*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
My dzisiaj przeszliśmy 6 km z wózkiem po jakiś wertepach, bo mój mąż to dzikus.

Potem usiedlismy pod domem, zrobiłam kawkę, mąż postrzelał ze swojej broni (repliki oczywiście
) a Ala pospała jeszcze godzinkę.
Teraz jem obiad, Mąż pojechał do pracy. Niedługo idziemy znowu na spacerek, bo aż szkoda w domu siedzieć.
-
Witajcie.
Wszystkiego najlepszego w Dniu naszego święta dla Tych dużych i tych małych kobietek
Dziewczyny ja znów o poradę.
Która masc na brodawki dobra, kompletuję brakujące rzeczy do koszyka w aptece.
Podobno linomag, ale która to?
Moze jakis link. -
nick nieaktualnyslash wrote:Dziewczyny ja znów o poradę.
Która masc na brodawki dobra, kompletuję brakujące rzeczy do koszyka w aptece.
Podobno linomag, ale która to?
Moze jakis link.
Slash ja polecam ten: http://www.aptekagemini.pl/flos-lek-for-mum-preparat-do-pielegnacji-brodawek-sutkowych-15ml.html
To jets 100% lanolina, to samo co Purelan ale dużo tańsza bo polska
Oprócz tego na brodawki dobry jest też Bepanthen Baby - jego można stosować też na odparzenia dziecka czy buźkę więc ma dużo zastosowań
ale trzeba chyba zmywać przed karmieniem.
A linomag o którym piszesz mam też
Ten A+E codziennie na pupcię, a zielony na łuszczącą się skórkę.
marrtka, Chanela lubią tę wiadomość
-
slash wrote:I jeszcze jedno.
A witaminę D3 i i witaminę K - to jaką kupowałyście?
Bo mam na liscie, ale pojęcia brak.
My mamy http://www.aptekagemini.pl/bioaron-witamina-k-d-75-kapsulek-twist-off.html
a do brodawek to co pisała Maud, floslek i bepanthen. zmywałam przed karmieniem. linomag a+e na pupę.
A w ogóle dziewczyny jestem w szoku, kupiłam w swojej aptece delicol i zapłaciłam 48zł. W gemini jest za 23,79zł. Co za złodziejstwo!Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2015, 16:36
-
MartaKD wrote:Dziewczyny,a karmicie piersią przy ludziach,że tak się wyrażę? Ja myślałam,że się będe wstydzić,ale jak przychodzą kolezanki,to wyciągam cycka i daję.Zasłaniam się trochę,no wiadomo:) przy tacie swoim, szwagrze, siostrzeńcu.Czasami chyba oni się bardziej wstydza niż ja:) Nie karmiłam jeszcze "publicznie",nie wiem w sumie jak to będzie jak latem będziemy więcej wychodzić, jeżdzić gdzieś na wycieczki.No bo w butelce jak mleko podgrzeje wtedy?
Marta ja też myślałam że będę miała opory tymczasem w ogóle mnie inni nie peszą
wyciągam cyca i daję. Zauwazylam ze raczej inni tj. np moj tesc czy szwagier albo brat odwracają głowę.
Dziewczyny najlepszego
dla nas wszystkich.
Coś mi się dziś stało w pierś jako że uczę małą pić z butelki odciągam mleko i po ostatnim odciąganiu kłuje mnie w piersi czy któraś z Was tak miała?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2015, 17:51
-
Jula jestem pi rozmowie z panią dr właśnie. W środę mam zrobić posiew i jak bakterii nie będzie to wtedy szczepienie. Można niby juz ale ona woli dmuchać na zimne. Mam receptę na 5 i 6 w jednym nie wiem jeszcze jaka wybiorę. Na rota juz u mnie za pozno. Pneumokoki przy 2 dawce.
No i mały ma lekka anemie ale ponoc ok 3 mca to częste i szybciej zaczniemy marchewkę i jabluszko. -
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2015, 13:57
Ewelina88, renia83, Viv78, szpilka, Gwiazdeczka27, Kawa, lwuska55592, MartaKD, Maud11, Agus89, rastafanka, Selene, blador, jonka91, Wiki81, isabelle, Pinia108, Becia81, Bogusiar80, M4DZI4, kasia86, slash lubią tę wiadomość