X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Selene Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    m

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 11:44

eNortjKzUjIytDAwMVKyBlwwFXACzg,,50.png
  • jonka91 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My raczej postawimy na prezenty pieniężne na chrzest. I tak na pewno od prababci dostanie $. Ponieważ będziemy chcieli Filipowi kupić ładny gruby łańcuszek i krzyżyk. Ale to wydatek spory, więc z każdej okazji typu właśnie chrzciny czy urodziny będziemy zbierać pieniążki, część dołożymy i kupimy mu w dorosłym rozmiarze łańcuch.

A jeżeli ktoś będzie chciał jednak dać prezent rzeczowy to też myślałam o krzesełku do karmienia, bądź jakimś stoliczku edukacyjnym. My chrzcimy, jak Filip będzie miał pół roczku, więc do stoliczka szybko dorośnie.

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• jonka91 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po przerwie w DDTVN o karmieniu piersią, kolkach itp. (Marta już pisała)

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• Melula Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heloł, trochę czasu mnie nie było, ale starałam się podczytywać. Niestety laptop mi padł i miałam was tylko na komórce, a poza tym my ciągle w biegu.
    Ala miała podejrzenie zapalenia pęcherza albo nietolerancji laktozy, po tych naszych przebojach z rozwolnieniem. Pęcherz wyeliminowany, teraz badamy nietolerancje. Jesteśmy na Delikolu, a ja wyeliminowałam laktozę, obserwujemy. Dziś mamy szczepienia, ale chyba przełożę na za tydzień, bo ciągle ktoś u nas chory, a i u Ali wczoraj oczko zaropiałe.
    Jonka, my też chrzcimy chyba w czerwcu, choć "starszyzna" rodowa oburzona, czytaj moje babcie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2015, 10:15

dqprio4pygfv875f.png zrz6anlieenmishw.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julaa85 wrote:
    ag, a gdzie dzwoniłas do którego UC? bo podobno teraz można gdziekolwiek i tak podadzą...może tez zadzwonie tam gdzie ty?:)
    jaworzno, ale nie do USC tylko do UM

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    poszukam, postaram sie zrobic liste prezentow z roznego zakresu cenowego.

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielarka ja podaję WIt C, W styczniu jak miała niecały miesiąc to miałam zleconą dawkę 1 raz dziennie 5 kropelek , a teraz już mogę 2 razy dziennie po 5 kropelek.

zielarka lubi tę wiadomość

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • julaa85 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    jaworzno, ale nie do USC tylko do UM
    a to my niedaleko siebie, ja jestem z Chrzanowa:) zadzwonie tam z ciekawości i zapytam:)

Ag... lubi tę wiadomość

3jvz82c33fw7rxzh.png
    3jvzanlizwq4fxt1.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jula serio? to spacer wiosną:)

julaa85 lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • julaa85 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    Jula serio? to spacer wiosną:)
    no pewnie:)

Ag... lubi tę wiadomość

3jvz82c33fw7rxzh.png
    3jvzanlizwq4fxt1.png
  • magdalenka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jonka ja też jeszcze nie mam pita dzięki nieogarniętej księgowej, także spoko, mąż ma od miesiąca, z zusu też dostałam tylko z pracy nie.

Ag... krzesełko jest fajne bo praktyczne, ale bon do smyka też spoko bo mogłabyś kupić fotelik do samochodu. Możesz też poprosić o pościel łożeczkową, albo juz większą. Zawsze się przyda.

Ja dzisiaj mam zamiar kupić tą książeczkę skoro tak zachwalacie, tylko coś pochmurno zaczyna się robić, wczoraj padało, mam nadzieję że dzisiaj już nie bedzie deszczu.

ps. no naprawdę sie naopowiadali o kolkach i kp...nie ma co.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2015, 10:41

• isabelle Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co myślicie o nosidle TULA w prezencie na chrzest albo dobrej tkanej chuście? Na liście potrzeb u nas też jest krzesełko do karmienia, ale pewnie kupimy w IKEA, więc nie jakieś drogie. Fajnie byłoby też dostać akcesoria do rozszerzania diety, czyli zestaw talerzyk z podziałkami, sztućce, kubek do picia, termos do ciepłych posiłków na spacerze np. Skip Hop.

Ag..., OliOla lubią tę wiadomość

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiakra wrote:
    trzeba okazać akt urodzenia dziecka
    U mnie po 2 tyg mąż odebrał z urzędu.nie pokazywał aktu urodzenia.

ug37df9hvpghw3yg.png
  • julaa85 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i w Jaworznie podali przez telefon:)

Ag... lubi tę wiadomość

3jvz82c33fw7rxzh.png
    3jvzanlizwq4fxt1.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Isabelle fajne pomysly;)

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • julaa85 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    podobno do becikowego trzeba miec przybitą pieczatkę na akcie ur. to prawda?

3jvz82c33fw7rxzh.png
    3jvzanlizwq4fxt1.png
  • Viv78 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zielarka wrote:
    U nas wdrożone rozwiązania antyulewaniowe. Mąż podwyższył dno łóżka, które można regulować, tak, że głowy mamy wyżej a mała leży pod kątem i mleko nie ma szans się cofać. Często jąodbijam. Zmieniłam też kołdrę, dwa dni temu gdy coś zaczęło się dziać, zaczęłam używać wełnianej kołdry, wczoraj pomyślałam, że to może od tego i wróciłam do starej kołdry.
    Można takiemu maluchowi podawać wit C? Jeśli tak to w jakiej dawce? Któraś z was o tym pisała.

Zielarka, a jak duży ten kąt?
    Dziewczyny które korzystają z syropku na ulewanie-dziala?

• julaa85 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    załatwiał juz ktos to becikowe? dużo zamieszania?

3jvz82c33fw7rxzh.png
    3jvzanlizwq4fxt1.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też się zastanawiam co na chrzciny bym chciała dla małej,bo pewnie będą pytać. Wolałabym kasę,chociaż moja teściowa to pewnie kupi jakieś badziewie albo powie,że nie ma kasy "bidulka".
    A w ogole to ja nadal nie mam macierzyńskiego! Wchodzę codziennie na portal zusu i sprawdzam.juz kurwicy dostaję!

ug37df9hvpghw3yg.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julaa85 wrote:
    załatwiał juz ktos to becikowe? dużo zamieszania?
    Polecam najpierw policzyć czy nie przekraczasz dochodów,bo podobno sporo załatwiania.

ug37df9hvpghw3yg.png
‹‹ 2188 2189 2190 2191 2192 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ