X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Agus89 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już dostaliśmy becikowe. :)

Na chrzciny wolimy kasę, żeby kupić to co nam się podoba dla Ali.

Wczoraj Ala dała popis swoich możliwości głosowych. Płakała i się prężyła parę godzin.

U nas też wyszły odparzenia. Gdzieś czytałam że mogą powstać od szczepienia. Nie wiem jak to jest powiązane.

Pogoda dzisiaj straszna. Śniegu nie ma ale strasznie wieje.

Będziemy mieć spacer po domu, żeby Ala choć chwilę pospała, bo inaczej nie zaśnie i wieczorem będzie marudzić ze zmeczenia.

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • blador Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Becikowe dla dzieci urodzonych do pazdźiernika chyba i tak jest na podstawie dochodu za rok poprzedzajacy ciaze. a rok czasu jest na wyciagniecie papierow i tak z 2013

Moj glodomorek 120 ml co 3 h, w nocy 100, czasami w nocy jedna przerwa 4h. Zchodzi mu 8 posilkow, a na puszce jest niby 6, boje sie czy nie za duzo, ale nie da rady go przetrzymac, czy oszukac herbatka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2015, 12:42

relgh3718o9n8rtv.png
  • julaa85 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blador wrote:
    Becikowe dla dzieci urodzonych do pazdźiernika chyba i tak jest na podstawie dochodu za rok poprzedzajacy ciaze. a rok czasu jest na wyciagniecie papierow i tak z 2013

Moj glodomorej 120 ml co 3 h.
    właśnie tak się xzastatawiam,że mój za mało dosaje bo 90 co 3 godz. wczesniej ulewał i dlatego dawałam mu mniej, a teraz dostał zagęszczacz do mleka i może dawać mu już te 120? bo po jedzeniu płacze...

3jvz82c33fw7rxzh.png
    3jvzanlizwq4fxt1.png
  • julaa85 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czy wasze dzieci tez mają częste czkawki?

3jvz82c33fw7rxzh.png
    3jvzanlizwq4fxt1.png
  • blador Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czka na potege :) moj najchetniej jadlby co 2,5h

relgh3718o9n8rtv.png
  • julaa85 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blador wrote:
    czka na potege :) moj najchetniej jadlby co 2,5h
    juz myslałam, ze tylko my mamy takie czkawki, ...mój Mateo to płaczek jest...

3jvz82c33fw7rxzh.png
    3jvzanlizwq4fxt1.png
  • julaa85 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to ja nie mam co isc po becikowe...przekroczy

3jvz82c33fw7rxzh.png
    3jvzanlizwq4fxt1.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julaa85 wrote:
    właśnie tak się xzastatawiam,że mój za mało dosaje bo 90 co 3 godz. wczesniej ulewał i dlatego dawałam mu mniej, a teraz dostał zagęszczacz do mleka i może dawać mu już te 120? bo po jedzeniu płacze...

Jula, zagęszczonego mleka mały może chcieć wypić mniej, bo jest cięższe, u nas tak było. Położne zawsze radziły, żeby robić w butelce więcej niż dziecko wypija, bo dziecko jak poczuje się najedzone to przestaje pić. U nas się to sprawdza. Robię tak mleko, żeby zawsze coś zostało na dnie. Teraz Alicja wypija od 100 do 130 ml, z odchyłami w jedną i drugą stronę - w zależności od nastroju. Karmień nam wychodzi zazwyczaj 6 na dobę, ale zdarza się, że i nawet 5.

A i najważniejsze, mała nie jest już taka mała i waży 3760 g :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2015, 13:01

Becia81, Chanela, jonka91, Malenq lubią tę wiadomość

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julaa85 wrote:
    kurcze a to ile nie mozna przekroczyć? w tym państwie to juz paranoja! z macierzyńskim to masakra, współczuję, ja ur.02,01, i w końcem stycznia miałam juz wypłatę , potem 23,02. więc coś długo to u Ciebie
    Bo mam popieprzona i niekompetentna księgową.dzwoniłam do znajomej z ZUS i powiedziała mi ze byly rozbieżności wyjaśniane z księgową.juz się nawet z vice dyrektorką o to pokłóciłam! Do 10 powinnam dostać wyplate z wyrównaniem.szmata ksiegowa.juz mam takie nerwy na nia jak dawno na nikogo!

ug37df9hvpghw3yg.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas znów strajk z jedzeniem. Od 9 nic, pol godz temu pociągnął 3 minuty z cycka i tyle:/ butelka znowu nie smakuje.

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Gwiazdeczka27 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie,
    my dzisiaj byliśmy na kontroli bioderek i wszystko jest ok , mały grzeczniutki nawet się uśmiechał co mnie bardzo też ucieszyło.

Dziewczyny czemu tak przejmujecie się bardzo ulewaniem, przecież to całkowicie normalna sprawa? Nawet dobrze, jak dziecko uleje to mleko które zalega w żołądku. Jak dziecko przybiera na wadzę to wszystko gra :)

Jutro mamy szczepienie. My szczepimy na NFZ , nie wiem jak ja dam radę patrzeć jak Mateusz będzie "cierpiał" od wkłucia. Ale w końcu to dla dobra naszych dzieci a pamiętać tego nie będą na szczęście.

cały czas czekamy z utęsknieniem , aż synek zacznie śmiać się gromkim śmiechem, jestem ciekawa jak będzie ten śmiech brzmiał :)
    Chciała bym też bardzo aby w końcu zrobiło się na tyle ciepło aby małego nie ubierać w te wszystkie warstwy ubranek

jonka91 lubi tę wiadomość

mhsvp07w3ex0n696.png
  • blador Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a czy wasze dzieci przekrecaja sie z brzuszka na plecy?

relgh3718o9n8rtv.png
  • lwuska55592 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mój raz zrobił taki numer teraz jak go kładę na brzuszek to np na stole i na kocu wtedy się ,,giba,, na boki i próbuje ale żeby swobodnie się przekręcał to do tego jeszcze daleko..

ex2bo7ess0m327wq.png
  • isabelle Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dzisiaj rano zaszczepiliśmy Alę drugą dawką prevenaru i rotarixem. Od 10 śpi.

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • Ag... Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak się mocno wkurzy,zdarza się ale rzadko. Ale próbuje mocno, czasem się udaje czasem się poddaje.

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • marrtka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chanela wrote:

My w niedziele mielismy odwiedziny tesciow. Oczywiscie tesciowa jako pielegniarka musiala wszystko sprawdzic. Jak ja nienawidze jak ktos mi sie miesza. Oczywiscie wg nich dziecko bylo glodne co pol godziny. A ona po prostu ze zdenerwowania wkladala raczki do buzi bo ja ciagle nosili a wiadomo ze dziecko nie przyzwyczajone do dziadkow. Nawet potrafila mi wejsc do pokoju sprawdzic jak karmie. Nie przyszlo jej nawet do glowy ze moze nie mam zamiaru swiecic przed nia cyckami.

O Boże, mamy chyba tę samą teściową! nawet zawód się zgadza. U nas dziecko mi wybudziła, chociaż prosiliśmy, żeby dać pospać, bo od rana marudziła i nie spała. Oczywiście polazła do łożeczka i zaczęła do niej gadać, po czym wzięła na ręce i zaczął się płacz. Na pewno z głodu. Tłumaczę teściowej, że dopiero nakarmiłam. No to się dziecko nie najada. Nosz ku^#$%&#!!! Dziecko płakało i mnie się płakać chciało. Powiedziałam teściowej, że kto wybudził, ten daje cyca. Trzęsła nią w rożku aż zasnęła biedna. Mężowi na ręce oddac nie chciała. ECHHHHH jak sobie przypomne to mnie trafia.

dxomkrhms4puy6o2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2015, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny z tym becikowym, to nie koniecznie musi być dużo zachodu.
    Jeśli sytuacja zawodowa się nie zmienila (ja od 2006, a mąż od 2007 w samym zakładzie pracy), to wystarczy mieć kopie swojego pitu za 2013, skąd przepiszecie dane i zaświadczenia od pracodawców o składce na ubezpieczenie zdrowotne.
    Jest dużo kartek we wniosku, ale większośc tylko do podpisania.

• Ag... Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    5 marca dzien tesciowej;) tylko czego tu zyczyc takiej francy.

Ewelina88, Chanela, jonka91 lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • renia83 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku ja nie wiem co wy macie z tymi tesciowymi, ja mówię nie ruszać, nie podchodzić bo śpi czy cokolwiek i nikt młodego nie rusza,dziewczyny nie chcę was buntowac ale to Wasze dzieci i tylko wy możecie je "obronić " a zołza jak chce to niech się gniewa. Wiem że mama męża itp ale ona już odchowala i już, szkoda waszych nerwów i szkoda dzieci.

Ag..., Malenq lubią tę wiadomość

km5sh371hvmbjx86.png
    ug37io4p8tsos5yn.png
  • renia83 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My becikowe też już mamy na koncie, sama zalatwialam wszystko, dostałam dla siebie i męża po pliku oświadczeń do podpisu,do tego zaświadczenia że skarbówki, wypisać wniosek który jest łatwy w razie W służę pomocą i ksero mojego dowodu i ksero aktu urodzenia.

km5sh371hvmbjx86.png
    ug37io4p8tsos5yn.png
‹‹ 2190 2191 2192 2193 2194 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ