X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po wczorajszym 10 minutowym dzikim wrzasku (wychodziłam z wanny) mała ma chrypę. To minie?

FITop1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2015, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selene wrote:
    Cały czas mam huśtawki nastrojów.. a w ogóle to macie tak, że jak cały czas tylko same jesteście z dzieckiem to po jakimś czasie macie już dość nie wiem czego? Samotności, gadania tylko do maluszka.. Marzę wtedy o wolnym wieczorze, gdzie będę mogła obejrzeć film bez przerwy czy poczytać bez przerywania kilka rozdziałów książki nie myśląc czy ktoś nie jest głodny, czy smok nie wypadł itd. A znowu jak teściowa zabrała małą na 2h to chciałam aby od razu wracały bo tęskniłam!!!!

U mnie też tak jest że czasem mam dość. Ale z każdym dniem jest lepiej.

Wcześniej stwierdziłam że nie włączam telewizora no bo co będę dziecko uczyć, ale po kilku dniach samego tylko gugania myślałam że zwariuję. Teraz odpalam tv żeby słyszeć ludzki język a małego odwracam tyłem :P

Codziennie wypatruję powrotu męża z pracy jak zbawienia :) Żebym mogła chwilę się zająć sobą. A jak się już zajmuję to nasłuchuję czy mąż sobie dobrze radzi i czy nie trzeba przypadkiem pobiec na ratunek :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq daj znać jak tam po nocy, czy z małą ok.

• Selene Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    g

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 11:08

eNortjKzUjIytDAwMVKyBlwwFXACzg,,50.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie

Zielarko moj po srodowym dniu ciaglego wrzasku tez ma jeszcze chrype choc chyba mniejsza w czwartek pediayra go widziala i na chrype nic nie dostal

Selene jesli chodzi o moj nastroj to jest odzwierciedleniem humorow malego plus tez sie przeprowadzilam i jakies kolezanki mam, ale nie takie na odwiedziny
    moje mialy przyjecha w sobote, bo jedna przyleciala ze Szkocji, ale moj chrzesniak (syn drugiej) troche kaszlal w pt, spotkanie odwolane a ja dwie godziny ryku az maz sie zmartwil (decyzja o odwolaniu okazala sie dobra, bo chrzesniak sie calkiem rozlozyl)

rozmawialyscie o wlosach i paznokciach, paznokcie zwolnily u mnie po porodzie a wlosy zaczely wypadac, ale nie garsciami przy czym to moga byc polamana, nie moge isc na razie do fryzjera, bo dopadla mnie to samo okropienstwo co po poronieniu czyli lupiez, teraz walcze z tym paskudztwem

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 22:22

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    isabelle wrote:
    WOW, Kawa, jak to zrobiłaś, że mała zadowala się leżeniem? My nosimy Alę praktycznie cały czas, bo nawet w leżaczku już nie chce leżeć, bo za mało widzi. Trzeba nosić i wtedy ona się rozgląda i wpatruje we wszystko.

Mata edukacujna leży na kanapie po mojej prawej stronie(na wyciągnięcie ręki), a leżaczek na ziemi przede mną(często siądę przed nim i opieram się o kanape-mała jest tyłem do TV więc nie patrzy w ekran). Mała jak z tych rzeczy korzytsta zawsze jest tuż obok mnie i mamy się obie "na oku" więc jest spokojna i nie płacze. Oczywiście na macie co jakiś czas przekręcam ją na brzuszek, boczek, plecki, a do pałąków doczepiam swoje kule i kostki sensoryczne żeby się nie znudziła i zmieniam co jakiś czas. A na leżaczku ma pałąk z zabawkami jak już marudzi to zmiana pieluchy i karmienie :) Dużo czasu zajmują jej też książeczki czarno-białe, potrafi leżeć i patrzeć godzinę :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do skoków rozwojowych, ciągle przez forum przewija się że ten skok następuje w 6 tyg, nie wiem skąd to się wzięło al dziś trafiłam na taki diagram w poradniku dla rodziców:
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/c843ba42e355.jpg

Ewelina88, Anutka lubią tę wiadomość

• Ag... Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielarka minie;) Kostek tez nieraz lapal chrype po wrzaskach.

mąż dzis w domu, rano stwierdzil ze nie chce mu sie isc do pracy i wykorzysta magiczną isntytucje urlopu na żądanie:D

takze popoludniu "zaliczymy" księdza i zalatwimy juz formalnosci związane z chrzcinami.

a u nas tez szaro, buro i nic sie nie chce:(
    mój Leonek ma dzis 4 latka;) wyczochrałam go rano i kupie mu łososia:P

szpilka, Ewelina88, jonka91 lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa skokow rozwojowych jest kilka https://parenting.pl/portal/skoki-rozwojowe-u-niemowlat

a ta prognoza pogody niezła;)

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś doszedł mokry kaszel :/ help

FITop1.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zielarka wrote:
    Dziś doszedł mokry kaszel :/ help

a to juz chyba nie to samo u nas bez kaszlu było.

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • magdalenka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zielarka może umów pediatrę na wizyte domowa?

A u mnie z odpoczynkiem jest tak samo jak u Was, nawet jak mąż sie małym zajmuje to jak zaczyna płakać muszę byc w pogotowiu tym bardziej że czasem chce tylko poleżeć przy piersi.

Czy u Was też najgorsze są poranki ?? W nocy przy wstawaniu do małego nie jestem tak śpiąca jak o godzinie 6-7 rano. Pewnie to zmeczenie po całej nocy. Wczoraj zaczęłam oglądać "Idę" to mały się obudził, może z połowę obejrzałam. Achh kiedy wróci choć połowa wolnego wieczoru.

My spacer też odpuszczamy bo dzisiaj pochmurno a i ja mam katar i kicham. Wczoraj ważyłam Jasia i ma już 4970g !

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2015, 10:46

• szpilka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag poglaszcz Leona z okazji urodzin :)

Kawa moj tez lezeniem kaszana, choc od kilku dni mu zdarza

Nasze zwierzaki tez maja mamusie i tatusia, ostatnio sie przy weterynarzu zapomnialam gdy Bambiemu sciagalismy gips i mowie do kota "no chodz do mamusi"

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maud11 wrote:
    Malenq daj znać jak tam po nocy, czy z małą ok.
    Dziękuje ze pytasz...
    Mała po 2h wrzaskach wieczornych padła ok.22, ale spala niespokojne do 00.40 nakarmiłam butla moim mlekiem i spala do 4tej, następnie był wrzask do 5tej bo ani cyca ani butli nie chciała, po czym nakarmiłam ja przez kapturka bo inaczej brodawki chwycić nie chciała... Tak podpala do 6stej i od tamtej pory wymaga noszenia itp. Zjadła raz i tez przez kapturek, a mnie udało się 200ml po nocy odciągnąć...
    Teraz małż się zajmuje...
    Ech żeby te nieoczekiwane wrzaski nie występowały to byłoby w miarę normalnie...
    Zobaczymy co noc przyniesie....

• Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamuśki!
    Jakie macie inhalatory?

U mnie tez ponuro a o 16.30 mam ginekologa i muszę Milenkę zabrać ze sobą. Jutro USG bioderek a w środę pediatra.

Tez tak mam jak Wy jeżeli chodzi o opiekę. Potrafię mokra z pod prysznica wyskoczyć gdy Malenka jest z mężem i zapłacze.

100 LAT LEON!!:):)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2015, 10:58

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie piekne slonce ale straszny wiatr, mialam nie isc, ale mezu stwierdzil, zebym poszla bo nie wieje caly czas i mam najwyzej wozek w folie zawinac przeciwdeszczowa

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam jakiś stary, kupiłam jak synek byl maly, a teraz dokupilam tylko nową maskę z rurką.

Zielarka zacznij od razu inhalować i oklepywac. Ja daje jeszcze 5 kropli Wit C z polecenia pediatry.

Dr islucha i powie pewnie żeby czekać czy się rozwinie. Tak bylo u mnie

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak jak Wiki napisała - oprócz nawilżania noska, odprowadzania ewentualnego kataru i inhalacji nic z takim dzieckiem w domowych warunkach się nie zrobi. Lekarz może jedynie stwierdzić stan dróg oddechowych i wypisać skierowanie do szpitala.
    Zdziwiło mnie, że Natala dotąd nie miała zleconych inhalacji. Zrobili tylko w sobotę, w piątek nic, w niedzielę nic... A teraz jak są oskrzela zajęte to już idzie inhalacja z marszu...
    Warto też dziecko trzymać jaka najwyżej (by jak najmniej leżało płasko).

201501145565.png
  • Rybka1 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Nasza też nie bardzo lubi sama leżeć :-) najlepiej to na samolocik pozycja a mnie plecy odpadają..
    Jak Dziewczyny wszystko juz jecie? Czy coś sobie odpuszczacie?

eNortjKzUjIytDA2M1CyBlwwFYEC0Q,,45.png
‹‹ 2180 2181 2182 2183 2184 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ