X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 8 marca 2015, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agus89 wrote:
    Heeeej! :)
    Wszystkiego najlepszego z okazji Dnia Kobiet dla wszystkich mamuś i córek. :)

My jesteśmy w trakcie drugiego karmienia i Ala szykuje się jeszcze do spania z nami w łóżku. :) Taki nasz poranny rytuał. :D Mąż już śpi, a ja stwierdzam że się wyspałam. :) 6 godzin snu mi wystarcza. :)
    Zapowiada się ładna niedziela i długi spacer. :)
    ja też jak się budzi około 6 biorę ją do łóżka:) mąż wstaje 6.30,więc lezymy sobie razem zawsze parę minut:) karmię wtedy ją w łóżku.dziś nawet zasnęłam:) mąż się śmiał,że z gołym cyckiem spię:)

Agus89 lubi tę wiadomość

ug37df9hvpghw3yg.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 8 marca 2015, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,a karmicie piersią przy ludziach,że tak się wyrażę? Ja myślałam,że się będe wstydzić,ale jak przychodzą kolezanki,to wyciągam cycka i daję.Zasłaniam się trochę,no wiadomo:) przy tacie swoim, szwagrze, siostrzeńcu.Czasami chyba oni się bardziej wstydza niż ja:) Nie karmiłam jeszcze "publicznie",nie wiem w sumie jak to będzie jak latem będziemy więcej wychodzić, jeżdzić gdzieś na wycieczki.No bo w butelce jak mleko podgrzeje wtedy?

ug37df9hvpghw3yg.png
  • Chanela Autorytet

Wysłany: 8 marca 2015, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wszystkiego najlepszego w dniu naszego święta :)
    Przesyłam mały prezent ;)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/e16aaa087db1.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2015, 12:38

Selene, Wiki81, Maud11, Ewelina88, jonka91, Becia81 lubią tę wiadomość

201501275365.png
    p19uk0s3zyd2g4e9.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 8 marca 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    Gwiazdko nie wybudzaj.
    Wogole widze ze wiecej dzieci spi w nocy to i forum ucichło nocną porą.

Moja budzi się 2 razy zawsze około 2 i około 6.Czasem wezme telefon do ręki i rpzejrzę forum, fejsa, pudelka w tym czasie,ale już mi się nie chce pisać zazwyczaj:)
    3 razy zrobiła tylko sobie dłuższą nockę.Ale bron Boże nie narzekam,bo budzi się,zje i dalej śpi.czasem nawet nie zaglądam w pieluchę,żeby nie rozbudzać:)

ug37df9hvpghw3yg.png
  • Gwiazdeczka27 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2015, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaKD NIECH SIĘ WSTYDZI TEN CO WIDZI ! :D Faceci myślą , że cycki są do "zabawy" a przecież są do karmienia no nie?? :D Zawsze można też nałożyć pieluszkę tetrową tak aby nic nie było widać :)

ps. córeczka przepiękna!! (do mamy taka podobna) :)

mój mąż też na spacerku z synkiem a ja obiad gotuję , kurcze powiem wam, że mam bardzo duże dylematy w taką pogodę jak ubrać synka. Jak jest tyle stopni to jak ubieracie swoje pociechy?

Dziękuję za odpowiedzi, macie rację nie ma co wybudzać dziecka, faktycznie jak by miał być głodny to dał by znać , może dzięki temu przyzwyczai się aby spać całą nockę :) Ale było by fajowo !!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2015, 13:39

MartaKD lubi tę wiadomość

mhsvp07w3ex0n696.png
  • julaa85 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2015, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AG- byliście juz na szczepieniu? jaką szczepionke wybra;liscie?

3jvz82c33fw7rxzh.png
    3jvzanlizwq4fxt1.png
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2015, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas w tym tyg w czwartek druga dawka szczepionki 5w1 i rotawirus. Ale czas szybko leci!!!

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • blador Autorytet

Wysłany: 8 marca 2015, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta slicznotka :) a jak tam bole brzuszka, przeszly?

U nas w tygodniu maz dluuugo pracuje wiec tylko kapie i caluje na dobranoc, weekendy sa jego a teraz jest chory wiec z dala od nas, jak cos to zaklada maseczke i dzisiaj sie facet poplakal ze jest do dupy ojcem bo w tygodniu malo widzi dziecko a jak przyszedl weekend to nie moze :(

MartaKD lubi tę wiadomość

relgh3718o9n8rtv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2015, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szpilka wrote:
    a teraz pytanie do mam dzieci z plesniawkami co zalecili Wasi lekarze dla dzuecka i dla mamy na sutki

my dostalismy tylko nystatyne dla Pawla a ja przemywalam sutki po akrmieniu i gotowalam smoczusia, no i jest niedoleczony przed weekendem mial dwie kropki jeden na wardze drugi na policzku wiec dzwonilam do przychodni do poloznej, kazala dac aphtin a sobie sutki bepanthenem smarowac, ale obawiam sie ze to na sutki moze nie wystarczyc i bedziemy sie tak zarazac w nieskonczonosc

dostalyscie cos na sutki albo rady czym przemywac/smarowac?

Jeżeli pleśniawki to to samo co grzyby to kiedyś położna mi mówiła, że gdyby mi się przydarzyło to na piersi Clotrimazol.

szpilka lubi tę wiadomość

• renia83 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2015, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny u mnie zwrot akcji o 180 stopni,boję się zapeszac ale chyba odzyskalam męża a Filip nareszcie czuje że ma tatę. Szału nie ma nadal wszystkie podstawowe czynności przy małym robię ja w dzień a tymbardziej w nocy ale po np cicięższej nocy mąż wygania mnie spać a sam zajmuje się małym, bawi się z nim, gadają sobie, śmieją się itp, zrobił sobie 2 tyg wolnego żeby nadrobić stracony czas i miałam nawet wychodne w piątek z okazji Dnia Kobiet, małym zajęła się moja mama bo była u nas ale on wstawal też jak mały się budził i jej pomagał, no szok, ja wróciłam o 4 :) o 7 zmieniłam mamę a o 8 zmienił mnie mąż i kazał się wyspać :) to samo dziś rano, modlę się co wieczór żeby tak zostało.
    A i teraz leżę i nadrabiam sobie forum a mąż z synkiem na spacerze od 2 godzin :)
    Miłego dnia Kobietki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2015, 14:16

Maud11, magdalenka, MartaKD, Agus89, Selene, szpilka, Ewelina88, Wiki81, Rybka1, Chanela, jonka91, lwuska55592, OliOla, Becia81, kasia86 lubią tę wiadomość

km5sh371hvmbjx86.png
    ug37io4p8tsos5yn.png
  • julaa85 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2015, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczynki a na taka ładna pogiode jak ubieracie maluszki na spacer w tym tyg. ma byc cie[ło ..i nie wiem , ja mam kombinezon 2 szt, czy kupujecie jakies wiosenne kurteczki?

3jvz82c33fw7rxzh.png
    3jvzanlizwq4fxt1.png
  • julaa85 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2015, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki81 wrote:
    U nas w tym tyg w czwartek druga dawka szczepionki 5w1 i rotawirus. Ale czas szybko leci!!!
    po tej szczepionce było ok? tez ja chce kupic w tym tyg.

3jvz82c33fw7rxzh.png
    3jvzanlizwq4fxt1.png
  • magdalenka Autorytet

Wysłany: 8 marca 2015, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julaa ja też dzisiaj miałam dylemat, ale ubrałam tak jak zawsz w kombinezon zimowy i czapkę zimową, jedynie wyciągnęłam jeden koc z wózka który był "dodatkowy" i nie przykrywałam go pod samą szyję tylko tak poniżej ramion. Kombinezon jeszcze będę zakładała bo nie jest bardzo gruby za to poleciłam męzowi aby zajechał go smyka poszukał jakąś czapkę lżejszą.

• MartaKD Autorytet

Wysłany: 8 marca 2015, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blador wrote:
    Marta slicznotka :) a jak tam bole brzuszka, przeszly?

U nas w tygodniu maz dluuugo pracuje wiec tylko kapie i caluje na dobranoc, weekendy sa jego a teraz jest chory wiec z dala od nas, jak cos to zaklada maseczke i dzisiaj sie facet poplakal ze jest do dupy ojcem bo w tygodniu malo widzi dziecko a jak przyszedl weekend to nie moze :(
    Tak.przeszly.to była chyba mój wina.jadłam zbyt ostre rzeczy.

ug37df9hvpghw3yg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2015, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkie dziewczyny pewnie na spacerach a my w domu :/

No ale testujemy przygotowanie mięcha dla kilkunastu osób na chrzciny :)

Zrobiliśmy też próbę generalną bo zabraliśmy Tomka na mszę na której za tydzień będzie miał Chrzest :) Pół mszy oczy jak 5 zł, drugie pół przespał. O dziwo smok był w użyciu tylko 5 minut. Mam nadzieję że tak też będzie za tydzień... :)

• ania_29 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2015, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My ubrałyśmy dzisiaj wiosenny płaszczyk. Na nóżkach miała rajtuzki, więc jej przykryłam kocem. W zimowym ubraniu by mi się spociła a to jeszcze gorsze niż lekki ubiór

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2015, 15:00

201501145565.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 8 marca 2015, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renia,to super wiadomości :) chłopy to jednak musza dojrzeć do każdej sytuacji:)
    Tez musze sie rozejrzeć wkrótce za lżejszą czapeczką na wyjścia.
    Póki co ubieralam body z długim rękawem,bluza pajacyk i spodnie,albo dwie pary spodni i kombinezon pluszowy.na razie chyba tak zostanie.moze bluzę ciensza zaloze,żeby stopniowo przyzwyczajać.

renia83 lubi tę wiadomość

ug37df9hvpghw3yg.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 8 marca 2015, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie ja ubieram w tyle warstw co siebie sama.no może ja nie nosze dwóch par spodni,ale płaszcz zimowy nadal zakladam.

ug37df9hvpghw3yg.png
  • Agus89 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2015, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaKD wrote:
    ja też jak się budzi około 6 biorę ją do łóżka:) mąż wstaje 6.30,więc lezymy sobie razem zawsze parę minut:) karmię wtedy ją w łóżku.dziś nawet zasnęłam:) mąż się śmiał,że z gołym cyckiem spię:)

Oj u nas goły cyc to prawie codzienność. :D

Co do karmienia w miejscach publicznych to wczoraj karmiłam Alę na parkingu przed Kauflandem. :D W samochodzie oczywiście. :) A tak jak jedziemy w odwiedziny do kogoś to idę do pokoju gościnnego. :) Ale nie wyobrażam sobie karmić w galerii handlowej. :P

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • Agus89 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2015, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dzisiaj na spacer ubraliśmy body z krótkim rękawem na to tunikę i legginsy. :) Ma wierzch pluszowy kombinezon i kocyk. W trakcie spaceru zajrzałam do wózka czy Ali aby nie za ciepło, bo zaczęła się przebudzać a to znak że coś jest nie tak. I faktycznie była spocona. Więc odpielam kombinezon i spała dalej. Czapkę też juz cieńsza, bo jak jest ucho zbyt szczelnie zakryte to jest straszny płacz. :D

43kt9vvj5d2sqlej.png
‹‹ 2223 2224 2225 2226 2227 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ