*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
Hehe mój też identycznie robi,mądre te nasze dzieciaki
staramy sie oszukiwac i troszeczke damy przed karmieniem,troche po, trzeba jakos probowac 
Wazne zeby dziecko przybieralo na wadze, nie ma co trzymac sie ksiazkowo jakis wytycznych bo dzieciaczki to nie roboty,tak jak my jednego dnia zjemy wiecej innego mniej
MonikaDM lubi tę wiadomość
-
dochodze do wniosku, ze moj synus jest sfochowany dokladnie tak jak miesiac temu, chyba nie lubi miesiecznic, na spacerze sie wsciekal i ciagle budzil wiec chwasty dalej sie mnoza w ogrodku, za to jak wjechalam do domu i dwa razy schodzilam dobujac bo plakal to teraz wreszcie spi
-
Dzięki Ag, patrzyłam X-landera, bo by pasował do niego nasz fotelik Recaro, ale dużo jeździmy, więc musi dobrze się składać. Fotelik nasz pasuje też do Jedo. Właśnie je oglądam. Że też musiał zepsuć się teraz, a nie pod koniec wakacji, wtedy kupilibyśmy tylko spacerówkę.
-
My mamy Nutramigen LGG bo zwykły małemu nie pomógł i po nim wszelkie kolki i bóle brzucha minęłyNuskaw wrote:Hej dziewczyny.
Mam pytanie do mam tarczycowych. Czy robiłyscie tsh i FT4 dzieciaczkom? Jeśli tak to ile wam wyszło? U nas tsh 3,37 (norma do 4,2) FT4 1,28 (norma do 1,7).
Kolejne pytanie do mam z trądzikiem niemowlecym. Czy wasze pociechy mają zaskorniki? Tymkowi niestety się zrobiło kilka i zastanawiam się czy mam coś z tym zrobić? Wiecie żeby nie zostały później dziurki. Takie małe dziecko a już tyle problemów, jakby to była pupa to bym się nie martwila ale to twarz jest.
I od dzisiaj dokarmiam nutramigenem, niestety suche placki na buzi, szorstka skora na rączkach i nóżkach i ciemieniucha + ulewanie potwierdziły nietolerancje na białko krowiego mleka. Dziewczyny które macie dzieciaczki na nutramigenie czego powinnam się spodziewać? zatwardzenie, biegunka?
Nuskaw lubi tę wiadomość
-
Melula wrote:Dzięki Ag, patrzyłam X-landera, bo by pasował do niego nasz fotelik Recaro, ale dużo jeździmy, więc musi dobrze się składać. Fotelik nasz pasuje też do Jedo. Właśnie je oglądam. Że też musiał zepsuć się teraz, a nie pod koniec wakacji, wtedy kupilibyśmy tylko spacerówkę.
Spacerówki Jedo podobno są nie za bardzo i w moim odczuciu są brzydkie, dlatego ja w ogóle zrezygnowałam z zakupu wózka jedo, chociaż gondola bardzo mi się podobała.
-
Melula wrote:Pewnie, ale koszt wózka to nie koszt tel, choć pewnie się mylę, hehehe
Dużo wydatków w tym miesiącu i chrzciny przed nami, cholercia!
poszukaj czegoś używanego na olx od zaraz, a potem spacerówkę kupicie na spokojnie taką, jaką chcesz bez kompromisów, że musi być gondola. -
Melula wrote:Pewnie, ale koszt wózka to nie koszt tel, choć pewnie się mylę, hehehe
Dużo wydatków w tym miesiącu i chrzciny przed nami, cholercia!
u nas tak samo z wydatkami, i chrzciny tez;) do tego okazalo sie ze usimy bardzo duzo doplacic do rozliczenia podatkowego:( masakra
a telefon...coż taki jakbym chciala to kosztuje akurat wiecej niz niejeden wozek wiec musze wybierac ze znacznie nizszej połki:)
wazne zeby belly dzialalo, nic wiecej nie trzeba;)Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2015, 17:02
-
Wez ag nie strasz bo też mam lumie,co prawda dopiero od miesiąca.ale juz prawie komputera nie muszę włączać

Wydatki chyba u kazdego:) my tez chrzciny 1200 dajemy za salę,plus tort 130 plus mężowi garnitur plus księdzu no i dla mnie ubranie.co prawda rodzice dają nam czesc na wydatki na chrzest i ubranko dla małej za free,ale i tak sporo kasy pójdzie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2015, 17:08
-
Hej dziewczyny czytam wasze posty o przybieraniu na wadze i zaczynam sie martwic że mój za dużo przybiera , nie wiem ile teraz ale jak położna przychodziła to przybierał tygodniowo 400g. na samej piersi , teraz nie wiem ile waży? W piatek kończy 7 tygodni a w przyszłym tygodniu lecimy na szczepienie to wtedy się dowiem ile wazy. Mój jak zje o 22 to najdluzej spi do 2 w nocy pozniej pobudka o 4:30 bądź 5 i po 7 zresztą różnie się budzi na jedzenie , w ciągu dnia może jeść co godzinę.
-
Marta luzik- moja dzialala prawie 2,5 roku bez wiekszych awarii;) tylko nie rzucaj nią bo ekran wypada:P
kupilabym kolejną nokie ale w domu mam doslownie wszystko zsynchronizowane z androidem wiec bardzo mnie nokia ogranicza, pozatym mąż mi nic nie zrobi bo specjalnie mowi ze na nokii sie nie zna więc jako zona freaka informatyka zostane androidką
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2015, 17:23
-
Ufff to mnie chrzciny kosztowaly w sumie jakies 600 zl na 17 osob. Dostalismy 1500, ktore wczoraj maz wydal na panele i podklad do domu. Narazie na 50 metrow. Do kuchni znow polozymy kafelki. A duzy pokoj nadal jako rupieciarnia, wiec podloga betonowa. Tam nawet kafelkow nie ma. Poza tym w calym domu kafelki. Stare to, bo nasz domek to kiedys byl sklep

Wslolczuje doplacac do podatku. -
Bogusiar80 wrote:Ufff to mnie chrzciny kosztowaly w sumie jakies 600 zl na 17 osob. Dostalismy 1500, ktore wczoraj maz wydal na panele i podklad do domu. Narazie na 50 metrow. Do kuchni znow polozymy kafelki. A duzy pokoj nadal jako rupieciarnia, wiec podloga betonowa. Tam nawet kafelkow nie ma. Poza tym w calym domu kafelki. Stare to, bo nasz domek to kiedys byl sklep

Wslolczuje doplacac do podatku.
Bogusia ano, tymbardziej ze nie mielismy pojecia ile i zakladalismy rozne opcje, sprawdzila sie najgorsza:/Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2015, 17:32
-
Wiki dziękuję za odp.
Martwi mnie ten" katar",kurcze dmucham chucham na ta Dziecine..myślałam ze już mamy katar za sobą a tu znów.Męczy się jak śpi bo nie ma wydzieliny w nosku tylko z tylu.Jutro mamy mieć szczepienie odroczone tydzień temu i nie wiem:-( Nie będą chyba szczepic.Myślę ze jeszcze odrocza.