X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • jonka91 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do kichania to pani doktor na wizycie powiedziala, ze do ok. 30 kichniec na dobe jest ok!
    Oczywiscie jezeli nie ma innych objawow chorobowych.

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• blador Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anutka nie budzic, jak bedzie glodna to da znac :) moj syn ma zegarek w dupci, pierwsza nocna drzemka 4h, pozniej 3, w weekend dal mezowi pospac i bylo 5 godzin, chyba mam malego zarloczka :) zaraz bedzie 2 butla z dodatkiem bebilonu pepti, trzymajcie kciuki oby pomoglo

Anutka lubi tę wiadomość

relgh3718o9n8rtv.png
  • lwuska55592 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chanela wrote:
    Gwiazdeczko my też jeszcze mamy 1 i chyba jeszcze jedna mama używa 1, ale nie pamiętam teraz która. Moja też jest długa, ale nie tyje, no może poza dwoma podbródkami i kilkoma fałdkami na nogach.

A mam pytanie w sprawie blizny po gruźlicy. U nas było ok, ale jakiś tydzień temu zaczęło się robić czerwone i trochę spuchło. Wiem że musi zniknąć ten stan zapalny i czekam na ropkę aż wypłynie i zacznie się zabliźniać. Czy któraś mama tak miała? Czy ładnie się wam pogoiło? Ja się cieszyłam że było ok, a tu takie coś nam się zrobiło.

Takie coś znalazłam w internecie. Dla mam które szczepią:
    http://mumsfromlondon.com/article/list-lekarki-w-sprawie-szczepie%C5%84

U mnie też jest trochę czerwone i spuchnięte myślałam że tak ma być ;/
    Ja też mam miękkie cycki myślałam że to kryzys laktacyjny ale chyba nie bo mały się najada i w ogóle jakoś rzadziej je.

Chanela lubi tę wiadomość

ex2bo7ess0m327wq.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anutka jasne, że nie budź małej dziś w nocy. Po takim maratonie ma szansę przespać noc, a ty odpocząć. To duże dziecko już, od jednego karmienia mniej na wadze nie spanie, jak zgłodnieje na pewno się o swoje upomni, a ty też musisz myśleć o sobie i jeśli jest taka możliwość wyspać się.

Anutka lubi tę wiadomość

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • OliOla Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2015, 22:47

l22nzbmh1lqdktpj.png

• magda-lena309 Przyjaciółka

Wysłany: 2 marca 2015, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam Was po długiej przerwie... ostatnio była tu 100 stron temu:( no ale mieliśmy po drodze troche chorób, 6 lutego trafiliśmy z Sebusiem do szpitala- zapalenie płuc;( no i spędziliśmy tam 5 dni, antybiotyk, inhalacje itd... dzielny bardzo był, płakał tylko przy zakładaniu wenflonu... zaraził się od córki, która miała wirusowe zapalenie oskrzeli;( jak wróciliśmy ze szpitala to wszyscy przeszliśmy grypę żołądkową, chyba przywiozłam ze szpitala bo ja byłam pierwsza, potem córka i mąż, na szczęście tym razem udało się Sebusiowi nie zachorować.. teraz znów córcia chora, w weekend gorączka 39,4 godzinę po podaniu ibum, ciągle nie spadała, więc musiałam łąćzyć z paracetamolem..teraz już ok tylko kaszle trochę.. i znów truchleję o małego... dwójka chorych dzieci w domu to masakra, nie życzę nikomu!!! w dodatku taki maluszek jak nasze dzieciaczki!:(
    nie wiem co się u Was dzieje, ale będę starała się już być na bierząco;)

Sebuś miał szczepienie przesunięte ze względu na chorobę i w 7 tyg ważył już 5360 i miał 59 cm., generalnie ubranka 62 robią się małe i zaczynam ubierać niektóre 68.. ale to leci...

• Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OliOla wrote:
    A czy ktoras z was kanguruje jeszcze dzieciaczka?
    Ja! Jeżeli jest bardzo Marudna to pomaga. Zresztą uwielbiam to robić. :) Ale nie codziennie.

U mnie w biedronce były te książeczki. Mąż kupił jedną. Milena super na nią zareagowała. Śmieje się do niej, gada. Bardzo fajna jest. Jak jutro jeszcze będą to kupię inną. Chociaż mąż mówił że parę tylko było.

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • magda-lena309 Przyjaciółka

Wysłany: 2 marca 2015, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sebastianek noce ma różne, czasem budzi się o 2 i o 5 na cycusia, pije ok 5 minut i śpi dalej, czasem obudzi się trzy razy i stęka od 5..
    dalej jest tylko na cycku, ja jem coraz więcej, unikam ostrego, wydymającego i nie jem nic smażonego, ale celowo bo musze jeszcze trochę schudnąć:) co prawda właśnie wróćiłam do wagi sprzed ciąży ale mam plan jeszcze 10 kg schudnąć;) mam nadzieję że do lata zdążę:) no ale słodyczy niestety nie potrafie sobie odmówić:(

no i coraz więcej się uśmiecha;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2015, 21:21

• kasiakra Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Książeczki w biedronce przynajmniej mojej nie są na tej półce z książkami, tylko na koszach koło body - może to ułatwi poszukiwania ;-) My też kupiliśmy jedną, nie mogłam się zdecydować, ostatecznie padło ma taką z dodatkiem kolorów z kwiatkiem na okładce

Ewelina88 lubi tę wiadomość

relgtgf6uee8xud8.png
  • jonka91 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba i ja sie wybiore jutro po ta ksiazeczke.

A powiedzcie mi, czy wszystkie juz macie pesel dziecka?? Bo ja bylam poltora tygodnia temu w urzedzie miasta i jeszcze nie bylo.. Babeczka miala do mnie dzwonic jak bedzie i cisza...
    Maz malego zglaszam do USC 9 dni po porodzie. Od porodu minelo juz 51 dni, wiec urzedasy mialy 42 dni na nadanie peselu... Ech ja zawsze mam pod gorke z urzedami i sprawami papierkowymi..

• renia83 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jonka my mieliśmy po 2 tyg od zarejestrowania małego, trochę długo to trwa u ciebie, dziwne :/

km5sh371hvmbjx86.png
    ug37io4p8tsos5yn.png
  • kasiakra Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pesel mamy już dawno, mąż zgłosił synka 12 dni po porodzie, a pesel mamy od 2 lutego

P.S. nasi chłopcy są z tego samego dnia, pesel już pewnie jest, zadzwoń i zapytaj, urzędnikom się nie spieszy albo sobie o Was zapomniała

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2015, 21:47

relgtgf6uee8xud8.png
  • jonka91 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurde... No to na prawde sie im nie spieszy.. Jutro ide ponownie do urzedu. Wole w 4 oczy zalatwiac sprawy.
    Mam jedynie nadzieje, ze to nie moj maz namieszal.. Raczej innego niz nasz adres do zameldowania nie podal. ON mowi, ze na pyt urzednika usc jaki meldunek malego odp ze taki jak z naszych dowodow.
    Dziwna sprawa..
    Urzednik powiedzial, ze czeka sie ok3-4 tygodni... A tu 6 tydzien przelecial...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2015, 22:11

• blador Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jonka jak zalatwialam sprawy w usc i zapytalam sie co z meldunkiem to powieedzieli mi ze dziecko z automatu melduja tam gdzie matka jest zameldowana

relgh3718o9n8rtv.png
  • lwuska55592 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam pesel po tygodniu z tym że my meldowaliśmy w miejscu zameldowania ojca ja mam tam tymczasowy, tak było nam łatwiej niż jechać i załatwiać wszystko u mnie. Jonka mi się wydaje że po prostu o Was ,,zapomnieli,,
    Bierzecie jakieś witaminy?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2015, 22:34

ex2bo7ess0m327wq.png
  • marrtka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moj maz dostał te ksiazeczki dopiero w trzeciej biedronce. kupił 4 :D fajne są, pokazałam małej na razie tylko pieska i kotka, miała oczy jak 5 zł.

dxomkrhms4puy6o2.png
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiakra wrote:
    Książeczki w biedronce przynajmniej mojej nie są na tej półce z książkami, tylko na koszach koło body - może to ułatwi poszukiwania ;-) My też kupiliśmy jedną, nie mogłam się zdecydować, ostatecznie padło ma taką z dodatkiem kolorów z kwiatkiem na okładce
    To mamy ta sama. :) Mam w sumie w pobliżu 4 biedronki to jak w tej koło do mu nie będzie innych to pojadę trochę dalej kupić. Zadowolona jestem z niej.

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • kasiakra Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba też dokupię :-)

relgtgf6uee8xud8.png
  • OliOla Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 02:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2015, 22:47

l22nzbmh1lqdktpj.png

• Pinia108 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 04:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Femibion Natal 2. Czyli komplet witain z DHA

Marianna [*] 08.11.2013 8tc
    Kamilka 7.01.2015
    Jan [*] 19.04.2016 12 tc (8/9 tc)
    Weronika 11.08.2017
‹‹ 2185 2186 2187 2188 2189 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ