X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja teraz boję się drugiej dawki...........:-/ sittttttttttt nawet nie wiem co robić:-/

• Melula Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam pracowity weekend - ogarnęłam kuchnię: umyłam meble, także w środku, płytki na ścianach i podłogę; wyselekcjonowałam w szafie ubrania - za duże poszły do torby i wyjadą na Mazury (motywacja, aby już nie przytyć), przy okazji już poukładałam na wiosnę :) Wczoraj ogarnęłam salon, pomyłam podłogi - taki miałam Dzień kobiet. Dodatkowo kupiłam sobie bukiet tulipanów, bo mój małż nie obchodzi żadnych świąt i okoliczności (ale piwko z okazji dnia kobiet sobie kupił). Nie robiłam obiadu - zamówiłam pizzę (zaszalałam, bo jestem na diecie), do teraz mam wyrzuty sumienia i boję się, że mogłam zaszkodzić Alicji. Ale póki co jest spokojna.
    Miałam leżeć i pachnieć z okazji naszego święta, plany poszły w d..., no ale tak to bywa!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2015, 10:14

dqprio4pygfv875f.png zrz6anlieenmishw.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melula mam takie same plany na najblizsze dni- garderoba i szafki w kuchni przedewszystkim ale taaaak mi sie nie chce.
    Nie martw sie- ja wczoraj tez pizze jadlam, nic mlodemu nie ma;)

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Melula Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tylko moja na delicolu z podejrzeniem nietolerancji laktozy (choć moim zdaniem to nie to - może na mleko krowie albo co innego jej wtedy zaszkodziło, stąd biegunka i ból brzuszka), ale i tak się tą pizzą przejęłam. Na co dzień mega dieta: gotowany kurczak, pulpeciki z mięska z indyka gotowane, marchewka i buraczki już mi bokiem wychodzą, a tu nagle PIZZA!

• Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melula mój rano poszedl z psem i jak wrócił mówi, ze był w sklepie i chciał mi coś kupić na dzień kobiet ale nic nie było (taaa.... tam zawsze coś jest). Następnie wyjął piwo z reklamówki. No myślałam ze mnie coś trafi. Ale potem zabrał nas na długi spacer, do maca i księgarni. Nawet Milunia dostała książeczkę z bajkami.

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • Melula Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój nawet mi tych kwiatów, za które de facto sama zapłaciłam, nie dał. Na spacerze tez byliśmy, ale bardziej burczał niż mówił, miał zły humor, grom wie dlaczego. Burczał, więc milczałam całą drogę... Taki dzień kobiet, dobrze, że zaprosiłam sąsiadów na kawkę, bo bym miała zepsuty do szpiku kości dzień :(

• Ag... Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melula a coż go ugryzło? ja tam w dzien kobiet nie spodziewam sie noszenia na rękach ale milo jak facet doceni i zrobi jakis mily gest. Ja w sumie na dzien kobiet zawsze dostaje kwiatka, zadnych prezentow z tej okazji sie tez nie spodziewam. Wczoraj dostalam 2 skoro mam juz 2 facetow w domu.

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój plan rzadszego karmienia klary nie powiódł się już rano bo po półtorej godziny od ostatniego karmienia obudzila sie i płacze.dałam cycka i uspokoiła się.

ug37df9hvpghw3yg.png
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melula mój rzadko interesuje się takimi świętami, nawet urodziny nie są dla niego specjalna okazja. Ale to już taki typ. Dlatego ja doceniam inne gesty, takie małe, bez okazji. Np miły sms, kartka na lodowce, ogórki na talerzu ułożone w kształcie serce.:):)

Ag... lubi tę wiadomość

zplX18SyZp.gif
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zawsze dostaje kwiaty od taty,męża i chrześniaka.tak i było wczoraj plus czekolada od szwagra

Ag... lubi tę wiadomość

ug37df9hvpghw3yg.png
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaKD wrote:
    Mój plan rzadszego karmienia klary nie powiódł się już rano bo po półtorej godziny od ostatniego karmienia obudzila sie i płacze.dałam cycka i uspokoiła się.
    A nocy tez często wstaje? Bo moja od chwili gdy chodzi spać o 21.00 - 22.00 i wstaje o 4.00 - 5.00, a dziś nawet o 5.30 to w dzień tak jakby nadrabiała. Tez je co 1.5 godziny czasem nawet za pol godz chce jeść. Nie plącze tylko rusza językiem i rusza głowa.

MartaKD lubi tę wiadomość

zplX18SyZp.gif
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj moj przyrodni brat Michas ( 8 lat) poznal Kostka. Niestety ani ja ani moja sis nie widujemy go często bo ma szurniętą matkę, ktora stara się go odciąć od ojca i od nas. Rzucil się mi i mężowi na szyje ( traktuje go jak brata i lubi sie z nim bawić) wozil Kostka, mowil jaki on cudowny.
    Szkoda mi go...widac ze nami tęskni:/ szkoda mi dzieci ktore cierpią na rozwodach rodzicow. Moja mama i tata mimo ze po rozwodzie nigdy nie utrudniali nam kontaktow, jedno na drugie nie psioczylo przy nas...ehhh potrafili i potrafią ciagle ze sobą rozmawiac a tam taie problemy ze nie pozwala mu widywac syna:/

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina88 wrote:
    A nocy tez często wstaje? Bo moja od chwili gdy chodzi spać o 21.00 - 22.00 i wstaje o 4.00 - 5.00, a dziś nawet o 5.30 to w dzień tak jakby nadrabiała. Tez je co 1.5 godziny czasem nawet za pol godz chce jeść. Nie plącze tylko rusza językiem i rusza głowa.
    W nocy podobnie sie budzi.no cóż...na żądanie to na żądanie :)

Ag..., Ewelina88 lubią tę wiadomość

ug37df9hvpghw3yg.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wymagająca;) sproboj na wieczor zjesc budyn albo kakao wypic. Podobno po tym jest bardziej syte mleczko;)

MartaKD lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • julaa85 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my już po spacerku...odkąd odstawiłam herbatki (humana na brzuszek, wszystkie specyfiki typu espulmisan i sab simplex), mój mały nie pręży się i jest spokojniejszy:):)ja też boje się szczepień, tym bardziej że mały ma chyba sapkę, charczy mu w gardle jakby nie mógł odchrząknąć(rano) i w noku też a kataru ani śladu..dziś do lekarza, zobaczymy czy dalej podawac ten zagęszczacz i czy można juz szczepić..ja do gin 24 marca, po zaświadczenie do becikowego od razu bo jednak się zmieścimy w dochodzie..

3jvz82c33fw7rxzh.png
    3jvzanlizwq4fxt1.png
  • julaa85 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    p.s. okresu jeszcze nie ma....
    mój mały wstaje o 12 w nocy, o 3 , potem o 4 standardowo-kupa i nie śpimy do 5,30. a potem zje i śpi do 8,00

3jvz82c33fw7rxzh.png
    3jvzanlizwq4fxt1.png
  • M4DZI4 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się po weekendzie i składam spóznione życzonka z okazji Dnia kobiet wszystkim stycznióweczkom i małym księżniczkom !!! :)

Ja wczoraj cały dzień na "ląfrach" z małżem byłam.Mama została z małym a my ruszyliśmy w miasto :p Najpierw zakupy, oczywiście miałam kupić tylko sukienkę sobie na chrzciny a wyszłam ze sklepu z sukienką, butami i bluzką :D
    Jeszcze dziś mam zamiar zamówić sobie na allegro coś na wierzch i będę jak ta lala :p Potem zaszliśmy na obiad, po obiadku spacer i na deser na ciacho.

Ania29 pisałaś że pozwoliłaś sobie na drinka...też bym sobie pozwoliła tylko nie wiem jak to ogarnąć tzn ile czasu po wypiciu nie można karmić? Też bym sciągneła mleczko i zaszalała :p

relgh371ssmqv4f3.png
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M4DZI4 wrote:

Ania29 pisałaś że pozwoliłaś sobie na drinka...też bym sobie pozwoliła tylko nie wiem jak to ogarnąć tzn ile czasu po wypiciu nie można karmić? Też bym sciągneła mleczko i zaszalała :p

http://www.hafija.pl/2013/08/karmienie-piersia-i-alkohol.html

Tutaj jest odp.

M4DZI4, Rybka1 lubią tę wiadomość

zplX18SyZp.gif
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj dzien kobiet tez zakonczył sie z doopy UWAGA FRAGMENT O WYMIOTACH WRAZLIWYM ODRADZAM CZYTANIE)
    noc z soboty na niedziele maly czesciowo poswiecil na zabawe i znecanie sie nad rodzicami, najpierw mezu go pilnował a potem jak nadeszly poranne pierdy ja w dzien bylo ok choc tez srednio spal poza spacerkiem a bylismy az 2 godziny
    za to wieczorem synus przed 8 zasnal jak kamien i spal do 22 jak go pierdy obudzły a mnie nagle strasznie zoladek zaczal bolec i ialam taki skurcz zoladka ze az mialam lekkie problemy ze zlapaniem glebokiego wdechu, wzielam nospe, bo ewidentnie czulam skurcz, ale tak mi bylo zle ze nie dlaabym rady czekac az zacznie dzialac, mezu przyniosl pepsi i to wreszcie pomogło, bo wywołało wymioty, nie natychmiast ale po jakis 2 godzinach juz bylam w stanie funkcjonowac a skurcz bardzo zelzal, niestety zanim minely te ok 2 godziny nie dalam rady malego nakarmic, wiec wpadlam na swetny pomysl z laktatorem i sciagalam pokarm najpierw 30 ml bo maly sie darl, mezu mu dał i on na chwile zasnal a potem jeszcze 50 se udalo, no a niewiele wczesniej karmilam zanim ból mnie dopadl maly mial problemy zeby potem zasnac ale w cycach pustka na szczescie jak zasnal taki niedokarmiony o 1 to obudzil sie o 5 a wtedy na oba cyce lecielismy i spal z przerwami na kwekanie do 8.30, szok
    a ja nie wiem co mi bylo jedlismy z mezem wszystko to samo, no ale ja od dziecka wiem ze jestem inna z moim systemem trawiennym, wszyscy jedza to samo a ja jena mam sensacje

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jedziemy po poludniu na usg bioderek trzymajcie kciuki

Ewelina88 lubi tę wiadomość

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
‹‹ 2227 2228 2229 2230 2231 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ