X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2015, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niewiem wspolne mieszkanie, chyba dalej licze ze cos sie zmieni :/
    Przed porodem bylo super, dziecko zmienilo nasz swiat o 180stopni

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2015, 19:08

• Agus89 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2015, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa bądź silna dla Adelki. :*

A z mężem może pogadaj jakie wyjście widzi w tej sytuacji, coś się musi zmienić, bo jak Delka porośnie to będzie widziała jakie są relacje między wami. To moje zdanie. Nic nie narzucam oczywiście. Mam nadzieję że w końcu się polepszy.

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • Rybka1 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2015, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas w końcu kupa. Nie sądziłam,że to tak cieszy po całym tygodniu
    Woda dziala :-)Renia dzięki za tą radę.

Kurcze Kawa to niefajnie strasznie. Czy on chociaż powiedział p co mu chodzi.

Js to jeszcze nawet nie planuję chrzcin a Wy Dziewczyny takie super zorganizowane :-)

renia83 lubi tę wiadomość

eNortjKzUjIytDA2M1CyBlwwFYEC0Q,,45.png
  • MonisiaK Autorytet

Wysłany: 21 marca 2015, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chanela wrote:
    Moja ostatnio bardzo dużo śpi. Już miała aktywne dnie, a teraz większość dnia przesypia. Tak się zastanawiam czy ona tak skok przechodzi? Czy może mam się martwić że coś jest nie tak. W nocy też ma stałe pory.

Moja córa podobnie wiekowo do Twojej i teraz też ma faze na spanie, także chyba to normalne... ;)
    Bogusiar80 wrote:
    A nasze kapiele przerzucam z co dwa dni na co trzy dni. Pytacie dlaczego? Maly ryczy w kapieli. Nie lubi tego. A dzis przeszedl sam siebie. Ryczal jak dzika swinia, ktora zarzynaja. I tak wyrywal, ze szok. Nie dawalam rady go utrzymac jedna reka, zeby umyc. Masakra

Blaneczka też na początku bardzo płakała, ale to chyba kwestia ciepła wody, obimy teraz troszkę cieplejszą niż 37 st. Jeśli nie możesz sobie poradzić z synkiem jedną ręką dobre są "foczki"
    http://mnz.pl/produkt/ok-baby-lezaczek-do-kapieli-foczka/

na to piluche tetrową i dziecko sobie leży, a Ty masz ręce wolne i łatwiej bez stresu wykąpać. Moja mała też wierzgała i ja bym jej na pewno nie utrzymała... We dwoje sobie radziliśmy, teraz jest raczej spokojna, czasem popłacze jak główkę myjemy..

szczesliwa89 lubi tę wiadomość

ex2b9vvj4jxe17l2.png
    km5siei3wv50qtno.png
  • Selene Autorytet

Wysłany: 21 marca 2015, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 12:37

eNortjKzUjIytDAwMVKyBlwwFXACzg,,50.png
  • Chanela Autorytet

Wysłany: 21 marca 2015, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2015, 14:01

201501275365.png
    p19uk0s3zyd2g4e9.png
  • Rybka1 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2015, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy Wasze maluchy też się tak ślinia? Mojej tak leci z tego dziobka ostatnio. Zakładam jej sliniak,bo całe ubrania ma mokre.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2015, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszelkie proby rozmow sa traktowane jako czepianie sie, uwierzcie nie raz juz probowalam rozmawiac, nawet napisalam co na sercu lezy i rowna sie to z rzucaniem grochem w sciane :/ Jestem konkretna i stanowcza ale w tej sytuacji juz nie wiem co poczac.
    Adelka jest teraz najważniejsza i wole ja wychowac bez niego nizby miala patrzec caly czas na nasz stosunek do siebie. Daje mu rok na opamietanie sie, bo poki co i tak jestem uziemiona..

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2015, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybka moja tez tak ma i caly czas bąbelkuje.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2015, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny powiedzcie czy przegotowaną wodę, którą podawałyście dzieciom na kupkę dawałyscie ciepłą, czy zimną?ile dawałyście. Ja podałam, ale kupy nadal nie ma.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2015, 20:48

• isabelle Autorytet

Wysłany: 21 marca 2015, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Becia81 wrote:
    Dziewczyny powiedzcie czy przegotowaną wodę, którą podawałyście dzieciom na kupkę dawałyscie ciepłą, czy zimną?ile dawałyście. Ja podałam, ale kupy naal nie ma.

Ja wszystkie płyny, wodę przegotowaną też, podaję w temperaturze pokojowej lub nieznacznie podgrzane - tak max do 37 st.

Becia81 lubi tę wiadomość

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 21 marca 2015, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa wrote:
    Wszelkie proby rozmow sa traktowane jako czepianie sie, uwierzcie nie raz juz probowalam rozmawiac, nawet napisalam co na sercu lezy i rowna sie to z rzucaniem grochem w sciane :/ Jestem konkretna i stanowcza ale w tej sytuacji juz nie wiem co poczac. Adelka jest teraz najważniejsza i wole ja wychowac bez niego nizby miala patrzec caly czas na nasz stosunek do siebie. Daje mu rok na opamietanie sie, bo poki co i tak jestem uziemiona..

Nie chcę podjudzać, ale może jakieś drastyczniejsze kroki typu spakowanie siebie i Adelki i wyjazd na jakiś czas do rodziców/kogokolwiek. Może się ocknie.

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • Rybka1 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2015, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Becia81 wrote:
    Dziewczyny powiedzcie czy przegotowaną wodę, którą podawałyście dzieciom na kupkę dawałyscie ciepłą, czy zimną?ile dawałyście. Ja podałam, ale kupy naal nie ma.

Ja dałam łyżeczke wody w temp pokojowej.

• Agus89 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2015, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Becia81 wrote:

Ja dawałam przegotowaną letnią wodę. Nie pamiętam dokładnie ale moze z 20ml.

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 21 marca 2015, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybka1 wrote:
    Czy Wasze maluchy też się tak ślinia? Mojej tak leci z tego dziobka ostatnio. Zakładam jej sliniak,bo całe ubrania ma mokre.
    Ślini się :) aż czasem się zakrztusi lekko.

ug37df9hvpghw3yg.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 21 marca 2015, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Becia81 wrote:
    Dziewczyny powiedzcie czy przegotowaną wodę, którą podawałyście dzieciom na kupkę dawałyscie ciepłą, czy zimną?ile dawałyście. Ja podałam, ale kupy nadal nie ma.
    Ja dalam wczoraj i byla kupka tak po 2 godzinach.kilka łyżeczek (większość wypluła) przegotowaną i taka letnią.

ug37df9hvpghw3yg.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 21 marca 2015, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa no albo patelnia jednak.
    A tak serio to skoro tak jak mowisz zmienil sie o 180 st to moze on faktycznie nie radzi sobie ...nie wiem z akceptacja dziecka albo cos.
    kurcze nie wiem ale skoro jest depresja poporodowa to chce wierzyc ze jest cos takiego u facetow i da sie to wyplenic. Ale facet musi sobie usmiadomic problem sam bo ewdidentnie o cos mu chodzi.
    Kurde laskę ma taka w domu i nie umie docenic. Silna babka jestes, ze dajesz rade we wsyztskim, ale Dela ma dwojke rodzicow i on to musi zrozumiec.

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 21 marca 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Kawcia,trzymaj się.szkoda,ze tak naprawdę nie wiadomo o co mężowi chodzi:( Ja czuje,ze go to wszystko przytłoczyło.w ciąży bylo super,bo dzidziuś w brzuszku,a teraz dzidziuś płacze,sra itp.mnie samą czasem przytłaczają niektóre rzeczy.tez się bałam jak to będzie.tak pragnęłam dziecka,ale gdzieś tam obawiałam się utraconej wolności i tego,ze jadę,ide gdzie chcę i kiedy chcę.a niektórzy faceci to potrafią być nawet zazdrosni o dziecko.

ug37df9hvpghw3yg.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2015, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa przez rok czasu to możesz Ty się wypalić i co wtedy? Ja bym poważnie zastanowiła się nad wyprowadzką, jeśli masz taką opcję. Zimny prysznic dla jaśnie pana...

Dobry wieczór tak w ogóle ;) Staram się Was czytać, ale z pisaniem jest już gorzej. Jak tylko mam możliwość i wolne ręce, to zajmuje się domem i tak mi ostatnio mija czas - jak nie Natalka, to obowiązki...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2015, 21:16

201501145565.png
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2015, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa wrote:
    Wiki sukieneczka śliczna, nie jest czasem z Next?? Bo widzialam tam podobne albo takie same :)
    Tak, ale ja nie widziałam jej na żywo, także w ciemno zamówiłam.

Kawa trzymam kciuki. To co piszesz potwierdza niestety to, że on nie jest gotowy na dziecko. Żadnymi groźbami tego nie zmienisz. Nie jest gotowy i już. Przyjdzie po prostu czas za rok, dwa, trzy że sie zmieni sam i tyle.... Niestety, a jak sie wyprowadzisz, to stanie sie po prostu znowu kawalerem

MonikaDM lubi tę wiadomość

www.styczniowki2015.phorum.pl
‹‹ 2313 2314 2315 2316 2317 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ