X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny.

Mam pytanie do mam tarczycowych. Czy robiłyscie tsh i FT4 dzieciaczkom? Jeśli tak to ile wam wyszło? U nas tsh 3,37 (norma do 4,2) FT4 1,28 (norma do 1,7).

Kolejne pytanie do mam z trądzikiem niemowlecym. Czy wasze pociechy mają zaskorniki? Tymkowi niestety się zrobiło kilka i zastanawiam się czy mam coś z tym zrobić? Wiecie żeby nie zostały później dziurki. Takie małe dziecko a już tyle problemów, jakby to była pupa to bym się nie martwila ale to twarz jest.

I od dzisiaj dokarmiam nutramigenem, niestety suche placki na buzi, szorstka skora na rączkach i nóżkach i ciemieniucha + ulewanie potwierdziły nietolerancje na białko krowiego mleka. Dziewczyny które macie dzieciaczki na nutramigenie czego powinnam się spodziewać? zatwardzenie, biegunka?

• julaa85 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maud11 wrote:
    Miałam się odezwać wczoraj ale już nie miałam siły.

My jesteśmy na szczęście w domu.

Spędziliśmy wczoraj w szpitalu kilka godzin. Zrobiono Tomkowi usg brzuszka i wątroba wyszła ok, dlatego lekarka stwierdziła że nie będzie go zostawiać, bo pełno infekcji i mogłoby się skończyć gorzej gdyby został.
    Mamy się zgłosić do poradni patologii noworodka i tam zdecydują jakie badania i co dalej.

Niestety na usg brzuszka wyszły jakieś nieprawidłowości w jednej nerce i dodatkowo mamy skierowanie do poradni nefrologicznej...
    Ja już nie wiem co lepsze - czy żeby był całkiem zdrowy, czy jednak nie - no bo gdyby był, to nikt by nas nie skierował na badania i nic byśmy o tej nerce nie wiedzieli.

Nie wiem jak szybko się rozwijają infekcje u dzieci?
    Bo mam nadzieję że Tomek nic nie przyniósł. Jak przyjechaliśmy do szpitala to nam powiedzieli żebyśmy siedli gdzieś indziej bo dookoła same zapalenia płuc...
    kurcze, może i dobrze ze zrobili wszystkie badania...a jak spr.z bilirubiną, jaki poziom? my tez mielismy skierowanie na patologie, ale poszłam do ordynatorki dziecięcego prywatnie i dostał leki a bilirubina spadła:)

3jvz82c33fw7rxzh.png
    3jvzanlizwq4fxt1.png
  • julaa85 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nuskaw wrote:
    Hej dziewczyny.

Mam pytanie do mam tarczycowych. Czy robiłyscie tsh i FT4 dzieciaczkom? Jeśli tak to ile wam wyszło? U nas tsh 3,37 (norma do 4,2) FT4 1,28 (norma do 1,7).

Kolejne pytanie do mam z trądzikiem niemowlecym. Czy wasze pociechy mają zaskorniki? Tymkowi niestety się zrobiło kilka i zastanawiam się czy mam coś z tym zrobić? Wiecie żeby nie zostały później dziurki. Takie małe dziecko a już tyle problemów, jakby to była pupa to bym się nie martwila ale to twarz jest.

I od dzisiaj dokarmiam nutramigenem, niestety suche placki na buzi, szorstka skora na rączkach i nóżkach i ciemieniucha + ulewanie potwierdziły nietolerancje na białko krowiego mleka. Dziewczyny które macie dzieciaczki na nutramigenie czego powinnam się spodziewać? zatwardzenie, biegunka?
    my na nutramigenie jestesmy, przez pierwsze kilka dni Mati miał problemy z przejsciem z piersi na butle...załatwia sie 2 razy na dobe , troszkę przy tym wysiłku ale lekarz mówi ze to i tak bardzo dobrze-dodatkowo dostaje żelazo...ogólnie kupy sa brzydkie żto-zielone i strasznie śmierdzace ale przy nutra tak jest.

3jvz82c33fw7rxzh.png
    3jvzanlizwq4fxt1.png
  • julaa85 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale nutramigen ogólnie dobrze tolerujemy.My na ulewanie mamy jeszcze nutrition-zagęszczacz

3jvz82c33fw7rxzh.png
    3jvzanlizwq4fxt1.png
  • Agus89 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie wróciłam z lumpka. :D Brakowało mi tego buszowania. :D
    Alicja grzecznie spała. :) Potem sie obudziła. Nakarmiłam ją w samochodzie i dalej na zakupy. :)
    W markecie się rozdarła, bo było jej za ciepło wiec tatuś niósł ją na rękach i zbierali pochwały. :P

Przed chwilą skończyłam karmić Alę bez nakladek i dała sobie radę. :D Teraz śpi w towarzystwie trzech kotów a ja idę piec chleb. :)

julaa85, ania_29, isabelle, Ewelina88 lubią tę wiadomość

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • Melula Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, poważne pytanie do was - jaki wózek polecacie? Bardziej nam już zależy na spacerówce niż na gondoli, ale musze mieć póki co i to, i to, bo... NASZ JOOLZ SIĘ ZEPSUŁ - ODPADŁO KOŁO, ROZPADŁO SIĘ ŁOŻYSKO, JEDNA CZĘŚĆ ODPADŁA I PĘKŁA.
    Byłyśmy na spacerze, mini zakupach (siatka plus reklamówka oraz paczka pampków z rossa) i w połowie drogi powrotnej koło sobie odjechało na ulicę a wózek przechylił, ledwo łapałam zakupy. Dojechałam pchając wózek i trzymając kółku jedną nogą (no i pobrudziłam sobie nowe botki, szlak!)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2015, 14:36

dqprio4pygfv875f.png zrz6anlieenmishw.png
  • Gwiazdeczka27 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaDM wrote:
    Gwiazdeczko czyli Mati je 5 razy dziennie? A ty karmisz piersią czy mm? Jesli mm to ile ml maly zjada w ciągu dnia?

Jesteśmy na mm. A synek zjada 130 ml. Plus dajemy mu wodę. A dziennie zjada właśnie 5 czasami 6 posiłków . zastanawiałam sie czy te 5 jest ok, ale ładnie przybiera na wadze wiec najwyrazniej mu to odpowiada :-)

MonikaDM lubi tę wiadomość

mhsvp07w3ex0n696.png
  • Melula Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczęco:
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/639774e55760.jpg
    A to domowe ubranko:
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/4d8251f0dcb6.jpg

Becia81, rastafanka, ania_29, szpilka, MartaKD, Agus89, Gwiazdeczka27, lwuska55592, renia83, Bogusiar80, Chanela, jonka91, Ewelina88, Martaaa lubią tę wiadomość

dqprio4pygfv875f.png zrz6anlieenmishw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2015, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julaa85 wrote:
    my na nutramigenie jestesmy, przez pierwsze kilka dni Mati miał problemy z przejsciem z piersi na butle...załatwia sie 2 razy na dobe , troszkę przy tym wysiłku ale lekarz mówi ze to i tak bardzo dobrze-dodatkowo dostaje żelazo...ogólnie kupy sa brzydkie żto-zielone i strasznie śmierdzace ale przy nutra tak jest.
    My póki co cycek + butla raz dziennie bo ja wtedy ściągam mleko laktatorem i do wieczora dokarmiam go moim. Sciagam jednorazowo 140-160ml z dwoch piersi. Tymek ma mega apetyt. Ostatnio za jednym razem zjadł 140 ml mojego odciągniętego mleka i 60ml mm. I jak tu nie mieć problemow z laktacją jak się ma takiego zarloka. A w ciągu dnia najdłuższa przerwa między karmieniem to 3,5h. W nocy z reguły po kąpieli zasypia 21-22 i budzi się dopiero kolo 3-4. I potem o 6.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2015, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oszzzzz moja mała jak wypiła z 20ml nutrmigenu, tak wymiotowała dlaje niż widzi.. Jak u Was dzieciaki zaakceptowały to mleko, to podziwiam.....

Nuskaw to bardzo duzo zjada, faktycznie żarłoczek :-D :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2015, 15:17

• Ag... Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zamowilam femaltiker. Zobaczymy jak u mnie zadziala;) i spotkalam na spacerze sąsiadke, ktora urodzila synka 3 tyg temu- wlasciwie dopiero sie poznalysmy, nasi męzowie sie znali a my nie.
    Jej starszy 4 letni synek podobno tak sie zakochal w imieniu Kostek ze protestuje i mowi do mlodszego Kostek a nie Olek;)

jezuu bez tel jak bez ręki;) musze cos szybko wybrac bo na tej starej nokii ku**icy dostaje;)

MonikaDM, Ewelina88 lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 22:31

Malenq, MonikaDM, Ewelina88 lubią tę wiadomość

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2015, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    isabelle wrote:
    Wróciłyśmy ze spaceru, dzisiaj 8 km. Otworzyłam w mieszkaniu wszystkie okna i łapię słońce, a młoda dosypia na balkonie. Uwielbiam tę wiosnę!
    U mnie spacer to rzadkość, ale na podwórku lub na tarasie mała przesypia ok.3h:-D a ja mogę powiedzieć w ogródku hehehe

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2015, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    Oszzzzz moja mała jak wypiła z 20ml nutrmigenu, tak wymiotowała dlaje niż widzi.. Jak u Was dzieciaki zaakceptowały to mleko, to podziwiam.....

Nuskaw to bardzo duzo zjada, faktycznie żarłoczek :-D :-D
    Dopiero dzisiaj pierwszy dzień ale mam wrażenie ze smak nie zrobił na nim wrażenia. On ma tak ze póki nie jest pełny pod korek będzie marudził i płakał. Az mu się uszami wylewa. Podobno ma to się ustabilizować, oby bo ja oszaleje. :-) A ssie wszystko nie ważne jaki kształt, długość czy szerokość. :-)

Odkąd daje mu tyle aż się naje, zobaczyłam ze moje dziecko jest szczęśliwe i się uśmiecha wiec nie będę go ograniczać. Ale nigdy nie miał czegoś takiego jak opisujecie, że wyplul cycka czy butelkę ze juz nie chce. Szok!

Malenq lubi tę wiadomość

• Ag... Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melula mozesz tez zobaczyc emmaljungi- mają modele nawet bez gondoli ( np nitro city i wtedy gondole mozesz dobrac jaką chcesz). Mają duze i stabilne spacerowki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2015, 15:36

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2015, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kostka maksymalnie 130ml raz wypiła, po czym ulewala chyba z godzinę, od tamtej pory jak daje z butli to ok. 100ml nie więcej.... Wole częściej ja teraz karmić niż więcej i żeby mi zwracała...
    Ja tez byłam zdziwiona ze małej nie podpasował nutramigen, pozostałyśmy przy Babilonie pepti...

• isabelle Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juśka wrote:
    Witam,mi polozna też mówiła ze do końca 3 miesiąca a później sama witamine D.
    Wiki mam pytanie gdzie można kupić taki inhalator,moglabys polecić jakiś konkretny?Czytałam ze są pneumatyczne i tłokowe?Mała złapała katar,nos czysty ale słychać furczenie,Dziękuję
    Juśka ja kupiłam taki zwykły w aptece ok 100 zl. 10 lat temu. Teraz sa fajniejsze, więc może jak któraś kupił i jest zadowolona to niech sie pochwali.

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2015, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 20:06

‹‹ 2289 2290 2291 2292 2293 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ