X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2015, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    Nie nie podawałam, nie uważam że to dobre wyjście.... Jeżeli za kilka dni małej nie przejdzie, to wiem ze kolejnych szczepień nie będzie....

Ja pewnie podałabym jakąś małą dawkę czopka, bo jeżeli rzeczywiście byłby to ból to szkoda żeby się dziecko męczyło.
    Ale rozumiem Twoje podejście, ja też jestem ostatnia do podawania jakichkolwiek leków.

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2015, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anutka wrote:
    A rano jak podchodzisz do lozeczka ? U nas zawsze jest usmiech, podejdz z aparatem i ciach :-) :-)

Rano nie ma :| Rano to mu muszę siłą piąstki z paszczy wyjmować :P Bo woli je pożerać niż zawołać matkę że głodny :)

Anutka, kasiakra lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2015, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martwię się...do tego że nie chce na cycu "wisieć" kryzys laktacji nastąpił....

Może uda mi się zdrzemnąć tej nocy...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2015, 22:27

• Anutka Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maud11 wrote:
    Rano nie ma :| Rano to mu muszę siłą piąstki z paszczy wyjmować :P Bo woli je pożerać niż zawołać matkę że głodny :)
    Moja to samo, w nocy krxyk ze glodna a rano zjada siebie :-)

Maud11 lubi tę wiadomość

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2015, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    Martwię się...do tego że nie chce na cycu "wisieć" kryzys laktacji nastąpił....

Może uda mi się zdrzemnąć tej nocy...

Malenq wierzę że się martwisz... Może rzeczywiście nałożył się skok ze szczepieniami. Jeżeli się nie polepszy to chyba najlepszy będzie pediatra. A to że nie chce wisieć na cycu to spowodowane jest właśnie jednym albo drugim, ale na pewno wróci do niego. A póki nie chce to odciągaj laktatorem żeby nie zwalniać produkcji.
    Mój Tomek bez szczepień i skoku czasem też walczy przy piersi, ciągnie, macha nogami i rękami jakby go co najmniej parzyło.

• OliOla Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2015, 22:46

l22nzbmh1lqdktpj.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2015, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hm moja tez robi przerwe przy piersi na machanie rekoma, kopaniem nogami, wyginanie sie i czasem wrzaski, ale nigdy nie skojarzylam tego z skokiem czy skutkiem po szczepieniu.

Gwiazdeczka27 lubi tę wiadomość

• Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maud11 wrote:
    No właśnie - rodzina :D :D

U nas do tego stopnia że ja już się kilka razy złapałam jak mówię do psa "mamusia Ci zaraz da jedzonko" albo "chodź do mamusi" a męża ostatnio złapałam jak do niego "synku" powiedział! :P
    To u nas było na odwrót. Mąż mówi do córki : Chodź do pana!
    Prawie się posikałam jak to usłyszałam. :)

Maud11, Agus89 lubią tę wiadomość

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2015, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My usg bioderek mamy powtórzyć za miesiąc. W rejestracji powiedziano nam , że 3 raz do ukończenia roku.

viv - hahaha! Spoko. Mój mąż ostatnio powiedział do Szymka "Chester" (nasz cocer-spaniel) żeby tylko kulek zamiast mleka mu nie zappdał!

Oli - Wiki wrzucala strone z ubraniami na chrzest. Chyba kraina snów. ..
    Mały spi spokojnie w końcu. Maz chrapie..wrrr...

Idę se legnąć!

Agus89, OliOla lubią tę wiadomość

• Agus89 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 00:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka. :)

Mój Mąż na szczęście nie myli Ali z kotami. :D Jest uważny, ostrożny i skupiony przy Małej. :) Choć dochodzi do coraz większej wprawy w przewijaniu, noszeniu, przekladaniu na brzuszek. :)

My wróciliśmy z pierwszego naszego rodzinnego wypadu w odwiedziny. Co prawda nie daleko, bo niecałe 100km, ale stres był. Ala przespała podróż w dwie strony. Poszliśmy nawet na spacer. :) Mój Mąż ze szwagrem zaprowadzili nas do jakiś bunkrów. :D Potem chwilę nad zatokę popatrzeć na wodę i do domu. :P Wiało strasznie.

Alutka dostała fajną kurtkę na jesień/zimę :) Na jesień chcemy jechać w góry, więc się przyda. :)

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 04:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula44 wrote:

Oli - Wiki wrzucala strone z ubraniami na chrzest. Chyba kraina snów. ..
    Idę se legnąć!
    Hehe dobre. Ale masz skojarzenia dobre. http://zaczarowane-sny.pl/ o to chodzilo?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2015, 04:30

OliOla lubi tę wiadomość

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • Agus89 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 06:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od dzisiaj w Biedronce dwupak chusteczek nawilżających Dada Newborn za 7,99zł. Nie wiem co to za wynalazek, ani jaki mają skład. Orientujecie się? :)

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://dzieciowo.pl/2013/06/chusteczki-dada-premium-newborn-przerost-formy-nad-trescia.html
    Agus tutaj masz opinię o tych chusteczka ch .

Agus89 lubi tę wiadomość

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2015, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzis paskudna pogoda, nic sie niechce... Mala sie cieszy do zabawek na bujaczku i ma z nimi pogawedke :)

• Selene Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    h

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 11:07

Malenq, Chanela lubią tę wiadomość

eNortjKzUjIytDAwMVKyBlwwFXACzg,,50.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wybaczcie że nie nawiązuję do Waszych postów. Czytam Was głównie na komórce a pisać się na niej nie da.

Wiki pytałaś o kaszel małej. Kaszle niezbyt często, ale jak ją złapie atak kaszlu to zaczyna się ksztusić i wtedy wyjdzie troszkę flegmy. Piana z pyszczka też jej wychodzi.
    Dzisiaj była badana przez ordynatora. Niestety oskrzela nie są już czyste i będzie miała konsultację laryngologiczną.
    Bardzo się spodobała panu doktorowi. Zaczęła do niego gadać, uśmiechać się. :) I odżywiona też jest ponoć dobrze :D Mama urosła w piórka, bo miło słuchać komplementów na temat własnego dziecka :D Mimo choroby muszę przyznać że Natalka jest rozkoszna. Teraz całkiem dużo leży sama i próbuje gugać :)

201501145565.png
  • Selene Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    g

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 11:07

Kawa, Bogusiar80, ania_29, szpilka, Gwiazdeczka27, Becia81, isabelle, Pinia108, Ag..., Agus89, magdalenka, Ewelina88, Malenq, Chanela, rastafanka lubią tę wiadomość

eNortjKzUjIytDAwMVKyBlwwFXACzg,,50.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2015, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selen mam podobnie :) ale jak zostawiam mala z tesciowa to nie jestem w stanie odpocząć bo wiem ze bedzie ja non stop nosic ;/ a Delcia jest noszona tylko do odbicia i przed snem, tak to tylko przytulaski na kanapie na rekach ale bez chodzenia po domu, bujaniu itp
    Tez marze o wolnym bo mojego meza nie ma i wszystko robie tylko ja, znajomych tu nie mam bo tu sie przeprowadzilam, nie mam do kogo sie odezwac ale nie mam wyboru...

• Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania zdrowka zycze.
    Jutro jedziemy na bioderka.
    Co do dady to ja uzywam zarowno pieluch i chusteczek. Jestem zadowolona.
    Ani moje starsze ani moje najmlodsze nie mialo zadnych skokow. Nie mam pojecia co to takiego. Maly usmiecha sie juz od jakis dwoch tygodni. Od wczoraj razem z takim glosnym piskiem :) Moj dostaje pol na pol czyli 3 moje i 3 a czasami 4 mm. My mamy Nan. Pierwsze na tym mleku wychowalam i to tez tak chowam.

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
  • Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jutro mam wychodne. Najpierw na bioderka. Potem malego zostawiam u mojej mamy. Jade do kolezanki na podciecie wlosow i poprawe koloru. Sama sobie zrobilam przez chrzcinami i nie jestem zadowolona :/ a potem do drugiej kumpeli na kawke :) normalnie obled :P

Ewelina88, Chanela lubią tę wiadomość

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
‹‹ 2179 2180 2181 2182 2183 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ