WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2015, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renia zobaczysz, będzie dobrze, czasem jak ktoś zobaczy co może stracić to się ogarnia. Mam nadzieję że tak właśnie będzie u Ciebie.

renia83 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2015, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Isabelka- hipp comfort jest na zaparcia i kolki. Szymuś też go pił..ale też go nie tolerował a przy puszcsaniu baków strasznie płakał.
    Teraz bebilon pepti - super się sprawdza. Tylko musze w końcu recepte załatwić, bo pójdziemy z torbami!
    ;)

Ja 6w1. Potem przy drugich też pneumokoki.

Szymuś wysmarowany gencjana w Buzi! Ulga dla niego od razu. Taki szczęśliwy i spokojny teraz!
    Chyba zaliczamy skok rozwojowy, bo je za dwóch! Na dobe wypija już 800-850!
    Jak to u Was butlowych mam?

Wiki - jeszcze nie zamówiłam. Bo nie wiem, jaki rozmiar. Juz zaczynamy 68. Rośnie jak na drożdżach! Może 74? W każdym razie bardzo dziękuję, bo są cudne. Podoba mi się komplet Emil i chyba Hubert. Taki elegancki a nie przesadzony. :)

Ola25 pomodliłam się za maleństwo. Trzeba wierzyć. . .

olka25 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2015, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paula 44 ja mam do sprzedania 4 puszki bebilinu pepti dha za 72 kupywalam na recepte

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2015, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na receptę kupywalam :D

• zielarka Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My szczepimy na NFZ, fakt mała płakała strasznie ale trudno, tak szczpilismy te starszą córkę i nie narzekam.
    Sprawdziłam kiedy starsza dobiła wagą do tej wagi, którą teraz ma Zoja: starsza miała 4 miechy gdy wazyła tyle ile Zoja mając 6 tygodni :D nieźle co? Mam dwoje dzieci które readykalnie się różnią, właściwie nic nie jest takie samo...diwne to wszystko...
    Starsza córa jest chora, od piątku w domu, a końca nie widać, odwiozą mnie do psychiatryka po tym wszystkim...mąż bardzo pomaga, nie dałabym rady bez niego. Jeden plus taki, że Maleńka daje się wyspać w nocy.
    Wam też pazury rosną? Nie nadążam z piłowaniem.

Gwiazdeczka27 lubi tę wiadomość

FITop1.png
  • magdalenka Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zielarka wrote:
    My szczepimy na NFZ, fakt mała płakała strasznie ale trudno, tak szczpilismy te starszą córkę i nie narzekam.
    Sprawdziłam kiedy starsza dobiła wagą do tej wagi, którą teraz ma Zoja: starsza miała 4 miechy gdy wazyła tyle ile Zoja mając 6 tygodni :D nieźle co? Mam dwoje dzieci które readykalnie się różnią, właściwie nic nie jest takie samo...diwne to wszystko...
    Starsza córa jest chora, od piątku w domu, a końca nie widać, odwiozą mnie do psychiatryka po tym wszystkim...mąż bardzo pomaga, nie dałabym rady bez niego. Jeden plus taki, że Maleńka daje się wyspać w nocy.
    Wam też pazury rosną? Nie nadążam z piłowaniem.
    Nie szczepiłaś na pneumo ani na rota ?? Czyli Zoja miała miała 3 wkłucia tak ??
    Jasiowi tez paznokcie rosną jak oszalałe, najgorsze że nie da sobie obciać, w czasue snu wyrywa rączki. Dzisiaj udało mi się obciąć u 6 palców, zostały 4 hehe
    Jak Twoja starsza córcia ma na imie?

• Wiki81 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi paznokcie tez szybko rosną. Hybrydę robię co 2 tyg dlatego dokladnie widzę.

No i włosy sa spoko. Gęste nie wypadają - jak nigdy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2015, 16:01

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszyscy straszyli, że po porodzie będą wypadać włosy. A mnie również nie wypadają i są mocniejsze, chociaż przed ciążą wypadały.

Wiki81 lubi tę wiadomość

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula44 wrote:
    Isabelka- hipp comfort jest na zaparcia i kolki. Szymuś też go pił..ale też go nie tolerował a przy puszcsaniu baków strasznie płakał.
    Teraz bebilon pepti - super się sprawdza. Tylko musze w końcu recepte załatwić, bo pójdziemy z torbami!

Najpierw chciałabym sprawdzić zwykłego HIPPa zanim sięgnę po jakieś specjalistyczne mleko. Być może powód dolegliwości jest bardziej prozaiczny niż nam się wydaje i taka zwykła zamian pomoże. Alicja nie ma kolek, nie płacze godzinami, więc nie będę sięgać po najcięższą artylerię na razie.

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2015, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny dawno dawno mnie nie bylo i na pewno nic nie nadrobie kilka dni temu wrocilam z Antosiem ze szpitala mial zapalenie pluc. czy któres z waszych dzieci tez miało? interesuje mnie bardziej to czy po zapaleniu bylo bardzej podatne na choroby?

• isabelle Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 22:21

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • blador Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zwykly hipp podziala na kupy :) u nas ida bez problemu, ale mlody tez ma problemy z brzuszkiem, za rada pediatry bylismy na bebiko comfort na kolki i zaparcia. bylo jeszcze gorzej z bakami plus mega zaparcia. Korci mnie jeszcze ten bebilon pepti...

relgh3718o9n8rtv.png
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalenka wrote:
    Nie szczepiłaś na pneumo ani na rota ?? Czyli Zoja miała miała 3 wkłucia tak ??
    Jasiowi tez paznokcie rosną jak oszalałe, najgorsze że nie da sobie obciać, w czasue snu wyrywa rączki. Dzisiaj udało mi się obciąć u 6 palców, zostały 4 hehe
    Jak Twoja starsza córcia ma na imie?
    Tak, trzy wkłucia.
    Starsza córcia ma na imię Łucja.

FITop1.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez szczepilismy na nfz plus rorawirusy :-)

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blador, a jak robiłaś zmieniając mleko. Stopniowo dodawałaś po jednej miarce nowego mleka do starego mleka z karmienia na karmienie przykładowo dla 120 ml: 3 miarki starego, jedna nowa, na następne karmienie po 2 miarki każdego itd aż do odstawienia starego, czy ten proces przechodzenia powinien trwać dłużej np. dzień 3/4 starego i 1/4 nowego, potem następnego dnia pół na pół?

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • blador Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak 3,4 dni zmienialam mleko, pierwszego dnia 3 starego 1 nowego, pozniej pol na pol itd. A Ale tez baki mecza? My podajemy bobotic albo espumisan i nic :(

relgh3718o9n8rtv.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blador wrote:
    Ja tak 3,4 dni zmienialam mleko, pierwszego dnia 3 starego 1 nowego, pozniej pol na pol itd. A Ale tez baki mecza? My podajemy bobotic albo espumisan i nic :(

bąki puszcza, duzo i smierdzace. podaje espumisan do co drugiego mleka.

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • marrtka Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc dziewczyny, czytam was codziennie, ale z kom ciezko mi pisac, a tablet mi się zepsuł, nie uruchamia się :( Moja corcia skonczyla wlasnie pierwszy miesiac, caly czas karmie ja tylko piersia i jestem bardzo zadowolona, mimo ze czasami wisi na cycu co godzine. lubi tez pospac po karmieniu u mamy, taki przytulasek mały. U nas tez troche mecza baczki, pediatra polecił delicol i dziala wiec espumisanu nie stosujemy. Mala spi w nocy od polnocy do 4 albo 5, oby tak dalej :) w dzien jest aktywna, ma krotkie drzemki.
    Nie wiem ile waze, ale chodze w spodniach sprzed ciazy :)
    Powoli ogarniam sie jako matka, bardzo pomaga maz, gotuje nam obiady i robi zakupy.
    Mam za soba odwiedziny tesciowej i powiem tak: nigdy wiecej!!! jak sobie przypomne to mnie szlag trafia.
    Buziaki dla Was :* ja rowniez mam nadzieje ze forum przetrwa.

Ewelina88, Maud11, Paula44 lubią tę wiadomość

dxomkrhms4puy6o2.png
  • julaa85 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam to samo po tym nutramigenie kupy i gazy mega smierdzace....tez placz prz bąkach do tego takue przelewanie w brzuszku...podaje bobotic forte 3x3 krople...czekam na sab simplex.wiecie ile siego podaje?

3jvz82c33fw7rxzh.png
    3jvzanlizwq4fxt1.png
  • Chanela Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2015, 13:56

201501275365.png
    p19uk0s3zyd2g4e9.png
‹‹ 2175 2176 2177 2178 2179 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ