*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
My raczej postawimy na prezenty pieniężne na chrzest. I tak na pewno od prababci dostanie $. Ponieważ będziemy chcieli Filipowi kupić ładny gruby łańcuszek i krzyżyk. Ale to wydatek spory, więc z każdej okazji typu właśnie chrzciny czy urodziny będziemy zbierać pieniążki, część dołożymy i kupimy mu w dorosłym rozmiarze łańcuch.
A jeżeli ktoś będzie chciał jednak dać prezent rzeczowy to też myślałam o krzesełku do karmienia, bądź jakimś stoliczku edukacyjnym. My chrzcimy, jak Filip będzie miał pół roczku, więc do stoliczka szybko dorośnie. -
Heloł, trochę czasu mnie nie było, ale starałam się podczytywać. Niestety laptop mi padł i miałam was tylko na komórce, a poza tym my ciągle w biegu.
Ala miała podejrzenie zapalenia pęcherza albo nietolerancji laktozy, po tych naszych przebojach z rozwolnieniem. Pęcherz wyeliminowany, teraz badamy nietolerancje. Jesteśmy na Delikolu, a ja wyeliminowałam laktozę, obserwujemy. Dziś mamy szczepienia, ale chyba przełożę na za tydzień, bo ciągle ktoś u nas chory, a i u Ali wczoraj oczko zaropiałe.
Jonka, my też chrzcimy chyba w czerwcu, choć "starszyzna" rodowa oburzona, czytaj moje babcieWiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2015, 10:15
-
jonka ja też jeszcze nie mam pita dzięki nieogarniętej księgowej, także spoko, mąż ma od miesiąca, z zusu też dostałam tylko z pracy nie.
Ag... krzesełko jest fajne bo praktyczne, ale bon do smyka też spoko bo mogłabyś kupić fotelik do samochodu. Możesz też poprosić o pościel łożeczkową, albo juz większą. Zawsze się przyda.
Ja dzisiaj mam zamiar kupić tą książeczkę skoro tak zachwalacie, tylko coś pochmurno zaczyna się robić, wczoraj padało, mam nadzieję że dzisiaj już nie bedzie deszczu.
ps. no naprawdę sie naopowiadali o kolkach i kp...nie ma co.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2015, 10:41
-
A co myślicie o nosidle TULA w prezencie na chrzest albo dobrej tkanej chuście? Na liście potrzeb u nas też jest krzesełko do karmienia, ale pewnie kupimy w IKEA, więc nie jakieś drogie. Fajnie byłoby też dostać akcesoria do rozszerzania diety, czyli zestaw talerzyk z podziałkami, sztućce, kubek do picia, termos do ciepłych posiłków na spacerze np. Skip Hop.
Ag..., OliOla lubią tę wiadomość
-
zielarka wrote:U nas wdrożone rozwiązania antyulewaniowe. Mąż podwyższył dno łóżka, które można regulować, tak, że głowy mamy wyżej a mała leży pod kątem i mleko nie ma szans się cofać. Często jąodbijam. Zmieniłam też kołdrę, dwa dni temu gdy coś zaczęło się dziać, zaczęłam używać wełnianej kołdry, wczoraj pomyślałam, że to może od tego i wróciłam do starej kołdry.
Można takiemu maluchowi podawać wit C? Jeśli tak to w jakiej dawce? Któraś z was o tym pisała.
Zielarka, a jak duży ten kąt?
Dziewczyny które korzystają z syropku na ulewanie-dziala? -
Też się zastanawiam co na chrzciny bym chciała dla małej,bo pewnie będą pytać. Wolałabym kasę,chociaż moja teściowa to pewnie kupi jakieś badziewie albo powie,że nie ma kasy "bidulka".
A w ogole to ja nadal nie mam macierzyńskiego! Wchodzę codziennie na portal zusu i sprawdzam.juz kurwicy dostaję!