X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strasznie mnie przytłacza widok tego mojego małego bobka z wkłuciem, kroplówą, kaszlącego...ryczę tu raz po raz...

FITop1.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zielarko trzymaj się. Maluchy odczuwają nastrój mamy. Moja też ma antenkę w główce, wczoraj jej zmieniali, więc znów była kłuta. Trzeba to przetrwać i podejść do tego z pozytywnym nastawieniem.
    Marzę o domu, bo czuję się jak fleja

201501145565.png
  • magdalenka Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój Jaś dzisiaj pierwszy raz w rajtuzach..ehh cięzko mi będzie rozstać się z noworodkowymi kaftanikami i śpiochami. Bo z body i pajacami zostaniemy jeszcze trochę.

• magdalenka Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zielarka, ania jestem z Wami myslami, trzeba to przetrwać musimy być dzielne dla naszych szkrabów, choc wyobrażam sobie jakie to musi być uczucie widzieć jak kłują nasze dziecko.

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczęta! Mamusie z chorymi szkrabami trzymajcie się!

U nas dla odmiany chora jestem ja. Zapalenie oskrzeli i tak strasznie się boje ze Tymka zaraże, ale cały czas dalej karmie piersią wiec liczę ze moje przeciwciala go uchronią. Póki o trzyma się dobrze, nie ma nawet kataru tylko standardowo furczy na nosie.

Dziewczyny pamiętacie co to było jak są śmierdzące baki? Tymek wczoraj cały wieczór nie mógł zrobić kupy tylko takie smierdziele strzelał za to rano za przeproszeniem zesral się tak, bo nie można nazwać tego zrobieniem kupki, że nawet nie wiedziałam jak mam go chwycić żeby się nie ubrudzic. Wszystkie ciuchy brudne. No i zastanawiam się czy mu coś zaszkodziło czy tak się zdarza?

A co do odparzenia na pupie. Ja zawsze myje pupę po kupie pod kranem mydłem marsylskim z olejem palmowym. Ono ma takie dzialanie gojace ranę po CC tez nim mylam. Pupka jest bez zastrzeżeń. :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2015, 11:54

Agus89 lubi tę wiadomość

• Juśka Przyjaciółka

Wysłany: 4 marca 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje za odpowiedzi:)

Witam,
    Bell a próbowałaś tak z pół godz po jedzeniu odpalić suszarkę?Przykryj brzuszek pieluchą, ogrzewaj powietrzem(uważaj na uszy) i masuj wg wskazówek zegara. Moja to lubi:)Wczoraj dałam jej 5 kropelek espumisanu przed jedzeniem w dzień i spała smacznie bez pobudek.

A jeszcze...
    Miałam takie dni z Malutką, że nie schodziła z rąk(wydawało mi się), ciągle nad nią wisiałam, usypiałam po każdym jedzeniu bo myślałam, że tak ma być. No i też ciągle ręce i ręce. Nawet jak nie płakała.
    Przyszła do mnie położna i mówię, że cały dzień z nią walczę. Kobietka mi mówi..Babo weź się zrelaksuj włącz radio..tak zrobiłam. Małą ciach na wyrko, muzyczka itd.Jak nie płacze to zabawy w łóżeczku, jak popłakuje też od razu jej nie biorę na ręce.

Hanka waży 5190, ale położna mnie uspokoiła..jak nie ulewa to ok. Je co dwie godz, 2,5. W nocy spi sobie 6 godz. Pocieszam się, że chyba rośniemy zdrowo:)

Pozdrawiam!

Chanela lubi tę wiadomość

relgh371oag5i13h.png
  • Viv78 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielarka ja rycze jak tylko sobie to wyobraze wiec Ci się nie dziwie a jak zobaczylam zdjęcie Malej Ani z ta antenka to tez w ryk.ale jesteście na pewno w dobrych rękach.trzymajcie się.

• julaa85 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zielarka wrote:
    Strasznie mnie przytłacza widok tego mojego małego bobka z wkłuciem, kroplówą, kaszlącego...ryczę tu raz po raz...
    wiem, jak cięzko ja coprawda byłam z moim synkiem starszym synkiem jak miał 8 mies. ale do dzisś nie zapomnę jak on krzyczy w niebogłosy a 3 pielęgniarki próbują mu się wkłuć w żyłę...raz w rekę , raz dłoń...masakra,, ale musisz mysleć ,że to dla dobra dzidziusia...jeszcze troche i będzie dobrze!

3jvz82c33fw7rxzh.png
    3jvzanlizwq4fxt1.png
  • julaa85 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agus89 wrote:
    Po nocy odparzenia zrobiły się takie grudkowate i większe.. :/
    Myślicie żeby do lekarza pojechać czy jeszcze próbować masciami itp.?
    mnie w szpitalu pielęgniarka powiedziała,że dobrze jest własnym mleczkiem posmarować te odparzenia:)podobno pomaga, polecaja też tormentiol

Agus89 lubi tę wiadomość

3jvz82c33fw7rxzh.png
    3jvzanlizwq4fxt1.png
  • Juśka Przyjaciółka

Wysłany: 4 marca 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Życzę zdrowia!Trzymaj się Zielarko, będzie dobrze.

relgh371oag5i13h.png
  • renia83 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już po w domku, u nas też każą wręcz tulic między kluciami, kolejne 17 :/
    Dziewczyny szpitalne trzymajcie się dzielnie i zdroweczka dla dziewczynek :)

km5sh371hvmbjx86.png
    ug37io4p8tsos5yn.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viv78 wrote:
    Zdrowia dla wszystkich naszych maluchow,siły dla mam.
    Matko jak się boje chorobska.
    Z czego się biorą te problemy, kwestia pogody czy wirusów? i z tego co widzę to KP ...

AG...Kostek z tego co pamiętam strajkuje czasem przeciw piersi? Dlugo to u niego trwa? Ja oszaleje.mała je 5 minut i w nosie ma dalsze jedzenie a na dodatek laduje później do buzi piastke-to głodna jest czy nabyła nowa umiejętność która się cieszy?.a od 2 wieczorów wpada w szal i piers odrzuca i płacze przez kilka godzin, uspokaja się tylko przy odpowiednim bujaniu.
    Chciałabym ja nawet dokarmic czymś ale ona się wscieka przy próbie włożenia smoczka do buzi.mam zalamke. Ryczec mi się chce normalnie

Oj tak, Kostek zaczął strajkowac 5 lutego dokladnie. 3 minuty na cycu i ryk jakby ze skory obdzierali. Dokarmialam MM bo ciagle marudzil i byl glowdny, minelo po kilku dniach. Teraz od niedzieli to samo tylko ze butelka tez jest beee. Uwazam to za humorki bo raz zje raz nie. Księciunio szanowny. Nie wiem co ci poradzic- Kostek nie jest teraz marudny wiec pewnie jest najedzony.
    A mozliwe ze pchanie rąk do buzi to objaw skoku.

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez juz po szczepieniu.Przy pierwszym w rączkę nie zapłakała wcale, przy drugim w nóżkę pomarudziła i przy trzecim w nóżkę się dopiero rozpłakała na jakieś 10sekund, wyszłyśmy z gabinetu, ubrałam ją,do wózka i w drodze do domu zasnęła i śpi:) Ma chyba wysoki próg bólu jak ja:)
    Na ropiejące oczko dostała kropelki.
    a oto nasze zaproszenia na chrzest:) na zywo ładniejsze kolory i tak się fajnie papier mieni i cyrkonie:)
    dbc558312db4052fmed.jpg
    7c141c97f9b64146med.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2015, 12:28

Kawa, Ag..., jonka91, Agus89, szpilka, Ewelina88 lubią tę wiadomość

ug37df9hvpghw3yg.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania_29 wrote:
    kasia86 śliczny Antoś :)
    Kurcze, kolejne dziecko z chorobą... Co to się dzieje...

MartaKD długo u Was trwał bunt? Moją próbuję oszukać inną pozycją karmienia. Być może jest lepiej. Czy dziecku może przeszkadzać zbyt silny strumień mleka?
    u mnie rpzy zbyt silnym strumieniu mała się krztusi.bunt trwał jakieś 2 tygodnie, nie wiem czy się musiał sutek wyrobić,czy co.próbowałam różnych pozycji,co się napociłam z tym cyckiem!

ug37df9hvpghw3yg.png
  • Agus89 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za rady. :*

W takim razie u nas dziś dzień wietrzenia pupy i mąki ziemniaczanej. :) Zobaczymy czy będzie lepiej.

Co do tormentiolu to czytałam o złym wpływie kwasu borowego na dzieci się obawiam tej maści. Mąż zamówił w aptece torimentalum.

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi mleko sika z piersi zaraz jak tylko zacznie jeść, na początku krztuszenie było za każdym karmieniem i to po 2-3 razy ale wiadomo dziecko też musi nauczyć się jeść i oddychać przy jedzeniu. Teraz też zdarza nam się przynajmniej raz dziennie przy tym tryskającym mleku

• szpilka Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez juz po szczepieniu
    bralismy 5w1 i engerix trzymalam go jak do odbicia i pielegniarka sie wkluwala w uda, przy szczepieniu plakal krotko za to ubieranie to tragedia
    mamy 57 cm i wazymy 4550

panie troche nieogarniete uwazaja, ze szczepienie euvaxem i engerixem to to samo i chcialy euvaxem szczepic mimo wpisanego engerixu w ksiazeczke

tez sie nam odparzenia zrobily i dostalismy clotrimazolum na to poza normalnymi masciami

pani pediatra srednio zainteresowana tym czy sie poprawilo po zeszlym tyg tylko gardlo obejrzala i stwierdzila, ze nie ma juz plesniawek, osluchac osluchala, ale temperature zmierzyla dopiero po moim pytaniu o mierzenie

a i w poczekalni synus ulal na tatusia a w punkcie szczepien na mamusie celowal prosto w dekolt

OliOla lubi tę wiadomość

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szpilka wrote:
    My tez juz po szczepieniu
    bralismy 5w1 i engerix trzymalam go jak do odbicia i pielegniarka sie wkluwala w uda, przy szczepieniu plakal krotko za to ubieranie to tragedia
    mamy 57 cm i wazymy 4550

Nam mierzyła glowie,brzuszek i ważyła.Klara ma 4450g.

szpilka lubi tę wiadomość

ug37df9hvpghw3yg.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zrobilam e-liste prezentow na chrzciny z mozliwoscią rezerwacji co kto chce;)

krzesełko wybrałam chicco happy snack, to z ikei piękne ale ja potrzebuje skladane.

Isabelle triptrap fajne, ale baaardzo drogie;)

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Melula Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ala i jej niemowlęce problemy:
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/490c99edfe14.jpg
    Tak się wozimy:
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/2e424a23eb94.jpg
    Właśnie wróciłyśmy ze spaceru - dziś elegancko i dziewczęco:
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/9ff4a4706008.jpg

Agus89, Becia81, Kawa, szpilka, jonka91, magdalenka, OliOla, Chanela, Maud11, Bogusiar80, Ewelina88, Rybka1, kasia86 lubią tę wiadomość

dqprio4pygfv875f.png zrz6anlieenmishw.png
‹‹ 2199 2200 2201 2202 2203 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ