*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyHej dziewczyny.
Mam pytanie do mam tarczycowych. Czy robiłyscie tsh i FT4 dzieciaczkom? Jeśli tak to ile wam wyszło? U nas tsh 3,37 (norma do 4,2) FT4 1,28 (norma do 1,7).
Kolejne pytanie do mam z trądzikiem niemowlecym. Czy wasze pociechy mają zaskorniki? Tymkowi niestety się zrobiło kilka i zastanawiam się czy mam coś z tym zrobić? Wiecie żeby nie zostały później dziurki. Takie małe dziecko a już tyle problemów, jakby to była pupa to bym się nie martwila ale to twarz jest.
I od dzisiaj dokarmiam nutramigenem, niestety suche placki na buzi, szorstka skora na rączkach i nóżkach i ciemieniucha + ulewanie potwierdziły nietolerancje na białko krowiego mleka. Dziewczyny które macie dzieciaczki na nutramigenie czego powinnam się spodziewać? zatwardzenie, biegunka? -
kurcze, może i dobrze ze zrobili wszystkie badania...a jak spr.z bilirubiną, jaki poziom? my tez mielismy skierowanie na patologie, ale poszłam do ordynatorki dziecięcego prywatnie i dostał leki a bilirubina spadła:)Maud11 wrote:Miałam się odezwać wczoraj ale już nie miałam siły.
My jesteśmy na szczęście w domu.
Spędziliśmy wczoraj w szpitalu kilka godzin. Zrobiono Tomkowi usg brzuszka i wątroba wyszła ok, dlatego lekarka stwierdziła że nie będzie go zostawiać, bo pełno infekcji i mogłoby się skończyć gorzej gdyby został.
Mamy się zgłosić do poradni patologii noworodka i tam zdecydują jakie badania i co dalej.
Niestety na usg brzuszka wyszły jakieś nieprawidłowości w jednej nerce i dodatkowo mamy skierowanie do poradni nefrologicznej...
Ja już nie wiem co lepsze - czy żeby był całkiem zdrowy, czy jednak nie - no bo gdyby był, to nikt by nas nie skierował na badania i nic byśmy o tej nerce nie wiedzieli.
Nie wiem jak szybko się rozwijają infekcje u dzieci?
Bo mam nadzieję że Tomek nic nie przyniósł. Jak przyjechaliśmy do szpitala to nam powiedzieli żebyśmy siedli gdzieś indziej bo dookoła same zapalenia płuc...
-
my na nutramigenie jestesmy, przez pierwsze kilka dni Mati miał problemy z przejsciem z piersi na butle...załatwia sie 2 razy na dobe , troszkę przy tym wysiłku ale lekarz mówi ze to i tak bardzo dobrze-dodatkowo dostaje żelazo...ogólnie kupy sa brzydkie żto-zielone i strasznie śmierdzace ale przy nutra tak jest.Nuskaw wrote:Hej dziewczyny.
Mam pytanie do mam tarczycowych. Czy robiłyscie tsh i FT4 dzieciaczkom? Jeśli tak to ile wam wyszło? U nas tsh 3,37 (norma do 4,2) FT4 1,28 (norma do 1,7).
Kolejne pytanie do mam z trądzikiem niemowlecym. Czy wasze pociechy mają zaskorniki? Tymkowi niestety się zrobiło kilka i zastanawiam się czy mam coś z tym zrobić? Wiecie żeby nie zostały później dziurki. Takie małe dziecko a już tyle problemów, jakby to była pupa to bym się nie martwila ale to twarz jest.
I od dzisiaj dokarmiam nutramigenem, niestety suche placki na buzi, szorstka skora na rączkach i nóżkach i ciemieniucha + ulewanie potwierdziły nietolerancje na białko krowiego mleka. Dziewczyny które macie dzieciaczki na nutramigenie czego powinnam się spodziewać? zatwardzenie, biegunka? -
Właśnie wróciłam z lumpka.
Brakowało mi tego buszowania. 
Alicja grzecznie spała.
Potem sie obudziła. Nakarmiłam ją w samochodzie i dalej na zakupy. 
W markecie się rozdarła, bo było jej za ciepło wiec tatuś niósł ją na rękach i zbierali pochwały.
Przed chwilą skończyłam karmić Alę bez nakladek i dała sobie radę.
Teraz śpi w towarzystwie trzech kotów a ja idę piec chleb.
julaa85, ania_29, isabelle, Ewelina88 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, poważne pytanie do was - jaki wózek polecacie? Bardziej nam już zależy na spacerówce niż na gondoli, ale musze mieć póki co i to, i to, bo... NASZ JOOLZ SIĘ ZEPSUŁ - ODPADŁO KOŁO, ROZPADŁO SIĘ ŁOŻYSKO, JEDNA CZĘŚĆ ODPADŁA I PĘKŁA.
Byłyśmy na spacerze, mini zakupach (siatka plus reklamówka oraz paczka pampków z rossa) i w połowie drogi powrotnej koło sobie odjechało na ulicę a wózek przechylił, ledwo łapałam zakupy. Dojechałam pchając wózek i trzymając kółku jedną nogą (no i pobrudziłam sobie nowe botki, szlak!)Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2015, 14:36
-
MonikaDM wrote:Gwiazdeczko czyli Mati je 5 razy dziennie? A ty karmisz piersią czy mm? Jesli mm to ile ml maly zjada w ciągu dnia?
Jesteśmy na mm. A synek zjada 130 ml. Plus dajemy mu wodę. A dziennie zjada właśnie 5 czasami 6 posiłków . zastanawiałam sie czy te 5 jest ok, ale ładnie przybiera na wadze wiec najwyrazniej mu to odpowiada
MonikaDM lubi tę wiadomość
-
Dziewczęco:
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/639774e55760.jpg
A to domowe ubranko:
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/4d8251f0dcb6.jpg
Becia81, rastafanka, ania_29, szpilka, MartaKD, Agus89, Gwiazdeczka27, lwuska55592, renia83, Bogusiar80, Chanela, jonka91, Ewelina88, Martaaa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMy póki co cycek + butla raz dziennie bo ja wtedy ściągam mleko laktatorem i do wieczora dokarmiam go moim. Sciagam jednorazowo 140-160ml z dwoch piersi. Tymek ma mega apetyt. Ostatnio za jednym razem zjadł 140 ml mojego odciągniętego mleka i 60ml mm. I jak tu nie mieć problemow z laktacją jak się ma takiego zarloka. A w ciągu dnia najdłuższa przerwa między karmieniem to 3,5h. W nocy z reguły po kąpieli zasypia 21-22 i budzi się dopiero kolo 3-4. I potem o 6.julaa85 wrote:my na nutramigenie jestesmy, przez pierwsze kilka dni Mati miał problemy z przejsciem z piersi na butle...załatwia sie 2 razy na dobe , troszkę przy tym wysiłku ale lekarz mówi ze to i tak bardzo dobrze-dodatkowo dostaje żelazo...ogólnie kupy sa brzydkie żto-zielone i strasznie śmierdzace ale przy nutra tak jest.
-
nick nieaktualnyOszzzzz moja mała jak wypiła z 20ml nutrmigenu, tak wymiotowała dlaje niż widzi.. Jak u Was dzieciaki zaakceptowały to mleko, to podziwiam.....
Nuskaw to bardzo duzo zjada, faktycznie żarłoczek
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2015, 15:17
-
zamowilam femaltiker. Zobaczymy jak u mnie zadziala;) i spotkalam na spacerze sąsiadke, ktora urodzila synka 3 tyg temu- wlasciwie dopiero sie poznalysmy, nasi męzowie sie znali a my nie.
Jej starszy 4 letni synek podobno tak sie zakochal w imieniu Kostek ze protestuje i mowi do mlodszego Kostek a nie Olek;)
jezuu bez tel jak bez ręki;) musze cos szybko wybrac bo na tej starej nokii ku**icy dostaje;)
MonikaDM, Ewelina88 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyU mnie spacer to rzadkość, ale na podwórku lub na tarasie mała przesypia ok.3h:-D a ja mogę powiedzieć w ogródku heheheisabelle wrote:Wróciłyśmy ze spaceru, dzisiaj 8 km. Otworzyłam w mieszkaniu wszystkie okna i łapię słońce, a młoda dosypia na balkonie. Uwielbiam tę wiosnę!
-
nick nieaktualnyDopiero dzisiaj pierwszy dzień ale mam wrażenie ze smak nie zrobił na nim wrażenia. On ma tak ze póki nie jest pełny pod korek będzie marudził i płakał. Az mu się uszami wylewa. Podobno ma to się ustabilizować, oby bo ja oszaleje.Malenq wrote:Oszzzzz moja mała jak wypiła z 20ml nutrmigenu, tak wymiotowała dlaje niż widzi.. Jak u Was dzieciaki zaakceptowały to mleko, to podziwiam.....
Nuskaw to bardzo duzo zjada, faktycznie żarłoczek

A ssie wszystko nie ważne jaki kształt, długość czy szerokość. 
Odkąd daje mu tyle aż się naje, zobaczyłam ze moje dziecko jest szczęśliwe i się uśmiecha wiec nie będę go ograniczać. Ale nigdy nie miał czegoś takiego jak opisujecie, że wyplul cycka czy butelkę ze juz nie chce. Szok!
Malenq lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKostka maksymalnie 130ml raz wypiła, po czym ulewala chyba z godzinę, od tamtej pory jak daje z butli to ok. 100ml nie więcej.... Wole częściej ja teraz karmić niż więcej i żeby mi zwracała...
Ja tez byłam zdziwiona ze małej nie podpasował nutramigen, pozostałyśmy przy Babilonie pepti... -
Juśka ja kupiłam taki zwykły w aptece ok 100 zl. 10 lat temu. Teraz sa fajniejsze, więc może jak któraś kupił i jest zadowolona to niech sie pochwali.Juśka wrote:Witam,mi polozna też mówiła ze do końca 3 miesiąca a później sama witamine D.
Wiki mam pytanie gdzie można kupić taki inhalator,moglabys polecić jakiś konkretny?Czytałam ze są pneumatyczne i tłokowe?Mała złapała katar,nos czysty ale słychać furczenie,Dziękujęwww.styczniowki2015.phorum.pl -
nick nieaktualny