie spać o 22.00 wstaje o 2.00 potem o 5.00. I kolejna pobudka ok 8.00.
-
Selene wrote:Dziewczyny czy wasze dzieci też w tym tygodniu takie senne? Ja jestem bardzo pogodo-czujna i moja córa chyba też.. Cały tydzień u nas buro i szaro i ona dosłownie przesypia chyba z 80% dnia. Wstaje tylko co 3h bo jest głodna, chwila aktywności i zasypia mi dosłownie w sekundę..
U mnie tak jak u Eweliny w dzień nie śpi ma tylko drzemki po 10 -15 minut, może zbierze się razem godzinna półtorej dziennie może i nie, za to w nocy mamy pobudki ok 24 3 i 6
-
Nie było mnie caly dzień na forum. Rano byłam na badaniu krwi mojej, męża i Hani. Mąż cholesterol za wysoki, a tsh za niskie. Ja wszystko w normie, a Hania cytomegalia w klasie igg wysoka- tak ja po porodzie, a toxo o dziwo znikło, a po porodzie bylo. I te limfocyty, eozycyty... Niestety poza normą. Dzwonilam do dr ale nie odbiera. Musze to jednak skontrolować.www.styczniowki2015.phorum.pl
-
Ewelina88 wrote:Moja żabka bardzo mało śpi. Nawet po spacerze domaga się cyca a potem tylko przysypia na chwilę i znowu cyc. Ogólnie w dzień je czasem co godzinę. Za to w nocy idzie spać o 22.00 wstaje o 2.00 potem o 5.00. I kolejna pobudka ok 8.00.
Widzę,że imię ma chyba wpływ na charakter u nas jest baardzo podobnieEwelina88 lubi tę wiadomość