WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • kasiakra Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 01:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maud11 wrote:
    Czy jest tu jakaś mama, która ma około 2-miesięczne dziecko, które nie śmieje się często? Tak piszecie o tych uśmiechach, a u nas jak jest kilka dziennie to fajnie, czasem tylko ze 2, jak podejdę do niego, albo rano, ale żeby się śmiał do nas często to nie...

Nie wiem czy to ok, czy wszystko w porządku, czy będę miała smutne dziecko? :|

Maud w nas też tak jak u Ciebie, kilka uśmiechów... też się nad tym już zastanawiałam, ale myślę,że z dnia na dzień się to zmieni :-)

relgtgf6uee8xud8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2015, 02:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć.
    Przepraszam. Na nic prawie nie mam czasu. Szymuś kochany.
    Mamy jednak ciągle jakieś problemy - Refluks (Syrop na szczęście pomaga) kolki - czekam na krople. Czasem problem z kupa. Przez ten refkuks wracające plesniwki.
    Przyznam, że jestem bardzo zmęczona. A jak mały zasnie, to zamiast spać robie pranie itd albo tel do rodziny lub znajomych. To moje życie towarzyskie.
    Jutro mam wizytę poporodowa u endokrynologa .może tez gina. ..
    Maz w domku robi Pepkowke i swoje urodziny z kolegami z pracy. Ja i rodziców.
    Usg bioderek średnio - AII ( ma też któraś? ) no i pieluchujemy.
    Mały właśnie zjadl..ulał. Syropek. Przebranie. Kołysanka i spi. Dzięki Bogu. Skarb mój największy. Zmienia się bardzo. Jest już taki długi i za chwilę będzie miał 5kg.
    Oczko w głowie całej rodziny.
    Chrzest 19 kwietnia. Zaproszenia zamówione. Podziękowania też. Fotograf do kościoła też. Catering też- robimy w domu. Rosół i drugie danie ( dwa mięcha na osobę), tort i zimna płyta. Mają być 22 osoby dorosłe i 6 dzieci. Fajnie by było gdyby było wiosennie. Komplet na chrzest tj ubranko zamówie dzięki Wiki chyba - wrzuciła str z fb. Dzięki. Pozdrawiam ciepło! Szymuś też!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2015, 05:55

renia83, Wiki81, Anutka lubią tę wiadomość

• OliOla Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 03:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2015, 22:45

l22nzbmh1lqdktpj.png

• Pinia108 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 03:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas nie ma jeszcze usmiechow :-( zdarzaja sie bardziej prypadkowe przez sen po jedzeniu. Cały czas jest taka powazna.

Wkładek uzywam caly czas. Mam tez dwie pary wielokrotnego uzytku - bambusowe. Zazwyczaj je nanoc używam. Ostatnio mloda przy lewej piersi tez sie rzuca i dlugo na niej wisi, czasem jej głowe musze mocniej przy piersi przytrzymać zeby sie zassała. I jak tak dlugo ssa nawer 40 minut to potem sutek taki obolały i odmieknięty, az bialy sie robi i tkliwy.

Marianna [*] 08.11.2013 8tc
    Kamilka 7.01.2015
    Jan [*] 19.04.2016 12 tc (8/9 tc)
    Weronika 11.08.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2015, 05:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieję dziewczyny ze nasz ten kryzys laktacyjny minie, bo mnie też smutno i źle z tego powodu...

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2015, 06:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/fc31d32e5f15.jpg
    A to nasze szczęście. Zdjęcie zrobione wczoraj podczas porannej pogawędki ♥

Agus89, Chanela, Becia81, isabelle, renia83, szpilka, MartaKD, magdalenka, Wiki81, Maud11, Ewelina88, bluegirl89, M4DZI4, Gwiazdeczka27, kasia86, Anutka, Bogusiar80 lubią tę wiadomość

• Agus89 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 06:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć. :)
    Ja dzisiaj obudziłam się szybciej niż moje dziecko. :D Nie mogłam już spać, bo zastanawiałam się czy Ala nie jest już głodna. Ostatnie karmienie było o 23, więc o 6:30 dałam jej cyca.
    Ala nie płacze rano jak jest głodna tylko kręci się w łóżeczku i ssa piąstkę. Mąż nawet jej nie słyszy, ale on to ma twardy sen. :P Ja mam wrażenie, że słyszę każdy jej oddech. :D
    Zaraz zaczynam się pakować na wyjazd. Oczywiście jak zawsze na ostatnią chwilę. :)

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • Chanela Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2015, 13:56

201501275365.png
    p19uk0s3zyd2g4e9.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 22:19

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 22:20

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2015, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    isabelle wrote:
    Oli, ja dobowo sciagam zaledwie 200 ml mleka, wiec mozna powiedziec, ze dokarmiam swoim, bo mm dominuje. U malej z brzuszkiem ciagle cos nie tak. Nie moze sie wyproznic sama, ciagle puszcza bączki, prezy sie. Espumisan nie likwiduje problemu, od wczoraj daje laktuloze. Nie widze zmiany, a w ulotce przeczytalam, ze moze powodowac wzdecia. WTF?! Przeciez to ma temu przeciwdzialac, a nie dokladac jeszcze kolejne dolegliwosci. Przez te eksperymenty trace zaufanie donaszej pediatry. Czy rzeczywiscie w naszym przypadku zmiana mleka nie jest potrzebna?? Mamy nan pro i jej zdaniem to najlepsze mleko. A malej mamy dawac probiotyk, espumisan, laktuloze i jak nie pomoze to czopki glicerynowe... Duzo tego.
    Isabell a próbowałaś Ty brać probiotyk? Mała je jednak troszkę Twojego mleka wiec tak mogłabyś dostarczyć jej dobre bakterie. U nas to działa a też mamy karmienie mieszane. To co jeszcze pomaga, nie śmiejcie sie to wsadzenie w leżaczek. Mały jest tam w takiej pozycji ze od razu puszcza baki a często i kończy się to kupą jeszcze na leżaku albo chwile po wyciągnięciu go z niego. :-)

• kasiakra Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agus89 wrote:
    Cześć. :)
    Ja dzisiaj obudziłam się szybciej niż moje dziecko. :D Nie mogłam już spać, bo zastanawiałam się czy Ala nie jest już głodna. Ostatnie karmienie było o 23, więc o 6:30 dałam jej cyca.
    Ala nie płacze rano jak jest głodna tylko kręci się w łóżeczku i ssa piąstkę. Mąż nawet jej nie słyszy, ale on to ma twardy sen. :P

U mnie w nocy i rano też nie ma płaczu, tak jak u Ciebie cichutko ssie piąstkę, bo kciuka nie umie sobie wsadzić do buzi, zawsze go zaciska pozostałymi palcami, chyba trzyma kciuki, żeby mama wreszcie domyśliła się, że jest już głodny

Maud11, Agus89 lubią tę wiadomość

relgtgf6uee8xud8.png
  • Rybka1 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry. Oj zazdroszczę przespanych nocek. U nas budzi sie co dwie trzy godziny. Chyba że śpi z nami to jak anioł. :-) my właśnie śniadanie.

eNortjKzUjIytDA2M1CyBlwwFYEC0Q,,45.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Isabelle spróbuj tego melilaxu zamiast czopków.

Malenq, isabelle lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe w ddtvn bylo o macierzyństwie w Internecie i o stronie beka z mamuś na forach.troche bekę faktycznie zrobili.

Ag... lubi tę wiadomość

ug37df9hvpghw3yg.png
  • magdalenka Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielarka jak zwykle jesteś niezastąpiona ! a ja już myślałam że coś nie tak z moimi piersiami że tak bolą i kłują od czasu do czasu. Ale skoro większość taka ma to normalne.

Ja również zazdroszczę przepsanych nocek u nas jak u Rybki karmienie co 2-3h. Całe szczęście mleczka mam dużo i zdąży się naprodukować jak Jaś śpi.

Chrziny planujemy na 2-3 maj i wynajmujemy salę. Jeszcze nie mamy zaproszeń bo data nie jest całkowicie zaklepana. Ale u nas będzie góra 16 osób.

OliOla ja też byłam maksymalnie wkurzona sama na siebie, jak Jaś miał 2 tygodnie a znajomi przyszli "na herbatę" która trwała 6h !!! Co prawda nikt chory nie był i Jaś większość odwiedzin przespał ale w halasie, a ja co 2 h z cycem na wierzchu i jeszcze wtedy ciągnącą raną po cc. Mieliśmy wtedy spiecie z mężem, bo on jeszcze co chwilę drinki proponował ! Mylalam że wyjdę z siebie. Od tamtej pory obiecałam sobie że trudno jak ktoś ma sikę obrazić niech się obraża, przede wszystkim będę patrzała na dobro mojego dziecka, a nie wygode innych.

OliOla lubi tę wiadomość

• ania_29 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jonka dzięki wielkie! Nie wiem co mąż zrobił, ale ponoć sprzęt ożył. Chyba faktycznie panel sterujący nie stykał.
    Olka wierzę że z dzidziusiem będzie dobrze. Dzieci potrafią mieć niezwykłą wolę walki.
    Reniabardzo mi przykro. Może ktoś powinien z Twoim mężczyzną porozmawiać?

201501145565.png
‹‹ 2172 2173 2174 2175 2176 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ