SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ogólnie widzę,że sklepy, restauracje,itp. boją się kobiet w ciązy i jeszcze bardziej matek z małymi dziecmi:)

ug37df9hvpghw3yg.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to my:) ja-rzadkośc bez okularów. a teraz idę robić makaron ryzowy,z krewetkami, warzywami na patelnię i sosem słodko kwaśnym z dodatkiem sojowego :)
    62dd3c2c2573caf9med.jpg

Maud11, Selene, magdalenka, jonka91, ania_29, Wiki81, Agus89, Rybka1, Ag..., Ewelina88, Becia81, bluegirl89, Bogusiar80, Chanela, lwuska55592, rastafanka, MonisiaK lubią tę wiadomość

ug37df9hvpghw3yg.png
  • marrtka Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny czy zdarzyło się Waszym dzieciaczkom wymiotowac? moja wczoraj wieczorem tak chlusnęła że aż się wystraszyłam :( cały dzień marudziła, nie spała dluzej niż 10 minut i tylko wisiała na cycu. a tak to płacz. w końcu skapitulowałam i pomyslalam ze sie nie najada i jest głodna, zrobilam butle mm ale nie chciała, smoczka tez nie.. doszlo do tego, że wczoraj karmiłam ją (albo raczej ona ciumkała bez końca) z farbą na włosach. jeszcze nigdy tak szybko farby nie nakladalam :P
    może cos jej zaszkodzilo i bolał ja brzuszek :( ja już prawie nic nie jem, bo sie boje, caly czas to samo codziennie :(

dxomkrhms4puy6o2.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A może jest przejedzona?

ug37df9hvpghw3yg.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kochane
    my mielismy bardzo intensywny weekend
    w pt byly moje kolezanki z poprzedniej pracy i porozmawialam troche o doroslych sprawach :)
    bylo super no i zachwycały się moim slicznym synkiem, przyniosły troche plotek i bylo jak za dawnych dobrych czasow, jak sie widywałysmy w pracy przyniosly tez malutkiemu troche prezentow miedzy innymi ksiezyc pozytywke i grezchoczace skarpetki z misiem
    w sobote pojechalismy na 80-tke mojej babci duzo ludzi moje dziecko przechodziło z rak do rąk, prawie w ogóle nie płakał, smiał się i gugał nawet zasnął u mojej kuzynki na biuscie, oczywiscie nie byłby soba jakby kogos rzygiem nie zaznaczył (jednej z kuzynek dostało sie w dekolt)ale trzeba przyznac, że w te 3 dni weekendu wyjatkowo malo ulewał, bardzo sie obawialm co bedze w nocy, bo po pierwsze tak duzo ludzi w obcym miejscu na raz a poza tym jadłam własciwie wszystko, a tu niespodzianka dziecko mimo, że wykapane godzine poznej ladnie zasneło spało ze 4 godziny potem po dwoch pobudka na dwie godziny kwekania , smiania sie i gugania do taty w kuchni i znow sen, a w niedzile mezu zrobil mi przeogromna przyjemnosc przywozac tesciowa zeby mogla sie pobawic z wnusiem wiedzac, że potem przyjezdza jeszcze jego kuzynka z rodzina, wiec było uroczo, mamusia dominowała rozowe a wczesniej nie mogła przyjac do woadomosci tego jak chcemy miec zrobione firanki, gryzlam sie w jezyk, bo to nie temat zeby warto było sie kłócic ale szlag mnie trafia, jak mnie to wkurza, że ona ne moze pojac ze nie jest wazne czy wie lepiej czy nie ale w swoim domu chcemy miec po swojemu nawet jakby szef z firanki mial isc przez srodek (tu dodam, że dostalismy od niej 2 bardzo długie waskie firanki w odcieniu idealnie pasujacym na nasze 3 okna w nowym pokoju i mom zdaniem mozna to zrobic tak zeby mimo złaczenia dwoch firanek wygladało ok wystarczy tylko miec szef w załamaniu firanki a i dodam ze nie rozumie ze zrobimy cos sobie sami, np sama sobie wytne i zszyje chocby mialo to potrwac 2 miesiace)
    ps w sobote zgubilam obraczke a wrecz nie bylam nawet pewna kiedy i gdzie ja zgubiłam na szczescie odnalazła sie w bulwach dalii(dzieliłam przed wyjazdem na 80tke, zeby dac wujkowi)

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • magdalenka Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaś ma kłaczki najczęściej między paluszkami u stóp.

My już po spacerze, pomimo słońca jest mroźno i wieje wiatr byliśmy 1,5h i wróciliśmy.

MartaKD śliczne zdjecie, takie intymne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2015, 14:04

• looliii Koleżanka

Wysłany: 23 marca 2015, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny mam pytanie jak wasze dzieciaczki zachowywały się po szczepieniu?
    Miały gorączkę? Jak tak to co im podawałyście?

Ja szczepiłam Błażeja dzisiaj na NFZ tak postanowiliśmy z mężem , trochę płakał przy pierwszym wkłuciu ale przy 3 było już oki.

Hmmm co do mężów mój robi prawie wszystko przy małym no oprócz jednego , nie karmi go bo jest na samej piersi , obcina paznokcie , kapię, zmienia pampersy , ubiera go , chodzi na spacery , cieszę się że mam w nim takie oparcie i pomoc ;)

82do20mmqzciyevf.png
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po szczepieniu Jania byla troche bardziej spiaca niz zwykle.

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maud cudny chłopaczek :)

Byłyśmy dzisiaj w galerii i w szmateksie.
    Smyk mnie dzisiaj rozczarował. Sklep dla dzieci a ja nie mogę przejechać między regałami wózkiem, bo jest za wąsko! Musiałam się z alejki wycofać, bo bym coś postrącała albo przejechała...
    Kupiłam butlę TT, dużą flachę od razu :D Jak nie podejdzie to trudno. Będę dumać jak z niunią zorganizować się na kwietniowy wyjazd...

Szmateksem też się zawiodłam. Nie kupiłam nic dla siebie a tak bardzo przydałyby się jakieś spodnie. Mniejsze rozmiary w czasie ciąży powywalałam, bo ileż można trzymać za małe ciuchy... No to mam za swoje, akurat teraz by były jak znalazł ;)

Wracałyśmy do domu autobusem i kolejna porażka. Tym razem ludzka tępota. Tył autobusu w większości pusty ale dziadki muszą stać na miejscu dla wózków i nie usuną się sami z siebie. Na prawdę trzeba każdemu uświadamiać, że stojąc na środku autobusu wózkiem całe przejście do wyjścia zajmuję?

Natka jeszcze śpi na dworze, więc zabieram się za kopytka :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2015, 14:36

Maud11 lubi tę wiadomość

201501145565.png
  • magdalenka Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    looli ja dałam paracetamol około 6h po szczepieniu jak zaczął sie nieutulony płacz. Po pół godzinie pomogło jak ręką odjął, później już było ok.

• isabelle Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    u mnie jakis kryzys- Kostek 50 gram w tydzien tylko przybral. srednia z 3 tyg 147g.
    Pewnie przez tą anemie, dzis powtorzylam badanie i wdrozymy zapewne zelazo.

Słyszałam, że w pewnym momencie tempo przybierania na wadze dzieci maleje. Może Kostek dorósł do tego momentu i teraz będzie mniej spektakularnie przybierał na wadze? Daj znać jak wyniki badań.

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania_29 wrote:
    maud cudny chłopaczek :)

Byłyśmy dzisiaj w galerii i w szmateksie.
    Smyk mnie dzisiaj rozczarował. Sklep dla dzieci a ja nie mogę przejechać między regałami wózkiem, bo jest za wąsko! Musiałam się z alejki wycofać, bo bym coś postrącała albo przejechała...
    Kupiłam butlę TT, dużą flachę od razu :D Jak nie podejdzie to trudno. Będę dumać jak z niunią zorganizować się na kwietniowy wyjazd...

Szmateksem też się zawiodłam. Nie kupiłam nic dla siebie a tak bardzo przydałyby się jakieś spodnie. Mniejsze rozmiary w czasie ciąży powywalałam, bo ileż można trzymać za małe ciuchy... No to mam za swoje, akurat teraz by były jak znalazł ;)

Wracałyśmy do domu autobusem i kolejna porażka. Tym razem ludzka tępota. Tył autobusu w większości pusty ale dziadki muszą stać na miejscu dla wózków i nie usuną się sami z siebie. Na prawdę trzeba każdemu uświadamiać, że stojąc na środku autobusu wózkiem całe przejście do wyjścia zajmuję?

Natka jeszcze śpi na dworze, więc zabieram się za kopytka :)
    Teraz dopiero widzimy te wszystkie niedogodności dla wózków :(

ug37df9hvpghw3yg.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 22:37

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    isabelle wrote:
    Słyszałam, że w pewnym momencie tempo przybierania na wadze dzieci maleje. Może Kostek dorósł do tego momentu i teraz będzie mniej spektakularnie przybierał na wadze? Daj znać jak wyniki badań.

ale nie az tak bardzo. Anemia znikla i to bez zelaza więc jest ok. bilirubina ciagle 2,8. ma tempo spadania 0,7 na 2 tygodnie. Posiewu ciagle nie ma, moze bedzie jutro i wtedy dzwonie do lekarza i sie umawiam juz co dalej z ta bilirubina i w ogole

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaKD wrote:
    selene,ide jutro robić afere w tesco:) ehhehe.ale dobrze dobrze,trzeba walczyć o swoje!
    A ja ostatnio stoję w Dino z wozkiem z małą,miałam mało zakupów, z 5 rzeczy,a za mną babka z jedną rzeczą i się pyta czy może przede mnie wejść,bo ma tylko jedna rzecz.ja mówię,że nie.kurde,widzi,że mam wózek, mała się kreci,bo ciepło w sklepie.kolejka to kolejka.

to miej wiecej w koszyku:)

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki a jak Hania sobie radzi na brzuszku? podnosi się juz na przedramionach? albo wyciąga rączki po zabawki? pytam bo podobne wiekowo:)
    tak patrze na "1 rok zycia dziecka" co powinno umiec i jakos nie widze zeby Kostek po 4 mcu mial sie podnosic na przedramionach;)
    myslisz juz o wprowadzaniu pokarmu stalego?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2015, 15:22

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli pogoda do końca miesiąca będzie taka jak dziś to mam ogromną szansę spełnić swoje postanowienie, czyli zrobić w marcu 100 km z wózkiem. Obecnie mamy na liczniku 57 km ;)

Ag..., Ewelina88, Kawa, szpilka, Rybka1, jonka91, OliOla, Chanela lubią tę wiadomość

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja widzialam motylka

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Agus89 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szpilka wrote:
    a ja widzialam motylka

Ja też widziałam parę dni temu dwa żółte motylki. :) No i w lesie jeden mleczyk. :D

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • Agus89 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam właśnie 2 godziny wolnego. :)
    Mąż zabrał Alicję na spacer. :)
    W domu cisza i nie wiem za co się zabrać. :P

Włączę głośno muzę i się wyszaleje. :D W międzyczasie posprzątam i dokoncze obiad. :)

Rybka1, Ewelina88 lubią tę wiadomość

43kt9vvj5d2sqlej.png
‹‹ 2324 2325 2326 2327 2328 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ