X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2015, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    Malenq tak jak piszesz u mnie właśnie objawia się skok:) w sunie objawem skoków jest regres.
    Właśnie to samo miałam napisać, że podczas skoku dzieci zachowują się jakby się cofnęły :)
    Ag i co zjadłaś na kolację? :P

• Viv78 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha,mój m.do niedawna mówił do zwierząt "pancio da, pancio zrobi" a teraz mówi do nich "tatuś da,tatuś zrobi" :)
    A co do przyrostu to dzięki za informacje, sprawdzimy w czwartek bo mamy lekarza i szczepimy. Pierwszy miesiąc to był kilogram a potem zaczęło się ulewanie i mam wrażenie ze jest cienko ale to sprawdzimy jeszcze bo mam póki co niepełne dane.

Maud11, Paula44 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    Malenq tak jak piszesz u mnie właśnie objawia się skok:) w sunie objawem skoków jest regres.
    jak długo taki regres może trwać??????????? strasznie się martwię, nijak nie można z małą złapać kontaktu.......a płacz / wrzask (o wysokich tonach) jest "ni z gruszki ni z pietruszki".......

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2015, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    jak długo taki regres może trwać??????????? strasznie się martwię, nijak nie można z małą złapać kontaktu.......a płacz / wrzask (o wysokich tonach) jest "ni z gruszki ni z pietruszki".......
    Malenq, wg mądrych stron pierwszy skok 2-3 dni.

• Ag... Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poprzedni trwał 2-3 dni. Ten jakby od wczoraj.
    Maud tosty sobie zrobilam:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2015, 21:50

Maud11 lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2015, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viv78 wrote:
    Haha,mój m.do niedawna mówił do zwierząt "pancio da, pancio zrobi" a teraz mówi do nich "tatuś da,tatuś zrobi" :)

Dokładnie to samo jest u nas!!!
    Dobrze wiedzieć, myślałam że to z nami coś nie tak :P

• Anutka Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maud11 wrote:
    Ehh te uśmiechy... :)

Czy ja kiedyś uwiecznię na zdjęciu uśmiech??? :|
    Na pewno sie uda :-)

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    uhmmmmmmmmm ............. mam nadzieję, że to skok......................

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    Malenq a próbowałaś jakiś przeciwbólowy czopek podać?
    W sensie jeżeli miałaby to być reakcja po szczepieniu...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2015, 21:53

• Anutka Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maud11 wrote:
    Malenq a próbowałaś jakiś przeciwbólowy czopek podać?
    W sensie jeżeli miałaby to być reakcja po szczepieniu...
    Nam tez doradzano czopek po szczepieniu na wrzsski i placzer. A swoja droga dlaczego jedne dzieci tak zle znosza szczepienia a inne jak moja uspokoila sie pi 5 minutach ? Zalezy od umiejetnosci szczepiavego ?

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • lwuska55592 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maud11 wrote:
    Ehh te uśmiechy... :)

Czy ja kiedyś uwiecznię na zdjęciu uśmiech??? :|

Nie jesteś sama mi do tej pory również się nie udało ;)

Maud11 lubi tę wiadomość

ex2bo7ess0m327wq.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lwuska55592 wrote:
    Nie jesteś sama mi do tej pory również się nie udało ;)
    Ja cykam foto gdy smieje sie do kogos lub mnie bo robi to zwykle po lika razy w ciagu i ktorys usmiech zlapie :-)

Malenq lubi tę wiadomość

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • renia83 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maud Filip kończy 5 już trzy miesiące a może z dwa tygodnie będzie jak się zaczął świadomie uśmiechać, a teraz to albo bek albo śmiechy także czekaj cierpliwie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2015, 22:12

Maud11 lubi tę wiadomość

km5sh371hvmbjx86.png
    ug37io4p8tsos5yn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2015, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie nie podawałam, nie uważam że to dobre wyjście.... Jeżeli za kilka dni małej nie przejdzie, to wiem ze kolejnych szczepień nie będzie....

Anutka to jak dziecko zareaguje po szczepieniu to sprawa genetyczna...moja krótko płakała po wkłuciu....ale nawet w ulotce jest że NOP wystąpić długo po szczepieniu...
    My szczepilismy w środę, mała przez 3dni była apatyczna, śpiąca.. Od piątku zaczęła mieć problem z chwyceniem brodawki, a od wczoraj wieczór to jakiś koszmar...mała jak nie śpi to tylko wrzeszczy/ płacze i nic do niej nie dociera...i tak w koło...
    Dzisiaj prawie na głośnego poszła spać, nie chciała cyca i butli też nie...

• renia83 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i my szczepień NFZ i 4 mamy kolejne a jutro kontrolne usg główki o 14

km5sh371hvmbjx86.png
    ug37io4p8tsos5yn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2015, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anutka wrote:
    Ja cykam foto gdy smieje sie do kogos lub mnie bo robi to zwykle po lika razy w ciagu i ktorys usmiech zlapie :-)
    U mnie niestety to nie przechodzi bo zazwyczaj trzeba się nieźle wysilić żeby wywołać uśmiech. Jak tylko przestałabym gadać albo pajacować, na tę sekundę żeby włączyć jakikolwiek aparat to od razu powaga powraca :)
    Ale będę próbować z mężem jako pajacem a ja się zaczaję z boku z aparatem :P

Anutka lubi tę wiadomość

• Anutka Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    Nie nie podawałam, nie uważam że to dobre wyjście.... Jeżeli za kilka dni małej nie przejdzie, to wiem ze kolejnych szczepień nie będzie....

Anutka to jak dziecko zareaguje po szczepieniu to sprawa genetyczna...moja krótko płakała po wkłuciu....ale nawet w ulotce jest że NOP wystąpić długo po szczepieniu...
    My szczepilismy w środę, mała przez 3dni była apatyczna, śpiąca.. Od piątku zaczęła mieć problem z chwyceniem brodawki, a od wczoraj wieczór to jakiś koszmar...mała jak nie śpi to tylko wrzeszczy/ płacze i nic do niej nie dociera...i tak w koło...
    Dzisiaj prawie na głośnego poszła spać, nie chciała cyca i butli też nie...
    O cholera, my szczepilismy 24.02 i poki co nic, moze cos jeszcze sie zadziac ?

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • renia83 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenqu a może to skok zbiegł się że szczepieniem? jak jutro będzie tak samo to może pediatra?

km5sh371hvmbjx86.png
    ug37io4p8tsos5yn.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maud11 wrote:
    U mnie niestety to nie przechodzi bo zazwyczaj trzeba się nieźle wysilić żeby wywołać uśmiech. Jak tylko przestałabym gadać albo pajacować, na tę sekundę żeby włączyć jakikolwiek aparat to od razu powaga powraca :)
    Ale będę próbować z mężem jako pajacem a ja się zaczaję z boku z aparatem :P
    A rano jak podchodzisz do lozeczka ? U nas zawsze jest usmiech, podejdz z aparatem i ciach :-) :-)

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2015, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    renia83 wrote:
    Malenqu a może to skok zbiegł się że szczepieniem? jak jutro będzie tak samo to może pediatra?
    Leżę i też o tym myślę.... Poczekam do środy i jak nic się nie zmieni to pojadę do lekarza...

‹‹ 2178 2179 2180 2181 2182 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ