X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • marrtka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    styczniówki:)

a tak powaznie to mam jeszcze jezyk niemowląt, w paryzu dzieci nie grymaszą i najszczesliwsze niemowle w okolicy a i tak najcheetniej korzystam z babyonline i parenting.pl

Bez styczniówek ani rusz :) też mam te książki.

MartaKD, blador lubią tę wiadomość

dxomkrhms4puy6o2.png
  • OliOla Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2015, 22:48

l22nzbmh1lqdktpj.png

• Ag... Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OliOla wrote:
    Ag mi chustowanie bardzooooo sie podoba. bardziej chodzi mi o mojego M.
    musze obczaić teraz jakieś warsztaty u mnie :)

Ściągne pokarm i jade do biedronki po książeczki :)

to we mu nagadaj ze faceci w chustach wyglądają super i wogole takie tam;)
    u mnie z kolei bardziej mąż naciskal ale jest OK, aczkolwiek i tak on nosi częsciej mlodego.

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2015, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    to we mu nagadaj ze faceci w chustach wyglądają super

ooo tak faceci w chustach... :D

• julaa85 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    isabelle wrote:
    Jula, zagęszczonego mleka mały może chcieć wypić mniej, bo jest cięższe, u nas tak było. Położne zawsze radziły, żeby robić w butelce więcej niż dziecko wypija, bo dziecko jak poczuje się najedzone to przestaje pić. U nas się to sprawdza. Robię tak mleko, żeby zawsze coś zostało na dnie. Teraz Alicja wypija od 100 do 130 ml, z odchyłami w jedną i drugą stronę - w zależności od nastroju. Karmień nam wychodzi zazwyczaj 6 na dobę, ale zdarza się, że i nawet 5.

A i najważniejsze, mała nie jest już taka mała i waży 3760 g :)
    dzięki, racja, odkąd podaje mu z zagęszczaczem te 90 jest spokojniejszy:)abo brzuszek go nie oli albo pojedzony, a dziś ani razu nie ulał:):)

3jvz82c33fw7rxzh.png
    3jvzanlizwq4fxt1.png
  • Melula Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój Małż nie uznaje czegoś takiego jak chusty i kupił nosidełko. Na szczęście będzie na lato - jesień i nie na jakieś długie wędrówki. Mamy takie: http://www.lascal.pl/products/nosidelko-m1-carrier

Byłyśmy na szczepieniu. Miałam je odroczyć, ale Pani pediatra doradziła, że lepiej teraz, niż tak odkładać. Wzięłam 5w1 i na rota za 2-3 tygodnie, aż Ali przejdzie rozwolnienie. Dostałyśmy lek na biegunkę i czekamy na potwierdzenie czy to nietolerancja laktozy, ale wszystko na to wskazuje.
    Poza tym Nasze Dziecię jest spokojne i nie mamy z nią większych problemów, prócz sporadycznych przypadłości z bąkami.
    W weekend byłyśmy na Mazurach, drugi już raz :) Ala lubi jeździć, jak większość dzieci i dobrze znosi nowy klimat, no może częściej je niż zwykle, ale ogólnie jest ok.
    A u mnie kolejny kilogram na "-" i chyba już więcej nie spadnie, bo ciągle jem tak samo, a z ćwiczeń to tylko spacery...
    Miałam mieć wizytę u nowego gina i dziś zadzwonili, że chory i dopiero za 3 tygodnie mogą mnie zapisać :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2015, 16:54

dqprio4pygfv875f.png zrz6anlieenmishw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2015, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melula a jakie potwierdzenie?? Ze to laktoza? Jakieś badania robilas??
    U mnie lekarz od bioderek powiedział ze nosidła nie wczesniej niż 6-7miesiac, bo te wkłady dla niemowlaka nie są takie dobre....wiec moja Tula mai tei musi poczekać....

• Melula Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my planujemy wyjazd na wrzesień, więc nosidło w sam raz. Potwierdzenie - tak powiedziała pediatra, że jak odstawię laktozę (utrzymuje się w mleku ok. 2 tygodnie podobno) i delikol to zobaczymy czy to jest to. Wyniki moczu ok, wi ec to nie pęcherz. Morfologia też ok...

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2015, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to przeszłaś na karmienie mm bez laktozy tak???
    A jakie były objawy?

• Juśka Przyjaciółka

Wysłany: 3 marca 2015, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, mało pisze;),ale Wasze rady są bezcenne. U Nas zaczęło się spinanie, czerwona buźka i płacz. Kolki pewnie? Dziewczyny jak Wasze Maluchy? Dawałyście/dajecie jakieś kropelki przed karmieniem? Malutka do 14 jest taka kochana a już drugi dzień się męczy w południe...Matka sobie pojadła i biedactwo się męczy.Espumisan mam, czekam na sab, ale nie wiem czy się doczekam.

Dziękuje za odpowiedzi..nie mam laptopa w zasięgu a na komórce nie moge się zalogować do Was.

Pozdrawiam:)

relgh371oag5i13h.png
  • Melula Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    A to przeszłaś na karmienie mm bez laktozy tak???
    A jakie były objawy?
    Karmię piersią, tylko musiałam zmienić własną dietę - bez laktozową. Objawy: rozwolnienie (brzydko pachnące, pieniące się, wyrzut wraz z bąkiem - sorki za opis, ale tak to wyglądało), ból brzuszka jak podczas kolki, ale trwający punktowo i do uspokojenia po pionizacji i masowaniu plecków lub brzuszka, delikatna wysypka na pupie i odparzenie wynikające z rozwolnienia. No i nie chciała wcale cyca, ale nie wiem czy to akurat było z tym związane.
    Bóle brzuszka przeszły po delikolu - enzym laktaza, no i teraz moja dieta, musze patrzeć, co zawiera laktozę, a to nie jest takie oczywiste, jak się wydaje.

Dziewczyny, na odparzenia pediatra przepisała mi najprostszą maść - lanolina, parafina, wazelina (na receptę, do wykonania w aptece), jest super - po 6 godzinach zaczerwienienie przeszło.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2015, 18:22

• OliOla Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś

l22nzbmh1lqdktpj.png

• Melula Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OliOla, nam mąka nie pomogła, niestety. Maść - koszt 8zł za dużą puchę, a wydajna bardzo. Starczy na kupę czasu, a można smarować codziennie, bo to najprostsza receptura.

OliOla lubi tę wiadomość

• MartaKD Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej nie bawię się tak! Mężowi pani w biedronce powiedziała ze nie słyszała o takich książeczkach i że może będą od czwartku.

ug37df9hvpghw3yg.png
  • Gwiazdeczka27 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystko jest zależne od tego co jest przyczyną. I ile waży dziecko. Bo od tego też uzależnione jest mimo wszystko dawkowanie danych kropelek. (zawartość substancji symetykonu. Np. w Espumisanie jest jej 40 mg/ml , w Sab simplexie jest ok.70 mg/ml a w bobotiku forte 135 mg/ml

W sab simplexie podawać się powinno 15 kropelek do każdego karmienia (podobno w większości przypadków jego działanie jest skuteczne po paru dniach stosowania) natomiast bobotic forte aby był tak samo skuteczny co sab simplex powinno podawać się więcej kropelek niż zalecane jest w ulotce z tego co pamiętam chyba 7 kropelek. (we wszystkich : infacol, espumisan, bobotic i innych , najważniejszą substancją która pomaga jest właśnie symetykon)

PS. I OCZYWIŚCIE WARTO ZWÓRCIĆ UWAGĘ CZY SAB SIMPLEX JEST TEN NIEMIECKI, BO CZĘSTO MOŻNA DOSTAĆ TEN CZESKI

Może być jednak tak, że dziecko cierpi ponieważ jest problem z tolerancją laktozy wówczas bardzo dobrym ponoć na to specyfikiem jest DELICOL

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2015, 18:38

mhsvp07w3ex0n696.png
  • OliOla Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś

l22nzbmh1lqdktpj.png

• Melula Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwiazdeczka27 wrote:
    Może być jednak tak, że dziecko cierpi ponieważ jest problem z tolerancją laktozy wówczas bardzo dobrym ponoć na to specyfikiem jest DELICOL
    U nas delikol się sprawdził :)

he he he, "uśmiałam się" z mojego małża. Mówię do niego, że jak jedzie po wodę dla mnie to niech zajedzie do Biedry po książeczki dla Ali, takie z czarno-białymi obrazkami, a on do mnie: "Po co, ona i tak nie umie czytać"... No, załamka ;D!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2015, 18:41

• OliOla Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś

l22nzbmh1lqdktpj.png

• Ag... Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OliOla zaraz bede obgadywac ja z mezem:
    co wymyslilam?

chusta, mei tai, basenik ( na dzialke do dziadkow) namiot plazowy, krzeselko do karmienia, trunki ( ta walizeczka- nie alkohol), mata piankowa skip hop, zestaw do karmienia skiphop,samonagrzewajaca sie butelka, zaglowek angel's wings la millou, sleepy bag la millou,z badziewii niepotrzebnych puszeczka na odcisk lub na pukiel wlosos i ząbek.
    wiekszosc przyda nam sie na lato i na wyjazdy czy chocby na ogrodek do moich dziadkow.

pewnie nie wszystko potrzebne ale wydaje mi sie ze kilka rzeczy jest sensownych.

OliOla lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • marrtka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my tez stosujemy delicol i nie ma bólów brzuszka, oczywiscie bąki są, ale dziecko się nie męczy.

dxomkrhms4puy6o2.png
‹‹ 2193 2194 2195 2196 2197 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ