X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Gwiazdeczka27 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe mój też identycznie robi,mądre te nasze dzieciaki :-) staramy sie oszukiwac i troszeczke damy przed karmieniem,troche po, trzeba jakos probowac :-)
    Wazne zeby dziecko przybieralo na wadze, nie ma co trzymac sie ksiazkowo jakis wytycznych bo dzieciaczki to nie roboty,tak jak my jednego dnia zjemy wiecej innego mniej :-)

MonikaDM lubi tę wiadomość

mhsvp07w3ex0n696.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dochodze do wniosku, ze moj synus jest sfochowany dokladnie tak jak miesiac temu, chyba nie lubi miesiecznic, na spacerze sie wsciekal i ciagle budzil wiec chwasty dalej sie mnoza w ogrodku, za to jak wjechalam do domu i dwa razy schodzilam dobujac bo plakal to teraz wreszcie spi

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Melula Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Ag, patrzyłam X-landera, bo by pasował do niego nasz fotelik Recaro, ale dużo jeździmy, więc musi dobrze się składać. Fotelik nasz pasuje też do Jedo. Właśnie je oglądam. Że też musiał zepsuć się teraz, a nie pod koniec wakacji, wtedy kupilibyśmy tylko spacerówkę.

dqprio4pygfv875f.png zrz6anlieenmishw.png
  • renia83 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nuskaw wrote:
    Hej dziewczyny.

Mam pytanie do mam tarczycowych. Czy robiłyscie tsh i FT4 dzieciaczkom? Jeśli tak to ile wam wyszło? U nas tsh 3,37 (norma do 4,2) FT4 1,28 (norma do 1,7).

Kolejne pytanie do mam z trądzikiem niemowlecym. Czy wasze pociechy mają zaskorniki? Tymkowi niestety się zrobiło kilka i zastanawiam się czy mam coś z tym zrobić? Wiecie żeby nie zostały później dziurki. Takie małe dziecko a już tyle problemów, jakby to była pupa to bym się nie martwila ale to twarz jest.

I od dzisiaj dokarmiam nutramigenem, niestety suche placki na buzi, szorstka skora na rączkach i nóżkach i ciemieniucha + ulewanie potwierdziły nietolerancje na białko krowiego mleka. Dziewczyny które macie dzieciaczki na nutramigenie czego powinnam się spodziewać? zatwardzenie, biegunka?
    My mamy Nutramigen LGG bo zwykły małemu nie pomógł i po nim wszelkie kolki i bóle brzucha minęły :)

Nuskaw lubi tę wiadomość

km5sh371hvmbjx86.png
    ug37io4p8tsos5yn.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melula- tzw złośliwosc rzeczy martwych:/ moj telefon tez mogl pasc 2 mce temu gdzie wzielabym nowy na abonament a rozwalil sie teraz i musze bulic za gotowke calosc:/

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Melula Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie, ale koszt wózka to nie koszt tel, choć pewnie się mylę, hehehe
    Dużo wydatków w tym miesiącu i chrzciny przed nami, cholercia!

• Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj wypija 6 czasami 7. Zdarzalo sie i po 8 flaszek mleka na dobe. Na szczescie ten etap juz za nami. Pije 130, raz dziennie daje jemu zrobionego 170 to wypije 150.

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melula wrote:
    Dzięki Ag, patrzyłam X-landera, bo by pasował do niego nasz fotelik Recaro, ale dużo jeździmy, więc musi dobrze się składać. Fotelik nasz pasuje też do Jedo. Właśnie je oglądam. Że też musiał zepsuć się teraz, a nie pod koniec wakacji, wtedy kupilibyśmy tylko spacerówkę.

Spacerówki Jedo podobno są nie za bardzo i w moim odczuciu są brzydkie, dlatego ja w ogóle zrezygnowałam z zakupu wózka jedo, chociaż gondola bardzo mi się podobała.

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melula wrote:

poszukaj czegoś używanego na olx od zaraz, a potem spacerówkę kupicie na spokojnie taką, jaką chcesz bez kompromisów, że musi być gondola.

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melula wrote:

u nas tak samo z wydatkami, i chrzciny tez;) do tego okazalo sie ze usimy bardzo duzo doplacic do rozliczenia podatkowego:( masakra
    a telefon...coż taki jakbym chciala to kosztuje akurat wiecej niz niejeden wozek wiec musze wybierac ze znacznie nizszej połki:)
    wazne zeby belly dzialalo, nic wiecej nie trzeba;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2015, 17:02

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wez ag nie strasz bo też mam lumie,co prawda dopiero od miesiąca.ale juz prawie komputera nie muszę włączać :)
    Wydatki chyba u kazdego:) my tez chrzciny 1200 dajemy za salę,plus tort 130 plus mężowi garnitur plus księdzu no i dla mnie ubranie.co prawda rodzice dają nam czesc na wydatki na chrzest i ubranko dla małej za free,ale i tak sporo kasy pójdzie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2015, 17:08

ug37df9hvpghw3yg.png
  • Melula Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No, u nas chrzciny razem około 2000zł, więc tyle ile wózek...

• looliii Koleżanka

Wysłany: 18 marca 2015, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny czytam wasze posty o przybieraniu na wadze i zaczynam sie martwic że mój za dużo przybiera , nie wiem ile teraz ale jak położna przychodziła to przybierał tygodniowo 400g. na samej piersi , teraz nie wiem ile waży? W piatek kończy 7 tygodni a w przyszłym tygodniu lecimy na szczepienie to wtedy się dowiem ile wazy. Mój jak zje o 22 to najdluzej spi do 2 w nocy pozniej pobudka o 4:30 bądź 5 i po 7 zresztą różnie się budzi na jedzenie , w ciągu dnia może jeść co godzinę.

82do20mmqzciyevf.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta luzik- moja dzialala prawie 2,5 roku bez wiekszych awarii;) tylko nie rzucaj nią bo ekran wypada:P
    kupilabym kolejną nokie ale w domu mam doslownie wszystko zsynchronizowane z androidem wiec bardzo mnie nokia ogranicza, pozatym mąż mi nic nie zrobi bo specjalnie mowi ze na nokii sie nie zna więc jako zona freaka informatyka zostane androidką;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2015, 17:23

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ufff to mnie chrzciny kosztowaly w sumie jakies 600 zl na 17 osob. Dostalismy 1500, ktore wczoraj maz wydal na panele i podklad do domu. Narazie na 50 metrow. Do kuchni znow polozymy kafelki. A duzy pokoj nadal jako rupieciarnia, wiec podloga betonowa. Tam nawet kafelkow nie ma. Poza tym w calym domu kafelki. Stare to, bo nasz domek to kiedys byl sklep :)
    Wslolczuje doplacac do podatku.

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pozatym kto nie ma wydatkow przy małym dziecku:) teraz juz bedzie zawsze coś, zawsze potrzebne na coś:)

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bogusiar80 wrote:
    Ufff to mnie chrzciny kosztowaly w sumie jakies 600 zl na 17 osob. Dostalismy 1500, ktore wczoraj maz wydal na panele i podklad do domu. Narazie na 50 metrow. Do kuchni znow polozymy kafelki. A duzy pokoj nadal jako rupieciarnia, wiec podloga betonowa. Tam nawet kafelkow nie ma. Poza tym w calym domu kafelki. Stare to, bo nasz domek to kiedys byl sklep :)
    Wslolczuje doplacac do podatku.

Bogusia ano, tymbardziej ze nie mielismy pojecia ile i zakladalismy rozne opcje, sprawdzila sie najgorsza:/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2015, 17:32

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Juśka Przyjaciółka

Wysłany: 18 marca 2015, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki dziękuję za odp.
    Martwi mnie ten" katar",kurcze dmucham chucham na ta Dziecine..myślałam ze już mamy katar za sobą a tu znów.Męczy się jak śpi bo nie ma wydzieliny w nosku tylko z tylu.Jutro mamy mieć szczepienie odroczone tydzień temu i nie wiem:-( Nie będą chyba szczepic.Myślę ze jeszcze odrocza.

relgh371oag5i13h.png
  • OliOla Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2015, 22:53

l22nzbmh1lqdktpj.png

• Chanela Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2015, 14:00

201501275365.png
    p19uk0s3zyd2g4e9.png
‹‹ 2290 2291 2292 2293 2294 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ