SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA PŁODNOŚĆ   

Jak pierwsze 60 dni mogą zwiększyć Twoje szanse na ciążę?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny.

Mam pytanie do mam tarczycowych. Czy robiłyscie tsh i FT4 dzieciaczkom? Jeśli tak to ile wam wyszło? U nas tsh 3,37 (norma do 4,2) FT4 1,28 (norma do 1,7).

Kolejne pytanie do mam z trądzikiem niemowlecym. Czy wasze pociechy mają zaskorniki? Tymkowi niestety się zrobiło kilka i zastanawiam się czy mam coś z tym zrobić? Wiecie żeby nie zostały później dziurki. Takie małe dziecko a już tyle problemów, jakby to była pupa to bym się nie martwila ale to twarz jest.

I od dzisiaj dokarmiam nutramigenem, niestety suche placki na buzi, szorstka skora na rączkach i nóżkach i ciemieniucha + ulewanie potwierdziły nietolerancje na białko krowiego mleka. Dziewczyny które macie dzieciaczki na nutramigenie czego powinnam się spodziewać? zatwardzenie, biegunka?

• julaa85 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maud11 wrote:
    Miałam się odezwać wczoraj ale już nie miałam siły.

My jesteśmy na szczęście w domu.

Spędziliśmy wczoraj w szpitalu kilka godzin. Zrobiono Tomkowi usg brzuszka i wątroba wyszła ok, dlatego lekarka stwierdziła że nie będzie go zostawiać, bo pełno infekcji i mogłoby się skończyć gorzej gdyby został.
    Mamy się zgłosić do poradni patologii noworodka i tam zdecydują jakie badania i co dalej.

Niestety na usg brzuszka wyszły jakieś nieprawidłowości w jednej nerce i dodatkowo mamy skierowanie do poradni nefrologicznej...
    Ja już nie wiem co lepsze - czy żeby był całkiem zdrowy, czy jednak nie - no bo gdyby był, to nikt by nas nie skierował na badania i nic byśmy o tej nerce nie wiedzieli.

Nie wiem jak szybko się rozwijają infekcje u dzieci?
    Bo mam nadzieję że Tomek nic nie przyniósł. Jak przyjechaliśmy do szpitala to nam powiedzieli żebyśmy siedli gdzieś indziej bo dookoła same zapalenia płuc...
    kurcze, może i dobrze ze zrobili wszystkie badania...a jak spr.z bilirubiną, jaki poziom? my tez mielismy skierowanie na patologie, ale poszłam do ordynatorki dziecięcego prywatnie i dostał leki a bilirubina spadła:)

3jvz82c33fw7rxzh.png
    3jvzanlizwq4fxt1.png
  • julaa85 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nuskaw wrote:
    Hej dziewczyny.

Mam pytanie do mam tarczycowych. Czy robiłyscie tsh i FT4 dzieciaczkom? Jeśli tak to ile wam wyszło? U nas tsh 3,37 (norma do 4,2) FT4 1,28 (norma do 1,7).

Kolejne pytanie do mam z trądzikiem niemowlecym. Czy wasze pociechy mają zaskorniki? Tymkowi niestety się zrobiło kilka i zastanawiam się czy mam coś z tym zrobić? Wiecie żeby nie zostały później dziurki. Takie małe dziecko a już tyle problemów, jakby to była pupa to bym się nie martwila ale to twarz jest.

I od dzisiaj dokarmiam nutramigenem, niestety suche placki na buzi, szorstka skora na rączkach i nóżkach i ciemieniucha + ulewanie potwierdziły nietolerancje na białko krowiego mleka. Dziewczyny które macie dzieciaczki na nutramigenie czego powinnam się spodziewać? zatwardzenie, biegunka?
    my na nutramigenie jestesmy, przez pierwsze kilka dni Mati miał problemy z przejsciem z piersi na butle...załatwia sie 2 razy na dobe , troszkę przy tym wysiłku ale lekarz mówi ze to i tak bardzo dobrze-dodatkowo dostaje żelazo...ogólnie kupy sa brzydkie żto-zielone i strasznie śmierdzace ale przy nutra tak jest.

3jvz82c33fw7rxzh.png
    3jvzanlizwq4fxt1.png
  • julaa85 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale nutramigen ogólnie dobrze tolerujemy.My na ulewanie mamy jeszcze nutrition-zagęszczacz

3jvz82c33fw7rxzh.png
    3jvzanlizwq4fxt1.png
  • Agus89 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie wróciłam z lumpka. :D Brakowało mi tego buszowania. :D
    Alicja grzecznie spała. :) Potem sie obudziła. Nakarmiłam ją w samochodzie i dalej na zakupy. :)
    W markecie się rozdarła, bo było jej za ciepło wiec tatuś niósł ją na rękach i zbierali pochwały. :P

Przed chwilą skończyłam karmić Alę bez nakladek i dała sobie radę. :D Teraz śpi w towarzystwie trzech kotów a ja idę piec chleb. :)

julaa85, ania_29, isabelle, Ewelina88 lubią tę wiadomość

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • Melula Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, poważne pytanie do was - jaki wózek polecacie? Bardziej nam już zależy na spacerówce niż na gondoli, ale musze mieć póki co i to, i to, bo... NASZ JOOLZ SIĘ ZEPSUŁ - ODPADŁO KOŁO, ROZPADŁO SIĘ ŁOŻYSKO, JEDNA CZĘŚĆ ODPADŁA I PĘKŁA.
    Byłyśmy na spacerze, mini zakupach (siatka plus reklamówka oraz paczka pampków z rossa) i w połowie drogi powrotnej koło sobie odjechało na ulicę a wózek przechylił, ledwo łapałam zakupy. Dojechałam pchając wózek i trzymając kółku jedną nogą (no i pobrudziłam sobie nowe botki, szlak!)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2015, 14:36

dqprio4pygfv875f.png zrz6anlieenmishw.png
  • Gwiazdeczka27 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaDM wrote:
    Gwiazdeczko czyli Mati je 5 razy dziennie? A ty karmisz piersią czy mm? Jesli mm to ile ml maly zjada w ciągu dnia?

Jesteśmy na mm. A synek zjada 130 ml. Plus dajemy mu wodę. A dziennie zjada właśnie 5 czasami 6 posiłków . zastanawiałam sie czy te 5 jest ok, ale ładnie przybiera na wadze wiec najwyrazniej mu to odpowiada :-)

MonikaDM lubi tę wiadomość

mhsvp07w3ex0n696.png
  • Melula Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczęco:
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/639774e55760.jpg
    A to domowe ubranko:
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/4d8251f0dcb6.jpg

Becia81, rastafanka, ania_29, szpilka, MartaKD, Agus89, Gwiazdeczka27, lwuska55592, renia83, Bogusiar80, Chanela, jonka91, Ewelina88, Martaaa lubią tę wiadomość

dqprio4pygfv875f.png zrz6anlieenmishw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2015, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julaa85 wrote:
    my na nutramigenie jestesmy, przez pierwsze kilka dni Mati miał problemy z przejsciem z piersi na butle...załatwia sie 2 razy na dobe , troszkę przy tym wysiłku ale lekarz mówi ze to i tak bardzo dobrze-dodatkowo dostaje żelazo...ogólnie kupy sa brzydkie żto-zielone i strasznie śmierdzace ale przy nutra tak jest.
    My póki co cycek + butla raz dziennie bo ja wtedy ściągam mleko laktatorem i do wieczora dokarmiam go moim. Sciagam jednorazowo 140-160ml z dwoch piersi. Tymek ma mega apetyt. Ostatnio za jednym razem zjadł 140 ml mojego odciągniętego mleka i 60ml mm. I jak tu nie mieć problemow z laktacją jak się ma takiego zarloka. A w ciągu dnia najdłuższa przerwa między karmieniem to 3,5h. W nocy z reguły po kąpieli zasypia 21-22 i budzi się dopiero kolo 3-4. I potem o 6.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2015, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oszzzzz moja mała jak wypiła z 20ml nutrmigenu, tak wymiotowała dlaje niż widzi.. Jak u Was dzieciaki zaakceptowały to mleko, to podziwiam.....

Nuskaw to bardzo duzo zjada, faktycznie żarłoczek :-D :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2015, 15:17

• Ag... Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zamowilam femaltiker. Zobaczymy jak u mnie zadziala;) i spotkalam na spacerze sąsiadke, ktora urodzila synka 3 tyg temu- wlasciwie dopiero sie poznalysmy, nasi męzowie sie znali a my nie.
    Jej starszy 4 letni synek podobno tak sie zakochal w imieniu Kostek ze protestuje i mowi do mlodszego Kostek a nie Olek;)

jezuu bez tel jak bez ręki;) musze cos szybko wybrac bo na tej starej nokii ku**icy dostaje;)

MonikaDM, Ewelina88 lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 22:31

Malenq, MonikaDM, Ewelina88 lubią tę wiadomość

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2015, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    isabelle wrote:
    Wróciłyśmy ze spaceru, dzisiaj 8 km. Otworzyłam w mieszkaniu wszystkie okna i łapię słońce, a młoda dosypia na balkonie. Uwielbiam tę wiosnę!
    U mnie spacer to rzadkość, ale na podwórku lub na tarasie mała przesypia ok.3h:-D a ja mogę powiedzieć w ogródku hehehe

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2015, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    Oszzzzz moja mała jak wypiła z 20ml nutrmigenu, tak wymiotowała dlaje niż widzi.. Jak u Was dzieciaki zaakceptowały to mleko, to podziwiam.....

Nuskaw to bardzo duzo zjada, faktycznie żarłoczek :-D :-D
    Dopiero dzisiaj pierwszy dzień ale mam wrażenie ze smak nie zrobił na nim wrażenia. On ma tak ze póki nie jest pełny pod korek będzie marudził i płakał. Az mu się uszami wylewa. Podobno ma to się ustabilizować, oby bo ja oszaleje. :-) A ssie wszystko nie ważne jaki kształt, długość czy szerokość. :-)

Odkąd daje mu tyle aż się naje, zobaczyłam ze moje dziecko jest szczęśliwe i się uśmiecha wiec nie będę go ograniczać. Ale nigdy nie miał czegoś takiego jak opisujecie, że wyplul cycka czy butelkę ze juz nie chce. Szok!

Malenq lubi tę wiadomość

• Ag... Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melula mozesz tez zobaczyc emmaljungi- mają modele nawet bez gondoli ( np nitro city i wtedy gondole mozesz dobrac jaką chcesz). Mają duze i stabilne spacerowki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2015, 15:36

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2015, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kostka maksymalnie 130ml raz wypiła, po czym ulewala chyba z godzinę, od tamtej pory jak daje z butli to ok. 100ml nie więcej.... Wole częściej ja teraz karmić niż więcej i żeby mi zwracała...
    Ja tez byłam zdziwiona ze małej nie podpasował nutramigen, pozostałyśmy przy Babilonie pepti...

• isabelle Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juśka wrote:
    Witam,mi polozna też mówiła ze do końca 3 miesiąca a później sama witamine D.
    Wiki mam pytanie gdzie można kupić taki inhalator,moglabys polecić jakiś konkretny?Czytałam ze są pneumatyczne i tłokowe?Mała złapała katar,nos czysty ale słychać furczenie,Dziękuję
    Juśka ja kupiłam taki zwykły w aptece ok 100 zl. 10 lat temu. Teraz sa fajniejsze, więc może jak któraś kupił i jest zadowolona to niech sie pochwali.

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2015, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 20:06

‹‹ 2289 2290 2291 2292 2293 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ