*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
Wiki ja sie czasem zastanawiam czy nie popadam w skrajnosc przeciez ja to zrobie lepeij i szybciej niz dam sie wykazac chlopu a to pewnie błąd. Dlatego ostatnio w weekendy daje jemu Milenkę pod opiekę i często aż mnie pali w srodku zeby poprawic po nim ale staram sie chamowac
Powiem Wam,ze u nas piekne slonce ale zimno niestety... chyba wloze jej ten grubszy kombinezon -
Ależ mnie tu długo nie było...
U nas mąż ogarnia jak już jest w domu, w sensie widzę, że potrafi, ze radzi sobie. Ale jak ja jestem to nie zawsze mu się chce po robocie ;p
Tak na dobrą sprawę jeszcze nie było sytuacji, żeby został z nią sam na sam, że ja gdzieś wychodzę
We wtorek robimy test bo idę do gina na kontrolę więc zobaczymy jak sobie poradzi, muszę się uwinąć bo mała nie chce jeść z butelki, więc mam ok 3 godzin:/
Już strasznie mam ochotę wyjść do fryzjera i kosmetyczki, ale nie mam z kim małej zostawić i tak się odwleka to w czasie, na szczęście w środę przylatuje teściowa na chrzciny (29.03) więc moze mnie troche odciąży i uda się zaliczyć wizyty upiększające
Co do spania to mała przesypia nam całą noc, kąpiemy ją 19-19:30, potem karmienie, kołysanki i spać czyli 20-21 dziecko zasypia i budzi się ok 5:30-6
W dzień to gównie na spacerach śpi lub krótko po nich.
Buziaki dla wszystkich :*renia83 lubi tę wiadomość
-
Hania dużo spi chyba. Od 21-6 z przerwa o 2 i 4 na karmienie na śpiocha, później od 8 do 10:30, 11:30 do 14, 16:30-19. Także spi caly czy jak ma taki dzień. A jak rano nie zaśnie to caly dzień do niczego. Moral jest taki, ze im wiecej e dzień śp to i w nocy ładnie spi. Ja rano zwykle musze z nią gdzies samochodem jeździć i przez to ładnie zasypia.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2015, 12:27
www.styczniowki2015.phorum.pl -
Cześć.
No i mamy prawdopodobnie alergie pokarmowa. Przez to mała w 2tyg przybrała tylko 160gram. Pani doktor próbowała mi na początku wmówić że to przez to że pewnie mam mało mleka i spojrzała na moje piersi. Aż mi się ciśnienie podnioslo bo to że mam małe c nie znaczy że mam mało pokarmu. Ale mam dokarmiac nutramigenem 2razy dziennie. A ja dieta bez mleka. Trochę mnie ta sytuacja załamuje ale dam radę.
Kawa ta sytuacja z wyjściami obojętnie gdzie była też u mnie. Ale ja wręcz zmuszałam go żeby ją przebierał itp. I ciągle powtarzałam :zobacz jaka podobna do Ciebie, Twój klon. A on wtedy taki dumy się robi i skończyły się wyjścia pod obojętnie jakim pretekstem. W nocy mała śpi więc nie ma wiele do pomocy ale wieczorem po pracy kąpiemy razem, na spacery chodzi, parę pieluchy zmienił. Mam nadzieję że u Ciebie też to się zmieni. -
Wiki81 wrote:Jak na trening jadę czy zakupy to zostaje, ale jak jestesmy razem to zawsze ja. Może sama zbyt nachalnie chce wszystko robic, sama nie wiem.
-
nick nieaktualnyEwelina88 wrote:Cześć.
No i mamy prawdopodobnie alergie pokarmowa. Przez to mała w 2tyg przybrała tylko 160gram. Pani doktor próbowała mi na początku wmówić że to przez to że pewnie mam mało mleka i spojrzała na moje piersi. Aż mi się ciśnienie podnioslo bo to że mam małe c nie znaczy że mam mało pokarmu. Ale mam dokarmiac nutramigenem 2razy dziennie. A ja dieta bez mleka. Trochę mnie ta sytuacja załamuje ale dam radę.
Ewelina ja bym na Twoim miejscu poszła do innego lekarza!
Nawet choćby miał powiedzieć to samo (w co nie wierzę), to idź się skonsultować.
Z tym przybieraniem 160 g to chyba jeden taki epizod, czy wcześniej też tak było?
Ja byłam chyba już u 5 lekarzy i każdy mówi w każdej sprawie co innego, więc wydaje mi się że Waszą sytuację można zupełnie inaczej potraktować i rozwiązać!
Nie wiem jak dokładnie Milenka śpi w nocy, ale u mnie Tomek śpi 8 godzin i gdyby przez to mniej przybierał to karmiłabym go na śpiocha w nocy.
A u nas też objawy alergii ale na razie małe i lekarz każe tylko obserwować i wyeliminować czekoladę i orzechu, a mleko krowie po prostu zredukować.
I ja też mam rozmiar C i póki co jakoś dajemy radę bez mm.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2015, 12:51
Ewelina88 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyZ tym kąpaniem przez facetów to myśmy ostatnio mieli śmieszną sytuację u pediatry.
Byliśmy w specjalistycznej poradni z tą żółtaczką i tam była taka starsza lekarka. Ogląda małego z każdej strony i pokazuje mężowi "o tu Pan nie domył" i się śmieje. Mąż się pyta "a skąd Pani wie że to ja kąpie???", a ona że "statystyki mówią same za siebie". Później dodała "zresztą widzę po Panu że to Pan kąpie"
A z tym niedomyciem to żebyście nie myślały, Tomuś pod paszką miał gałgana z ubrankaLekarka po prostu chciała sobie pożartować z męża.
Selene, jonka91, Rybka1, Chanela lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
selene,ide jutro robić afere w tesco:) ehhehe.ale dobrze dobrze,trzeba walczyć o swoje!
A ja ostatnio stoję w Dino z wozkiem z małą,miałam mało zakupów, z 5 rzeczy,a za mną babka z jedną rzeczą i się pyta czy może przede mnie wejść,bo ma tylko jedna rzecz.ja mówię,że nie.kurde,widzi,że mam wózek, mała się kreci,bo ciepło w sklepie.kolejka to kolejka. -
Maud11 wrote:Właśnie taka mina towarzyszy nam przez 80% czasu
Tomek wszystko analizuje i kontempluje chyba
my tez czasem mamy kłaczki z ubranek,szczególnie z tych takich misiowatych materiałów:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2015, 13:03