*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
My tez mamy miec sesje,ale cos sie z panią fotograf zgrać nie możemy i jutro zrobię malej sama fotki,bo chce zamówić podziękowania dla gości na chrzciny i potrzebuję fajnego zdjęcia.każdy z gości dostanie pudełeczko -wózeczek a w środku czekoladka ze zdjęciem.i jeszcze jeden magnes tez ze zdjęciem na rodzine,nie każdy z osobna.
Kto by pomyślał,ze takie rzeczy będę kupować...oszalalam:) -
Heloł, u nas delicol po 29zł... Ala właśnie zastrajkowała. Po kąpieli domaga się noszenia przez tatę - terrorystka!
Mieliśmy mieć taką sesję, ale jak Ala była mniejsza, kiedy można robić takie fajne fotki, to nie miałam kasy (ZUS zastrajkował - nie wypłacał), a teraz jak mam to Ala śpi czujnie i nie da się ułożyć.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2015, 20:54
-
MartaKD wrote:Wiele matek myśli,ze ich dziecko się nie najadą,a ja myślę ze moje dziecko je za dużo i ma przepełniony brzuszek i płacze.musze rzadziej chyba ją karmić,patrzeć na zegarek.
mój je 130 ml i jak mu się przerywa aby sobie odbił to zaczyna piszczeć jak warchlaczek, to samo jest jak już zje wszystko do ostatniej kropelki, tak jak by chciał więcej, trzeba go trochę pouspokajać i mu przechodzi na szczęście. Też nie chcę przekarmiać synka bo właśnie potem będzie tylko cierpiał.
Wydaje mi się, że jemu po prostu też bardzo smakuje (lubi jeść) bo gdyby był faktycznie nienajedzony to by po prostu płakał ciągle dopominając się o więcej a on po jakiś 5 minutach już po jedzeniu jest spokojny.
Słuchajcie mi się wydaje , że mój synek nie ma kolek ( w końcu podobno kolki występują stale o tej samej godzinie) u nas jak by miał wzdęcia ponieważ po jakiś 30 minutach od każdego posiłku zaczyna się prężyć i stękać i ulgę przynosi mu dopiero puszczanie bąków. To samo zaczyna się po paru godzinach jakoś tuż przed porą posiłku.
Teraz mam takie pytanie. Kolki przechodzą zazwyczaj w 3 miesiącu a co z tymi wzdęciami one też minął? Przez te wzdęcia Mateusz jest mniej szczęśliwym dzieckiem jest rozdrażniony często i marudny, nie płacze ale no widać , że bardzo duży dyskomfort mu to sprawia. Boje się, że mu tak zostanieWiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2015, 21:36
-
nick nieaktualny
-
no i ciekawi mnie czy one w końcu też ustępują tak jak w przypadku kolek? Nie chcę , żeby synek ciągle się tak męczył. Mój nie płacze ale stęka, pręży się i jest niespokojny. My podawaliśmy mu espunisan i teraz te sab simplex niemieckie ( w sumie po nich tak samo jest jak po espumisanie) na szczęście nie płacze może to mimo wszystko też dzięki kropelkom, że jakąś tam delikatną ulgę dają.
czy przypadkiem kolka nie przyczynia się do wzdęć?Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2015, 21:47
-
nick nieaktualny
-
Ja często Mateusza ukkładam na sobie kiedy on jest na brzuszku , jego główka oparta jest o moje ramię i nim tak majtam delikatnie w górę i w dół dzięki czemu powstaje jak by masaż, widzę, że to najbardziej mu na chwilę obecną pomaga. Mam nadzieję, że to się skończy tak jak kończą się kolki, bo gdyby nie ten dyskomfort spowodowany wzdęciami moje dziecko było by o wiele bardziej szczęśliwe i nie takie nerwowe. A kiedy robi kupkę to strasznie stęka, też nie płacze ale tak stęka, że chyba sąsiedzi słyszą. Śmiesznie to wygląda ale pewnie też przyjemne to dla niego nie jest bo widać ile wysiłku musi włożyć w to aby zrobić kupkę.
-
nick nieaktualnyMalenq wrote:Wszystkiego naj naj kobietki:)
i wszystkiego naj naj dla dzieciaczków co dzisiaj 2miesiące kończą - tak jak moja mała:)
Szymuś dziękuje! (Jest nas troje z 8.01.)
U nas dalej mąż kaszle. Szymi w kołysce ze mną w salonie. Padam po tym tygodniu. . .
Z brzuszkiem trochę lepiej na tym sab simplex, ale pojawiła się kaszka na Buzi i szyjce. Być może skaza białkowa i bebilon pepti trzeba będze zamienić znowu. Poki co mam mu przemywac krochmalem. Jednak płacze czasem jeszcze po jedzeniu , wiec boli go ten brzuszek.
Dzieci macie śliczne!
Ja się trochę Doluje - mój Szymuś nie podnosi tak głowy. A do tego nie wita nas uśmiechem. Rzadko w ogóle się uśmiecha
Coś jeszcze miałam napisać i .... zapomniałam ;/
Szpilka- wodny roztwor gencjany 1%
Malenq, szpilka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyhttp://naforum.zapodaj.net/thumbs/3dd8225b60f3.png
Nasze dwumiesięczne skarbeńko♥♥♥♥♥
Malenq, jonka91, lwuska55592, MartaKD, Maud11, Selene, Ewelina88, Wiki81, Becia81, Chanela, Agus89, szpilka, Bogusiar80, M4DZI4, magdalenka, Anutka, kasia86, Gwiazdeczka27 lubią tę wiadomość
-
ja az boje sie zapeszyc ale na wzdecia pomogla zmiana mleka
to byl pierwszy od ponad miesiaca tydzien bez kropli i oby tak zostalo bo bez prezenia to zupelnie inne dziecko 
Gwiazdeczko moj tak samo zachowuje sie przy jedzeniu i wciaga 130, chyba odrabia niska wage urodzeniowa -2800 -
Pisałyscie o masci robionej do pupy. Co tam było lanolina, wazelina i co jeszcze? Jaka proporcja? Ide we wtorek do dermatologa to mi moze wypisze recepte.Marianna [*] 08.11.2013 8tc
Kamilka 7.01.2015
Jan [*] 19.04.2016 12 tc (8/9 tc)
Weronika 11.08.2017