X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta moja spala w kolysce niecaly miesiac... Po miesiacu w dzien praktycznie nie spi, ucina drzemki po ok 15min, jak ja daje do kolyski to wrzeszczy jak oszalala. Po porodzie spalam w salonie, tam stoi kolyska wiec w nocy w niej spala. Teraz spimy w sypialni a mala w swoim lozeczku.

• Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2015, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Isabelle polubilam, bo mysle tak samo :)
    A ja dzis porzadek w malego pokoju. Koc z tapczana wytrzepany juz sie pierze, koldry i poduchy sie wietrza, posciele juz wyprane. Dzis juz chodzi trzecia pralka. Wzial mnie jakis ped na sprzatanie. Moze to energia od wczorajszej zumby? :)
    Mysle, ze zadna z nas nie ma co narzekac na swojego meza. Moja sasiadka ta dopiero ma " zlotego meza" Chlopina pracuje raz na rano, raz na popoludnie. Nie sprzata, nie gotuje, nie pierze, nie napali w piecu, drewna i wegla nie przyniesie, na ogrodek nie idzie kopac, ani nie pali smieci. On pracuje, zje obiad, lub kolacje zalezy jaka zmiana. I siedzi na kompie do godz 4-ej rano. Po czym idzie spac i jak dzien aolny to wstaje na kompa, a jak do pracy to budzi sie i jedzie. Ktora chce swojego zamienic ?

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 21 marca 2015, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bogusiar80 wrote:
    Mysle, ze zadna z nas nie ma co narzekac na swojego meza. Moja sasiadka ta dopiero ma " zlotego meza" Chlopina pracuje raz na rano, raz na popoludnie. Nie sprzata, nie gotuje, nie pierze, nie napali w piecu, drewna i wegla nie przyniesie, na ogrodek nie idzie kopac, ani nie pali smieci. On pracuje, zje obiad, lub kolacje zalezy jaka zmiana. I siedzi na kompie do godz 4-ej rano. Po czym idzie spac i jak dzien aolny to wstaje na kompa, a jak do pracy to budzi sie i jedzie. Ktora chce swojego zamienic ?

Brzmi bardziej jak wątpliwej urody dekoracja mieszkania, a nie mąż :D

MonikaDM, Bogusiar80 lubią tę wiadomość

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • magdalenka Autorytet

Wysłany: 21 marca 2015, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bogusia MASAKRA chyba bym takie z domu wywaliła, bo do czego taki potrzebny??

• Agus89 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest godzina 13 a moje dziecię je juz 8 raz... Cycki już prawie puste i obawiam się że nie nadążą z produkcją.

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • magdalenka Autorytet

Wysłany: 21 marca 2015, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agus89 wrote:
    Jest godzina 13 a moje dziecię je juz 8 raz... Cycki już prawie puste i obawiam się że nie nadążą z produkcją.
    Ja przez takie karmienie co chwilę mam taką produkcję mleka, że boję się gdziekolwiek wyjść bo za chwilę cyc boli.

• Selene Autorytet

Wysłany: 21 marca 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 12:36

eNortjKzUjIytDAwMVKyBlwwFXACzg,,50.png
  • Agus89 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2015, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalenka wrote:
    Ja przez takie karmienie co chwilę mam taką produkcję mleka, że boję się gdziekolwiek wyjść bo za chwilę cyc boli.

Dlatego ja nigdzie nie wychodzę bez Ali. Ona w dzień je co godzinę, a w nocy śpi 6 godzin. I nad ranem piersi mnie tak bolą z przepełnienia że nie mogę zasnąć.

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • Agus89 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja uważam za największą głupotę to żeby machnąć sobie dziecko w celu poprawienia sytuacji w związku. :/

Znam taką dziewczynę którą chłopak chciał zostawić (zdradzał ją i w ogóle..) a ona wielce zakochana wrobiła go w dziecko. Jej rodzice zmusili ją do ślubu, bo nieślubne dziecko to grzech. I teraz siedzi z dzieckiem w domu a Mąż zdradza ją dalej. Niektórzy na własne życzenie marnują sobie życie.

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 21 marca 2015, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klara w sumie nie ma wyboru gdzie śpi :) bo nie ma łóżeczka tylko kołyskę.a łóżeczko będzie stalo u nas w sypialni.swoj pokoik ma piętro niżej więc dlugo jeszcze w nim nie pośpi sama.
    A dzis mąż rano do mnie:ale Ty jesteś czujna,mała tylko kwęknie w nocy,a Ty sie juz budzisz:)

ug37df9hvpghw3yg.png
  • magdalenka Autorytet

Wysłany: 21 marca 2015, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaKD ja tak samo, czasem nawet biorąc prysznic słyszę kwekanie małego. To nasza matczyna intuicja.

Agus ten ból jest okropny, wiem cos o tym. Dzisiaj obudził mnie o 1 w nocy i musiałam odciągać latatorem bo inaczej nie da usnąć.

• Melula Autorytet

Wysłany: 21 marca 2015, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, nie to żebym była przeciwko mm. Tu chodziło bardziej o to, że on mówi, że ona nie ma pokarmu, użala się nad nią i dzieckiem, że nie ssie piersi, a ona bez skrupułów mówi, że po co karmić piersią, jak potem trzeba sobie wszystkiego odmawiać i cytuję: "jeść tego ohydnego gotowanego kurczaka zamiast pysznego schabowego"

dqprio4pygfv875f.png zrz6anlieenmishw.png
  • magdalenka Autorytet

Wysłany: 21 marca 2015, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czym pielęgnujecie skórę piersi ?? Bo od jakiegoś czasu zauwazyłam że zrobiła mi się taka zwiotczała i sucha...

• Selene Autorytet

Wysłany: 21 marca 2015, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    p

• magdalenka Autorytet

Wysłany: 21 marca 2015, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selene wrote:
    Tesciowa zadzwoniła o 12:00 ze tylko zjedzą obiad i nas odwiedza bo chcą małą zobaczyć. Jest 15:00...
    Ehh a dopiero wczoraj opisywałaś sytuację ze znajomymi.
    Ostatnio miałam to samo, znajomi dzwonią że chcą wpaść i będą około 19...mówię, że trochę późno bo o tej godzinie kąpiemy małego. To stwierdzili, że jak byli ostatnio to Jaś spał i mu nie przeszkadzali. Tak, spał po pół godziny i ciągle na cycu bo było głośno. Nie mógł usnać na dłużej, musiałam go zabawiać, wszyscy zadowloeni bo drinkowali a ja siedziałam z małym i nie było mi do śmiechu. Chyba nie musze mówić co było później w nocy ze wstawaniem.
    Twoi teściowie to też za grosz wyczucia, z małym dzieckiem ciężko coś zaplanować, najlepiej niech się zjada na porę kąpania lub spania bo przieciem IM tak wygodnie...szkoda słów.

• Selene Autorytet

Wysłany: 21 marca 2015, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    p

• Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2015, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No sa niektorzy nieroby, ze masakra. Ja bym z takim nie byla. A juz w ogole dzieciaka bym nie robila, bo sie polepszy. Gowno prawda. Potem juz tylko gorzej i tylko dziecko cierpi.
    No z tymi przyjazdami gosci roznie bywa. W pazdzierniku urodzily dwie moje kuzynki i trzecia je odwiedzila w pierwszym tygodniu po porodzie :) u mnie jeszcze nie byla, bo ma focha. Spytalam jej sie czy nie za szybko na odwiedziny. Ona, ze nie, u niej goscie byli juz w dniu jak wyszla ze szpitala haha. A ja jej, ze ja zapraszam, ale jak juz spedze z malym dwa tygodnie w domu :P

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 21 marca 2015, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rany,dla mnie mie ma gorszego typu faceta niż nierób.

ug37df9hvpghw3yg.png
  • Melula Autorytet

Wysłany: 21 marca 2015, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy wasze dzieci skupiają uwagę na tych kontrastowych książeczkach? Moja Ala nawet na nie patrzeć nie chce :(

dqprio4pygfv875f.png zrz6anlieenmishw.png
  • magdalenka Autorytet

Wysłany: 21 marca 2015, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melula wrote:
    Czy wasze dzieci skupiają uwagę na tych kontrastowych książeczkach? Moja Ala nawet na nie patrzeć nie chce :(
    Mój Jaś ma jedną i ją uwielbia !! długo patrzy na te obrazki i zatrzymuje wzrok.
    Widać jak ze wszystkim każde dziecko ma inne upodobania. Może Twoja Ala bardziej skupia uwagę na dźwiekach??

‹‹ 2311 2312 2313 2314 2315 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ