WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • OliOla Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2015, 22:46

l22nzbmh1lqdktpj.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2015, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze ja na chrzest założę młodemu raczej biały kombinezon, nie będę kombinować ze specjalnym strojem...
    Czy ktoś też tak robi czy tylko ja taka "niestylowa"???

Becia81 lubi tę wiadomość

• Viv78 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaKD wrote:
    Dlatego my mamy kolyske i jeździmy nią z salonu do sypialni.Ale tez wieczorem przed zaśnięciem jest wiercenie.właśnie oglądamy Mamy Cię.

No my tez mamy-koszyk mojzesza- ale nocne spanie się odbywa w absolutnej ciszy, taki rytuał nam wyszedł.

Dzisiaj przywiozłam od rodziców naszego psa,no to mamy komplet, 3 kkoty i wielkie kochane psisko.dom wariatów normalnie. Chyba się z m.pozabijamy wkrótce.mała daje w kosc a tu jeszcze walka z sierścią :)

To co,nie budzicie?

jonka91 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2015, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viv78 wrote:
    To co,nie budzicie?

Viv my nie budzimy. U nas jak młody miał 2 tygodnie i wyszedł mu przyrost masy 250 g na tydzień to położna powiedziała żeby już nie budzić jak śpi dłużej :) I tego się trzymamy :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2015, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viv78 wrote:
    Dzisiaj przywiozłam od rodziców naszego psa,no to mamy komplet, 3 kkoty i wielkie kochane psisko.dom wariatów normalnie. Chyba się z m.pozabijamy wkrótce.mała daje w kosc a tu jeszcze walka z sierścią :)

Wow, 4 sierściuchy! Ja mam małego kundelka a teraz przed wiosną sierści tyle że można by sweter zrobić.

• Anutka Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OliOla wrote:
    Malenq nie narzekam. Cos Ty... Ciesze się, że mimo tego, że Oliwcia nie chwyci za nic piersi i tak utrzymuje jeszcze laktacje. Cały czas system 7-5-3...

Może też za duzo bym chciała. Widzę po prostu, że po moim mleczku inaczej sie zachowuje niz po mm. Jest znacznie spokojniejsza. Kupki ma na zawołanie.

Mam do Was pytanie. Mielismy kontrole usg bioderek ok 8 tyg życia. Czy macie zalecone jeszcze raz jakąś kontrolę?
    Nie wiem czy iść prywatnie czy nie.

Renia trzymam kciuki za Was :*

Paula wow ale masz głodomorka :) Moja nawet do 600ml nie dobija :)

Hmmm ja łykam witaminy i myślałam, że dlatego włosy tak bardzo mi nie wypadają :):)

Co do wkładania pieluchy miedzy nogi. Nie jeden lekarz powiedział, że już sie tak nie robi! Też miałam takie zalecenia. Najlepiej grubszy pampers i dużo leżenia na brzuszku na żabkę.
    My mamy wizyte u ortopedy kontrolna w 10 tygodniu

OliOla lubi tę wiadomość

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • Viv78 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maud11 wrote:
    Viv my nie budzimy. U nas jak młody miał 2 tygodnie i wyszedł mu przyrost masy 250 g na tydzień to położna powiedziała żeby już nie budzić jak śpi dłużej :) I tego się trzymamy :)

No właśnie, a u nas przez te ulewki to przyrost mniejszy ostatnio, wiec idziemy na masę ;), nastawiam budzik w takim razie.

No 4 sierscie, ale co zrobić, tez rodzina :)

• isabelle Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 22:21

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oliola my mamy 29 kwietnia kontrole. Kazał przyjść po 3 mcach.

Ja nie budzę ale czasem karmie w nocy, zależy ile zje w dziej i przed spaniem.

OliOla lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maud11 wrote:
    Kurcze ja na chrzest założę młodemu raczej biały kombinezon, nie będę kombinować ze specjalnym strojem...
    My mielismy ladne biale ubranko i na to bialy sweterek i bialy mis kombinezon :-)

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maud11 wrote:

Dlatego ja czekam do poźnej wiosny albo lata, żeby założyć tylko sukienkę i rajstopki i nie martwić się o kombinezoniki, kożuszki czy inne beciki.

Maud11 lubi tę wiadomość

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • OliOla Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2015, 22:46

Maud11 lubi tę wiadomość

l22nzbmh1lqdktpj.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2015, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    isabelle wrote:
    Dlatego ja czekam do poźnej wiosny albo lata, żeby założyć tylko sukienkę i rajstopki i nie martwić się o kombinezoniki, kożuszki czy inne beciki.

No tak, jakby było ciepło to nie byłoby problemu, ale ja muszę zrobić do końca marca bo moja mama wyjeżdża za granicę na minimum pół roku, a tyle jednak czekać nie będę.

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2015, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viv78 wrote:
    No właśnie, a u nas przez te ulewki to przyrost mniejszy ostatnio, wiec idziemy na masę ;), nastawiam budzik w takim razie.

A jaki ten przyrost teraz? Przypomniało mi się że pediatra nam ostatnio powiedziała, że jak w tym wieku nie zejdzie poniżej 150 g na tydzień to nie trzeba budzić.

• Anutka Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Figa z makiem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2015, 14:09

Maud11, Wiki81, OliOla, Malenq, kasiakra, Ewelina88, Bogusiar80, Chanela, Paula44, szpilka, jonka91, M4DZI4, Gwiazdeczka27, Becia81, magdalenka, ania_29, rastafanka lubią tę wiadomość

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2015, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viv78 wrote:

No właśnie - rodzina :D :D

U nas do tego stopnia że ja już się kilka razy złapałam jak mówię do psa "mamusia Ci zaraz da jedzonko" albo "chodź do mamusi" a męża ostatnio złapałam jak do niego "synku" powiedział! :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2015, 21:39

Ewelina88, szpilka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2015, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... u Ciebie skok rozwojowy, a u mnie cofnięcie (mam nadzieję, że to nie skutek szczepionki).........
    mała płacze/ wierzga przy cycu - dzisiaj udało się ją trochę nakarmić przez kapturki (boszeeeeeeee a myślałam, że tylko w szpitalu były mi potrzebne, przez całe 2 miesiące karmiłam małą bez nich i w różnych pozycjach)...następnie krzyk i łzy przy butelce....zachowuje się tak jakby NIE UMIAŁA chwycić ani sutka ani smoka butli :-/
    do tego NIEUTULONY płacz - prawie 4h....musiałam jej w buźkę dmuchać, aby nie zapominała oddychać i TAK OD KILKU DNI MAM.............na poważnie się zastanawiam czy kontynuować szczepienia:-/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2015, 21:43

• lwuska55592 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalenka wrote:
    Ja szczepiłam na NFZ plus pneumo. Razem 4 wkłucia, dwa w rączki i dwa w nóżki. Myslałam że mi serce peknie jak widziałam ile razy się wkłuwali. Czy przy drugim szczepieniu mogę wziąć 6w1 lub 5w1 ?? Czy jesli już zaczęłam na NFZ to musze tak kontynuować ??

Jednak Jasowi poza nieutulonym płaczem nic nie było, nie gorączkował. Płakał tylko kilka minut po szczepieniu. Nikeutulony płacz pojawił się dopiero 6h po szczepeniu.

U mnie lekarz powiedział że można spokojnie zmienić tryb z NFZ na 5w1 z kolei z płatnych na bezpłatne już nie..

Ja szczepiłam NFZ i w 7 miesiącu mam zamiar na pneumokoki, u nas nic złego nie działo sie po szczepieniu.

Viv78 ja nie wybudzam na nocne karmienie, mały ładnie przybiera a wybudzanie psuło nam ,,rytm,, nocy, teraz chyba dzieciaczki będą już mniej przybierały

Z paznokciami u rąk już odcinałam a u stóp jeszcze nie tak wolno rosną..
    Z wypadającymi włosami to boję się że jeszcze mnie to może spotkać znajomej zaczęło się 3 miesiące po porodzie ;/

olka25 wierzymy w to że będzie dobrze:*

magdalenka lubi tę wiadomość

ex2bo7ess0m327wq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2015, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anutka wrote:
    2eun0ib.jpg

Ehh te uśmiechy... :)

Czy ja kiedyś uwiecznię na zdjęciu uśmiech??? :|

Anutka, lwuska55592 lubią tę wiadomość

• Ag... Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq tak jak piszesz u mnie właśnie objawia się skok:) w sunie objawem skoków jest regres.

dqprhdgeyewjk8qy.png
‹‹ 2177 2178 2179 2180 2181 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ