X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • OliOla Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2015, 22:55

l22nzbmh1lqdktpj.png

• Melula Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ala uwielbia zabawki z bujaczka, szczególnie małpkę, Wyciąga do niej obie rączki, tylko jeszcze nie dosięga :)

OliOla lubi tę wiadomość

dqprio4pygfv875f.png zrz6anlieenmishw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2015, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melula kaszel i katar w tym wypadku pochodzi z alergii pokarmowej, ja tez wczoraj zjadłam kawałek tortu urodzinowego - mój siostrzeniec skończył 18lat...jak ten czas zleciał szybko....
    Wiec zjadłam i teraz obserwuje, kupki jeszcze nie było, ale nad ranem mega bąki...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2015, 09:16

• Melula Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja modnisia :) http://naforum.zapodaj.net/thumbs/93a83048bdb7.jpg

A to ja i moja sukienka za 15zł. Dziewczyny, nigdy bym się nie odważyła takiej kupić, a co dopiero założyć. Ale co mi tam:
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/9f17aa91dc80.jpg
    Sorki za brak fryzury, ale to była wieczorna przymiarka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2015, 09:20

lwuska55592, lwuska55592, Ewelina88, Selene, isabelle, Agus89, Kawa, Bogusiar80, rastafanka, magdalenka, renia83, szpilka, Maud11, jonka91, Nuskaw, Chanela lubią tę wiadomość

• Selene Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 12:37

eNortjKzUjIytDAwMVKyBlwwFXACzg,,50.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ddtvn będzie o szumisiach.

ug37df9hvpghw3yg.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry my dzis znow po badnaiu krwi i znowu maly bohater;)

teraz mlody spi jeszcze a ja szaleje po gemini.

Tez tak mam ze czase stane nad lozeczkiem i nie wierze ze to moje dziecko, spi jak aniolek i w sekundzie wybaczam mu zmęczenie, brak wolnej chwili dla siebie i juz wiem co to znaczy moc dla kogos zrobic wszystko.

i obudzil sie...swoim najcudowniejszym, najbardziej szczerym usmiechem;)ehhh kocham go <3

Anutka lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melula wrote:
    stan podgorączkowy (37,5*C)

U niemowląt taka temperatura jeszcze nie oznacza nic strasznego. Stan podgorączkowy u niemowląt liczy się od 37,5 do 38 st. Może mała jest po prostu rozgrzana po spaniu? Może jest za ciepło ubrana?

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OliOla wrote:
    Isabell za Twoim przykładem przerzuciłam się na butelki TT. Udało się!
    W końcu wyeliminowałam ten straszny smoczek gumowy.
    Fakt jeszcze je długo ale ciągnie a nie jak przy buteleczkach z aventu przy których odchodziły histerie :/.

Przez Twojego posta zastanawiam się czy nie kupić małej innej butelki. Natalka nie akceptuje butli. Jest wielki ryk. Mam właśnie zestaw z Aventu. Miesiąc temu ładnie z niego jadła a teraz nie da rady. Wymieniłam smoczek, bo miałam ten o najmniejszym przepływie, ale nie ma rezultatu...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2015, 09:33

201501145565.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 22:37

Ag..., OliOla lubią tę wiadomość

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moj trzyma jak mu włoże do rączki- sam nie chwyci jeszcze. A codziennie jak idzie rnao do lezaczka to smieje sie jakby pierwszy raz widzial zabke, pszczólke i ślimaka;)

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania_29 wrote:
    Przez Twojego posta zastanawiam się czy nie kupić małej innej butelki. Natalka nie akceptuje butli. Jest wielki ryk. Mam właśnie zestaw z Aventu. Miesiąc temu ładnie z niego jadła a teraz nie da rady. Wymieniłam smoczek, bo miałam ten o najmniejszym przepływie, ale nie ma rezultatu...

Podobno dzieci same sobie wybierają butelki i smoczki, może akurat Avent małej nie pasuje? U nas akurat nie było tego problemu, bo mała akceptowała dosłownie wszystkie modele butelek od NUKa, LOVI do TT czy nawet zwykłe smoczki medeli pasujące do butelek laktatora. Zauważałam jedynie coś takiego, że jeśli po butelce TT dawałam np. herbatkę w LOVI to miała problem z przestawieniem się, próbowała zassać tak jak TT a LOVI jest twardszy i się denerwowała. Teraz w użyciu tylko TT.

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 22:37

Ag..., OliOla lubią tę wiadomość

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie nie wiem czy Natka jest antybutelkowa czy tylko przestał jej pasować Avent. Zastanawiające jest to, że w lutym z niego jadła a teraz nie chce zassać.
    Smoczek potrafiła krótko ssać w okresie noworodkowym, teraz od razu wypluwa. A mam nuka i i avent - 2 różne kształty, żaden nie podchodzi.

Pchać się w inną butlę? Próbować?

201501145565.png
  • Melula Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    isabelle wrote:
    U niemowląt taka temperatura jeszcze nie oznacza nic strasznego. Stan podgorączkowy u niemowląt liczy się od 37,5 do 38 st. Może mała jest po prostu rozgrzana po spaniu? Może jest za ciepło ubrana?
    Nie przegrzewamy jej. Mamy 20*C w domu, a Ala ubrana tylko w pajac. Zwykle ma temp 36.7 - 36.9 A taką 37.5 miała po godzinie od wstania.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2015, 09:55

• slash Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie. skurcze przeszły, tylko małą jest bardzo spokojna.

Jula ja dodaję przez zapodaj.net - klikasz na forum pozniej wybierasz rozdzielczosc i wybierasz ten ostatni link i tworzy sie miniaturka.

klz98u696p33kjce.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_29 u mnie było tak z TT, cały czas piła i w pewnym momencie ją odrzuciła, krztusiła się, smoczek był miekki i sie wyginał.. a teraz mam butelki z MAM i jest okey.

Moja mała wyciąga rączki do zabawek ale tylko uderza w nie. Pokochała szczególnie grzechotkę kurczaczka która jest przy bujaczku z fishera :)

Po tych urodzinach jak M wrócił nie odzywałam się do niego. Na drugi dzień rano jak widziałam że wstaje wcześnie to kazałam mu zmienić pieluchę małej. Zgodził się bez zająknięcia, otwiera ją a tam KUPA hahahhaa błagał mnie żebym to ja ją zmieniła, a ja nawrzeszczałam na niego przez sen że wstawałam 4 razy w nocy i ma mnie nie wkurwiać (nigdy do siebie nie przeklinamy i jak usłyszał to to był znak że jestem naprawdę wkurzona) i ją zmienił. Potem wziął małą do salonu i jeszcze jej powiedział "idziemy przed tv żeby mama się wyspała", ja włączyłam na chwilę laptopa i znowu się zdrzemnęłam. Po kilku godzinach wstaję, idę do salonu i słyszę "jakaś marudna jest" patrzę butelki stoją jak stały. Pytam się -testujesz jej wytrzymałość? a on się cieszy i mówi -noo a ja na to -widzę, bo już powinieneś ją dwa razy nakarmic! Kuźwa no złapałam się za głowe! Gdzie on ma rozum? Jeszcze mówi że marudna, noszzz kurde jak była głodna to jakoś musiała to zasygnalizować a on się nie zczaił:/
    ręce opadają! ;/

Była któraś ostatnio w Pepco albo jakimś innym sklepie??? Szukam jakiejś kurteczki albo płaszczyka wiosennego dla małej :)

• Ag... Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sąsiedzi mają remont:/ młody nie wie co sie dzieje:/

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My uzywamy butelki campol babies od poczatku i zero problemu z tym :)

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
  • Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag moj ostatnio wiercil wiertarka. Moj maly sie cieszyl jak wyla haha, a ja prawie zawal od tego rumoru :)

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
‹‹ 2321 2322 2323 2324 2325 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ