Zaczynasz starania o dziecko?

Sprawdź witaminy nr 1 w Europie dla kobiet
- od planowania ciąży do karmienia piersią.*
*Na podstawie wewnętrznej analizy firmy Procter & Gamble z wykorzystaniem danych z następującego źródła: IQVIA Global OTC Insights: OTC3 04A4 M/Vit+Miner Perinatal + 04B4 M/Vit W/O Miner Perinatal; Europa (23 kraje). Wielkość sprzedaży ilościowej według marki dla MAT z czerwca 2025 r., odzwierciedlająca szacunki rzeczywistej aktywności. Prawa autorskie IQVIA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum › W ciąży - ogólne › *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaKD wrote:
    Ja tak właśnie mam napisane na opakowaniu.do konca 3 miesiąca,wiec jeszcze miesiąc.daje k i d.a później daje sie jeszcze cos?
    Wit D3 daje sie długo, w zimie większą dawkę, a w lecie mniejszą.

Ale K do 3 miesiąca tzn że ja jeszcze daję, aż wskoczy nam 4 miesiące, czy już powinnam skończyć?

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selene wrote:
    A wogóle to 7 tygodni temu mała ważyła 4100. Dopiero za tydzień idziemy na badania i kolejne szczepienie to zastanawiałam się ile może orientacyjnie ważyć teraz. Wpadłam na dziwny pomysł :P Weszłam sama na wagę i zanotowałam wynik ;P wzięłam małą na ręce i waga pokazała 5,5 kg więcej. Wiadomo, że to tylko przybliżony wynik, ale nie ma wątpliwości, że mała rośnie :D
    Ja też tak ważę.

A jak 7 tyg temu mała miała 4100, to teraz powinna mieć wg norm 5500 - 5850 g (200 - 250 g tygodniowo)

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki Ty już kończysz z witaminą K,.

mi położna łopatologicznie napisała w książeczce, że witamina K do 29.04 (ur.29.01)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2015, 09:22

Wiki81 lubi tę wiadomość

• isabelle Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki81 wrote:
    Która kończy już dawać wit K? Do końca 3 mies jest. Dobrze rozumiem?

Hmm, jak zabierałam małą ze szpitala (miała wtedy 6,5 tygodnia) już nie miałam zalecenia podawać jej wit. K. Miała podawaną tylko w szpitalu.

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja myślałam,ze póki nie wyskoczy 4 miesiąc.
    Czyli później podaje sie d tylko? Ide na wizytę 15kwietnia to popytam.

ug37df9hvpghw3yg.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem,ze obie witaminki podaje sie tylko przy kp.a d przy mm

ug37df9hvpghw3yg.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ,

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 22:31

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny.
    Dziś znowu piękny dzień. Umówiłam się z koleżanką na spacer i kawę. Tylko nie wiem jak to Milena wytrzyma bo od paru dni mało śpi na spacerze.
    My jak codzień nadal w łóżku. Leżymy, jemy, przytulamy się do 10.00. Ale mała dziś coś niespokojna, kreci się strasznie w różne strony.

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaKD wrote:
    Wiem,ze obie witaminki podaje sie tylko przy kp.a d przy mm

No ja karmiłam tylko moim mlekiem przez prawie 3 miesiące, potem cykl mieszany. A wit. K nie podawałam małej wcale. Na wypisie jest info, że dostawała na oddziale.

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • Selene Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 12:35

isabelle, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

eNortjKzUjIytDAwMVKyBlwwFXACzg,,50.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2015, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Isabelle , ciekawe... na oddziale podawali jednorazowo, a potem ja podawałam od 8 doby życia (przy kp, bo w mm jest)

Natomiast witaminka d3 podawana jest długo, tak jak Wiki pisała wczesniej w róznych dawkach w zależności od pory roku.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2015, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SELENE tak sobie właśnie pomyslałam, że może wcześniaczki mają jakoś inaczej, ale nie chciałam się mądrzyć, jak niewiem:))
    przecież to ważne i napewno byłoby w wypisie, zaleceniach...
    mnie za każdym razem pytała połozna czy podaję i wczoraj lekarz na szczepieniu, więc to istotne i zwracają na to uwagę.

Selene, isabelle lubią tę wiadomość

• Selene Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 12:35

eNortjKzUjIytDAwMVKyBlwwFXACzg,,50.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja ciągle daje k+d. Muszę spytac lekarki, wynik posiewu wczoraj znow z e.coli
    dzis robilam kolejny i po wyniku zobaczymy co robic:/
    Do tego zepsul mi sie telefon:/ przedluzalam umowe bez tel bo moja lumia dawala rade, po przedluzeniu zaczela sie sypac i klękła wczoraj ostateczni:/

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pisałyscie o okresie i laktacji. Ja pomimo że kp miałam parę dni temu pierwszy okres. I faktycznie mniej mleka. Zaczęłam Laktatorem ściągać w nocy i podawać małej w ciągu dnia. No ale kupiłam 3 dni temu femaltiker i powiem wam że jak dla mnie super działa. :)

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dziś ładnie noc :D od 20-30 do 3-30 spał jak suseł :D
    wit k pierwsza dawka w szpitalu, potem od 8 doby życia k+d do 3 miesiąca rozpoczętego. Czyli wiki k już nie musisz podawać. Jeśli chodzi o wit to jak dokarmiałam małego 2x 120 ml mm pediatra kazała mi wit k odstawić i dawać tylko wit d. Także z opakowania 75 tabletek zużyłam chyba 35. Resztę dałam sąsiadce ma termin na lipiec.

Wiki81 lubi tę wiadomość

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam jeszcze w ciąży femaltiker,herbatkę i kawkę na laktację i jeszcze leżą nieodpakowane,czekają na gorsze dni.

ug37df9hvpghw3yg.png
  • Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie niestety nic nie działało na podkręcenie laktacji, ani herbatki, ani inka z mlekiem, ani ten zachwalany femaltiker. Może to przez to, że za wielkie cyce mam i już stara się robię :P
    A przy kp kupy miałam raz na 3-4 dni. Przy pierwszym synku miałam gorzej. Zmiana pieluchy przed karmieniem i krótko po. W każdej była kupa chyba przez pierwszy miesiąc. Pieluchy szły na potęgę. Tutaj ze spokojem :D

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dopajam się HUMANĄ na laktację. Pamiętam, że zachwalałyście, ale jak dla mnie jest za słodka, efektów też nie widzę. Kupiłam też HUMANĘ koperkową dla Alicji i przestanę ją podawać, bo też ma w składzie laktozę. Bez sensu zupełnie!

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • Agus89 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ala waży ok. 5 kg. :) Ważyła ją na wadze łazienkowej. Czyli przybrała w 3 tygodnie 700 gram tylko na moim mleku. :)

Mój telefon też niedawno skończył swój żywot. Chyba za dużo na forum pisałam i się przegrzał. :D Mąż kupił mi Samsunga Galaxy Note 4. :D Stwierdził że do gadania z Wami przyda mi się większy wyświetlacz i S Pen. :) Wygoda niesamowita. :)

Wiki81 lubi tę wiadomość

43kt9vvj5d2sqlej.png
‹‹ ‹ 2287 2288 2289 2290 2291 › ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking aplikacji ciążowych dla kobiet w ciąży

Jak wybrać najlepszą aplikację ciążową? Zapytałyśmy o to tysiące kobiet w ciąży i po porodzie odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja ciążowa to taka, która spełnia szereg wymagań – śledzi wagę z indywidualnymi normami, oferuje codzienne porady tworzone przez lekarzy, ma tryb połogu i naprawdę towarzyszy kobiecie przez całe 9 miesięcy. Wyniki rankingu w kilku aspektach nawet nas zaskoczyły.

CZYTAJ WIĘCEJ