*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
renia ja z czasem tez pozwalam sobie na cos wiecej w stosunku do niej, ale nie chce z drugiej strony byc niemila, czy wszczynac klotni. Juz i tak cala rodzina męża mysli o mnie jak o najwiekszej zołzy wiec zagryzam zęby i staram sie zeby spłynęło po mnie.
ale nie wiem ile jeszcze bede w stanie odpowiadac lekko zgryźliwie, pewnie niebawem wybuchne po całosci. -
5 marca Filipek kończy 3 miesiące
a! I najważniejsze
młody wmucił wczoraj swoją pierwszą marchewe
oczy mu chciały wyjść i uszy odpasc tak palaszowal a dziś kupa normalna jedynie kolorek marchewkowy
Ewelina88, Ag..., jonka91, Wiki81 lubią tę wiadomość
-
A propo endomondo - u mnie luty 110 km.
Dziś ponad 5 km w 1h20min ale tylko wokół bloków - mapka wygląda jak zygzaki
Pogoda fatalna, ale moja córka nie chciała w domu spać, tylko na ręce i cały czas rozdrażniona nic się z nią nie dało w domu zrobić więc się wzięłam ubrałam jak na Sybir i poszłyśmy na spacer. Tylko założyłam kombinezon i otworzyłam okno w pokoju (zawsze wietrze jak wychodzimy) i moje dziecko już kima.
ooooo i już płacze...Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2015, 17:26
Ewelina88, Chanela, jonka91, szpilka, Agus89, isabelle lubią tę wiadomość
Marianna [*] 08.11.2013 8tc
Kamilka 7.01.2015
Jan [*] 19.04.2016 12 tc (8/9 tc)
Weronika 11.08.2017 -
No zaczynamy powoli, mały zaczął interesować się naszym jedzeniem więc stwierdziłam że spróbujemy, córka też wcześniej zaczęła jeść a nie po 4 miesiącu, ładnie sobie radził z papką nawet buziola otwierał jak łyżeczka szła także Filip był gotowy i super szczęśliwy
Ewelina88, jonka91, Viv78 lubią tę wiadomość
-
Ag... wrote:w temacie krzeselek do karmienia widze ze oferta na rynku jest dosc spora.
macie juz jakies typy?
Moja siostra cioteczna takie kupiła dla swojej córki i była zadowolona. Ja się jeszcze nad modelem nie zastanawiałam.Ag... lubi tę wiadomość
-
no to skonczylam listę prezentową. Teraz tylko skonsultuje z mezem i mozna rozsyłac;)
w temacie snow tez mi sie snilo, ze siedzialam z 4 z wami w wiezieniu w tajlandii i sie wymykalysmy na imprezy ubrane w kombinezony:D ale niesttey nie pamietam ktore z was to byly;)renia83, Kawa, jonka91 lubią tę wiadomość
-
ania_29 wrote:Wyjdziemy nie wcześniej jak w piątek
Niestety w oskrzelach dalej świszczy. Trzeba ją intensywniej inhalować i oklepywać, żeby czasem nie trzeba było włączyć sterydów.
Quote:
Czy mogłabyś napisać jakiego inhalatora używasz i czy sie sprawdza przy takim maluszku? Zapewne jest to przęt szpitalny ale mimo wszystko jestem ciekawa bo chce kupic do domu i zbieram opinie.
Chyba ze któraś z dziewczyn może polecić jakiś inhalator dobry albo na co zwracać uwagę, są jakieś maseczki specjalne dla takich maluszków czy zwykła dziecięca wystarczy? byłabym wdzięczna za każdą opinie -
nick nieaktualnyChanela u nas było tak że dzień wcześniej meliśmy "nauki" i poprosiliśmy by ksiądz grzał żeby nam maluszki nie zmarzły i... bardzo sobie to wziął do serca
moja była ubrana tak:
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/2d60de8c290f.jpg
i miała do tego płaszczyk różowy z polarku z kapturem a od środka tylko podszewka satynowa. Z domu do auta, z auta do kościoła, z kościoła-auto i potem do restauracji. Ale wydaje mi się że na plusie było. Chrzciłam 22 lutego.
ah i w kościele ściągłam jej czapeczkę- bo było naprawdę ciepło..Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2015, 15:29
Chanela, Bogusiar80 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyU mnie z pogodą podobnie
Rano Padał śnieg, zaśnieżył troszkę podwórko, a jak wybrałam się na spacer to wyszło cudne słonko i termometr w cieniu pokazał mi 7 st
aaa i wiecie co? Wybrałam się z wózkiem dość daleko do sklepu bo mam ochotę na zupę grochową i kupiłam wszystko! POZA GROCHEM! O_oEwelina88, jonka91, szpilka, Malenq, renia83 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Nigdy Was nie nadrobię
Wczoraj mieliśmy szczepienie, a przy okazji sprawdziliśmy ile ważymy -5200 gr. Antos w dalszym ciagu nieźle daje popalić. Nie sypia w dzień dłużej niż 10 minutowe drzemki i to najlepiej na rękach. Za każdym razem, kiedy go odkładam to się budzicałymi dniami mi płacze i wrzeszczy, wydaje mi się, że z głodu, ale kurczę ... 30 minut po jedzeniu znowu byłby głodny, ?Nie ważne ile otrzyma, zje wszystko i mu mało, a przynajmniej tak to wygląda bo strasznie szuka, a smoczek to chce zjeść ... Każda lekarka , polozna etc mówią, ze nie mogę mu dawać więcej jak 120 ml swojego mleka co 2,5-3 h... Juz nawet zalecono nam zagęszczać, ale jest to samo... Czasem sie zastanawiam czy z karmieniem własnym mlekiem nie jest tak samo jak z kp? Tzn, ze powinno byc na żądanie ? Według lekarki nie, bo z piersi nie wiadomo ile zje, a tu ma odmierzone, zagęszczone...
Juz nawet próbowałam cały dzien dawać mu modyfikowane 120ml co 3h i lepiej nie było... Chwile po jedzeniu płacze i szuka, je ręce.. W ogóle on całymi dniami płacze kiedy nie ma w buzi smoka... Nie wiem co robię nie tak, nikt nie wie... Tracę siły...Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm
[*] 2014 i 2016