X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Melula Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona twierdzi, że po odstawieniu produktów bezlaktozowych trzeba 2-3 tygodnie odczekać, aby się ich pozbyć z mojego mleka.
    Jesteśmy na piersi tylko, ale te kupki były 10-12 razy dziennie, teraz jest 5-6.

dqprio4pygfv875f.png zrz6anlieenmishw.png
  • Melula Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jonka, jak tam idzie z używaniem tych "trójek" u Fifka?

dqprio4pygfv875f.png zrz6anlieenmishw.png
  • magdalenka Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej, zielarka, ania trzymajcie się i zdrówka dla Was.
    dziewczynom które dziś szczepią nie zazdroszczę, dla mnie to było straszne przeżycie. I jeszcze ta niemożliwość przytulenia miedzy szczepieniami tylko trzeba przytrzymywać.

Jaś je co 2h najczęściej. Na wieczór dostaje 60-90 mm ale widzę żeby jakoś lepiej po tym spał...u nas kupki rzadkie i zółte i dużo bąków. Pewnie od tych rzadkich kup odparzenia...sudocrem nie dał rady, od wczoraj mąka ziemniaczana w użyciu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2015, 10:22

• jonka91 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melula wrote:
    Jonka, jak tam idzie z używaniem tych "trójek" u Fifka?
    Powiem Ci, że jedynie 3 łapią całą nocną kupkę, która jest przeogromna! 2 sobie nie dawały już rady. A ja zostawałam z dzieckiem, które prawie na uszach miało kupkę :P sorry za dosłowność! :)
    Zostało mi jeszcze sporo 2 z pampersa i muszę je wykończyć.. Także przepraszam ale nawet nie będę w stanie odkupić tych pampków.. :( Bo mi też zostaną..

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• jonka91 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie dziecię po nocno-porannych przebojach śpi! Szkoda, że ja choć zmęczona usnąć nie mogę.. No cóz biorę się chyba za obiad..

Zielarko zdróweczka dla córci!! I trzymaj się w tym szpitalu i uważaj bardzo na siebie!

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• magdalenka Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny które pampy są większe dada premium comfort czy dada zwykłe(domek) ?? mam zapasy i tych i tych a chce już przejść na 3 i nie wiem które zaoszczędzić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2015, 10:37

• Ag... Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    premium comfort- ale nie jakos znacznie wieksze.

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć pozdrawiam wszystkich na wstępie moich wypocin. ja chyba zwariuje wczoraj po poludniu byłam na kontroli po szpitalu bo mały mial zapalenie pluc, oskrzeli i nosogardła wszystko ok a tu dzis rano katar no tylko sie pochlastac.mam nadzieje ze sie znów nic nie rozwinie czy wasze maluchy maja tylko katarek lub mialy i nic poza tym.

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie umię dodac zdjecia wiec zmieniłam profilowe na nim Antoś usmiecha sie do mamy w dniu gdy skonczył 4 tygodnie. zdjecie robione w szpitalu

szpilka, Bogusiar80, Ewelina88 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaDM napisz co tam u Was, jak Vincent?? ;)

szpilka lubi tę wiadomość

• kasiakra Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalenka wrote:
    hej, zielarka, ania trzymajcie się i zdrówka dla Was.
    dziewczynom które dziś szczepią nie zazdroszczę, dla mnie to było straszne przeżycie. I jeszcze ta niemożliwość przytulenia miedzy szczepieniami tylko trzeba przytrzymywać.
    U nas pomiędzy wkłuciami pielęgniarka kazała przytulać, uspokajać, śpiewać itp. Zresztą wkłucia robiła gdy młody był u mnie na rękach

Malenq lubi tę wiadomość

relgtgf6uee8xud8.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia86 śliczny Antoś :)
    Kurcze, kolejne dziecko z chorobą... Co to się dzieje...

MartaKD długo u Was trwał bunt? Moją próbuję oszukać inną pozycją karmienia. Być może jest lepiej. Czy dziecku może przeszkadzać zbyt silny strumień mleka?

201501145565.png
  • Agus89 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po nocy odparzenia zrobiły się takie grudkowate i większe.. :/
    Myślicie żeby do lekarza pojechać czy jeszcze próbować masciami itp.?

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    belldandy wrote:
    Czy karmiąc bierzecie anty? prawdę mówiąc nigdy ich nie brałam, ale mąż mnie przekonuje że będzie wygodniej hmm sama Noe wiem, boję się skutków ubocznych. DDostam diamille przy kP.

Mi lekarz na kontrolnym badaniu przepisał Azalie tabsy które bierze się nie stosując przerw są dla matek karmiących. ja karmie tylko piersią 10 karmień na dobę i niestety to mnie nie zabezpieczy bo mały szybko je 5-7 minut i najedzony a ponoć trzeba 100 minut na dobę karmić

• OliOla Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2015, 22:49

Agus89 lubi tę wiadomość

l22nzbmh1lqdktpj.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zielarka wrote:
    No i witamy ze szpitalnego łóżka.
    Mała ma zapalenie oskrzeli. Koszmar jakiś...

Ja z Antkiem byłam na zapalenie oskrzeli które na drugi dzień było zapaleniem płuc jak miał 3 tygodnie i 4 dni, wczoraj wizyta kontrolna ok a dziś rano katar

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agus89 wrote:
    Po nocy odparzenia zrobiły się takie grudkowate i większe.. :/
    Myślicie żeby do lekarza pojechać czy jeszcze próbować masciami itp.?
    Moze rozloz podklad nieprzemakalny na to stary koc/recznik (jakby narobila) i poloz gołą dzidzie, nakryj pieluszka by nie zmarzla i niech tak wietrzy pupe.;)

Agus89 lubi tę wiadomość

• Viv78 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdrowia dla wszystkich naszych maluchow,siły dla mam.
    Matko jak się boje chorobska.
    Z czego się biorą te problemy, kwestia pogody czy wirusów? i z tego co widzę to KP ...

AG...Kostek z tego co pamiętam strajkuje czasem przeciw piersi? Dlugo to u niego trwa? Ja oszaleje.mała je 5 minut i w nosie ma dalsze jedzenie a na dodatek laduje później do buzi piastke-to głodna jest czy nabyła nowa umiejętność która się cieszy?.a od 2 wieczorów wpada w szal i piers odrzuca i płacze przez kilka godzin, uspokaja się tylko przy odpowiednim bujaniu.
    Chciałabym ja nawet dokarmic czymś ale ona się wscieka przy próbie włożenia smoczka do buzi.mam zalamke. Ryczec mi się chce normalnie

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i tak jak pisze kawa wietrzenie pupy najlepiej 2-3 razy dziennie + mąka ziemniaczana nie żadne pudry

Agus89 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś a smarowałaś tormentiolem bo nie doczytałam też świetna sprawa jeśli bephanten nie pomaga

Agus89, Gwiazdeczka27 lubią tę wiadomość

‹‹ 2198 2199 2200 2201 2202 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ