X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hipp granulowana jest smaczna- taka jabłkowa jakby. a na mnie juz nie dzialają te herbatki, moze ten femaltiker wyprobuje.

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na mnie herbatki, kawy itp nie działają..... Ostatnio tylko woda w dużej ilości...mnie w szpitalu powiedzieli, ze do skończonego 3miesiaca podawać wit.k

• Selene Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 12:35

eNortjKzUjIytDAwMVKyBlwwFXACzg,,50.png
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selene ja płace 20.50 za Femaltiker i obliczyłam że wyjdzie mi ok 120 zł na miesiąc. I skoro na mnie działa a nawet mi smakuje to wolę w to inwestować niż w mm aby dokarmiac bo po pierwsze drożej a po drugie dla małej lepsze moje mleko. A karmi na początku wydawało mi się że działa ale potem już nie. No i nie będę pić codziennie. I też pewnie drożej wyszloby. Ale na każdego działa co innego i każdy robi to co jemu pasuje. :)

Selene lubi tę wiadomość

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie od Karmi bolał brzuch, Alę chyba też, więc sobie darujemy.

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    isabelle wrote:
    Mnie od Karmi bolał brzuch, Alę chyba też, więc sobie darujemy.
    U nas było podobnie......

Dziewczyny 170grna tydzień to dobrze? Czy za mało maleńka moja przybiera???
    Teraz waży 5360gr (urodziła się 3480gr), a Wy tu o wagach 5500-5700 piszecie......

• Ag... Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:

Teraz waży 5360gr (urodziła się 3480gr), a Wy tu o wagach 5500-5700 piszecie......

dobrze.

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:

Możesz sprawdzić tu http://siatkicentylowe.edziecko.pl/

Ag..., Malenq lubią tę wiadomość

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • Melula Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heloł, to moja Ala przybiera najmniej... Waga początkowa 3550g, przy wypisie 3450g, a teraz 5kg, ale pediatra mówi, że ok...
    Długo nas nie było. Weekend spędziliśmy na Mazurach, pn zapracowany, a wczoraj byłyśmy na USG bioderek. Ala super się rozwija, choć ma małe ciemiączko. Stawy biodrowe jak na jej wiek super. Kolejna kontrolna wizyta za 10 tygodni.
    Mi Ala nadal przesypia noce - kładzie się o 21-22 a wstaje na cyca około 4-5, potem o 6.30 i dziś jak wstała o 6.30 to do 9.30 nie chciała spać. O 9.30 padła jak kawka i nadal śpi. Potem cyc i spacerek - stały harmonogram musi być :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2015, 10:52

dqprio4pygfv875f.png zrz6anlieenmishw.png
  • MonisiaK Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalenka wrote:
    Witaj MonisiaK ja karmiłam przez kapturki już w szpitalu bo mały tak mi sutki poranił, mąż kupił mi kapturki Canpol Babies i byłam bardzo zadowolona. Po jakims czasie zaczęły robic się jednak miękkie i nie przystawały już tak ładnie do piersi więc chciałam je wymienić na nowe. Zdecydowałam jednak oduczyc Jasia karmienia z kapturkami i udało się jakieś 3 tygodnie po porodzie. Spróbuj może Twoja Blanka też już załapie cyca bez kapturka.

Staram się Blaneczkę oduczyć kapturków, dziś 2 cycki opróżnione bez nakładek, chyba po mału rozumie, że tak też fajnie leci, zobaczymy jak dalej będzie.
    Doktor powiedziała, że może być problem, bo niektóre dzieci jak się nauczą, że przez "gumkę" leci i nie trzeba otwierać buzi szeroko i łapać cycka, tylko można wsunąć to nie chcą. Moja córa na początku w ogóle nie łapała, potrafiła leżeć z otwartą buzią i nie złapać ;)

MartaKD dziękuje :)

ex2b9vvj4jxe17l2.png
    km5siei3wv50qtno.png
  • Chanela Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2015, 14:00

201501275365.png
    p19uk0s3zyd2g4e9.png
  • Juśka Przyjaciółka

Wysłany: 18 marca 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam,mi polozna też mówiła ze do końca 3 miesiąca a później sama witamine D.
    Wiki mam pytanie gdzie można kupić taki inhalator,moglabys polecić jakiś konkretny?Czytałam ze są pneumatyczne i tłokowe?Mała złapała katar,nos czysty ale słychać furczenie,Dziękuję

relgh371oag5i13h.png
  • Gwiazdeczka27 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie. Ale dzisiaj piekna pogoda, fajnie ze nasze dzieci akurat beda na takim etapie rozwoju,ze chyba wyciagnie sie spacerowki jak bedzie cieplo :-)

Az boje sie napisac ale zaryzykuje. Moj Mati przesypia cale noce, juz tak jak by wyrobil sobie sam rytm.

Ostatnie karmienie jest miedzy 23.00-24.00 wstaje o 6.00-7.00 ! Wspaniale jest sie wyspac. Potem 30 min. Czuwa i dalej idzie spac.
    No i potem karmienia co 3-4 h. 10.00,14.00,18.00 (o 19-20 zawsze kapiel)
    Az boje sie zapeszac, mam nadzieje ze mu juz tak zostanie, bo jak w nocy musialam wstawac o np. 02.00 potem np. 05.00 to bylam zombie.

Milego i pogodnego dnia dziewczyny

MonikaDM, Malenq, Becia81, Chanela lubią tę wiadomość

mhsvp07w3ex0n696.png
  • Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuracja witamin k+d jaka ja mialam miala 75 kapsulek podawane od 8 doby zycia. I wiecej nie mialam kupowac tak polozna mi mowila na pierwszej wizycie i pediatra tez. A ze szybciej zaczelam mm to. Przeszlam na sama d. Czyli wychodzilo z 75 kapsulek praktycznie 3 miesiace czyli styczen, luty i marzec. I od kwietnia tylko d.

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
  • MonisiaK Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aswariatka wrote:
    Monika ja karmie przez kapturki od pierwszego karmienia. Mam tak płaskie brodawki ze mała nie umiała w ogóle chwycić. Mleka mam wystarczająco, bo Hania dobrze przybiera i widzę że się najada. Nie używam laktatora, nikt mi nie mówił, że jak się karmi przez kapturki to pokarm zanika. Najważniejsze jest przestawianie dziecka do piersi. Ja z kolei nie umiem karmić na lezaco... tez czasem próbuje karmić bez, ale mała nie wie o co kaman wiec jej nie mecze.

Ja też o tym nie wiedziałam dopóki do poradni nie poszłam, podobno dziecko inaczej styumluje pierś niż przy normalnym karmieniu bez nakładek, stąd może laktacja być mniejsza i np wolniej się napełniać pierś, mniej wypływać...
    rastafanka wrote:
    Ja też karmię przez kapturki. Nawet nie pomyślałam o tym, że może być przez to problem z laktacją...tym bardziej, że jak mała robi przerwę w ssaniu to kapturek zapełnia się mlekiem i leci z niego... Czasem jak mała przez kapturek "wyciągnie" sutek to podtykam jej cyca bez nakładki na chwilę, ale nie bardzo to lubi...

To może ja miałam za mało mleka... Wieczorem mała ciągnęła i płacz, więc chciałam sprawdzić czy nie leci i faktycznie po odciągnięciu polh było ok 40 z obu piersi
    Po paru dniach odciągania 3-4 razy dziennie widzę różnice, praktycznie nie muszę jej dawać z butli tego co odciągnęłam.

Tak jak niektóre z Was pije Felmatiker i mam wrażenie, że pomaga, pije jedną saszetkę dziennie. Możliwe, że ta Melisa zawarta w środku uspokaja mi Młodą? :P
    Wcześniej nie miała takiego rytmu spania jak teraz, teraz ok 6 się budzi i koło 8-9 idzie spać. Praktycznie 2-3 h nie śpi - 2 h śpi.

Kupki też robimy raz na kilka dni...

ex2b9vvj4jxe17l2.png
    km5siei3wv50qtno.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 20:15

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 20:15

• szpilka Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PAula jest wzor z jezem
    http://allegro.pl/babyono-sliniak-na-rzep-ceratka-sliniaczek-frotte-i5150123399.html

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2015, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam się odezwać wczoraj ale już nie miałam siły.

My jesteśmy na szczęście w domu.

Spędziliśmy wczoraj w szpitalu kilka godzin. Zrobiono Tomkowi usg brzuszka i wątroba wyszła ok, dlatego lekarka stwierdziła że nie będzie go zostawiać, bo pełno infekcji i mogłoby się skończyć gorzej gdyby został.
    Mamy się zgłosić do poradni patologii noworodka i tam zdecydują jakie badania i co dalej.

Niestety na usg brzuszka wyszły jakieś nieprawidłowości w jednej nerce i dodatkowo mamy skierowanie do poradni nefrologicznej...
    Ja już nie wiem co lepsze - czy żeby był całkiem zdrowy, czy jednak nie - no bo gdyby był, to nikt by nas nie skierował na badania i nic byśmy o tej nerce nie wiedzieli.

Nie wiem jak szybko się rozwijają infekcje u dzieci?
    Bo mam nadzieję że Tomek nic nie przyniósł. Jak przyjechaliśmy do szpitala to nam powiedzieli żebyśmy siedli gdzieś indziej bo dookoła same zapalenia płuc...

• Selene Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 12:35

renia83 lubi tę wiadomość

eNortjKzUjIytDAwMVKyBlwwFXACzg,,50.png
‹‹ 2288 2289 2290 2291 2292 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ