X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renia trzymaj się!!! Życzę żeby się poprawiło, jednak na sile nic sie nie da. Może on jest przerażony kolejnym tacierzynstwem.
    Isabelle nie kloc się z mężem okej go, bo dzidziusia stresujesz.
    Paula piszesz ze masz tyle problemów - współczuję, ale ja zawsze radzisz sobie wyśmienicie. Chrzest caly przygotowany. A jaki strój zamówiłaś. Ja mam 5 kwietnia i nie wiem jaki strój, czy z futerkiem jeszcze ? Czy becik?

Milej niedzieli .
    Ania co u Was?

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas wczorajszy problem z karmieniem spowodowany byl katarkiem lekkim, robiłam inhalacje i juz lepiej. Synek kaszle strasznie i banki mu w nicy postawiłam, jak zawsze zadziałały od razu, kaszel mniejszy juz dziś i tak nie męczy. A banki aż brązowe

• ania_29 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała dostała wieczorem dodatkową porcję glukozy i ożywiła się. W końcu należycie przyssała się do piersi. W nocy też się budziła na jedzenie i ładnie ssała. Za to przy aktywności ma wzmożony kaszel. Z dwojga złego lepiej żeby odksztuszała wydzielinę niż gdyby miała ona po cichu spływać do oskrzeli.
    Rano wróciło jedzenie na raty. Znów muszę mleko łapać do tetry, włosy i ubranie standardowo ochlapane. Zastanawiam się czy nie dawać jej mleka butelką. Niedługo powinna dostać kroplówkę więc może znów będzie bardziej chętna do jedzenia. Póki co troszkę je i zasypia, i tak w kółko...

MartaKD lubi tę wiadomość

201501145565.png
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania a jaki ma kaszel? Odkrztusza, czy meczy ją suchy? Ślini sie przy kaszlu?

• Ag... Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renia to dla Ciebie;)
    zawsze mi się ta piosenka kojarzy z tym ze babki są z tytanu i ze wszystkim dadzą rade!

https://www.youtube.com/watch?v=-AphKUK8twg

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania zdrowiejcie tam syzbciutko i wracajcie do domku!

Isabelle ciesze sie ze pomoglo, no ale faktycznie to dorazne i jedno z ostatecznym srodkow wsspomagających. Ja sama sie balam ze po porodzie juz bede w stanie tylko z pomocą melilaxu;) a zmiana mleka??

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robię dzid na obiad pierś z kurczaka ale pieczona w piekarniku i purée ziemniaczane. Danie w 15 min, bo ziemniaki mam z wczoraj:)

Ewelina88, OliOla lubią tę wiadomość

• MartaKD Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki81 wrote:
    U nas wczorajszy problem z karmieniem spowodowany byl katarkiem lekkim, robiłam inhalacje i juz lepiej. Synek kaszle strasznie i banki mu w nicy postawiłam, jak zawsze zadziałały od razu, kaszel mniejszy juz dziś i tak nie męczy. A banki aż brązowe
    U mnie w rodzinie bańki są od pokoleń zawsze pomagają.
    Dzis pierwszy raz zabieramy Klarę do kościoła.jest msza dla mojej mamy z okazji 60 urodzin.a później uroczysty obiad.piekna pogoda dziś wiosna w pełni:) a w kwietniu śnieg? Oby nie!

ug37df9hvpghw3yg.png
  • magdalenka Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze dziewczyny mój mały budzi się gdy nadchodzą bąki i kupa...nie płacze ale budzą go i już nie uśnie, ale że kupe robi przeważnie godzinę po karmieniu to nici z dalszego spania.
    Podaję espumisan ale chyba nie daje rady...

Wiki u mnie dzisiaj karkówka smażona i też ziemniaczki.

• isabelle Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 22:20

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Isabelle mi tez pediatra polecala Nan albo bebilon jako najbardziej shumanizowane mleka. bebilon masz w saszetkach jednorazowych- moze faktycznie sprobuj. moze byc przeciez tak ze jej nie podchodzi to mleko.
    a zelazo swoją drogą.
    ja jestem na nan bo akurat bebilon Kostkowi nie podchodzil za bardzo.

isabelle lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • lwuska55592 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula u mnie co prawda Ib jeżeli chodzi o bioderka ale prawe jest na granicy normy, u Nas zalecali leżenie na brzuszku i w zasadzie tyle, niestety mały strasznie się buntuje i buja się na boki próbuje przewrócić się na brzuszek i chyba też będę pieluchowa.

Reniu współczuję takiej sytuacji, mam nadzieje że to chwilowy kryzys i wszystko jakoś minie :)

blador lubi tę wiadomość

ex2bo7ess0m327wq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    isabelle wrote:
    Nuskaw, a jaki probiotyk ty bierzesz? Alicja "zjadła" już w miesiąc całe opakowanie Dicofloru. Niby przez miesiąc tylko miałam jej podawać i nie wiem, czy kupić kolejne opakowanie i dalej dawać jej kropelki czy może faktycznie samemu coś łykać. U nas leżaczek nie pomaga, ciągle ją nosimy - też nie pomaga, jedynie bączków dużo i śmierdzące okrutnie.
    Ja łykam sanprobi. Najpierw codziennie przez tydzień, potem co drugi dzień. Nic nie stracisz jak spróbujesz a i dla twojego zdrówka będzie korzystne takie wspomaganie :-)

Malenq, isabelle lubią tę wiadomość

• magdalenka Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olka modlę się z Wami.

Dziewczyny o co chodzi z tym pieluchowaniem ?? W jakim celu to się robi?? Mój Jaś miał wszystko ok z bioderkami, a położna pytała czy mam zalecenie pieluchowania. Niektóre z Was piszą że mają to zalecenie, na czym to polega?

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Isabelle dziwi mnie podejście pediatry........woli "faszerować" małą niż zmienić mleko???????????
    spróbuj na własną rękę......poza tym czy mała nie ma "nietolerancji laktozy"???
    bo takie burczenie i prężenie i bąki "śmierdzące" to w większości właśnie niestrawiona laktoza.........a ten dicoflor ma również ją w składzie........

u mnie po nocy 20ml mleka :-/ a wy tu narzekacie na 200 czy 500ml.........
    buuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu

• zielarka Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olu syn mojej przyjaciółki też miał krwiaki, był wcześniakiem, mówili, że nie będzie widział, słyszał, chodzić, ile oni się napłakali...
    Teraz to 2,5 letni chłop jak dąb, zdrowy, z hukiem przechodzący bunt dwulatka.

olka25 lubi tę wiadomość

FITop1.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olka ja wiem, ze to nie to samo, ale moja mama miala wylew 1,5 roku temu, krwiak duzy nieoperacyjny plus wodoglowie, rokowania takie, ze jadac zawiesc jej rzeczy do szpitala wlasciwie czekalismy na tel, ze nie ma po co jechac, polepszylo sie ale bez pamieci lezaca z depresja, teraz jest prawie ok drobne deficyty pamieciowe a miala nie zyc, lekarz (przyjezdny neurochirurg z Wroclawia) mowil, ze wg tomografii to nie ma szans ale stan jest lepszy wiec nadzieja jest, no i ta nadzieja sie spelnila, u dzieci jest jeszcze plusem to, ze mozg sie dopiero rozwija wiec szansa jest

olka25 lubi tę wiadomość

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • blador Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwuska przepraszam, czytam na tel. i nacisnelo mi sie lubie przez przypadek
    Ola cuda sie zdarzaja :*

olka25 lubi tę wiadomość

relgh3718o9n8rtv.png
  • julaa85 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki( te szczepionych dzieci) potrzebuj porady,czy szczepilyscie zczepionkami typu 5w1, 6W1? Czy nomalnie? Trche sie naczytalam o tych skutkach ubocznych i nie wiem cz ni bde szczepic nomalnie na nfz?

3jvz82c33fw7rxzh.png
    3jvzanlizwq4fxt1.png
  • Selene Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    h

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 11:07

eNortjKzUjIytDAwMVKyBlwwFXACzg,,50.png
‹‹ 2173 2174 2175 2176 2177 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ