*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
Wit D3 daje sie długo, w zimie większą dawkę, a w lecie mniejszą.MartaKD wrote:Ja tak właśnie mam napisane na opakowaniu.do konca 3 miesiąca,wiec jeszcze miesiąc.daje k i d.a później daje sie jeszcze cos?
Ale K do 3 miesiąca tzn że ja jeszcze daję, aż wskoczy nam 4 miesiące, czy już powinnam skończyć?www.styczniowki2015.phorum.pl -
Ja też tak ważę.Selene wrote:A wogóle to 7 tygodni temu mała ważyła 4100. Dopiero za tydzień idziemy na badania i kolejne szczepienie to zastanawiałam się ile może orientacyjnie ważyć teraz. Wpadłam na dziwny pomysł
Weszłam sama na wagę i zanotowałam wynik ;P wzięłam małą na ręce i waga pokazała 5,5 kg więcej. Wiadomo, że to tylko przybliżony wynik, ale nie ma wątpliwości, że mała rośnie 
A jak 7 tyg temu mała miała 4100, to teraz powinna mieć wg norm 5500 - 5850 g (200 - 250 g tygodniowo)www.styczniowki2015.phorum.pl -
nick nieaktualny
-
Cześć dziewczyny.
Dziś znowu piękny dzień. Umówiłam się z koleżanką na spacer i kawę. Tylko nie wiem jak to Milena wytrzyma bo od paru dni mało śpi na spacerze.
My jak codzień nadal w łóżku. Leżymy, jemy, przytulamy się do 10.00. Ale mała dziś coś niespokojna, kreci się strasznie w różne strony. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnySELENE tak sobie właśnie pomyslałam, że może wcześniaczki mają jakoś inaczej, ale nie chciałam się mądrzyć, jak niewiem:))
przecież to ważne i napewno byłoby w wypisie, zaleceniach...
mnie za każdym razem pytała połozna czy podaję i wczoraj lekarz na szczepieniu, więc to istotne i zwracają na to uwagę.
Selene, isabelle lubią tę wiadomość
-
ja ciągle daje k+d. Muszę spytac lekarki, wynik posiewu wczoraj znow z e.coli
dzis robilam kolejny i po wyniku zobaczymy co robic:/
Do tego zepsul mi sie telefon:/ przedluzalam umowe bez tel bo moja lumia dawala rade, po przedluzeniu zaczela sie sypac i klękła wczoraj ostateczni:/
-
Pisałyscie o okresie i laktacji. Ja pomimo że kp miałam parę dni temu pierwszy okres. I faktycznie mniej mleka. Zaczęłam Laktatorem ściągać w nocy i podawać małej w ciągu dnia. No ale kupiłam 3 dni temu femaltiker i powiem wam że jak dla mnie super działa.
-
My dziś ładnie noc
od 20-30 do 3-30 spał jak suseł 
wit k pierwsza dawka w szpitalu, potem od 8 doby życia k+d do 3 miesiąca rozpoczętego. Czyli wiki k już nie musisz podawać. Jeśli chodzi o wit to jak dokarmiałam małego 2x 120 ml mm pediatra kazała mi wit k odstawić i dawać tylko wit d. Także z opakowania 75 tabletek zużyłam chyba 35. Resztę dałam sąsiadce ma termin na lipiec.
Wiki81 lubi tę wiadomość
-
U mnie niestety nic nie działało na podkręcenie laktacji, ani herbatki, ani inka z mlekiem, ani ten zachwalany femaltiker. Może to przez to, że za wielkie cyce mam i już stara się robię

A przy kp kupy miałam raz na 3-4 dni. Przy pierwszym synku miałam gorzej. Zmiana pieluchy przed karmieniem i krótko po. W każdej była kupa chyba przez pierwszy miesiąc. Pieluchy szły na potęgę. Tutaj ze spokojem
-
Ala waży ok. 5 kg.
Ważyła ją na wadze łazienkowej. Czyli przybrała w 3 tygodnie 700 gram tylko na moim mleku. 
Mój telefon też niedawno skończył swój żywot. Chyba za dużo na forum pisałam i się przegrzał.
Mąż kupił mi Samsunga Galaxy Note 4.
Stwierdził że do gadania z Wami przyda mi się większy wyświetlacz i S Pen.
Wygoda niesamowita.
Wiki81 lubi tę wiadomość