X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta moja spala w kolysce niecaly miesiac... Po miesiacu w dzien praktycznie nie spi, ucina drzemki po ok 15min, jak ja daje do kolyski to wrzeszczy jak oszalala. Po porodzie spalam w salonie, tam stoi kolyska wiec w nocy w niej spala. Teraz spimy w sypialni a mala w swoim lozeczku.

• Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2015, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Isabelle polubilam, bo mysle tak samo :)
    A ja dzis porzadek w malego pokoju. Koc z tapczana wytrzepany juz sie pierze, koldry i poduchy sie wietrza, posciele juz wyprane. Dzis juz chodzi trzecia pralka. Wzial mnie jakis ped na sprzatanie. Moze to energia od wczorajszej zumby? :)
    Mysle, ze zadna z nas nie ma co narzekac na swojego meza. Moja sasiadka ta dopiero ma " zlotego meza" Chlopina pracuje raz na rano, raz na popoludnie. Nie sprzata, nie gotuje, nie pierze, nie napali w piecu, drewna i wegla nie przyniesie, na ogrodek nie idzie kopac, ani nie pali smieci. On pracuje, zje obiad, lub kolacje zalezy jaka zmiana. I siedzi na kompie do godz 4-ej rano. Po czym idzie spac i jak dzien aolny to wstaje na kompa, a jak do pracy to budzi sie i jedzie. Ktora chce swojego zamienic ?

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 21 marca 2015, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bogusiar80 wrote:
    Mysle, ze zadna z nas nie ma co narzekac na swojego meza. Moja sasiadka ta dopiero ma " zlotego meza" Chlopina pracuje raz na rano, raz na popoludnie. Nie sprzata, nie gotuje, nie pierze, nie napali w piecu, drewna i wegla nie przyniesie, na ogrodek nie idzie kopac, ani nie pali smieci. On pracuje, zje obiad, lub kolacje zalezy jaka zmiana. I siedzi na kompie do godz 4-ej rano. Po czym idzie spac i jak dzien aolny to wstaje na kompa, a jak do pracy to budzi sie i jedzie. Ktora chce swojego zamienic ?

Brzmi bardziej jak wątpliwej urody dekoracja mieszkania, a nie mąż :D

nick nieaktualny, Bogusiar80 lubią tę wiadomość

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • magdalenka Autorytet

Wysłany: 21 marca 2015, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bogusia MASAKRA chyba bym takie z domu wywaliła, bo do czego taki potrzebny??

• Agus89 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest godzina 13 a moje dziecię je juz 8 raz... Cycki już prawie puste i obawiam się że nie nadążą z produkcją.

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • magdalenka Autorytet

Wysłany: 21 marca 2015, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agus89 wrote:
    Jest godzina 13 a moje dziecię je juz 8 raz... Cycki już prawie puste i obawiam się że nie nadążą z produkcją.
    Ja przez takie karmienie co chwilę mam taką produkcję mleka, że boję się gdziekolwiek wyjść bo za chwilę cyc boli.

• Selene Autorytet

Wysłany: 21 marca 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 12:36

eNortjKzUjIytDAwMVKyBlwwFXACzg,,50.png
  • Agus89 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2015, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalenka wrote:
    Ja przez takie karmienie co chwilę mam taką produkcję mleka, że boję się gdziekolwiek wyjść bo za chwilę cyc boli.

Dlatego ja nigdzie nie wychodzę bez Ali. Ona w dzień je co godzinę, a w nocy śpi 6 godzin. I nad ranem piersi mnie tak bolą z przepełnienia że nie mogę zasnąć.

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • Agus89 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja uważam za największą głupotę to żeby machnąć sobie dziecko w celu poprawienia sytuacji w związku. :/

Znam taką dziewczynę którą chłopak chciał zostawić (zdradzał ją i w ogóle..) a ona wielce zakochana wrobiła go w dziecko. Jej rodzice zmusili ją do ślubu, bo nieślubne dziecko to grzech. I teraz siedzi z dzieckiem w domu a Mąż zdradza ją dalej. Niektórzy na własne życzenie marnują sobie życie.

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 21 marca 2015, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klara w sumie nie ma wyboru gdzie śpi :) bo nie ma łóżeczka tylko kołyskę.a łóżeczko będzie stalo u nas w sypialni.swoj pokoik ma piętro niżej więc dlugo jeszcze w nim nie pośpi sama.
    A dzis mąż rano do mnie:ale Ty jesteś czujna,mała tylko kwęknie w nocy,a Ty sie juz budzisz:)

ug37df9hvpghw3yg.png
  • magdalenka Autorytet

Wysłany: 21 marca 2015, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaKD ja tak samo, czasem nawet biorąc prysznic słyszę kwekanie małego. To nasza matczyna intuicja.

Agus ten ból jest okropny, wiem cos o tym. Dzisiaj obudził mnie o 1 w nocy i musiałam odciągać latatorem bo inaczej nie da usnąć.

• Melula Autorytet

Wysłany: 21 marca 2015, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, nie to żebym była przeciwko mm. Tu chodziło bardziej o to, że on mówi, że ona nie ma pokarmu, użala się nad nią i dzieckiem, że nie ssie piersi, a ona bez skrupułów mówi, że po co karmić piersią, jak potem trzeba sobie wszystkiego odmawiać i cytuję: "jeść tego ohydnego gotowanego kurczaka zamiast pysznego schabowego"

dqprio4pygfv875f.png zrz6anlieenmishw.png
  • magdalenka Autorytet

Wysłany: 21 marca 2015, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czym pielęgnujecie skórę piersi ?? Bo od jakiegoś czasu zauwazyłam że zrobiła mi się taka zwiotczała i sucha...

• Selene Autorytet

Wysłany: 21 marca 2015, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    p

• magdalenka Autorytet

Wysłany: 21 marca 2015, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selene wrote:
    Tesciowa zadzwoniła o 12:00 ze tylko zjedzą obiad i nas odwiedza bo chcą małą zobaczyć. Jest 15:00...
    Ehh a dopiero wczoraj opisywałaś sytuację ze znajomymi.
    Ostatnio miałam to samo, znajomi dzwonią że chcą wpaść i będą około 19...mówię, że trochę późno bo o tej godzinie kąpiemy małego. To stwierdzili, że jak byli ostatnio to Jaś spał i mu nie przeszkadzali. Tak, spał po pół godziny i ciągle na cycu bo było głośno. Nie mógł usnać na dłużej, musiałam go zabawiać, wszyscy zadowloeni bo drinkowali a ja siedziałam z małym i nie było mi do śmiechu. Chyba nie musze mówić co było później w nocy ze wstawaniem.
    Twoi teściowie to też za grosz wyczucia, z małym dzieckiem ciężko coś zaplanować, najlepiej niech się zjada na porę kąpania lub spania bo przieciem IM tak wygodnie...szkoda słów.

• Selene Autorytet

Wysłany: 21 marca 2015, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    p

• Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2015, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No sa niektorzy nieroby, ze masakra. Ja bym z takim nie byla. A juz w ogole dzieciaka bym nie robila, bo sie polepszy. Gowno prawda. Potem juz tylko gorzej i tylko dziecko cierpi.
    No z tymi przyjazdami gosci roznie bywa. W pazdzierniku urodzily dwie moje kuzynki i trzecia je odwiedzila w pierwszym tygodniu po porodzie :) u mnie jeszcze nie byla, bo ma focha. Spytalam jej sie czy nie za szybko na odwiedziny. Ona, ze nie, u niej goscie byli juz w dniu jak wyszla ze szpitala haha. A ja jej, ze ja zapraszam, ale jak juz spedze z malym dwa tygodnie w domu :P

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 21 marca 2015, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rany,dla mnie mie ma gorszego typu faceta niż nierób.

ug37df9hvpghw3yg.png
  • Melula Autorytet

Wysłany: 21 marca 2015, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy wasze dzieci skupiają uwagę na tych kontrastowych książeczkach? Moja Ala nawet na nie patrzeć nie chce :(

dqprio4pygfv875f.png zrz6anlieenmishw.png
  • magdalenka Autorytet

Wysłany: 21 marca 2015, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melula wrote:
    Czy wasze dzieci skupiają uwagę na tych kontrastowych książeczkach? Moja Ala nawet na nie patrzeć nie chce :(
    Mój Jaś ma jedną i ją uwielbia !! długo patrzy na te obrazki i zatrzymuje wzrok.
    Widać jak ze wszystkim każde dziecko ma inne upodobania. Może Twoja Ala bardziej skupia uwagę na dźwiekach??

‹‹ 2311 2312 2313 2314 2315 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ